Εtwinning “Golden Compass” -Α τάξη

Οι μαθητές της Α Τάξης στο πλαίσιο του etwinning “Golden Compass” με την βοήθεια των εκπαιδευτικών Αισώπου Αικατερίνης, Πετροπούλου Ευαγγελίας και Τράκα Φωτεινής, την Τετάρτη 21/12 στις 10:00 το πρωί, συνάντησαν διαδικτυακά τους μαθητές των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, τραγούδησαν τα κάλαντα και άκουσαν τα κάλαντα των άλλων χωρών.
 
 
 
Share this:

Etwinning A τάξη – Golden Compass

Οι μαθητές της Α τάξης με την βοήθεια των εκπαιδευτικών Αισώπου Αικατερίνης και Τράκα Φωτεινής, στο πλαίσιο του προγράμματος etwinning “Golden Compass” έφτιαξαν τις χριστουγεννιάτικες κάρτες τους!
 
 
Επίσης στο πλαίσιο του προγράμματος etwinning “Golden Compass ” μαθαίνουν τα μνημεία του Ναυπλίου ενώ παίζοντας το quiz γνώσεων στο wordwall, τα μνημεία κ άλλων χωρών.
 
 
Share this:

My culture bag -Etwinning Α΄ Τάξη

Οι μαθητές της Α τάξης μαζί με τις εκπαιδευτικούς Αισώπου Αικατερίνη και Τράκα Φωτεινή ξεκινούν να “ετοιμάζουν” τις culture bags του στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα etwinning “My culture bag”. Οι εκπαιδευτικοί των σχολείων των χωρών της Ελλάδας, Τουρκίας, Ισπανίας, Λιθουανίας, Ιταλίας, Πολωνίας, Γεωργίας, Ρουμανίας και Πορτογαλίας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα συναντήθηκαν για πρώτη φορά διαδικτυακά την Παρασκευή 11/11 για να συζητήσουν, ανταλλάξουν απόψεις και να αποφασίσουν σχετικά με τις αρμοδιότητες που θα αναλάβουν κατά την υλοποίηση του προγράμματος.
 
 
Share this:

Etwinning My Culture Bag – Α’ τάξη

Οι μαθητές της Α τάξης μαζί με τις εκπαιδευτικούς Αισώπου Αικατερίνη, Καθηγήτρια Αγγλικών και Τράκα Φωτεινή, Δασκάλα του Α2 ξεκινούν το εκπαιδευτικό τους ταξίδι με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα etwinning “My Culture Bag” στο οποίο συμμετέχουν μαθητές κ εκπαιδευτικοί από Πορτογαλία, Πολωνία, Ιταλία, Τουρκία, Λιθουανία, Ιταλία κ Ελλάδα.

 

Share this:

4/4/2022. Ο ΔΡΑΚΟΣ ΚΑΛΟΚΑΡΔΙΟΣ ΚΑΙ Η Κ. ΚΥΡΙΤΣΗ- ΤΖΙΩΤΗ στην Α’ τάξη

Η κ. Κυρίτση – Τζιώτη ταξίδεψε με το Καλοκάρδιο δράκο στο Σχολείο μας και με τους μαθητές της Α τάξης μίλησαν για την αγάπη όπως αυτή παρουσιάζεται στο βιβλίο και όπως την καταλαβαίνουν οι μαθητές.

 

Share this:

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 2021 (2)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΩΝ από τον «ΒΙΩΣΙΜΟ ΠΛΑΝΗΤΗ» 7/6/2021 -11/6/2021

Οι μαθητές του ΣΤ1 υλοποίησαν με τη δασκάλα τους κ. Ουρανία Μελά το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Βιώσιμος Πλανήτης». Το υλικό που παράχθηκε: κρυπτόλεξο, σταυρόλεξο, πίνακας με καπάκια, παιχνίδι εκτίθεται στο διάδρομο του Σχολείου ώστε οι μαθητές του σχολείου να ενημερωθούν για αυτό. Οι μαθήτριες, που δούλεψαν το project, έδιναν πληροφορίες για το υλικό που δημιούργησαν στους μικρότερους μαθητές που επισκέφθηκαν το περίπτερό τους στον κεντρικό διάδρομο του Σχολείου.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΓΑΡΟ 8/6/2021 Οι μαθητές του Α2, Α3 με τις δασκάλες τους κ.κ. Α. Ροτζιώκου, Β. Γκίκα παρακολούθησαν το πρόγραμμα με θέμα την ανακύκλωση που προσφέρει το ΦΟΥΓΑΡΟ « Μαλλιά Κουβάρια». Οι μαθητές είχαν τη χαρά να βρεθούν σε έναν χώρο πολιτισμού και να μάθουν για την ανακύκλωση παίζοντας.

Share this:

Δώσε αγάπη όπως δίνεις ένα μήλο. Έτσι απλά…

Οι μαθητές του Α3 του 4ου ΔΣ Ναυπλίου με την δασκάλα τους Βασιλική Γκίκα, στα πλαίσια του Εργαστηρίου δεξιοτήτων και με αφορμή το απόσπασμα από το βιβλίο «Δώσε την αγάπη» της Αγγελικής Βαρελλά, σχεδίασαν το μήλο της αγάπης για να το χαρίσουν  στους συμμαθητές τους.

Share this:

Διαδικτυακή παρουσίαση κουκλοθέατρου

Την Παρασκευή, 23 – 4 -2021 οι μαθητές του Α2 του 4ου Δημοτικού σχολείου με τη δασκάλα τους Ροτζιώκου Ανδρομάχη παρουσίασαν διαδικτυακά στις τάξεις Α’ και Β’ το κουκλοθέατρο «Προσέχω τον εαυτό μου-Η περιπέτεια του Βίκτωρα» με κείμενα που είχαν δημιουργήσει οι ίδιοι. Το κουκλοθέατρο έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης «Ο κανόνας των εσωρούχων – Ένα στα πέντε».  Μέσα σε μία χαρούμενη ατμόσφαιρα και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μίλησαν για το πως διακρίνεται το καλό από το κακό άγγιγμα, το καλό από το κακό μυστικό αλλά κυρίως πού θα πρέπει να στραφούν εάν νιώσουν ότι κινδυνεύουν.

Share this:

Προσέχω τον εαυτό μου ( Η περιπέτεια του Βίκτωρα ) – A2

Οι μαθητές του Α2 του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου σας παρουσιάζουν το κουκλοθέατρο:
Προσέχω τον εαυτό μου ( Η περιπέτεια του Βίκτωρα ).


Το παρόν βίντεο έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης της Α δημοτικού.
Πρότυπο εκπαιδευτικό σενάριο της καμπάνιας «Ο κανόνας των εσωρούχων».
Κύριος στόχος του προγράμματος ήταν η αυτό μέριμνα, η ενσυναίσθηση, η ευαισθησία και η δημιουργικότητα. Οι μαθητές γνώρισαν τα σημεία εκείνα του σώματος τους που δεν πρέπει να τα αγγίζουν αλλά κυρίως που θα πρέπει να ζητήσουν βοήθεια όταν νιώσουν ότι κινδυνεύουν, ώστε να είναι ασφαλή.

Υλοποίηση προγράμματος: Ροτζιώκου Ανδρομάχη
Επιμέλεια – Δημιουργία Βίντεο: Κωνσταντινίδου Νίκη

 

Share this:

200 χρόνια από την Επανάσταση του ’21. Ημέρα μνήμης- Ημέρα Τοπικής Ιστορίας . Α1

Για  την επέτειο των διακοσίων χρόνων από τον Αγώνα της Απελευθέρωσης, στο Α1, έγιναν μία σειρά από δραστηριότητες και μαθήματα σχετικά με το 1821. Μιλήσαμε για την εποχή που διαδραματίστηκαν όλα αυτά τα γεγονότα όπως και για τις συνθήκες που ζούσαν οι Έλληνες. Αναφερθήκαν σε σπουδαίες μορφές που σημάδεψαν τη μοίρα αυτού του τόπου, όπως ο Νικηταράς, η Μπουμπουλίνα, ο Κολοκοτρώνης. Έζησαν μαζί τους τη ζωής τους, τα κατορθώματά τους αλλά είδαν και το τέλος τους, τις περισσότερες φορές άδοξο. Είδαν video,έκαναν κατασκευές και έκλεισαν με ένα κυνήγι θησαυρού, εξερεύνησης ηρώων και μνημείων , που οι μαθητές θα έκαναν με τους γονείς τους.

Ο δάσκαλός τους, κ. Καρατάσος, έστειλε μία λίστα με αγάλματα και μνημεία και  ζήτησε να βγουν μια βόλτα στο Ναύπλιο την ημέρα της εθνικής μας εορτής, να ψάξουν σε δρόμους  και σοκάκια, να εξερευνήσουν, να βρουν πληροφορίες και να βρουν τους ήρωες που τιμά ο τόπος μας. Το υλικό που μάζεψαν τα παιδιά  παρουσιάστηκε στην διαδικτυακή μας τάξη.

Ένα δείγμα αυτής της περιπλάνησης, δημιουργία μαθητή, μοιραζόμαστε με όλους. Επίσης, η ενασχόληση του γονέα για να ετοιμαστεί αυτή η παρουσίαση μπορεί να ενταχθεί σε αυτό που λέμε ποιοτικός χρόνο γονέα – παιδιού.

07042021 Α1 Ήρωες του 1821 στο Ναύπλιο

 

 

 

Share this: