Επίσκεψη στο μουσείο Μελιού – Α’ τάξη

 Επίσκεψη στο μουσείο Μελισσοκομικής Τέχνης πραγματοποίησαν οι μαθητές της Α’ τάξης του σχολείου μας, για να μυηθούν στο θαυμαστό τρόπο ζωής της μέλισσας και τα οφέλη των προϊόντων που μας προσφέρει από αρχαιοτάτων χρόνων. Εντύπωση προκάλεσαν οι λεπτομέρειες της μελισσοκομικής δραστηριότητας που αφορούν στο ευεργετικό αυτό έντομο και τον κύκλο ζωής του. Οι μαθητές ενδιαφέρθηκαν για την προβολή της ιστορίας των δημιουργών του Μουσείου, καθώς και για τη γνωριμία με τους ίδιους. Μεγάλη προσοχή δόθηκε στην περιγραφή και τη χρήση των επιμέρους εργαλείων για τη συλλογή του μελιού. 
Προϊόντα όπως το μέλι, η γύρη, ο  βασιλικός πολτός, η πρόπολη, το κερί αναλύθηκαν επαρκώς στους μικρούς μαθητές και όλα τα χρήσιμα  εκπαιδευτικά αποτελέσματα του προγράμματος πλαισιώθηκαν  δημιουργικά με μια  χειροτεχνία που άφησε τα παιδιά πλήρως ικανοποιημένα, αφού ενεπλάκησαν με χαρά στο βιωματικό εργαστήρι. Οι άνθρωποι του Μουσείου κέρδισαν τις καλύτερες εντυπώσεις σε έναν χώρο που αποτελεί καινοτόμο και εναλλακτικό προορισμό και σχολικής επισκεψιμότητας, άμεσα συνδεδεμένο με τον φυσικό πλούτο του τόπου μας. Στην εκπαιδευτική επίσκεψη συνόδευσαν οι δασκάλες των τάξεων Αλεξίου Μαρία Παπανδριανού Μάρω και η κυρία Τούντα Χριστίνα. 
Share this:

Α τάξη – Επίσκεψη στο ΦΟΥΓΑΡΟ

Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου τα πρωτάκια μας μαζί με τις δασκάλες τους Μάρω Παπανδριανού και Μαίρη Αλεξίου επισκέφτηκαν το ΦΟΥΓΑΡΟ και παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ΤΟ ΝΥΧΙ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ. Ταξίδεψαν με το παραμύθι του δράκου Αζδάρ, κατασκεύασαν origami εξασκώντας τη λεπτή κινητικότητα και χάρηκαν ένα θεατρικό αντικείμενο, το νύχι του δράκου.

Share this:

Διάκριση Etwinning A τάξης (2022-2023)

Οι μαθητές των τμημάτων Α1 και Α2 2022-2023 του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου, με τις εκπαιδευτικούς Αισώπου Αικατερίνη και Τράκα Φωτεινή, υλοποίησαν το etwinning έργο “GOLDEN COMPASS” στο οποίο απονεμήθηκε ετικέτα ποιότητας! Συγχαρητήρια και θερμές ευχαριστίες στους μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και συνεργάτες του έργου!

 

Share this:

Εtwinning “Golden Compass” Α΄τάξη

Στο πλαίσιο του etwinning “Golden Compass” οι μαθητές της Α Τάξης με την βοήθεια των εκπαιδευτικών Αισώπου Αικατερίνης και Τράκα Φωτεινής συναντήθηκαν διαδικτυακά με τους μαθητές των σχολείων του προγράμματος για τον εορτασμό του καρναβαλιού, τραγουδώντας και χορεύοντας το τραγούδι “στου γιαλού τα βοτσαλάκια”.
 
Share this:

Εtwinning “Golden Compass” -Α τάξη

Οι μαθητές της Α Τάξης στο πλαίσιο του etwinning “Golden Compass” με την βοήθεια των εκπαιδευτικών Αισώπου Αικατερίνης, Πετροπούλου Ευαγγελίας και Τράκα Φωτεινής, την Τετάρτη 21/12 στις 10:00 το πρωί, συνάντησαν διαδικτυακά τους μαθητές των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, τραγούδησαν τα κάλαντα και άκουσαν τα κάλαντα των άλλων χωρών.
 
 
 
Share this:

Etwinning A τάξη – Golden Compass

Οι μαθητές της Α τάξης με την βοήθεια των εκπαιδευτικών Αισώπου Αικατερίνης και Τράκα Φωτεινής, στο πλαίσιο του προγράμματος etwinning “Golden Compass” έφτιαξαν τις χριστουγεννιάτικες κάρτες τους!
 
 
Επίσης στο πλαίσιο του προγράμματος etwinning “Golden Compass ” μαθαίνουν τα μνημεία του Ναυπλίου ενώ παίζοντας το quiz γνώσεων στο wordwall, τα μνημεία κ άλλων χωρών.
 
 
Share this:

My culture bag -Etwinning Α΄ Τάξη

Οι μαθητές της Α τάξης μαζί με τις εκπαιδευτικούς Αισώπου Αικατερίνη και Τράκα Φωτεινή ξεκινούν να “ετοιμάζουν” τις culture bags του στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα etwinning “My culture bag”. Οι εκπαιδευτικοί των σχολείων των χωρών της Ελλάδας, Τουρκίας, Ισπανίας, Λιθουανίας, Ιταλίας, Πολωνίας, Γεωργίας, Ρουμανίας και Πορτογαλίας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα συναντήθηκαν για πρώτη φορά διαδικτυακά την Παρασκευή 11/11 για να συζητήσουν, ανταλλάξουν απόψεις και να αποφασίσουν σχετικά με τις αρμοδιότητες που θα αναλάβουν κατά την υλοποίηση του προγράμματος.
 
 
Share this:

Etwinning My Culture Bag – Α’ τάξη

Οι μαθητές της Α τάξης μαζί με τις εκπαιδευτικούς Αισώπου Αικατερίνη, Καθηγήτρια Αγγλικών και Τράκα Φωτεινή, Δασκάλα του Α2 ξεκινούν το εκπαιδευτικό τους ταξίδι με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα etwinning “My Culture Bag” στο οποίο συμμετέχουν μαθητές κ εκπαιδευτικοί από Πορτογαλία, Πολωνία, Ιταλία, Τουρκία, Λιθουανία, Ιταλία κ Ελλάδα.

 

Share this:

4/4/2022. Ο ΔΡΑΚΟΣ ΚΑΛΟΚΑΡΔΙΟΣ ΚΑΙ Η Κ. ΚΥΡΙΤΣΗ- ΤΖΙΩΤΗ στην Α’ τάξη

Η κ. Κυρίτση – Τζιώτη ταξίδεψε με το Καλοκάρδιο δράκο στο Σχολείο μας και με τους μαθητές της Α τάξης μίλησαν για την αγάπη όπως αυτή παρουσιάζεται στο βιβλίο και όπως την καταλαβαίνουν οι μαθητές.

 

Share this:

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 2021 (2)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΩΝ από τον «ΒΙΩΣΙΜΟ ΠΛΑΝΗΤΗ» 7/6/2021 -11/6/2021

Οι μαθητές του ΣΤ1 υλοποίησαν με τη δασκάλα τους κ. Ουρανία Μελά το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Βιώσιμος Πλανήτης». Το υλικό που παράχθηκε: κρυπτόλεξο, σταυρόλεξο, πίνακας με καπάκια, παιχνίδι εκτίθεται στο διάδρομο του Σχολείου ώστε οι μαθητές του σχολείου να ενημερωθούν για αυτό. Οι μαθήτριες, που δούλεψαν το project, έδιναν πληροφορίες για το υλικό που δημιούργησαν στους μικρότερους μαθητές που επισκέφθηκαν το περίπτερό τους στον κεντρικό διάδρομο του Σχολείου.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΓΑΡΟ 8/6/2021 Οι μαθητές του Α2, Α3 με τις δασκάλες τους κ.κ. Α. Ροτζιώκου, Β. Γκίκα παρακολούθησαν το πρόγραμμα με θέμα την ανακύκλωση που προσφέρει το ΦΟΥΓΑΡΟ « Μαλλιά Κουβάρια». Οι μαθητές είχαν τη χαρά να βρεθούν σε έναν χώρο πολιτισμού και να μάθουν για την ανακύκλωση παίζοντας.

Share this: