Συνάντηση με Εκπαιδευτικούς από την Πολωνία

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προσανατολισμού του σχολείου μας και την ενίσχυση συνεργασίας μας με Ευρωπαϊκά σχολεία, την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023 στην πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο καλωσορίσαμε για ακόμα μία φορά τους Πολωνούς φίλους μας. Οι διευθυντές από τα σχολεία της Πολωνίας Polskikich Noblistow w Nowym Folwarku και Onufrego Copczynekiego w Czerniejewie, οι οποίοι είχαν έρθει με μία ομάδα χορωδίας εκπαιδευτικών της Πολωνίας,  έδωσαν μία μίνι συναυλία με τραγούδια της πατρίδας τους που αφορούσαν τη φιλία και την αγάπη.  Ανταλλάξαμε δώρα και ευχηθήκαμε για νέες συνεργασίες μεταξύ Ελλάδας – Πολωνίας. 

Η Διευθύντρια του 4ου Δημ. Σχ. Ναυπλίου 
Παπουτσή Ζέτα 

 

Share this:

Etwinning – Ευρωπαϊκές ετικέτες ποιότητας

Μια ακόμη διάκριση για το σχολείο μας 4ο Δ.Σ. Ναυπλίου και τους εκπαιδευτικούς Αισώπου Αικατερίνη και Καββαδία Ευαγγελία!
Μας ταξίδεψαν σε όλη την Ευρώπη και ο κόπος τους ανταμείφθηκε με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας!!
Κάθε φορά που ανταμείβεται ο κόπος ενός εκπαιδευτικού, η χαρά μας γίνεται ακόμη μεγαλύτερη!!!
Ευχαριστούμε τους εξαιρετικούς συνεργάτες, τους μαθητές μας για την υπέροχη προσπάθειά τους και τους γονείς για τη συμπαράσταση τους.

Share this:

Ε1 Πρόγραμμα Βρυζαντινής Ιστορίας

Τελειώνοντας το πρόγραμμα που αφορούσε την Βυζαντινή ιστορία οι μαθητές του Ε1 με την δασκάλα τους Δρίτσα Αικατερίνη, δημιούργησαν ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, το γνωστό σε όλους μας φιδάκι. Οι ομάδες συγκέντρωσαν ερωτήσεις από όλη την βυζαντινή ιστορία…και το παιχνίδι ξεκίνησε! Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν κι έτσι η γνώση μέσα από παιγνιώδη τρόπο εδραιώθηκε στα παιδιά με τον πιο εποικοδομητικό τρόπο.

Δείτε όλο το πρόγραμμα εδώ 
https://sway.office.com/FY33u0DM32wrTuVp?ref=Link&loc=play

Share this:

“Στη γειτονιά της Ελλάδας” – Παρουσίαση παραδοσιακών χορών

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση παρουσίασης παραδοσιακών χορών “Στην γειτονιά της Ελλάδας” που διοργανώνει το 4ο ΔΣ Ναυπλίου σε συνεργασία με τον #ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων.
Ο κ. Τάτσης Κωνσταντίνος εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας έχει οργανώσει και προετοιμάσει την χορευτική μας ομάδα.
Share this:

3οι Ρητορικοί αγώνες Μάιος 2023

Στις 28/5/23 ημέρα Κυριακή, στην Καλαμάτα, διεξήχθησαν οι 3οι τελικοί ρητορικοί αγώνες όπου διακρίθηκαν 2 μαθητές του σχολείου μας, ο  Γιάννης Μπαλακανάκης στον αυθόρμητο λόγο και Ανδριάννα Πατρά στην εκφραστική ανάγνωση και κατέλαβαν την την 3η Θέση. 
Θερμά συγχαρητήρια στους 2 μαθητές που διακρίθηκαν, αλλά και σε όλους τους μαθητές του 4ου ΔΣ Ναυπλίου που συμμετείχαν την Άρτεμις Μητροσύλη, το Γιώργο Σούγλα, τη Δέσποινα Λάλου, τον Έκτορα Μουρταράκο και το Σπύρο Κανέλλο.  
Θερμά ευχαριστούμε την εκπαιδευτικό μας Γουγουτσά Ιφιγένεια που είχε αναλάβει την προγύμναση των παιδιών για τους αγώνες και παραβρέθηκε στους τελικούς της Καλαμάτας για την εμψύχωσή τους. 

 

Share this:

Β2 – Δράσεις στη σχολική βιβλιοθήκη

Με την ολοκλήρωση του 3ου Εργαστηρίου Δεξιοτήτων που προσέγγισε την ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης των παιδιών, οι μαθητές της Β’2 τάξης με την εκπαιδευτικό Παπανδριανού Μάρω, παρακολούθησαν ψηφιακή αφήγηση με θέμα ‘Το κόκκινο κοτοπουλάκι’, στον χώρο της σχολικής βιβλιοθήκης. Το e-book διαβάστηκε και αναλύθηκε στα βασικά νοήματά του που αφορούσαν τη διαφορετικότητα και την αποδοχή της μέσα στο κοινωνικό σύνολο. Τα παιδιά εργάστηκαν ομαδικά και πέραν των κύριων κατευθύνσεων, η φιλαναγνωσία καλλιεργήθηκε ως παράλληλος στόχος.
 
Ακολούθως στον ίδιο χώρο τα παιδιά μυήθηκαν στη δημιουργική γραφή μέσα από το παιχνίδι της “τυχαίας γραφής”. Παρήγαγαν σε ομάδες μικρές ιστορίες με εναρκτήριο τυχαίες φράσεις παρμένες από τυχαία επιλεγμένα βιβλία. Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από την άψογη συνεργασία που επέδειξαν οι μαθητές, τα κείμενα που δημιουργήθηκαν επιλέχθηκε από τους ίδιους να αφορούν αξίες και κοινωνικές δεξιότητες που επεξεργάστηκαν σε προηγούμενα εργαστήρια δεξιοτήτων και παγκόσμιες ημέρες που γιορτάστηκαν στο σχολείο μας.
 
Η αξιολόγηση της σχολικής μονάδας στη βιβλιοθήκη θα συνεχιστεί με τα παιχνίδια της ‘αλφαβητικής σειράς’ και της ‘κατασκοπείας’, σύμφωνα με σχέδιο δράσης του σχολείου μας για το τρέχον έτος “Βιβλίο… Ανοιχτό παράθυρο στον κόσμο”. 
 
 
Share this:

B2 – Δημιουργία σελιδοδεικτών

Με δημιουργία σελιδοδεικτών ασχολήθηκαν οι μαθητές του του 2ου τμήματος της Β’ τάξης. Τα παιδιά έδωσαν χρώμα σε κοινά χαρτόνια, κόλλησαν και πέρασαν κορδέλες δημιουργώντας έτσι σελιδοδείκτες με αγαπημένους ήρωες και εικόνες. Η παιδική φαντασία στα καλύτερά της! 
 
Share this: