ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΡΧΕΙΟ 1821

Με τους μαθητές του ΣΤ3 του σχ. έτους 2018-2019 η. κ. Μαρία Μαστοράκη και η κ. Αργυρή Μπιλιούρη, πήραν μέρος στη δράση ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΡΧΕΙΟ 1821 στέλνοντας πληροφορίες για το Βουλευτικό και τον Μεντρεσέ. Το υλικό μας περιλαμβάνεται στη σελίδα της δράσης και είμαστε πολύ περήφανοι για τη δουλειά των παιδιών και για την συμμετοχή μας.
Share this:

eTwinning 2018-2019. Στ3, ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ.

Ένα ελληνικό eTwìnning πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές του Στ3 σε συνεργασία με το Κολλέγιο Αθηνών. Η Τοπική μας Ιστορία αναδείχθηκε με επιτόπια έρευνα, φωτογραφήσεις, συγκέντρωση στοιχείων, δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού και κειμένων και συνάντηση των μαθητών που συμμετείχαν στο project στην πόλη του Ναυπλίου. Το project ολοκληρώθηκε με ξενάγηση που πραγματοποίησαν οι μαθητές μας στους μαθητές του Κολλεγίου Αθηνών.

Logo

Share this:

Πώς θυμόμαστε την Ελληνική Επανάσταση του 1821 από το ΣΤ3

Το ΣΤ3 με τις εκπαιδευτικούς Μαστοράκη Μαρία και Μπιλιούρη Αργυρή συμμετείχε στην δράση 1821 ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΡΧΕΙΟ και παρουσίασε το Βουλευτικό και τον Μεντρεσέ .

 

 

Share this:

Η Βενετοκρατία στην πόλη μας από το ΣΤ3

Οι μαθητές του ΣΤ3 με τη δασκάλα του Κ. Μαστοράκη Μαρία, ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα Τοπικής ιστορίας για το Ναύπλιο,  “Η Βενετοκρατία στην πόλη μας”,   συγκέντρωσαν όλο το υλικό, διαμόρφωσαν το τελικό κείμενο, πρόσθεσαν τις δικές τους ζωγραφιές και έδωσαν μια παρουσίαση που αξίζει να την διαβάσουμε γιατί θα μάθουμε πολλά για την πόλη.

 

Share this:

ΜΑΘΗΤΕΣ ΞΕΝΑΓΟΥΝ ΜΑΘΗΤΕΣ

Το σχολείο μας επαναλαμβάνει και φέτος τη δράση “Μαθητές ξεναγούν μαθητές”.  Οι μαθητές αξιοποιούν τις γνώσεις τους ενεργούν, παίρνουν πρωτοβουλίες, γίνονται πρεσβευτές του τόπου τους, κοινωνικοποιούνται, συνδέουν τη γνώση και την καθημερινότητά τους. Οι μαθητές ξενάγησαν τους μαθητές της ΣΤ΄τάξης του Κολεγίου Αθηνών, συνεργασία που συνεχίζεται για 2η χρονιά. Οι μαθητές μας παρουσίασαν τα ιστορικά σημεία της πόλης μας και έδωσαν Φύλλα Εργασίας που δημιούργησαν οι ίδιοι. Έτσι ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Τοπικής Ιστορίας που υλοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς από όλα τα τμήματα της ΣΤ και τους εκπαιδευτικούς κ.κ. Μπιλιούρη, Ντέμο, Μαστοράκη & Γουγουτσά. Επίσης, ολοκληρώθηκε το eTwinning που υλοποίησε η κ. Μαστοράκη με τους μαθητές της.

 

Share this:

Διάκριση eTwinning

Το eTwinning πρόγραμμα “Γνωρίζω την πόλη μου” που υλοποίησε το ΣΤ3 με τις κ.κ. Μαστοράκη και Μπιλιούρη σε συνεργασία με το Κολλέγιο Αθηνών ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση των μαθητών του Κολεγίου από τους μαθητές της Στ’ τάξης στα σοκάκια του Ναυπλίου, την δημοσίευση των εργασιών των μαθητών μας, μια παράσταση Καραγκιόζη εμπνευσμένη από τις ιστορίες και την παρουσίαση του προγράμματος στους γονείς.

Share this:

ΠαίΖΩντας στο Αναπλάκι μας το μπλοκ του Στ3

Το μπλοκ με Φύλλα Εργασίας δημιουργήθηκε στο τέλος του προγράμματος Τοπικής Ιστορίας που υλοποίησε η τάξη ΣΤ3 με τη δασκάλα τους κ. Μαστοράκη Μαρία. Αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τις γνώσεις που συγκέντρωσαν οι μαθητές, τον βαθμό εμπέδωσης, τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία που αναπτύχθηκε. Δημιουργική και πρωτότυπη δουλειά.

Share this:

ΜΑΘΗΤΕΣ ΞΕΝΑΓΟΥΝ ΜΑΘΗΤΕΣ

 Με καινοτόμο βιωματικό τρόπο οι μαθητές της ΣΤ΄τάξης ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα Τοπικής ιστορίας που υλοποίησαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς με τους εκπαιδευτικούς Ντέμο Νίκο, Μαστοράκη Μαρία, Γουγουτσά Ιφιγένεια και Μπιλιούρη Αργυρή και αλληλοξεναγήθηκαν στην πόλη παρουσιάζοντας κτήρια, γωνιές, στοιχεία. Οι μαθητές καταχάρηκαν την περιήγηση και φυσικά ένιωσαν περισσότερο υπεύθυνοι για την απόδοσή τους και την επιτυχία του προγράμματος.

Share this: