4/4/2022. Ο ΔΡΑΚΟΣ ΚΑΛΟΚΑΡΔΙΟΣ ΚΑΙ Η Κ. ΚΥΡΙΤΣΗ- ΤΖΙΩΤΗ στην Α’ τάξη

Η κ. Κυρίτση – Τζιώτη ταξίδεψε με το Καλοκάρδιο δράκο στο Σχολείο μας και με τους μαθητές της Α τάξης μίλησαν για την αγάπη όπως αυτή παρουσιάζεται στο βιβλίο και όπως την καταλαβαίνουν οι μαθητές.

 

Share this:

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 2021 (2)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΩΝ από τον «ΒΙΩΣΙΜΟ ΠΛΑΝΗΤΗ» 7/6/2021 -11/6/2021

Οι μαθητές του ΣΤ1 υλοποίησαν με τη δασκάλα τους κ. Ουρανία Μελά το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Βιώσιμος Πλανήτης». Το υλικό που παράχθηκε: κρυπτόλεξο, σταυρόλεξο, πίνακας με καπάκια, παιχνίδι εκτίθεται στο διάδρομο του Σχολείου ώστε οι μαθητές του σχολείου να ενημερωθούν για αυτό. Οι μαθήτριες, που δούλεψαν το project, έδιναν πληροφορίες για το υλικό που δημιούργησαν στους μικρότερους μαθητές που επισκέφθηκαν το περίπτερό τους στον κεντρικό διάδρομο του Σχολείου.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΓΑΡΟ 8/6/2021 Οι μαθητές του Α2, Α3 με τις δασκάλες τους κ.κ. Α. Ροτζιώκου, Β. Γκίκα παρακολούθησαν το πρόγραμμα με θέμα την ανακύκλωση που προσφέρει το ΦΟΥΓΑΡΟ « Μαλλιά Κουβάρια». Οι μαθητές είχαν τη χαρά να βρεθούν σε έναν χώρο πολιτισμού και να μάθουν για την ανακύκλωση παίζοντας.

Share this:

Δώσε αγάπη όπως δίνεις ένα μήλο. Έτσι απλά…

Οι μαθητές του Α3 του 4ου ΔΣ Ναυπλίου με την δασκάλα τους Βασιλική Γκίκα, στα πλαίσια του Εργαστηρίου δεξιοτήτων και με αφορμή το απόσπασμα από το βιβλίο «Δώσε την αγάπη» της Αγγελικής Βαρελλά, σχεδίασαν το μήλο της αγάπης για να το χαρίσουν  στους συμμαθητές τους.

Share this:

Διαδικτυακή παρουσίαση κουκλοθέατρου

Την Παρασκευή, 23 – 4 -2021 οι μαθητές του Α2 του 4ου Δημοτικού σχολείου με τη δασκάλα τους Ροτζιώκου Ανδρομάχη παρουσίασαν διαδικτυακά στις τάξεις Α’ και Β’ το κουκλοθέατρο «Προσέχω τον εαυτό μου-Η περιπέτεια του Βίκτωρα» με κείμενα που είχαν δημιουργήσει οι ίδιοι. Το κουκλοθέατρο έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης «Ο κανόνας των εσωρούχων – Ένα στα πέντε».  Μέσα σε μία χαρούμενη ατμόσφαιρα και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μίλησαν για το πως διακρίνεται το καλό από το κακό άγγιγμα, το καλό από το κακό μυστικό αλλά κυρίως πού θα πρέπει να στραφούν εάν νιώσουν ότι κινδυνεύουν.

Share this:

Προσέχω τον εαυτό μου ( Η περιπέτεια του Βίκτωρα ) – A2

Οι μαθητές του Α2 του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου σας παρουσιάζουν το κουκλοθέατρο:
Προσέχω τον εαυτό μου ( Η περιπέτεια του Βίκτωρα ).


Το παρόν βίντεο έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης της Α δημοτικού.
Πρότυπο εκπαιδευτικό σενάριο της καμπάνιας «Ο κανόνας των εσωρούχων».
Κύριος στόχος του προγράμματος ήταν η αυτό μέριμνα, η ενσυναίσθηση, η ευαισθησία και η δημιουργικότητα. Οι μαθητές γνώρισαν τα σημεία εκείνα του σώματος τους που δεν πρέπει να τα αγγίζουν αλλά κυρίως που θα πρέπει να ζητήσουν βοήθεια όταν νιώσουν ότι κινδυνεύουν, ώστε να είναι ασφαλή.

Υλοποίηση προγράμματος: Ροτζιώκου Ανδρομάχη
Επιμέλεια – Δημιουργία Βίντεο: Κωνσταντινίδου Νίκη

 

Share this:

200 χρόνια από την Επανάσταση του ’21. Ημέρα μνήμης- Ημέρα Τοπικής Ιστορίας . Α1

Για  την επέτειο των διακοσίων χρόνων από τον Αγώνα της Απελευθέρωσης, στο Α1, έγιναν μία σειρά από δραστηριότητες και μαθήματα σχετικά με το 1821. Μιλήσαμε για την εποχή που διαδραματίστηκαν όλα αυτά τα γεγονότα όπως και για τις συνθήκες που ζούσαν οι Έλληνες. Αναφερθήκαν σε σπουδαίες μορφές που σημάδεψαν τη μοίρα αυτού του τόπου, όπως ο Νικηταράς, η Μπουμπουλίνα, ο Κολοκοτρώνης. Έζησαν μαζί τους τη ζωής τους, τα κατορθώματά τους αλλά είδαν και το τέλος τους, τις περισσότερες φορές άδοξο. Είδαν video,έκαναν κατασκευές και έκλεισαν με ένα κυνήγι θησαυρού, εξερεύνησης ηρώων και μνημείων , που οι μαθητές θα έκαναν με τους γονείς τους.

Ο δάσκαλός τους, κ. Καρατάσος, έστειλε μία λίστα με αγάλματα και μνημεία και  ζήτησε να βγουν μια βόλτα στο Ναύπλιο την ημέρα της εθνικής μας εορτής, να ψάξουν σε δρόμους  και σοκάκια, να εξερευνήσουν, να βρουν πληροφορίες και να βρουν τους ήρωες που τιμά ο τόπος μας. Το υλικό που μάζεψαν τα παιδιά  παρουσιάστηκε στην διαδικτυακή μας τάξη.

Ένα δείγμα αυτής της περιπλάνησης, δημιουργία μαθητή, μοιραζόμαστε με όλους. Επίσης, η ενασχόληση του γονέα για να ετοιμαστεί αυτή η παρουσίαση μπορεί να ενταχθεί σε αυτό που λέμε ποιοτικός χρόνο γονέα – παιδιού.

07042021 Α1 Ήρωες του 1821 στο Ναύπλιο

 

 

 

Share this:

Λέμε ΟΧΙ στον ρατσισμό, Α3

Οι μαθητές του Α3, με έναυσμα την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων στις 21 Μαρτίου  και στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων που υλοποίησαν με θέμα:  « Η βαλίτσα του κόσμου»,   θέλησαν να εκφραστούν με τον δικό τους εικαστικό μοναδικό τρόπο.
Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Βασιλική Γκίκα

 

 

 

Share this:

Ο Σίφης ο ποντικός και το διαδίκτυο.

Με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο διαδίκτυο, το Α2 με την κα Ροτζιώκου Ανδρομάχη διάβασαν με τους μαθητές το παραμύθι “Ο Σίφης ο ποντικός και το διαδίκτυο”, ένα παραμύθι που έγραψε η Κάρμεν Ρουγγέρη για τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ.
Ακόμη παρακολουθήσαν τη διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου που πραγματοποιήθηκε στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και στο τέλος τα παιδιά ζωγράφισαν τις εντυπώσεις τους.
Share this:

Διαδικτυακή παρουσίαση βιβλίου Α2

Το πιο ευχάριστο διαδικτυακό μάθημα πραγματοποίησαν οι μαθητές του Α2 με τη δασκάλα τους Ροτζιώκου Ανδρομάχη την Παρασκευή, 18-12-2020 , αφού την ψηφιακή τάξη τους επισκέφθηκε η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Φωτεινή Κωνσταντοπούλου. Μαζί με τον μουσικό Βαγγέλη Μακρή αφηγήθηκαν και τραγούδησαν την πιο ζεστή Χριστουγεννιάτικη ιστορία «Μια ζαχαρένια συνταγή», όπου ένας ζαχαροπλάστης που ζει στα σύννεφα , ο Ρένος ο Ζαχαρένιος, αποφασίζει να ετοιμάσει μια ζαχαρένια συνταγή για τους ανθρώπους. Μια ιστορία για τη δύναμη της αγάπης και της αλληλεγγύης…

Η συνάντηση με τον “ζαχαροπλάστη” ολοκληρώθηκε με την κατασκευή σελιδοδείκτη και του ζαχαροσύννεφου.

 

Share this:

Παρασκευή γιαουρτιού

Οι μαθητές του Α1 και του Α2 του σχολείου μας με τις δασκάλες τους κα. Κόλλια και κα. Δρίτσα, παρακολούθησαν την παρασκευή του γιαουρτιού στο εργαστήριο της Οικογένειας Ηλιού. Συμμετείχαν και ενθουσιάστηκαν πολύ με τη διαδικασία. Στο τέλος ανταμείφτηκαν με κέρασμα κρέμες τις οποίες απόλαυσαν με τη συνοδεία κανέλας.

Share this: