Το Σχολείο μας  γιορτάζοντας την ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2020 παρουσίασε τη Δευτέρα, 18-5-2020, 6.00 μ.μ.  σε διαδικτυακή εκδήλωση μια virtual εκδοχή της έκθεσης «Ιωάννης Καποδίστριας: Διαδρομές στην ιστορία του», που φιλοξενείται την τρέχουσα σχολική χρονιά στο σχολείο και έχει υλοποιήσει σχετικό πρόγραμμα. Οι μαθητές της Στ’ τάξης με την υπεύθυνη του προγράμματος, κ. Αργυρή Μπιλιούρη,  αξιοποίησαν το υλικό της έκθεσης, τις πληροφορίες, που συνέλεξαν από αξιόπιστες πηγές (π.χ. europeana) και τις ψηφιακές δεξιότητες, που καλλιέργησαν οι μαθητές στο μάθημα Πληροφορικής με την κ. Νίκη Κωνσταντινίδου, και πέτυχαν  #μένοντας σπίτι  να δημιουργήσουν καινοτόμα ψηφιακά εκπαιδευτικά  προϊόντα.  Μια  πρωτότυπη  εικονική  ξενάγηση και  ένα παιχνίδι γνώσεων. 

Οι μαθητές παρουσίασαν ζωντανά την εικονική έκθεση και το ψηφιακό παιχνίδι τους. Και τα δύο είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του σχολείου γιατί έτσι δίνεται διάρκεια στη γνώση και γίνεται διάχυση των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Ευχαριστούμε τους προσκεκλημένους, τους γονείς και τους μαθητές, οι οποίοι συνδέθηκαν και χάρηκαν την ξενάγησή μας. Επίσης, τον Δήμο Ναυπλιέων και το Europe Direct Δήμου Ναυπλιέων, που επέτρεψαν την επανέκθεση μέρους της έκθεσης «Ιωάννης Καποδίστριας: Διαδρομές στην ιστορία του» στο σχολείο μας και  έδωσαν την αφορμή στους μαθητές μας να μάθουν πολλά από αυτήν και να της δώσουν μια σύγχρονη διάσταση.

Μπιλιούρη Αργυρή, Διευθύντρια του Σχολείου
Κωνσταντινίδου Νίκη, Πληροφορικής
 
ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
 
 
 
  
 
 
Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης virtual exhibition
Share this: