Δ Τάξη – Αρχαιολογικό Μουσείο

Η Δ΄ τάξη του σχολείου μας με τις εκπαιδευτικούς κκ. Αναγνώστου Ελένη, Βασιλείου Μιλένα και Ρατσιάτου Ρεγγίνα, ξεναγήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης μας. Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να θαυμάσουν όλα τα αρχαιολογικά ευρήματα του Μουσείου και ο ξεναγός μας, κύριος Ηλίας Παπαδόπουλος, μας μίλησε για τα εκθέματα, δίνοντάς μας πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες.
 
 
 
 
Share this:

Διαδικτυακή ξενάγηση στην Αγιά Σοφιά της Κωνσταντινούπολης

Η Αγία Σοφία είναι μνημείο της ελληνικής-βυζαντινής και παγκόσμιας ιστορίας.  Για εμάς τους Έλληνες αποτελεί σύμβολο της Ορθοδοξίας και μας συνδέει με τις μνήμες της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης το 1453. Σήμερα, Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2024, οι τάξεις Δ’, Ε’ και ΣΤ’, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν διαδικτυακά στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο του Ναού της Αγίας Σοφίας. Ο ξεναγός κ. Κουρτέσογλου Ιωάννης @xenagos.konstantinoupoli έδωσε στα παιδιά πολύτιμες πληροφορίες που αφορούσαν στην ιστορία του χώρου.  Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η επίδειξη ψηφιδωτών εικόνων που σώζονται ακόμα σε μέρη του Ναού. Οι μαθητές μας ενθουσιάστηκαν και μετέφεραν στον ξεναγό ερωτήματα που τους δημιουργήθηκαν. Οι εκπαιδευτικοί (κ. Αισώπου Αικατερίνη, κ. Αναγνώστου Ελένη, κ. Βασιλείου Μιλένα, κ. Γεωργίτσα Αικατερίνη, κ. Γουγουτσά Ιφιγένεια, κ. Γουγουτσά Χρύσα, κ. Κωνσταντινίδου Νίκη, κ. Μελά Ουρανία, κ. Ρατσιάτου Ρεγγίνα και κ. Τζανή Γεωργία) όπως και οι μαθητές, ένιωσαν ιδιαίτερη συγκίνηση κάνοντας αυτό το ταξίδι στο βάθος της ιστορίας.
Κύριε Γιάννη Κουρτέσογλου σας ευχαριστούμε πολύ που με τόση ευαισθησία μεταφέρετε στην Ελλάδα την ιστορία της και αγγίζετε τις καρδιές μας!

https://www.argolikeseidhseis.gr/2024/01/4_28.html

Share this:

Σχολική Βιβλιοθήκη Βιβλιοπερπατήματα – Παγκόσμια ημέρα διαφορετικότητας

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Διαφορετικότητας οι εκπαιδευτικοί Βασιλείου Μιλένα, Κωνσταντινίδου Νίκη και Τσουρούνη Αναστασία αποφάσισαν να οργανώσουν δράση φιλαναγνωσίας σχετικά με την διαφορετικότητα. Βασικό στοιχείο αυτής της δράσης ήταν η γνωριμία με κάθε τι που θεωρείται διαφορετικό, ώστε να δημιουργηθεί ένα κοινό έδαφος σεβασμού και κατανόησης μεταξύ των μαθητών. Έτσι οι μαθητές του Δ2 με την παρότρυνση της δασκάλας τους Βασιλείου Μιλένας βρέθηκαν στην σχολική μας βιβλιοθήκη ΒΙΒΛΙΟΠΕΡΠΑΤΗΜΑΤΑ. Στους μαθητές πρότεινε βιβλία σχετικά με το θέμα η υπεύθυνη βιβλιοθήκης εκπ. πληροφορικής, Κωνσταντινίδου Νίκη. Οι μαθητές εμπνεύστηκαν ιδιαίτερα από το βιβλίο “Φυστικοπαραμύθια – Ιστορία -Ο Λουκάς και οι πλανήτες ” και έγραψαν ένα ποίημα για την διαφορετικότητα. Το ποίημα ανέλαβαν να το γράψουν οι μαθήτριες Άγγελική Π. και Κωνσταντίνα Π. Η δασκάλα  μουσικής Τσουρούνη Αναστασία ανέλαβε να προσθέσει την μουσική και όλοι μαζί οι μαθητές της τάξης να το τραγουδήσουν. 
Σας παρουσιάσουμε το τραγούδι μας που είναι αποτέλεσμα συνεργασίας συναδέλφων και μαθητών.

“Η ιστορία αφορά τον Λουκά που όταν πηγαίνει στο κέντρο εργοθεραπείας γνωρίζει τον Δημήτρη που βλέπει και καταλαβαίνει τα πράγματα διαφορετικά.”
Συγγραφέας : Φυστίκι που κυλάει
Βιβλίο: Φυστικοπαραμύθια

Διαβάστε απόσπασμα της ιστορίας εδώ : Φυστικοπαραμύθια – Ο Λουκάς και οι πλανήτες

 

Share this:

Δ2 – Σπουδαίοι Έλληνες

Τα παιδιά του Δ2 διάλεξαν και παρουσίασαν στην τάξη σπουδαίους Έλληνες που βοήθησαν να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος. Αριστοτέλης, Ιπποκράτης, Αρχιμήδης, Θαλής ο Μιλήσιος, Λεωνίδας, Μέγας Αλέξανδρος, αλλά και Μανόλης Ανδρόνικος, Γεώργιος Παπανικολάου, Μαρία Κάλας και Μίκης Θεοδωράκης.  Μπράβο παιδιά για τις ωραίες εργασίες σας! Υπεύθυνη εκπαιδευτικός Μιλένα Βασιλείου.  

27052023 Δ2 Σπουδαίοι Έλληνες
Share this:

Δ2 – Παρουσίαση ζώων που κινδυνεύουν με εξαφάνιση

Στο μάθημα της Μελέτης Περιβάλλοντος οι μαθητές του Δ2 με τη δασκάλα τους Βασιλείου Μιλένα, μίλησαν με τα παιδιά για τα ζώα που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν.  Αφού μίλησαν για αρκετά είδη που κινδυνεύουν με εξαφάνιση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τα παιδιά διάλεξαν κάποιο συγκεκριμένο ζώο για να το παρουσιάσουν στην τάξη. Οι εργασίες τους ήταν πολύ ωραίες, έμαθαν πολλές πληροφορίες και συμφωνήσαν όλοι μεταξύ τους πως πρέπει να προστατεύουμε τη φύση.

 
 
Share this:

Δ2 – Παρουσιάζουμε ένα βιβλίο

Τα παιδιά του Δ2, κατά τη διάρκεια των πασχαλινών διακοπών, διάβασαν ένα βιβλίο που διάλεξαν τα ίδια. Κάποια παιδιά διάλεξαν από τη βιβλιοθήκη του σπιτιού τους και άλλα από τη βιβλιοθήκη του σχολείου μας. Αφού το διάβασαν, συμπλήρωσαν ένα φυλλάδιο που θα τους βοηθούσε στη συνέχεια στην παρουσίαση του βιβλίου..
Επιστρέφοντας από τις διακοπές τα παιδιά παρουσίασαν στους συμμαθητές τους τα βιβλία που διάβασαν. Έδειξαν το βιβλίο και είπαν λίγα λόγια για την υπόθεση, χωρίς βέβαια να μας αποκαλύψουν το τέλος της ιστορίας, περιέγραψαν μια αγαπημένη τους σκηνή και μας είπαν ποιος είναι ο αγαπημένος τους ήρωας και γιατί. Κλείνοντας την παρουσίαση έδειξαν και τη ζωγραφιά που είχαν φτιάξει με την αγαπημένη τους σκηνή.
Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία και γνωρίσαμε όλοι μας πολύ αξιόλογα βιβλία: Σας ευχαριστούμε πολύ παιδιά!
 
 
 
 
Share this:

Κ.Π.Ε Άστρους – Δ τάξη

Οι μαθητές του Δ1 και Δ2 μαζί με τις δασκάλες τους κ Γουγουτσά Χρύσα και κ. Βασιλείου Μιλένα, πραγματοποίησαν στις 23-3-2023 μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και όμορφες εκδρομές. Επισκεφτήκαμε το Κ.Π.Ε Άστρους που ενημερωθήκαμε για την τεράστια αξία του Υδροβιότοπου Μουστού. Μιλήσαμε και είδαμε τα σπάνια και απειλούμενα πουλιά που φιλοξενούνται εκεί. Συζητήσαμε για την μετανάστευση και τον ανεφοδιασμό των αποδημητικών πουλιών και μέσω παιχνιδιών με κάρτες, μπορέσαμε να αναγνωρίσουμε το είδος αρκετών πουλιών και πτηνών. Μεταφερθήκαμε στη λιμνοθάλασσα Μουστού όπου οι μαθητές παρατήρησαν με κυάλια και τηλεσκόπια που βρίσκονταν εκεί. Εντυπωσιαστήκαμε από το θέαμα, το τοπίο, την χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής. Μεγάλο ευχαριστώ στους υπεύθυνους που μας υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη χαρά και ζέση και απάντησαν σε όλες τις απορίες των παιδιών. Η εκδρομή έκλεισε στο Παράλιο Άστρος με πολύ παιχνίδι, γέλια και ενθουσιασμό! Αυτή η εκδρομή τα είχε όλα!

Share this:

Δ2- Κλασικά παραμύθια

Στα πλαίσια των δράσεων για τη βιβλιοθήκη οι μαθητές του Δ2 με την δασκάλα τους Βασιλείου Μιλένα, ζωγράφισαν μια εικόνα που εμπνεύστηκαν από ένα αγαπημένο τους κλασικό παραμύθι.
Δε χρειάστηκε να το συζητήσουμε πολύ! Μόλις άκουσαν τα παιδιά το θέμα της ζωγραφιάς τους, πήραν χαρτί και μαρκαδόρους και άρχισαν να ζωγραφίζουν!
Ας ταξιδέψουμε λοιπόν με τους αγαπημένους μας ήρωες των παραμυθιών!

http://linoit.com/users/milenaki/canvases/%CE%9A%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AC%20%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CF%8D%CE%B8%CE%B9%CE%B1

Share this:

Δ τάξη – Όλοι διαφορετικοί…Όλοι Ίσοι! Φουγάρο

Οι μαθητές του Δ1 και Δ2 μαζί με τις εκπαιδευτικούς τους κ. Γουγουτσά Χρύσα και Βασιλείου Μιλένα, παρακολούθησαν σήμερα Τετάρτη 16 Νοεμβρίου στο Φουγάρο το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Όλοι διαφορετικοί…Όλοι ίσοι…». Τα παιδιά έδειξαν ενδιαφέρον, προβληματίστηκαν, είπαν την αλήθεια τους και συνειδητοποίησαν πως τα λόγια πολλές φορές πληγώνουν έστω και άθελά μας.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Χριστίνα για όσα μας δίδαξε. Σήμερα νιώσαμε τόσο διαφορετικοί….τόσο ξεχωριστοί…και τόσο ίδιοι!

Σεβόμαστε την διαφορετικότητα

Γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι.

 

 

Share this:

Το Δ2 εξερευνά και μαθαίνει…

Σήμερα διαβάσαμε για το σχολείο της Αστραδενής στη Σύμη. Στο τετράδιο εργασιών ζητούσε να περιγράψουμε και το δικό μας σχολείο. Γίναμε λοιπόν εξερευνητές και ανακαλύψαμε πολλά για το σχολείο μας. Πότε χτίστηκε, πώς είναι απ’ έξω, πώς είναι από μέσα και άλλα πολλά. Θα το επαναλάβουμε σίγουρα!
Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Βασιλείου Μιλένα 

 

Share this: