Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου γιόρτασε στις 9 Μαΐου την Ημέρα Ευρώπης. Η ενδοσχολική εκδήλωση που αφορούσε μαθητές και εκπαιδευτικούς είχε θέμα: «Ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός του σχολείου μας» και παρουσιάστηκαν τα ευρωπαϊκά προγράμματα και οι δράσεις που υλοποιούνται από μαθητές και εκπαιδευτικούς. Τα προγράμματα που υλοποιούνται είναι ERASMUS+, eTwinning, T4E, SELFIE.

Η Διευθύντρια του Σχολείου, κ. Αργυρή Μπιλιούρη, παρουσίασε τα στοιχεία που εφαρμόζει το σχολείο και του προσδίδουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Επίσης, αναφέρθηκε στην προστιθέμενη αξία της ετικέτας eTwinning School 2021-22, που έχει κερδίσει το σχολείο. Οι εκπαιδευτικοί (Αισώπου Αικατερίνη, Καββαδία Ευαγγελία, Μελά Ουρανία, Ρέμπελου Ελένη, Τζανή Γεωργία, Τράκα Φωτεινή) παρουσίασαν τα έργα στην ολότητά τους και οι μαθητές μοιράστηκαν με τους συμμαθητές τους δικά τους έργα (παραγόμενα των έργων που συμμετείχαν) ή έδειξαν πώς μπορούν να αξιοποιηθούν εκπαιδευτικά ψηφιακά εργαλεία για τη μάθηση. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με εισήγηση της κ. Αισώπου σχετικά με τον εκφοβισμό στον εργασιακό χώρο στο πλαίσιο της ενδοσχολικής επιμόρφωσης.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου αναγνωρίζει τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη της συμμετοχής του σε ευρωπαϊκά προγράμματα και δράσεις για το σύνολο της εκπαιδευτικής σχολικής μας κοινότητας, συνεχίζει δυναμικά και προτείνει ανεπιφύλακτα τη συμμετοχή των σχολείων σε αυτά.

Είπαν για εμάς : https://www.argolikeseidhseis.gr/2022/05/

ΗΜΕΡΑ ΕΥΡΩΠΗΣ στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου
Share this: