1ο Εργαστήριο Δεξιοτήτων – Στ’ τάξη

Οι μαθητές της Στ τάξης, με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Αγγλικών Ελευθεριάδη – Πιτσάκη Σοφίας, χωρίστηκαν σε ομάδες και ολοκλήρωσαν μια εργασία που τους καλούσε να σχεδιάσουν ένα σχολικό project, διάρκειας 4 διδακτικών ωρών, με το οποίο να πληροφορούν και να αφυπνίζουν τους μαθητές και τους κηδεμόνες όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου σχετικά με δράσεις για την προστασία και ανάδειξη των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής τους.
 
Share this:

Ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον – Β2

Με τη λήξη του πρώτου θεματικού κύκλου των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων οι μαθητές του Β΄2 τμήματος με τη δασκάλα τους, Παπανδριανού Μάρω, δημιούργησαν αφίσα ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος, υπογραμμίζοντας τους βασικούς όρους της ανακύκλωσης, της επαναχρησιμοποίησης και της μείωσης των σκουπιδιών,  που διδάχτηκαν κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου. Τα παιδιά εργάστηκαν στον Η/Υ και αφού αναζήτησαν κι επέλεξαν εικόνες στο διαδίκτυο, έγραψαν τα μηνύματά τους.

 

Share this:

Χριστουγεννιάτικες κάρτες Χαμόγελο του παιδιού

Οι μαθητές του Ε3 έκαναν τον εθελοντισμό πράξη. Πήραν την πρωτοβουλία να φέρουν στο σχολείο μας χριστουγεννιάτικες κάρτες από το ” Χαμόγελο του Παιδιού” και να τις διαθέσουν σε μαθητές και δασκάλους ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο το έργο του οργανισμού . Καλές γιορτές με υγεία , αγάπη και χαρά σε όλους !

Share this:

Χριστουγεννιάτικη λάμψη από την Γ’ τάξη

Χριστούγεννα! Η γιορτή της αγάπης, της χαράς, της αδελφοσύνης και της ειρήνης!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ τάξης με τις δασκάλες τους κ. Μπούρη, κ. Αργέντου και κ. Καλογήρου, βίωσαν το χριστουγεννιάτικο πνεύμα μέσα σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν με την παιδική τους φαντασία. Έφτιαξαν Χριστόψωμα, χριστουγεννιάτικες κάρτες, ημερολόγια, κατασκευές και λαμπερά στολίδια. 

 

Share this:

Εtwinning “Golden Compass” -Α τάξη

Οι μαθητές της Α Τάξης στο πλαίσιο του etwinning “Golden Compass” με την βοήθεια των εκπαιδευτικών Αισώπου Αικατερίνης, Πετροπούλου Ευαγγελίας και Τράκα Φωτεινής, την Τετάρτη 21/12 στις 10:00 το πρωί, συνάντησαν διαδικτυακά τους μαθητές των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, τραγούδησαν τα κάλαντα και άκουσαν τα κάλαντα των άλλων χωρών.
 
 
 
Share this:

Εtwinning F.L.Y. – Ε τάξη-Jingle bells

Οι μαθητές της Ε Τάξης με την βοήθεια των εκπαιδευτικών Αισώπου Αικατερίνης, Γεωργόπουλου Σωτήρη, Δρίτσα Αικατερίνης και Μελά Ουρανίας, συναντήθηκαν διαδικτυακά την Παρασκευή 16/12 με τους μαθητές του σχολείου της Ρουμανίας στο πλαίσιο του προγράμματος etwinning “F.L.Y. (Friends in the Language Yard)” παρουσίασαν τον εαυτό τους, τραγούδησαν στα Ελληνικά στο “Τρίγωνα Κάλαντα” και στα Αγγλικά το “Jingle bells” και γνώρισαν τους Ρουμάνους μαθητές, οι οποίοι μας τραγούδησαν το “Τρίγωνα Κάλαντα” στα Ρουμάνικα και μαζί με εμάς, το “Jingle bells” .
 
 
 
Share this:

Εtwinning “Landscapes”- Στ1 & Στ3 Jingle bells

Οι μαθητές των τμημάτων ΣΤ1 και Στ3 με την βοήθεια των εκπαιδευτικών Αισώπου Αικατερίνης, Καββαδία Ευαγγελίας και Κατσούρη Γιώργου, συναντήθηκαν διαδικτυακά την Παρασκευή 16/12 με τους μαθητές του σχολείου της Ιταλίας στο πλαίσιο του προγράμματος etwinning “Landscapes”, παρουσίασαν τον εαυτό τους και το σχολείο τους, τραγούδησαν στα Αγγλικά το “Jingle bells” και γνώρισαν τους Ιταλούς μαθητές κ το σχολείο τους .
Share this:

Ε1 – Ένα διαφορετικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Το Ε1 με τη δασκάλα τους Δρίτσα Κατερίνα στόλισε ένα διαφορετικό δέντρο. Όλοι διαφορετικοί και Όλοι ίσιοι, κομμάτια της ίδιας αλυσίδας.  Με αυτό ως αφορμή, το κάθε παιδί έφτιαξε το δικό του κομμάτι από το δέντρο και όλα μαζί συνέθεσαν την όμορφη αυτή Χριστουγεννιάτικη εικόνα. Γιατί όλοι μαζί, μπορούμε πολλά.
Καλές γιορτές σε όλους με υγεία και χαρούμενες στιγμές.

 

Share this:

Υγιεινή της Εμμήνου Ρύσεως – Ε΄και Στ’

Η ΔΠΕ Αργολίδας δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων διοργάνωσε δράση Αγωγής Υγείας σε συνεργασία με τον Ε.Ε.Σ με θέμα “Υγιεινή της Εμμήνου Ρύσεως”. Οι μαθήτριες της Ε’ και ΣΤ’ τάξης μέσα από την παρουσίαση της ενότητας (με διαδραστικό τρόπο) και της συζήτησης απέκτησαν γνώσεις για το συγκεκριμένο θέμα. Έλυσαν απορίες και εφοδιάστηκαν με χρήσιμες οδηγίες και συμβουλές, για την βελτίωση της ψυχοσωματικής τους υγείας και της κοινωνικής τους ζωής. Δημιουργήθηκε κλίμα εμπιστοσύνης, κίνητρο και πλαίσιο επικοινωνίας σχολείου και γονέων και κηδεμόνων. Ευχαριστούμε θερμά την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΠΕ Αργολίδας κ. Μάρα Ελένη και την προϊσταμένη Νοσηλεύτρια του Ε.Ε.Σ (παράρτημα Ναυπλίου) κ. Παππά Τζένη. Τους δασκάλους των τάξεων Στ’: Γουγουτσά Ι., Καββαδία Ε. , Κατσούρη Γ.  Ε’: Μελά Ου. ,Δρίτσα Αι.  και Γεωργόπουλο Σ. καθώς και την Σχολική Νοσηλεύτρια Χάρου Σταυρούλα.

Share this:

Etwinning A τάξη – Golden Compass

Οι μαθητές της Α τάξης με την βοήθεια των εκπαιδευτικών Αισώπου Αικατερίνης και Τράκα Φωτεινής, στο πλαίσιο του προγράμματος etwinning “Golden Compass” έφτιαξαν τις χριστουγεννιάτικες κάρτες τους!
 
 
Επίσης στο πλαίσιο του προγράμματος etwinning “Golden Compass ” μαθαίνουν τα μνημεία του Ναυπλίου ενώ παίζοντας το quiz γνώσεων στο wordwall, τα μνημεία κ άλλων χωρών.
 
 
Share this: