Ανακαλύπτω τα χνάρια του 1821 στο περιβάλλον του τόπου μου – ΚΠΕ Ν. Κίου

Το σχολείο μας συμμετέχοντας στη πρόταση-δράση του ΚΠΕ Ν. Κίου με θέμα ” Ανακαλύπτω τα χνάρια του 1821 στο περιβάλλον του τόπου μου”, παρουσιάζει μια συλλογική ψηφιακή δημιουργία με θέμα “Ήρωες του 1821 στο Ναύπλιο”. Η Στ’ έστειλε τις παρουσιάσεις μαθητών (ομαδικές και ατομικές) για γεγονότα και πρόσωπα του 1821 και το Ε2 δημιούργησε μία κοινή παρουσίαση για τους Φιλέλληνες που έδρασαν στην Αργολίδα. Το εκπαιδευτικό υλικό δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος των Εργαστηρίων Δραστηριοτήτων (Στ) με την ευθύνη της κ. Μπιλιούρη και ευκαιριακών επετειακών δράσεων (Ε2) με την ευθύνη της κ. Γεωργίτσα και της κ. Κωνσταντινίδου.
 
Πατήστε πάνω στην εικόνα.
Share this:

200 χρόνια από την Επανάσταση του ’21. Ημέρα μνήμης- Ημέρα Τοπικής Ιστορίας . Α1

Για  την επέτειο των διακοσίων χρόνων από τον Αγώνα της Απελευθέρωσης, στο Α1, έγιναν μία σειρά από δραστηριότητες και μαθήματα σχετικά με το 1821. Μιλήσαμε για την εποχή που διαδραματίστηκαν όλα αυτά τα γεγονότα όπως και για τις συνθήκες που ζούσαν οι Έλληνες. Αναφερθήκαν σε σπουδαίες μορφές που σημάδεψαν τη μοίρα αυτού του τόπου, όπως ο Νικηταράς, η Μπουμπουλίνα, ο Κολοκοτρώνης. Έζησαν μαζί τους τη ζωής τους, τα κατορθώματά τους αλλά είδαν και το τέλος τους, τις περισσότερες φορές άδοξο. Είδαν video,έκαναν κατασκευές και έκλεισαν με ένα κυνήγι θησαυρού, εξερεύνησης ηρώων και μνημείων , που οι μαθητές θα έκαναν με τους γονείς τους.

Ο δάσκαλός τους, κ. Καρατάσος, έστειλε μία λίστα με αγάλματα και μνημεία και  ζήτησε να βγουν μια βόλτα στο Ναύπλιο την ημέρα της εθνικής μας εορτής, να ψάξουν σε δρόμους  και σοκάκια, να εξερευνήσουν, να βρουν πληροφορίες και να βρουν τους ήρωες που τιμά ο τόπος μας. Το υλικό που μάζεψαν τα παιδιά  παρουσιάστηκε στην διαδικτυακή μας τάξη.

Ένα δείγμα αυτής της περιπλάνησης, δημιουργία μαθητή, μοιραζόμαστε με όλους. Επίσης, η ενασχόληση του γονέα για να ετοιμαστεί αυτή η παρουσίαση μπορεί να ενταχθεί σε αυτό που λέμε ποιοτικός χρόνο γονέα – παιδιού.

07042021 Α1 Ήρωες του 1821 στο Ναύπλιο

 

 

 

Share this:

ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΡΧΕΙΟ 1821

Με τους μαθητές του ΣΤ3 του σχ. έτους 2018-2019 η. κ. Μαρία Μαστοράκη και η κ. Αργυρή Μπιλιούρη, πήραν μέρος στη δράση ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΡΧΕΙΟ 1821 στέλνοντας πληροφορίες για το Βουλευτικό και τον Μεντρεσέ. Το υλικό μας περιλαμβάνεται στη σελίδα της δράσης και είμαστε πολύ περήφανοι για τη δουλειά των παιδιών και για την συμμετοχή μας.
Share this:

Διαγωνισμός Προγραμματισμού & Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas. Scratch Advanced (Animation)

Μια ομάδα μαθητών του Ε3 τμήματος του σχολείου μας συμμετέχει στο διαδικτυακό διαγωνισμό Προγραμματισμού κι Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του WRO Hellas  στην κατηγορία Scratch Advanced (Animation) «Οι μεγάλες στιγμές της Ελληνικής Επανάστασης του 1821» : για μαθητές 8-15 ετών.
Στα πλαίσια του διαγωνισμού, που διεξάγεται από τις 25 Μαρτίου έως και 25 Απριλίου,  η ομάδα Ναύπλιο1821 του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου (Αναστασία Π., Κωνσταντίνος Π., Λουκάς Π., Αρτέμης Ρ., Παναγιώτης Χ.) δημιούργησε το παρακάτω βίντεο.
Μουσική έπαιξαν οι μαθητές της ομάδας. Αρτέμης: κιθάρα («Μάνα μου τα κλεφτόπουλα»), μπουζούκι («Χασαποσέρβικο του Καραγκιόζη») και Παναγιώτης: κιθάρα («Σαράντα παλικάρια»).

Βλέπουμε το βίντεο μέσω youtube και κάνουμε όλοι ένα like στο βίντεο για να βοηθήσουμε την ομάδα Ναύπλιο1821 που αποτελείται από μαθητές του σχολείου μας. 

 

 

Share this:

Φιλέλληνες Ε2΄

Το Ε2′ τμήμα του σχολείου μας με την δασκάλα τους Γεωργίτσα Αικατερίνη, τιμούν την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, που οδήγησε στη δημιουργία ενός ελεύθερου κράτους. Κάνει αφιέρωμα στους Φιλέλληνες που στάθηκαν αρωγοί στον αγώνα των Ελλήνων για αυτοδιάθεση και ανεξαρτησία. Ζώντας σε μια παγκοσμιοποιημένη κοινωνία και βιώνοντας μια οικουμενική κρίση, οι μαθητές στέλνουν ένα μήνυμα συναδέλφωσης και αλληλεγγύης των λαών.

Share this:

Λόγια των Ηρώων από το ΣΤ3

Οι μαθητές της Στ3 τάξης με την  δασκάλα τους Καββαδία Ευαγγελία, ύστερα από έρευνα τους στο βιβλίο της Ιστορίας τους και από άλλες ιστορικές πηγές, εντόπισαν λόγια των ηρώων της Επανάστασης. Λόγια που κρύβουν διαχρονικά μηνύματα ενωτικότητας και σεβασμού στην πατρίδα μας και την ιστορία μας. Επίσης περιηγήθηκαν στην πόλη μας, προσπαθώντας να “ζωντανέψουν” την τοπική ιστορία παίρνοντας έναυσμα από τα μνημεία.

Κατέληξαν λοιπόν στο εξής συμπέρασμα εμπνευσμένοι από τα λόγια των ΗΡΩΩΝ:
” Ενωμένοι και με πίστη στα ιδανικά είμαστε πάντα πιο δυνατοί. Όλοι μαζί μπορούμε!

Κάνετε κλικ στο παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε την δουλειά των μαθητών.

https://padlet.com/vagelitsanaf/

 

Share this:

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 21

Από τον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, φέτος, ας εστιάσουμε και ας κρατήσουμε στη σκέψη μας τούτο. “Ο επίπονος και μακροχρόνιος αγώνας των ραγιάδων – των προγόνων μας- για την ελευθερία ας είναι πυξίδα στις τρικυμίες, υπενθυμίζοντας ότι με πίστη και επιμονή επιτυγχάνουμε τους στόχους μας, η ομόνοια μάς κάνει δυνατότερους και η συνεργασία θεμελιώνει γερά κάθε οικοδόμημα.”  Αργυρή Μπιλιούρη, Δ/ντρια του Σχολείου.

Διαδικτυακά και μοναχικά γιορτάσαμε και φέτος την επέτειο της Επανάστασης του 21. Η ομιλία της Διευθύντριας απευθυνόταν σε όλους τους μαθητές (270 συνδέσεις) του Σχολείου. Ακολούθησαν εορταστικές δραστηριότητες ανά τμήμα και σε κάποια τμήματα οι μαθητές παρουσίασαν στους γονείς τους, δουλειές, που εκπόνησαν. Αν και από μακριά, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί δούλεψαν με τους μαθητές και ετοίμασαν ποιοτικές μαθητικές δημιουργίες για τον Αγώνα του Έθνους μας.

Οι μαθητές της Ε΄ & της Στ΄τάξης κρατώντας όλα τα μέτρα, σε διδασκαλία της καθηγήτριας μουσικής του Σχολείου μας, κ. Τσουρούνη, είχαν ετοιμάσει έξι δημοτικά τραγούδια, που τα μοιραζόμαστε μαζί σας.
 
 

 

Share this: