ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ από το #GREECE21

Το Σχολείο μας έλαβε ευχαριστήριο γράμμα από την Επιτροπή “Ελλάδα21” για τη συμμετοχή του στις επετειακές εκδηλώσεις για την Επανάσταση του 1821 με το έργο “Ήρωες του 1821 στην πόλη μας”. Ευχαριστούμε την Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Αγγελοπούλου για τις ευχές της και την Επιτροπή που μας έδωσε τη δυνατότητα να πάρουμε μέρος στην Μεγάλη Γιορτή για τα 200 χρόνια από την Μεγάλη Επανάσταση.

081021 GREECE21-4ο-Δημοτικό-Σχολείο-Ναυπλίου
Share this:

Ανακαλύπτω τα χνάρια του 1821 στο περιβάλλον του τόπου μου – ΚΠΕ Ν. Κίου

Το σχολείο μας συμμετέχοντας στη πρόταση-δράση του ΚΠΕ Ν. Κίου με θέμα ” Ανακαλύπτω τα χνάρια του 1821 στο περιβάλλον του τόπου μου”, παρουσιάζει μια συλλογική ψηφιακή δημιουργία με θέμα “Ήρωες του 1821 στο Ναύπλιο”. Η Στ’ έστειλε τις παρουσιάσεις μαθητών (ομαδικές και ατομικές) για γεγονότα και πρόσωπα του 1821 και το Ε2 δημιούργησε μία κοινή παρουσίαση για τους Φιλέλληνες που έδρασαν στην Αργολίδα. Το εκπαιδευτικό υλικό δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος των Εργαστηρίων Δραστηριοτήτων (Στ) με την ευθύνη της κ. Μπιλιούρη και ευκαιριακών επετειακών δράσεων (Ε2) με την ευθύνη της κ. Γεωργίτσα και της κ. Κωνσταντινίδου.
 
Πατήστε πάνω στην εικόνα.
Share this:

200 χρόνια από την Επανάσταση του ’21. Ημέρα μνήμης- Ημέρα Τοπικής Ιστορίας . Α1

Για  την επέτειο των διακοσίων χρόνων από τον Αγώνα της Απελευθέρωσης, στο Α1, έγιναν μία σειρά από δραστηριότητες και μαθήματα σχετικά με το 1821. Μιλήσαμε για την εποχή που διαδραματίστηκαν όλα αυτά τα γεγονότα όπως και για τις συνθήκες που ζούσαν οι Έλληνες. Αναφερθήκαν σε σπουδαίες μορφές που σημάδεψαν τη μοίρα αυτού του τόπου, όπως ο Νικηταράς, η Μπουμπουλίνα, ο Κολοκοτρώνης. Έζησαν μαζί τους τη ζωής τους, τα κατορθώματά τους αλλά είδαν και το τέλος τους, τις περισσότερες φορές άδοξο. Είδαν video,έκαναν κατασκευές και έκλεισαν με ένα κυνήγι θησαυρού, εξερεύνησης ηρώων και μνημείων , που οι μαθητές θα έκαναν με τους γονείς τους.

Ο δάσκαλός τους, κ. Καρατάσος, έστειλε μία λίστα με αγάλματα και μνημεία και  ζήτησε να βγουν μια βόλτα στο Ναύπλιο την ημέρα της εθνικής μας εορτής, να ψάξουν σε δρόμους  και σοκάκια, να εξερευνήσουν, να βρουν πληροφορίες και να βρουν τους ήρωες που τιμά ο τόπος μας. Το υλικό που μάζεψαν τα παιδιά  παρουσιάστηκε στην διαδικτυακή μας τάξη.

Ένα δείγμα αυτής της περιπλάνησης, δημιουργία μαθητή, μοιραζόμαστε με όλους. Επίσης, η ενασχόληση του γονέα για να ετοιμαστεί αυτή η παρουσίαση μπορεί να ενταχθεί σε αυτό που λέμε ποιοτικός χρόνο γονέα – παιδιού.

07042021 Α1 Ήρωες του 1821 στο Ναύπλιο

 

 

 

Share this:

ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΡΧΕΙΟ 1821

Με τους μαθητές του ΣΤ3 του σχ. έτους 2018-2019 η. κ. Μαρία Μαστοράκη και η κ. Αργυρή Μπιλιούρη, πήραν μέρος στη δράση ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΡΧΕΙΟ 1821 στέλνοντας πληροφορίες για το Βουλευτικό και τον Μεντρεσέ. Το υλικό μας περιλαμβάνεται στη σελίδα της δράσης και είμαστε πολύ περήφανοι για τη δουλειά των παιδιών και για την συμμετοχή μας.
Share this:

Διαγωνισμός Προγραμματισμού & Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas. Scratch Advanced (Animation)

Μια ομάδα μαθητών του Ε3 τμήματος του σχολείου μας συμμετέχει στο διαδικτυακό διαγωνισμό Προγραμματισμού κι Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του WRO Hellas  στην κατηγορία Scratch Advanced (Animation) «Οι μεγάλες στιγμές της Ελληνικής Επανάστασης του 1821» : για μαθητές 8-15 ετών.
Στα πλαίσια του διαγωνισμού, που διεξάγεται από τις 25 Μαρτίου έως και 25 Απριλίου,  η ομάδα Ναύπλιο1821 του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου (Αναστασία Π., Κωνσταντίνος Π., Λουκάς Π., Αρτέμης Ρ., Παναγιώτης Χ.) δημιούργησε το παρακάτω βίντεο.
Μουσική έπαιξαν οι μαθητές της ομάδας. Αρτέμης: κιθάρα («Μάνα μου τα κλεφτόπουλα»), μπουζούκι («Χασαποσέρβικο του Καραγκιόζη») και Παναγιώτης: κιθάρα («Σαράντα παλικάρια»).

Βλέπουμε το βίντεο μέσω youtube και κάνουμε όλοι ένα like στο βίντεο για να βοηθήσουμε την ομάδα Ναύπλιο1821 που αποτελείται από μαθητές του σχολείου μας. 

 

 

Share this:

Φιλέλληνες Ε2΄

Το Ε2′ τμήμα του σχολείου μας με την δασκάλα τους Γεωργίτσα Αικατερίνη, τιμούν την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, που οδήγησε στη δημιουργία ενός ελεύθερου κράτους. Κάνει αφιέρωμα στους Φιλέλληνες που στάθηκαν αρωγοί στον αγώνα των Ελλήνων για αυτοδιάθεση και ανεξαρτησία. Ζώντας σε μια παγκοσμιοποιημένη κοινωνία και βιώνοντας μια οικουμενική κρίση, οι μαθητές στέλνουν ένα μήνυμα συναδέλφωσης και αλληλεγγύης των λαών.

Share this: