14 Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ

5ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ζωγραφικής για μαθητές Δημοτικών Σχολείων

Οι μαθητές των Δ’,Ε’ και Στ’ Τάξεων, με την βοήθεια της εκπαιδευτικού Νάντιας Στρατή, συμμετείχαν με μεγάλη χαρά και προθυμία στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής, ο οποίος διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, δημιουργώντας υπέροχα έργα τέχνης με θέμα την εθελοντική αιμοδοσία. Οι ατομικές ζωγραφιές τους ανέδειξαν τη σημασία της προσφοράς αίματος και τη δύναμη της αλληλεγγύης και της ανιδιοτελούς προσφοράς προς τον συνάνθρωπο. Είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτή τη δράση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Ιουνίου. Ο διαγωνισμός αυτός είχε ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές για τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας και να τους ενθαρρύνει να γίνουν μελλοντικοί εθελοντές αιμοδότες.  Μέσα από τη συμμετοχή τους, οι μαθητές μας:

  • Ανέπτυξαν τη δημιουργικότητά τους και τις καλλιτεχνικές τους δεξιότητες.
  • Έμαθαν για τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς και της κοινωνικής αλληλεγγύης.
  • Βίωσαν την ικανοποίηση της συμμετοχής σε μια αξιόλογη κοινωνική δράση.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους μαθητές μας για τη συμμετοχή τους, καθώς και τους γονείς και τους δασκάλους που τους υποστήριξαν σε αυτήν την προσπάθεια. Η συμβολή όλων σας ήταν καθοριστική για την επιτυχία αυτής της δράσης.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεχή υποστήριξη και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε με παρόμοιες δράσεις στο μέλλον!
Η ανάδειξη του νικητή θα γίνει στις 20 Ιουνίου 2024 και θα κοινοποιηθεί στην ιστοσελίδα της ΠΟΣΕΑ (www.posea.gr).
Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές από τις υπέροχες ζωγραφιές των μαθητών μας:

 

Share this:

ΒΙΒΛΙΟΔΡΟΜΙΕΣ 2024

Στις 17 Μαΐου, 25 μαθητές από τα τρία τμήματα της Δ΄τάξης του σχολείου μας έλαβαν μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανάγνωσης Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου που προκηρύχθηκε από  τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα για 26η χρονιά. Τα παιδιά έχοντας μελετήσει τρία συγκεκριμένα βιβλία, απάντησαν σε μία σειρά από ιδιαίτερα απαιτητικά ερωτήματα. Τα θέματα έφερε στο σχολείο μας τη συγκεκριμένη ημέρα, εκπρόσωπος, εκπαιδευτικός, των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα. Τα παιδιά είχαν ήδη δημιουργήσει ομάδες, είχαν κάνει σημειώσεις, ενώ μπορούσαν κάθε στιγμή να συμβουλευτούν και τα βιβλία.  Ήταν μια άριστη ευκαιρία για τους μαθητές να διαβάσουν αλλά και να συνεργαστούν.

Share this:

ΔΡΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ-“ΒΙΒΛΙΟΦΑΤΣΕΣ”

«Βιβλιόφατσες»

Το βιβλίο σαν αντικείμενο συζητήσαμε  στη βιβλιοθήκη μας και σταθήκαμε στο ερώτημα  «ποιο  ρόλο μπορεί να παίζει το εξώφυλλο, η βιβλιοδεσία, η εικονογράφηση ενός βιβλίου και σε ποιες ηλικίες» .

Καταλήξαμε να θαυμάζουμε την επιρροή που αμέσως έχει στα μάτια μας ένα προσεγμένο εξώφυλλο παιδικού βιβλίου και παίξαμε λίγο κάνοντας ένα μικρό διαγωνισμό: «Βιβλιόφατσες»,  το ονομάσαμε και προσπάθησε ο καθένας να επιλέξει το πιο αστείο εξώφυλλο για να αντικαταστήσει το πρόσωπο του! Δεινόσαυροι, γριούλες, αστροναύτες κάθισαν στην καρέκλα της βιβλιοθήκης μας!

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός : Σαμπρή Μαρία-Γαλλικών

Share this:

Αποτίμηση Job Shadowing 3-6/06/24

Την Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2024 έως και την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024, το σχολείο μας υποδέχθηκε Ισπανό εκπαιδευτικό, στο πλαίσιο παρακολούθησης εργασίας (Job Shadowing) του προγράμματος Erasmus+. Ο στόχος ήταν να γνωρίσει ο συνάδελφος εκπαιδευτικός καινοτόμες παιδαγωγικές τεχνικές που εφαρμόζονται στο σχολείο μας αλλά και γενικότερα το εκπαιδευτικό σύστημα στην Ελλάδα. Η Διευθύντρια κ. Παπουτσή Γεωργία, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του σχολείου μας, τον υποδέχθηκαν με χαρά και ενθουσιασμό. Οι εκπαιδευτικοί παρουσίασαν παιδαγωγικές πρακτικές που χρησιμοποιούν για την διεξαγωγή του μαθήματος τους. Συγκεκριμένα, η κ. Τζανή Γεωργία παρουσίασε το μάθημα της Γεωμετρίας στο Ε2, η κ. Μελά Ουρανία το μάθημα της Γεωγραφίας και της Γλώσσας στο ΣΤ3, η κ. Δρίτσα Αικατερίνη το μάθημα της Ιστορίας στο ΣΤ1 και η κ. Κωνσταντινίδου Νίκη το μάθημα της Πληροφορικής στο Δ1. Ο Ισπανός εκπαιδευτικός ξεναγήθηκε στους χώρους του σχολείου, επισκέφθηκε τις τάξεις και συνομίλησε με τους μαθητές και τους παρουσίασε το σχολείο του CEIP VIRGEN DEL AMPARO στην πόλη Torija της Ισπανίας. Η κ. Σαμπρή Μαρίκα τον ξενάγησε στην Βιβλιοθήκη μας και του παρουσίασε τα προγράμματα που πραγματοποιήθηκαν μέσα στην σχολική χρονιά.  Ο κ. Τάτσης Κωνσταντίνος με την ομάδα χορού του σχολείου μας, παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς. Η χαρά και ο ενθουσιασμός ήταν έκδηλα από όλους. Την Πέμπτη 6/6/2024 το 4ο Δημοτικό Σχολείο, τον αποχαιρέτησε. Ο συνάδελφος έφυγε με τις καλύτερες εντυπώσεις και εμείς μείναμε πολύ ευχαριστημένοι μαζί του.

 

 

Share this:

ΔΡΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ “Η ΜΥΡΤΙΣ ΑΝΑΓΕΝΝΙΕΤΑΙ”

Εικαστική έκθεση «Η Μύρτις αναγεννιέται»

Στις 17 Μαΐου έγιναν τα εγκαίνια  της εικαστικής έκθεσης «Η Μύρτις αναγεννιέται» στο Βουλευτικό. Στην εικαστική έκθεση ,την οποία διοργάνωσε το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αργολίδας, συμμετείχε και το σχολείο μας με έργα των μαθητών των τριών τμημάτων της Δ΄τάξης. Τα παιδιά έχοντας διδαχθεί στην ιστορία τα αντίστοιχα κεφάλαια σχετικά με τον Χρυσό Αιώνα του Περικλή και τον Πελοποννησιακό Πόλεμο, ενημερώθηκαν για τη Μυρτιδα, το μικρό κοριτσάκι που έζησε την εποχή εκείνη και του οποίου το πρόσωπο αναπλάστηκε με πρωτοβουλία του κ. Μανώλη Παπαγρηγοράκη (www.myrtis.gr). Εργάστηκαν στη βιβλιοθήκη, και με οδηγό βιβλία που έχουν γραφτεί για τη Μύρτιδα, ζωγράφισαν αλλά και έγραψαν για το εντεκάχρονο κορίτσι. Τα έργα των παιδιών εκτέθηκαν στο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Ναυπλίου για μία εβδομάδα. Ευχαριστούμε το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο για τη φιλοξενία!

 

Share this:

Εικαστική έκθεση του σχολείου μας σε συνεργασία με το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αργολίδας – Η Μύρτις αναγεννάται

Εγκαίνια εικαστικής έκθεσης του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Αργολίδας σε συνεργασία με το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου.
Επίτιμος καλεσμένος ο Πρόεδρος του “Ινστιτούτου για το παιδί, Μύρτις”,   Επικ. Καθ Μανώλης Παπαγρηγοράκης. 
Εκθέτονται έργα μαθητών Δ΄ Τάξης του σχολείου μας.  Τη δράση για το σχολείο μας οργάνωσε και συντόνισε η εκπαιδευτικός Γαλλικών Σαμπρή Μαρία. 
Σας προσκαλούμε να είστε όλοι εκεί. 

 

 

Share this:

Δ τάξη – “My city” στο μάθημα των Αγγλικών

Ορμώμενοι από το βιβλίο του μαθητή των Αγγλικών της Δ τάξης, στο μάθημα ” My city “, υλοποιήθηκε ένα χαριτωμένο project , όπου οι Μαθήτριες και οι Μαθητές μας, σε κάθε ένα από τα 3 τμήματα της Δ’, διάλεξαν 5 κτίρια που θα ήθελαν να ζωγραφίσουν σε επιφάνεια Α4 ( χαρτόνι έγχρωμο ή λευκό) και δημιούργησαν μια πόλη δική τους, της έδωσαν όνομα και την τοποθετήσαμε σε περίοπτες θέσεις μέσα στις αίθουσες των τμημάτων!
Ορίστε, λοιπόν, οι Υπέροχες, Πολύχρωμες Πόλεις των Παιδιών!

Ελευθεριάδη Πιτσάκη Σοφία

 

Share this:

Δ τάξη – Καστράκι Ασίνης

“Ασίνην τε… Η εκδρομή μας στο Καστράκι της Ασίνης ήταν μια μοναδική εμπειρία. Ο κύριος Αντωνιάδης Χαράλαμπος μας ξενάγησε στη μαγευτική φύση και στην ιστορία της περιοχής και τον ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό. Σίγουρα ήταν μια εκπαιδευτική εκδρομή που θα τη θυμόμαστε.”

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί:

 Αναγνώστου Ελένη, Βασιλείου Μιλένα, Ρατσιάτου Ρεγγίνα

 

Share this:

Δ Τάξη – Αρχαιολογικό Μουσείο

Η Δ΄ τάξη του σχολείου μας με τις εκπαιδευτικούς κκ. Αναγνώστου Ελένη, Βασιλείου Μιλένα και Ρατσιάτου Ρεγγίνα, ξεναγήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης μας. Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να θαυμάσουν όλα τα αρχαιολογικά ευρήματα του Μουσείου και ο ξεναγός μας, κύριος Ηλίας Παπαδόπουλος, μας μίλησε για τα εκθέματα, δίνοντάς μας πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες.
 
 
 
 
Share this:

Διαδικτυακή ξενάγηση στην Αγιά Σοφιά της Κωνσταντινούπολης

Η Αγία Σοφία είναι μνημείο της ελληνικής-βυζαντινής και παγκόσμιας ιστορίας.  Για εμάς τους Έλληνες αποτελεί σύμβολο της Ορθοδοξίας και μας συνδέει με τις μνήμες της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης το 1453. Σήμερα, Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2024, οι τάξεις Δ’, Ε’ και ΣΤ’, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν διαδικτυακά στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο του Ναού της Αγίας Σοφίας. Ο ξεναγός κ. Κουρτέσογλου Ιωάννης @xenagos.konstantinoupoli έδωσε στα παιδιά πολύτιμες πληροφορίες που αφορούσαν στην ιστορία του χώρου.  Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η επίδειξη ψηφιδωτών εικόνων που σώζονται ακόμα σε μέρη του Ναού. Οι μαθητές μας ενθουσιάστηκαν και μετέφεραν στον ξεναγό ερωτήματα που τους δημιουργήθηκαν. Οι εκπαιδευτικοί (κ. Αισώπου Αικατερίνη, κ. Αναγνώστου Ελένη, κ. Βασιλείου Μιλένα, κ. Γεωργίτσα Αικατερίνη, κ. Γουγουτσά Ιφιγένεια, κ. Γουγουτσά Χρύσα, κ. Κωνσταντινίδου Νίκη, κ. Μελά Ουρανία, κ. Ρατσιάτου Ρεγγίνα και κ. Τζανή Γεωργία) όπως και οι μαθητές, ένιωσαν ιδιαίτερη συγκίνηση κάνοντας αυτό το ταξίδι στο βάθος της ιστορίας.
Κύριε Γιάννη Κουρτέσογλου σας ευχαριστούμε πολύ που με τόση ευαισθησία μεταφέρετε στην Ελλάδα την ιστορία της και αγγίζετε τις καρδιές μας!

https://www.argolikeseidhseis.gr/2024/01/4_28.html

Share this: