Ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον – Β2

Με τη λήξη του πρώτου θεματικού κύκλου των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων οι μαθητές του Β΄2 τμήματος με τη δασκάλα τους, Παπανδριανού Μάρω, δημιούργησαν αφίσα ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος, υπογραμμίζοντας τους βασικούς όρους της ανακύκλωσης, της επαναχρησιμοποίησης και της μείωσης των σκουπιδιών,  που διδάχτηκαν κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου. Τα παιδιά εργάστηκαν στον Η/Υ και αφού αναζήτησαν κι επέλεξαν εικόνες στο διαδίκτυο, έγραψαν τα μηνύματά τους.

 

Share this:

Β Τάξη – 15 Νοεμβρίου ~ Επίσκεψη στο Π. Λ. Ι

Οι μικροί μαθητές της Β’ τάξης παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Μουσείο Παιδικής Ηλικίας “ο Σταθμός”. Η οικεία θεματική του προγράμματος “Τα παιδία παίζει… ” αποτέλεσε εξαιρετική αφόρμηση για την εμπλοκή τους στο πρόγραμμα, κατά το οποίο γνώρισαν τα παιχνίδια του παρελθόντος, όπως τόπια, νευρόσπαστα, σβούρες, αρκουδάκια και γιο γιο. Ομοιότητες και διαφορές της παιδικής ζωής του άλλοτε και του σήμερα συζητήθηκαν με ενδιαφέρον και τα παιδιά δημιούργησαν αυτοσχέδια παιχνίδια από απλά και καθημερινά υλικά. Στο τέλος του προγράμματος επισημάνθηκε από τις εκπαιδευτικούς των τμημάτων Αναστασία Γκολέμη, Μάρω Παπανδριανού και Ματίνα Σπυράκη ο βασικός ρόλος του παιχνιδιού και του ελεύθερου χρόνου στη σύγχρονη ζωή των παιδιών, η έννοια του αυξανόμενου καταναλωτισμού, καθώς και η χαρά που λαμβάνει κάποιος, όταν δημιουργεί ένα παιχνίδι από την αρχή, ανέξοδα και με φαντασία. 
 
 
“Τα παιδιά χρειάζονται τον χρόνο και την ελευθερία να παίξουν. Το παιχνίδι δεν είναι πολυτέλεια. Το παιχνίδι είναι ανάγκη’.
 
Kay Redfield Jamison 
 
Share this:

Τμήμα Β2 – 13 Νοεμβρίου ~Παγκόσμια Ημέρα Καλοσύνης 

Στα πλαίσια της διαφοροποιημένης διδασκαλίας διενεργήθηκε δράση στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας από τους μαθητές του Β’2 τμήματος με την δασκάλα του Παπανδριανού Μάρω, για την Παγκόσμια Ημέρα Καλοσύνης. Οι μαθητές δημιούργησαν μηνύματα ευγένειας και ενσυναίσθησης για τους συμμαθητές τους. Τα μηνύματα, που προάγουν την καλή θέληση και τη θετική διάθεση, σκοπό έχουν να αυξήσουν την αναγνωστική απόλαυση και να εμπλουτίσουν την εμπειρία του διαβάσματος για τους μικρούς αναγνώστες. Τοποθετήθηκαν τυχαία και ανώνυμα σε δεκάδες βιβλία και τα παιδιά συζήτησαν για την αρετή της καλοσύνης και τη σπουδαιότητα του να μοιράζεσαι, να νοιάζεσαι και να αλληλεπιδράς θετικά με τους γύρω σου. Η δράση αυτή αποτελεί μέρος του σχεδίου αξιολόγησης του σχολείου και συνδέθηκε διαθεματικά με το μάθημα της Γλώσσας, ενώ ταυτόχρονα, με έμμεσο τρόπο, υποκινήθηκε το ενδιαφέρον για την ανάγνωση βιβλίων. 

‘Ούτε η υψηλή νοημοσύνη, ούτε η φαντασία, ούτε και οι δύο μαζί δε συνθέτουν τη μεγαλοφυΐα. Αγάπη, αγάπη, αγάπη είναι αυτό που κάνει τη μεγαλοφυΐα’. 
 
Wolfgang Amadeus Mozart 
 
Share this:

ΚΑΛΑΝΤΑ ΛΑΖΑΡΟΥ από την Β΄ τάξη

Σήμερα ακούσαμε στο σχολείο τα κάλαντα του Λαζάρου από τα παιδιά της Β΄ τάξης. Οι δασκάλες των τμημάτων κ.κ. Αργέντου Αικατερίνη, Καλογήρου Αγγελική, Μπούρη Νίκη είχαν μάθει στους μαθητές τα κάλαντα και ετοίμασαν τον στολισμένο σταυρό με τα λουλούδια που έφεραν τα παιδιά και συνηθίζεται να έχουν τα παιδιά μαζί τους. Τα κάλαντα ακούστηκαν και στη γειτονιά του σχολείου καθώς οι μαθητές/τριες περπάτησαν στη γειτονιά και τραγούδησαν.

Video

 

Share this:

6/4/2022. Ο κ. ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΧΡΥΣΑΦΕΝΙΟ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ στους μαθητές της Β΄τάξης

Mαθήτριες και οι μαθητές της Β΄ τάξης περίμεναν με ανυπομονησία να μάθουν από που εμφανίστηκε το χρυσαφένιο κουκούτσι ή γιατί ήταν χρυσαφένιο το κουκούτσι. Ο κ. Δημητρόπουλος προκάλεσε το ενδιαφέρον και τη δυναμική συμμετοχή των παιδιών και ταξίδεψαν στον κόσμο των φρούτων μαζί με την ιστορία. Στο τέλος ζήτησαν από τον συγγραφέα να τους υπογράψει το βιβλίο τους.

 

Share this:

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Πινακοθήκη από το Β1

Την Πέμπτη 31 Μαρτίου η Β1′ Τάξη με την δασκάλα τους κ. Μπούρη Ανδρονίκη επισκέφτηκε την Πινακοθήκη Ναυπλίου. Τα παιδιά παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: “Ξενάγηση στον χώρο της Πινακοθήκης”

 

 

Share this:

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Β΄ τάξης

Την Τρίτη 29 Μαρτίου η Β’ Τάξη επισκέφτηκε το πάρκο Κολοκοτρώνη μαζί με τις εκπαιδευτικούς κκ Αργέντου, Καλογήρου και Μπούρη.  Τα παιδιά παρακολούθησαν στα πλαίσια της Μελέτης Περιβάλλοντος το εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: “Παρατήρηση φυτών – Δημιουργία φυτολογίου”. 

Share this:

ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ: Τα χελιδονίσματα

Οι μαθητές και μαθήτριες των τμημάτων της Β’ τάξης με την συνοδεία των εκπαιδευτικών τους κ.κ Αικατερίνη Αργέντου, Αγγελική Καλογήρου, Ανδρονίκη Μπούρη είπαν τα χελιδονίσματα στην Διευθύντρια αλλά ακούστηκαν σε όλο το σχολείο κρατώντας τα χελιδόνια και τις “λαλίτσες”.

Share this:

Δράση “Μουσικής Ακρόασης” από την Β΄ τάξη

Συνεχίζοντας την υλοποίηση της δράσης “Όλο το σχολείο μια αγκαλιά”, αξιοποιώντας το μάθημα της μουσικής, οι μαθητές των τμημάτων της Β΄τάξης τραγούδησαν στο διάλειμμα στους μαθητές όλου του σχολείου παίζοντας μεταλλόφωνα -πρώτη φορά σε κοινό – το τραγούδι “Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο”.  Είναι μία σχολική στιγμή που ενθουσιάζει τους μαθητές.

 

Share this:

“Πλάθουμε μαζί και χώρια!!! Ξωτικομαγειρεματα!!!”

 Την Τρίτη 22/12 οι μαθητές του Β2 μεταμορφώθηκαν σε μικρά ξωτικά και έκαναν την τελευταία δράση για το πρόγραμμα Ευ ζην του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων με την δασκάλα του Εργαστηρίου,  Καββαδία Ευαγγελία. Αφού οι συνθήκες δεν επέτρεπαν να μαγειρέψουμε στο σχολείο όλοι μαζί το κάναμε από τα σπίτια μας διαδικτυακά! Φτιάξαμε χριστουγεννιάτικα εύκολα και υγιεινά μπισκοτάκια για να περάσουμε τον Άγιο Βασίλη και την οικογένειά μας! Ζυγίσαμε υλικά, πλάσαμε και ανοίξαμε ζυμαράκι, κόψαμε χριστουγεννιάτικα σχέδια, φουρνίσαμε, χορέψαμε και διασκεδάσαμε και έτοιμα τα μπισκοτάκια μας!! Ευχόμαστε σε όλους καλές γιορτές με υγεία και χαρές ξεπερνώντας κάθε δυσκολία!!!

 

Share this: