Συνάντηση με Εκπαιδευτικούς από την Πολωνία

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προσανατολισμού του σχολείου μας και την ενίσχυση συνεργασίας μας με Ευρωπαϊκά σχολεία, την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023 στην πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο καλωσορίσαμε για ακόμα μία φορά τους Πολωνούς φίλους μας. Οι διευθυντές από τα σχολεία της Πολωνίας Polskikich Noblistow w Nowym Folwarku και Onufrego Copczynekiego w Czerniejewie, οι οποίοι είχαν έρθει με μία ομάδα χορωδίας εκπαιδευτικών της Πολωνίας,  έδωσαν μία μίνι συναυλία με τραγούδια της πατρίδας τους που αφορούσαν τη φιλία και την αγάπη.  Ανταλλάξαμε δώρα και ευχηθήκαμε για νέες συνεργασίες μεταξύ Ελλάδας – Πολωνίας. 

Η Διευθύντρια του 4ου Δημ. Σχ. Ναυπλίου 
Παπουτσή Ζέτα 

 

Share this:

Erasmus ΚΑ121 – Job Shadowing (Παρακολούθηση Εργασίας )

Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus 121 το σχολείο μας υποδέχτηκε 2 εκπαιδευτικούς από το Burgos της Ισπανίας για παρακολούθηση εργασίας, από τις 31/3/2023 έως τις 6/4/2023.  

Οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν καινοτόμα εκπ/κα προγράμματα σε τάξεις του σχολείου μας, ξεναγήθηκαν στο Παλαμήδι και σε σημεία ενδιαφέροντος της Παλιάς Πόλης του Ναυπλίου από τους μαθητές της Ε Τάξης καθώς και στην Εθνική Πινακοθήκη από τους μαθητές της ΣΤ Τάξης.

Η φιλοξενία μας είχε οργανωθεί από τη Δ/ντρια του σχολείου κ. Τζανή Γεωργία, την ομάδα των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στα προγράμματα Erasmus του σχολείου μας και συγκεκριμένα την Αισώπου Αικατερίνη, Γκολέμη Αναστασία, Γουγουτσά Ιφιγένεια, Γουγουτσά Χρύσα, Δρίτσα Αικατερίνη, Καββαδία Ευαγγελία, Κωνσταντινίδου Νίκη και Μελά Ουρανία καθώς και από τους εκπαιδευτικούς Γεωργόπουλο Σωτήρη, Κατσούρη Γεώργιο, Τσουρούνη Αναστασία και Τάτση Κωνσταντίνο. Οι εκπαιδευτικοί από την Ισπανία έμειναν πολύ ικανοποιημένοι από την υποδοχή και την φιλοξενία εκπαιδευτικών και μαθητών.

Η ΔΕΥΑ Ναυπλίου μια φορά ακόμα βοήθησε την παρουσίαση μέρους των προγραμμάτων μας με τον εκπρόσωπο της κ. Πατάτση.

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά το label art για την δωρεάν εκτύπωση φυλλαδίων-οδηγών ξενάγησης για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς μας.

https://www.argolikeseidhseis.gr/2023/04/4_9

Share this:

Περιήγηση στο Ναύπλιο – Ε’ Τάξη

Οι μαθητές της Ε’ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου,  με την υποστήριξη των δασκάλων τους Αισώπου Αικατερίνης, Σωτήρη Γεωργόπουλου, Κατερίνας Δρίτσα και Ουρανίας Μελά, στα πλαίσια της διάχυσης του προγράμματος των καινοτόμων πρακτικών Erasmus ΚΑ121, ξεναγούν του εκπαιδευτικούς από την Ισπανία στα αξιοθέατα του Ναυπλίου. 

Πληροφορίες συλλέχθηκαν από τους μαθητές από το site του Δήμου Ναυπλιέων. 

https://nafplio.gr/arxaiologikoixoroiseimiamenu.html

https://www.nafplio-tour.gr/

Περιήγηση στο Ναύπλιο
Share this:

ΚΑ121 Διάχυση καινοτόμων διδακτικών πρακτικών

To σχολείο μας , από τις 31 Μαρτίου μέχρι και τις 6 Απριλίου 2023, θα επισκεφτούν εκπαιδευτικοί από την Ισπανία.
Οι φιλοξενούμενοι εκπαιδευτικοί  θα παρακολουθήσουν καινοτόμες διδακτικές πρακτικές που εφαρμόζονται στο σχολείο (Job Shadowing), στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus KA121.

https://www.argolikeseidhseis.gr/2023/03/4_52.html

Share this:

Αποτίμηση προγράμματος Erasmus Sha.C.H – Ευχαριστίες

Στα πλαίσια του προγράμματος “Share your culture with masterpieces by great artists, scientists and your rich cultural heritage-SHaCH” που συμμετέχει το σχολείο μας έγινε και η επίσκεψη πέντε Λιθουανών συναδέλφων από 13 Φεβρουαρίου 2023 έως 17 Φεβρουαρίου 2023.
Παρακολούθησαν καινοτόμα εκπ/κα προγράμματα σε τάξεις του σχολείου μας, επισκέφθηκαν το Μουσικό και Καλλιτεχνικό Σχολείο Αργολίδας, ξεναγήθηκαν σε ενδιαφέροντες αρχαιολογικούς χώρους και γνώρισαν από κοντά τον τρόπο παραγωγής ελαιόλαδου σε ελαιοτριβείο της περιοχής. Επίσης απόλαυσαν αποκριάτικα τραγούδια, δρώμενα και παραδοσιακούς χορούς  στο σχολείο μας καθώς και εορταστικές αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Ναυπλιέων. Τέλος γεύτηκαν εδέσματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας και διασκέδασαν με τους εκπαιδευτικούς μας.
Οι Λιθουανοί μας ευχαρίστησαν θερμά λέγοντας μας πως φεύγουν από τη χώρα μας ενθουσιασμένοι και εντυπωσιασμένοι. Ιδιαίτερα  αποτυπώθηκαν στο μυαλό τους  οι χαμογελαστοί μαθητές μας που έδειξαν σε αυτούς πόσο αγαπούν το σχολείο τους και η ζεστή ελληνική φιλοξενία.
Εμείς αποκτήσαμε πέντε νέους φίλους και υποσχεθήκαμε να συνεχίσουμε την άριστη συνεργασία μαζί τους μέχρι τη λήξη του προγράμματος τον Φεβρουάριο του 2024.
Η φιλοξενία μας είχε οργανωθεί  από τη Δ/ντρια του σχολείου κ. Τζανή Γεωργία και όλη την ομάδα των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και συγκεκριμένα την Γκολέμη Αναστασία, Γουγουτσά Ιφιγένεια, Γουγουτσά Χρύσα, Κωνσταντινίδου Νίκη και Μελά Ουρανία. Ιδιαίτερη ήταν η προσπάθεια της Υπεύθυνης Επικοινωνίας κ. Αισώπου Αικατερίνης η οποία φρόντισε για την άριστη πορεία της επίσκεψης των συναδέλφων Λιθουανών.
Ευχαριστούμε πολύ το Δήμο Ναυπλιέων για την προσφορά του και την υποστήριξή του στο πρόγραμμά μας. Ευχαριστούμε επίσης το τυπογραφείο Label Art και το καφέ «Κεντρικόν» για τις ευγενικές χορηγίες τους

ΤΖΑΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
Αναπληρώτρια Διευθύντρια
4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου

Share this:

Erasmus Sha.C.H Day 5

Την τελευταία μέρα της κινητικότητας, οι εκπαιδευτικοί από την Λιθουανία, μαζί με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας μαζί επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στον Αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης καθώς κ στο Μουσείο της. Έπειτα όλοι μαζί περιηγήθηκαν την περιοχή της ιστορικής Αθήνας, Πλάκα, Θησειο και Μοναστηράκι. Στο τέλος της μέρας οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, αποχαιρέτησαν τους εκπαιδευτικούς από την Λιθουανία και ανανέωσαν το ραντεβού για την επόμενη κινητικότητα.
 
Share this:

Erasmus Sha.C.H Day 4

Οι εκπαιδευτικοί της Λιθουανίας μαζί με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, επισκέφθηκαν κ ξεναγήθηκαν στον Αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών και το Μουσείο.

Έπειτα επέστρεψαν στο σχολείο ώστε να συζητηθούν θέματα σχετικά με την πορεία του προγράμματος και να συναποφασιστούν οι δραστηριότητες που θα υλοποιήσουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων.

Τέλος, απονεμήθηκαν τα πιστοποιητικά παρακολούθησης της επιμορφωτικής εβδομάδας και τα αναμνηστικά σε όλους τους συμμετέχοντες, η οποία διοργανώθηκε από το σχολείο μας από την Διευθύντρια Τζανή Γεωργία, σε ένα κλίμα εορταστικό και ευχάριστο.

(περισσότερα…)

Share this:

Erasmus Sha.C.H Day 3

Οι εκπαιδευτικοί της Λιθουανίας μαζί με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, επισκέφθηκαν κ ξεναγήθηκαν στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, στο Μουσείο και στο Στάδιο. Έπειτα επισκέφθηκαν το ελαιοτριβείο του Μελά στο Λυγουριό ώστε να μάθουν σχετικά με την διαδικασία παραγωγής του ελαιόλαδου.

Share this:

Erasmus Sha.C.H Day 2

Οι εκπαιδευτικοί της Λιθουανίας με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, επισκέφθηκαν το Μουσικό Σχολείο και το Καλλιτεχνικό Σχολείο Αργολίδας με στόχο να γνωρίσουν το εκπαιδευτικό σύστημα στην Ελλάδα. Εκεί, μαθητές και εκπαιδευτικοί του Μουσικού Σχολείου, τους υποδέχθηκαν θερμά έχοντας οργανώσει μικρές συναυλίες. Ακολούθησε κέρασμα με παραδοσιακά γλυκά και συζήτηση στο γραφείο της Διευθύντριας κ. Χατζηνικολάου.  Έπειτα, στο Καλλιτεχνικό Σχολείο ξεναγήθηκαν στο χώρο και απόλαυσαν εικαστικές δημιουργίες των μαθητών. Ο Διευθυντής κ. Γιαννακούλης και οι εκπαιδευτικοί ήταν ιδιαίτερα φιλόξενοι.

(περισσότερα…)

Share this: