Δ τάξη – “My city” στο μάθημα των Αγγλικών

Ορμώμενοι από το βιβλίο του μαθητή των Αγγλικών της Δ τάξης, στο μάθημα ” My city “, υλοποιήθηκε ένα χαριτωμένο project , όπου οι Μαθήτριες και οι Μαθητές μας, σε κάθε ένα από τα 3 τμήματα της Δ’, διάλεξαν 5 κτίρια που θα ήθελαν να ζωγραφίσουν σε επιφάνεια Α4 ( χαρτόνι έγχρωμο ή λευκό) και δημιούργησαν μια πόλη δική τους, της έδωσαν όνομα και την τοποθετήσαμε σε περίοπτες θέσεις μέσα στις αίθουσες των τμημάτων!
Ορίστε, λοιπόν, οι Υπέροχες, Πολύχρωμες Πόλεις των Παιδιών!

Ελευθεριάδη Πιτσάκη Σοφία

 

Share this:

Etwinning – JOURNEY TO THE CULTURES

Share this:

4 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων – Δράσεις

Δράσεις για την παγκόσμια ημέρα φιλοζωίας

1.Με αφόρμηση από τη διδακτική των γεωμετρικών σχημάτων στα Μαθηματικά της Α’τάξης και με διαθεματική διάθεση τιμήθηκε η παγκόσμια ημέρα φιλοζωίας, στις 4 Απριλίου, από τους μαθητές του Α’1 τμήματος, που αποτύπωσαν μοναδικά σχέδια ζώων μέσα από τα σχήματα. Στην τεχνική τάγκραμ επικράτησε η προσωπική βούληση, ωστόσο εξίσου ασκήθηκε και η ευελιξία του νου λόγω της επιθυμίας για το αποτέλεσμα. Όλα τα παιδιά στο τέλος απόλαυσαν το σύνολο των εργασιών τους μέσα από την παρουσίαση που έγινε στην τάξη. Την ίδια μέρα παρακολούθησαν μικρές ιστορίες αδέσποτων ζώων και τραγούδια σχετικά με τη ζωοφιλία, ενώ συζητήθηκαν οι τρόποι φροντίδας των ζώων που ζουν στον δρόμο και η σπουδαιότητα της υιοθεσίας.

2.Την επόμενη ημέρα διδάχθηκε το ποίημα του Ιωάννη Πολέμη “Αγαπώ τα ζώα'” πάνω σε χειροτεχνία ποπ απ κάρτας.

3.Οι εκπαιδευτικοί Μαίρη Αλεξίου, Μάρω Παπανδριανού και Δώρα Οικονόμου, μαζί με τους μικρούς μαθητές παρουσίασαν στον προαύλιο χώρο τραγούδι σχετικό με τη φιλοζωία. Σύμφωνα με τον Goleman τα παιδιά που έχουν κατοικίδια ζώα έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση και αισθήματα κοινωνικής ευθύνης, αναπτύσσουν δηλαδή επαρκώς τη λεγόμενη «ενσυναίσθηση» που αφορά στην ικανότητα του ατόμου να αντιλαμβάνεται και να κατανοεί τα συναισθήματα του άλλου. Η ενσυναίσθηση βοηθά το παιδί στην οριοθέτηση της δικής του συμπεριφοράς αναγνωρίζοντας και σεβόμενο τις ανάγκες του άλλου.

4. Οι μαθητές της Ε τάξης στο μάθημα της πληροφορικής με τη βοήθεια της κας Νίκης Κωνσταντινίδου δημιούργησαν αφίσες για την Παγκόσμια μέρα αδέσποτων ζώων.   

Share this:

4 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Με αφορμή την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ, κι εν μέσω σχολικών δράσεων στις αίθουσες των τμημάτων μας, το Σχολείο μας υποδέχτηκε την  Αντιδήμαρχο Διαχείρισης Αδεσπότων κα Ξύδη Σοφία, η οποία, συνοδευόμενη από την Πρόεδρο Σχολικών Επιτροπών κα Παναγιωτακοπούλου Αγγελική, τον Εκπαιδευτή Σκύλων κο Κορολή Δημήτρη, τον Πρόεδρο της Φιλοζωικής Οργάνωσης “Οι Αδέσποτοι” κο Κυριακού Στέλιο και το μέλος της κο Κατσαλούλη Γιάννη, μίλησε στις μαθήτριες και τους μαθητές όλων των τάξεων για την ανάγκη διαχείρισης και φροντίδας των αδέσποτων του Δήμου μας καθώς και για τον σωστό τρόπο με τον οποίο μπορούμε να πλησιάσουμε ένα σκυλάκι που δεν γνωρίζουμε. 

Τα παιδιά αλλά και οι Εκπαιδευτικοί χάρηκαν ιδιαίτερα την έκπληξη που τους επεφύλαξαν ” ΟΙ ΑΔΕΣΠΟΤΟΙ”, οι οποίοι μετέφεραν στην αγκαλιά τους δύο διασωσμένα αδέσποτα κουταβάκια στο προαύλιο του Σχολείου μας, δείχνοντας πώς μετακινούμε, αγκαλιάζουμε και  χαϊδεύουμε τα ζωάκια αυτά. 
 
Ο ενθουσιασμός για την προγραμματισμένη, αυτή ,επίσκεψη ήταν μεγάλος και ο διαδραστικός της χαρακτήρας προσέφερε τα μέγιστα στην ήδη υψηλή Ευαισθητοποίηση των παιδιών σχετικά με τον τρόπο που οι άνθρωποι Οφείλουν να συμπεριφέρονται στα ζώα, Ιδιαιτέρως σε αυτά που ζουν κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες. 
 
Το Σχολείο μας, πιστό στην πάγια θέση του περί προαγωγής και παραγωγής Πολιτισμού προς όφελος της τοπικής και παγκόσμιας Κοινότητας, αποχαιρέτησε τους επισκέπτες του με χαρά και προσμονή για μια αντίστοιχη  μελλοντική βιωματική δράση και Συνεργασία.
 
 
 
 
 
Share this:

2 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό

Με την ευκαιρία του εορτασμού της ημέρας ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄τάξης, οι δασκάλες τους κα Μάρω και κα Μαίρη, η Διευθύντρια κα Ζέτα κι η δασκάλα του τμήματος ένταξης κα Δώρα ντύθηκαν στα μπλε και φωτογραφήθηκαν, τιμώντας την ημέρα.

Τα παιδιά χρωμάτισαν σχετική ζωγραφιά, με κύριο χρώμα το μπλε, χρώμα το οποίο έχει καθιερωθεί για τον αυτισμό. Οι ζωγραφιές πλαισίωσαν σχετική αφίσα που δημιουργήθηκε από τις εκπαιδευτικούς και αναρτήθηκε σε κοινή θέα, σε χώρο του σχολείου.

Μαθητές μεγαλύτερων τάξεων διάβασαν το βιβλίο “Τι έχει ο Γιάννης; Μιλώντας στα παιδιά για τον αυτισμό”, προκειμένου να αποκτήσουν αδρή άποψη για τη συγκεκριμένη διαταραχή.

 

 

Share this:

2 Απριλίου: Παγκόσμια μέρα παιδικού βιβλίου

 
 
Share this:

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης 21/3 οι μαθητές της Ε’ τάξης,  την Παρασκευή 29/3 με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών κ. Αικατερίνης Αισώπου και κ. Νίκης Κωνσταντινίδου συμμετείχαν στην καμπάνια του Δικτύου ASP net της UNESCO, “Χάρισε ένα ποίημα” . Μελέτησαν ποιήματα στα αγγλικά του Ζbigniew Herbert του οποίου το έργο έχει επιρροή από την Αρχαία Ελλάδα και κάποια ποιήματα του παραπέμπουν σε στοιχεία της αρχαιότητας. Στη συνέχεια εμπνεύστηκαν από τα ποιήματα και την Αρχαία Ελλάδα και δημιούργησαν τα δικά τους έργα για τη διακόσμηση της βιβλιοθήκης μας “Βιβλιοπερπατήματα”. Τα έργα αυτά με τη σειρά τους θα εμπνεύσουν τους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου που επισκέπτονται τη βιβλιοθήκη για δανεισμό και υλοποίηση δράσεων. 

 

Share this:

Δ τάξη – Καστράκι Ασίνης

“Ασίνην τε… Η εκδρομή μας στο Καστράκι της Ασίνης ήταν μια μοναδική εμπειρία. Ο κύριος Αντωνιάδης Χαράλαμπος μας ξενάγησε στη μαγευτική φύση και στην ιστορία της περιοχής και τον ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό. Σίγουρα ήταν μια εκπαιδευτική εκδρομή που θα τη θυμόμαστε.”

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί:

 Αναγνώστου Ελένη, Βασιλείου Μιλένα, Ρατσιάτου Ρεγγίνα

 

Share this:

Εορτασμός 25ης Μαρτίου

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε και της Στ τάξης του σχολείου μας τίμησαν την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου συμμετέχοντας στην Παρέλαση και χειροκροτήθηκαν από πλήθος κόσμου. Στις 22 Μαρτίου έγινε απότιση στεφάνου στο άγαλμα του Καποδίστρια και ανήμερα της επετείου ο σημαιοφόρος και οι παραστάτες εκπροσώπησαν επάξια το 4ο Δ.Σχ. Ναυπλίου στη δοξολογία στον Άγιο Αναστάσιο. Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά και στη χορευτική ομάδα του κ. Τάτση Κωνσταντίνου που μετά την παρέλαση προσέφεραν στην πόλη του Ναυπλίου μια γεύση από παραδοσιακούς χορούς. Θερμά συγχαρητήρια στον κ. Τάτση Κ. στην υποδιευθύντρια κ. Κωνσταντινίδου Νίκη που εκπροσώπησε το σχολείο στη δοξολογία και στις εκπαιδευτικούς κ.κ. Ελευθεριάδη Πιτσάκη Σοφία και Γκολέμη Αναστασία που παρήλασαν με τα παιδιά. 

Χρόνια πολλά σε όλους!


Η Διευθύντρια του 4ου ΔΣ Ναυπλίου 
Γεωργία Παπουτσή 

Share this: