Φέτος, η οικονομική προσφορά προς οργανισμούς που φροντίζουν και στηρίζουν ευάλωτες ομάδες και άτομα, είχε καθολική συμμετοχή από τους μαθητές του σχολείου με κάποια τμήματα να ξεχωρίζουν για τις πιο εστιασμένες δράσεις τους. Μέσα από αυτές τα τμήματα συγκέντρωσαν χρήματα από πωλήσεις διαφόρων εκπαιδευτικών εντύπων και τα πρόσφεραν σε φιλανθρωπικούς Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς. Μία μικρή ένδειξη φροντίδας για αυτούς που έχουν περισσότερες ανάγκες από εμάς.

Κάθε χρόνο το σχολείο πουλάει τα Αστεράκια της Ευχής και στέλνει το συγκεντρωμένο ποσό για την εκπλήρωση της επιθυμίας ενός παιδιού. Φέτος, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε 300 ευρώ. Η δράση γίνεται με την ευθύνη της Δ/ντριας του Σχολείου, κ. Μπιλιούρη και απευθύνεται σε όλους τους μαθητές.

Οι μαθητές του Στ1, μέσα από την υλοποίηση του προγράμματος «Βιώσιμος Πλανήτης», με την προτροπή της δασκάλας τους κ. Μελά ετοίμασαν παιγνιώδεις εργασίες. Ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που είναι δημιουργία της μαθήτριας Αδριανής Γαβρήλου, είχε πολύ ενδιαφέρον, πλαστικοποιήθηκε και διανεμήθηκε στους μαθητές. Το κέρδος από τις πωλήσεις κατατέθηκε στο Μake a wish.


Οι μαθητές του Δ3 με την καθοδήγηση της δασκάλας τους κ. Μπρούνχελτσλ, πούλησαν το βιβλίο τους οι ΗΡΩΕΣ, και κατόπιν συμφωνίας με το «Χαμόγελο του Παιδιού», διέθεσαν τα κέρδη από το βιβλίο στον οργανισμό ως μία μικρή ένδειξη φροντίδας για τα παιδιά που μεγαλώνει το Χαμόγελο του Παιδιού.


Οι μαθητές των τμημάτων Δ1 & Δ2 στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δραστηριοτήτων και με στόχο την καλή γνώση της γραμματικής ετοίμασαν με τις δασκάλες τους κ.κ. Γουγουτσά Ι. και Γουγουτσά Χ. ένα παιχνίδι με καρτέλες. Το παιχνίδι εκτυπώθηκε και τοποθετήθηκε σε ένα κουτί από ανακυκλωμένο χαρτί και μοιράστηκε στους μαθητές του σχολείου. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν δόθηκαν στον ΜΚΟ Κιβωτό του Κόσμου για να δείξουν τον σεβασμό τους στο σημαντικό έργο που προσφέρει.


Οι μαθητές του ΣΤ3 και του Δ3 στα πλαίσια του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων απευθύνθηκαν σε όλους τους μαθητές του Σχολείου ώστε να συγκεντρώνουν τα μπουκαλάκια του νερού σε συγκεκριμένο σημείο. Ομάδες μαθητών με τις δασκάλες τους κκ. Καββαδία και Μπρούνχελτσλ πήγαν τα μπουκάλια στην Ανταποδοτική Ανακύκλωση. Τα κουπόνια που πήραν (70 ευρώ), οι μαθητές τα έδωσαν στο Γηροκομείο της πόλης μας μαζί με μια μεγάλη κάρτα φτιαγμένη από τους μαθητές. Κάτι τέτοιες στιγμές καταλαβαίνουμε ότι η ανθρώπινη επαφή είναι πρωταρχική ανάγκη των ανθρώπων, ιδιαίτερα των παππούδων και των γιαγιάδων .

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ – ΝΟΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ
Share this: