ΚΑΛΑΝΤΑ ΛΑΖΑΡΟΥ από την Β΄ τάξη

Σήμερα ακούσαμε στο σχολείο τα κάλαντα του Λαζάρου από τα παιδιά της Β΄ τάξης. Οι δασκάλες των τμημάτων κ.κ. Αργέντου Αικατερίνη, Καλογήρου Αγγελική, Μπούρη Νίκη είχαν μάθει στους μαθητές τα κάλαντα και ετοίμασαν τον στολισμένο σταυρό με τα λουλούδια που έφεραν τα παιδιά και συνηθίζεται να έχουν τα παιδιά μαζί τους. Τα κάλαντα ακούστηκαν και στη γειτονιά του σχολείου καθώς οι μαθητές/τριες περπάτησαν στη γειτονιά και τραγούδησαν.

Video

 

Share this:

6/4/2022. Ο κ. ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΧΡΥΣΑΦΕΝΙΟ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ στους μαθητές της Β΄τάξης

Mαθήτριες και οι μαθητές της Β΄ τάξης περίμεναν με ανυπομονησία να μάθουν από που εμφανίστηκε το χρυσαφένιο κουκούτσι ή γιατί ήταν χρυσαφένιο το κουκούτσι. Ο κ. Δημητρόπουλος προκάλεσε το ενδιαφέρον και τη δυναμική συμμετοχή των παιδιών και ταξίδεψαν στον κόσμο των φρούτων μαζί με την ιστορία. Στο τέλος ζήτησαν από τον συγγραφέα να τους υπογράψει το βιβλίο τους.

 

Share this:

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Πινακοθήκη από το Β1

Την Πέμπτη 31 Μαρτίου η Β1′ Τάξη με την δασκάλα τους κ. Μπούρη Ανδρονίκη επισκέφτηκε την Πινακοθήκη Ναυπλίου. Τα παιδιά παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: “Ξενάγηση στον χώρο της Πινακοθήκης”

 

 

Share this:

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Β΄ τάξης

Την Τρίτη 29 Μαρτίου η Β’ Τάξη επισκέφτηκε το πάρκο Κολοκοτρώνη μαζί με τις εκπαιδευτικούς κκ Αργέντου, Καλογήρου και Μπούρη.  Τα παιδιά παρακολούθησαν στα πλαίσια της Μελέτης Περιβάλλοντος το εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: “Παρατήρηση φυτών – Δημιουργία φυτολογίου”. 

Share this:

ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ: Τα χελιδονίσματα

Οι μαθητές και μαθήτριες των τμημάτων της Β’ τάξης με την συνοδεία των εκπαιδευτικών τους κ.κ Αικατερίνη Αργέντου, Αγγελική Καλογήρου, Ανδρονίκη Μπούρη είπαν τα χελιδονίσματα στην Διευθύντρια αλλά ακούστηκαν σε όλο το σχολείο κρατώντας τα χελιδόνια και τις “λαλίτσες”.

Share this:

Δράση “Μουσικής Ακρόασης” από την Β΄ τάξη

Συνεχίζοντας την υλοποίηση της δράσης “Όλο το σχολείο μια αγκαλιά”, αξιοποιώντας το μάθημα της μουσικής, οι μαθητές των τμημάτων της Β΄τάξης τραγούδησαν στο διάλειμμα στους μαθητές όλου του σχολείου παίζοντας μεταλλόφωνα -πρώτη φορά σε κοινό – το τραγούδι “Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο”.  Είναι μία σχολική στιγμή που ενθουσιάζει τους μαθητές.

 

Share this:

“Πλάθουμε μαζί και χώρια!!! Ξωτικομαγειρεματα!!!”

 Την Τρίτη 22/12 οι μαθητές του Β2 μεταμορφώθηκαν σε μικρά ξωτικά και έκαναν την τελευταία δράση για το πρόγραμμα Ευ ζην του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων με την δασκάλα του Εργαστηρίου,  Καββαδία Ευαγγελία. Αφού οι συνθήκες δεν επέτρεπαν να μαγειρέψουμε στο σχολείο όλοι μαζί το κάναμε από τα σπίτια μας διαδικτυακά! Φτιάξαμε χριστουγεννιάτικα εύκολα και υγιεινά μπισκοτάκια για να περάσουμε τον Άγιο Βασίλη και την οικογένειά μας! Ζυγίσαμε υλικά, πλάσαμε και ανοίξαμε ζυμαράκι, κόψαμε χριστουγεννιάτικα σχέδια, φουρνίσαμε, χορέψαμε και διασκεδάσαμε και έτοιμα τα μπισκοτάκια μας!! Ευχόμαστε σε όλους καλές γιορτές με υγεία και χαρές ξεπερνώντας κάθε δυσκολία!!!

 

Share this:

Τηλεανάγνωση: “Ο Λιχουδέλης το λαίμαργο φιδάκι” από τη συγγραφέα Ιωάννα Κυρίτση – Τζιώτη στο τμήμα Β2

Την Τρίτη 3/11 οι μαθητές και οι μαθήτριες του Β2 του σχολείου μας, υπό την καθοδήγηση της κας Καββαδία Ευαγγελίας, στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και συγκεκριμένα στην ενότητα Ευ Ζην – Διατροφή, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από “κοντά” μια σπουδαία παιδική συγγραφέα, την κυρία Ιωάννα Κυρίτση – Τζιώτη και να ακούσουν από τα χείλη της μέσω τηλεανάγνωσης ένα από τα παραμύθια της. “Ο Λιχουδέλης το λαίμαργο φιδάκι” έγινε φίλος τους και τους έκανε να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι να τρώνε σωστά και με μέτρο αλλά και να ζητούν τη βοήθεια των φίλων τους, ώστε να επιτύχουν έναν στόχο. Αφού τραγούδησαν και είδαν τον Λιχουδέλη να βγαίνει από τη μαγική βαλίτσα της κυρίας Ιωάννας…δημιούργησαν ένα ιδανικό “λιχουδέλικο” πιάτο!!! Κάνουμε όρεξη…..και για τις υπόλοιπες δραστηριότητες!!!

Share this:

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ

Τη χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας παρουσίασαν στην αίθουσα εκδηλώσεων οι μαθητές της Β’ τάξης και σήμαναν την έναρξη των γιορτών για γονείς και μαθητές με πολύ χρώμα και ζωντάνια. Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί της γιορτής ήταν οι κ.κ. Τζανή Γεωργία, Μπούρη Νίκη, Βασιλείου Μιλένα, Τσουρούνη Αναστασία, Δημητροπούλου Γιώτα, Κωνσταντινίδου Νίκη.

 

Share this:

Λαογραφικό μουσείο ΛΙΝΟΣ

Οι μαθητές της Β’ τάξης με τις εκπαιδευτικούς κ.κ. Τζανή, Βασιλείου, Μπούρη, επισκέφτηκαν το λαογραφικό μουσείο ΛΙΝΟΣ στο Σολωμό Κορινθίας όπου στο χωριάτικο σπίτι του προηγούμενου αιώνα περιηγήθηκαν και άκουσαν τις ιστορίες των εκθεμάτων και μετά την ιστορία του σταφυλιού. Στο τέλος πάτησαν και σταφύλια για να βγάλουν το μούστο. Τα παιδιά κατευχαριστήθηκαν την απόδραση στη φύση!

Share this: