Αγγλοελληνική εφημερίδα” Schooliκομυρμηγκότρυπες…” – Μια εφημερίδα για Φιλανθρωπικό σκοπό

Με μεγάλη μας χαρά και συγκίνηση ολοκληρώσαμε στο γραφείο της Διευθύντριας του σχολείου μας, του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου, την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024 , μια φιλανθρωπική δράση που στηρίχθηκε στα έσοδα της Αγγλοελληνικής Εφημερίδας του Σχολείου μας, η οποία εκδόθηκε υπό την επίβλεψη της κ. Ελευθεριάδη Πιτσάκη Σοφίας , ( Οργανικής Θέσης Καθηγήτριας Αγγλικής Γλώσσας του σχολείου μας και Διευθύντρια Κοινωνικής Αλληλεγγύης της INTERNATIONAL ACTION ART ) και με την εργασία, φιλοτέχνηση και πώληση από τα 3 τμήματα της Στ τάξης του σχολείου ( Στ1, Στ2, Στ3).

Κατά τη διάρκεια της Σχολικής Χρονιάς 2023-24 ετοιμάστηκαν δύο τεύχη, το 33ο και το 34ο τεύχος της Αγγλοελληνικής εφημερίδας ” Schooliκομυρμηγκότρυπες…” , τίτλος με μια σύνθετη λέξη, με 1ο συνθετικό το School ( “Σχολείο ” στην Αγγλική Γλώσσα ). Το συγκεκριμένο έντυπο ξεκίνησε το 2012 ,διεκόπη την τριετία του κορωνοϊού, κι επανήλθε δριμύτερο φέτος. Η εφημερίδα είναι ζωγραφισμένη από παιδιά κι όλη φτιαγμένη στο χέρι! Περιλαμβάνει θέματα που ενδιαφέρουν μικρότερους και μεγαλύτερους μαθητές και αφορούν στη χρονική περίοδο κατά την οποία εκδίδεται.

Κάθε χρόνο την αναλαμβάνει η Στ τάξη του Σχολείου μας, κάθε τμήμα και τεύχος. Πωλείται στα παιδιά του σχολείου όλων των ηλικιών, και το κάθε τμήμα της Στ τάξης αναλαμβάνει να επικοινωνήσει τη δραστηριότητα αυτή κι εκτός σχολείου, ούτως ώστε να την αγοράσουν και να τη διαβάσουν όσο το δυνατό περισσότεροι αναγνώστες. Κάθε γραμμή της είναι μεταφρασμένη και στα Ελληνικά, για να μπορούν να τη διαβάσουν κι όσοι δεν Μιλούν Αγγλικά .

Η φωτογραφία με τα παιδιά δείχνει τα 3 τμήματα της Στ τάξης του σχολείου μας, του 4ο Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου ,που εργάστηκαν φέτος για τα 2 τεύχη που εκδόθηκαν το Σχ. Έτος 2023-24.

Μέγας Χορηγός της πλήρους κάλυψης των εξόδων έκδοσης για φέτος ήταν η οικογένεια του Ιωάννη και της Ελισάβετ Σούγλα, γονείς του μαθητή του Στ 2,  Ε.Σ ,οι οποίοι πάντα στέκονται Αρωγοί μας , ιδιαιτέρως για φιλανθρωπικούς λόγους ,όποτε κι αν ζητήσουμε τη βοήθειά τους!

Για φέτος, η διάθεση των εισπράξεων της εφημερίδας μας, με την ομόφωνη γνώμη και της Στ τάξης του σχολείου μας αλλά και σύσσωμου του Συλλόγου Διδασκόντων έγινε – σχεδόν ισόποσα- στον Σύλλογο Καρκινοπαθών και Φίλων Καρκινοπαθών ν. Αργολίδας ” Η Αλληλεγγύη” και στο Γηροκομείο Ναυπλίου ( ίδρυμα Μ. Ράδου) ως δείγμα ελάχιστης αναγνώρισης των αναγκών που διαχειρίζονται καθημερινώς.

Όλοι Μαζί Μπορούμε να Αλλάξουμε τον Κόσμο γύρω μας προς το Καλύτερο! Ο Εθελοντισμός και η Φιλανθρωπία Οφείλουν να πορεύονται δίπλα δίπλα ,να μεταλαμπαδεύονται στις νεότερες γενιές και να αποτελούν πυξίδα και φάρο Φωτεινό στη Ζωή μας!

Σας ευχαριστούμε πολύ που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας και αγκαλιάσατε τις “Schooliκομυρμηγκότρυπες “! Σας υποσχόμαστε να γινόμαστε κάθε χρόνο και καλύτεροι και να αξιωνόμαστε να συνδράμουμε όπου διαφαίνεται ανάγκη, έστω τα ελάχιστα, με αυτή την ετήσια δράση μας!

Share this:

ΒΙΒΛΙΟΔΡΟΜΙΕΣ 2024

Στις 17 Μαΐου, 25 μαθητές από τα τρία τμήματα της Δ΄τάξης του σχολείου μας έλαβαν μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανάγνωσης Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου που προκηρύχθηκε από  τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα για 26η χρονιά. Τα παιδιά έχοντας μελετήσει τρία συγκεκριμένα βιβλία, απάντησαν σε μία σειρά από ιδιαίτερα απαιτητικά ερωτήματα. Τα θέματα έφερε στο σχολείο μας τη συγκεκριμένη ημέρα, εκπρόσωπος, εκπαιδευτικός, των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα. Τα παιδιά είχαν ήδη δημιουργήσει ομάδες, είχαν κάνει σημειώσεις, ενώ μπορούσαν κάθε στιγμή να συμβουλευτούν και τα βιβλία.  Ήταν μια άριστη ευκαιρία για τους μαθητές να διαβάσουν αλλά και να συνεργαστούν.

Share this:

ΔΡΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ “Η ΜΥΡΤΙΣ ΑΝΑΓΕΝΝΙΕΤΑΙ”

Εικαστική έκθεση «Η Μύρτις αναγεννιέται»

Στις 17 Μαΐου έγιναν τα εγκαίνια  της εικαστικής έκθεσης «Η Μύρτις αναγεννιέται» στο Βουλευτικό. Στην εικαστική έκθεση ,την οποία διοργάνωσε το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αργολίδας, συμμετείχε και το σχολείο μας με έργα των μαθητών των τριών τμημάτων της Δ΄τάξης. Τα παιδιά έχοντας διδαχθεί στην ιστορία τα αντίστοιχα κεφάλαια σχετικά με τον Χρυσό Αιώνα του Περικλή και τον Πελοποννησιακό Πόλεμο, ενημερώθηκαν για τη Μυρτιδα, το μικρό κοριτσάκι που έζησε την εποχή εκείνη και του οποίου το πρόσωπο αναπλάστηκε με πρωτοβουλία του κ. Μανώλη Παπαγρηγοράκη (www.myrtis.gr). Εργάστηκαν στη βιβλιοθήκη, και με οδηγό βιβλία που έχουν γραφτεί για τη Μύρτιδα, ζωγράφισαν αλλά και έγραψαν για το εντεκάχρονο κορίτσι. Τα έργα των παιδιών εκτέθηκαν στο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Ναυπλίου για μία εβδομάδα. Ευχαριστούμε το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο για τη φιλοξενία!

 

Share this:

11ο Μαθητικό Συνέδριο “Μαθαίνω και παρουσιάζω τον πολιτισμό του τόπου μου”

 
 
Share this:

Bravo Schools 2024 – Συμμετοχή του σχολείου μας

Το σχολείο μας 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου συμμετέχει στο Bravo Schools 2024,

τον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους

στον οποίο καταγράφονται οι προτάσεις των μαθητών για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου!

Ψηφίστε μας εδώ 

https://bravo-schools.inactionforabetterworld.com/voting-by-school/4o-dhmotiko-sxoleio-nayplioy.934.html

Share this:

Βράβευση Σχολείων Etwinning 2024-2025

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου βραβεύτηκε για 3η συνεχόμενη χρονιά με την ετικέτα Σχολείων eTwinning και βρίσκεται ανάμεσα στα 57 συνολικά βραβευμένα σχολεία στην Ελλάδα για το σχολικό έτος 2024-2025. Με την απονομή της ετικέτας Σχολείο eTwinning, το eTwinning αναγνωρίζει τη συμμετοχή, τη δέσμευση και την αφοσίωση όχι μόνο των μεμονωμένων eTwinners, αλλά ολόκληρου του σχολείου, όπου συνεργάζονται ομάδες εκπαιδευτικών και διευθυντών.
Τα σχολεία στα οποία απονέμεται η ετικέτα είναι έτοιμα και πρόθυμα να συμμετάσχουν σε ένα αναπτυξιακό ταξίδι με δραστηριότητες που μπορούν να αξιολογηθούν με αντικειμενικά κριτήρια.
Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου ευχαριστεί πολύ τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς που υποστηρίζουν σταθερά τα etwinning προγράμματα.
 
 
Share this:

Ψηφιακή εφημερίδα από το ΣΤ3

Η εφημερίδα του ΣΤ3 είναι έτοιμη! Έχει ψηφιακή μορφή αφού φτιάχτηκε με τη βοήθεια του ψηφιακού εργαλείου story jumper και θέματα πολλά και ποικίλα! Από τα έθιμα της Αποκριάς και του Πάσχα μέχρι συνεντεύξεις από εκπαιδευτικούς, παραδοσιακές συνταγές, βιβλιοπαρουσίαση, αστεία και σταυρόλεξα. Τόσο η δασκάλα κα Ουρανία Μελά όσο και οι μαθητές του τμήματος ευχαριστούν τη δασκάλα πληροφορικής κα Νίκη Κωνσταντινίδου για την πολύτιμη βοήθειά της. Καλό διάβασμα !

Κάνε κλικ πάνω στην εικόνα για να διαβάσεις την εφημερίδα των μαθητών μας. 

Share this:

Εικαστική έκθεση του σχολείου μας σε συνεργασία με το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αργολίδας – Η Μύρτις αναγεννάται

Εγκαίνια εικαστικής έκθεσης του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Αργολίδας σε συνεργασία με το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου.
Επίτιμος καλεσμένος ο Πρόεδρος του “Ινστιτούτου για το παιδί, Μύρτις”,   Επικ. Καθ Μανώλης Παπαγρηγοράκης. 
Εκθέτονται έργα μαθητών Δ΄ Τάξης του σχολείου μας.  Τη δράση για το σχολείο μας οργάνωσε και συντόνισε η εκπαιδευτικός Γαλλικών Σαμπρή Μαρία. 
Σας προσκαλούμε να είστε όλοι εκεί. 

 

 

Share this: