Β Τάξη – 15 Νοεμβρίου ~ Επίσκεψη στο Π. Λ. Ι

Οι μικροί μαθητές της Β’ τάξης παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Μουσείο Παιδικής Ηλικίας “ο Σταθμός”. Η οικεία θεματική του προγράμματος “Τα παιδία παίζει… ” αποτέλεσε εξαιρετική αφόρμηση για την εμπλοκή τους στο πρόγραμμα, κατά το οποίο γνώρισαν τα παιχνίδια του παρελθόντος, όπως τόπια, νευρόσπαστα, σβούρες, αρκουδάκια και γιο γιο. Ομοιότητες και διαφορές της παιδικής ζωής του άλλοτε και του σήμερα συζητήθηκαν με ενδιαφέρον και τα παιδιά δημιούργησαν αυτοσχέδια παιχνίδια από απλά και καθημερινά υλικά. Στο τέλος του προγράμματος επισημάνθηκε από τις εκπαιδευτικούς των τμημάτων Αναστασία Γκολέμη, Μάρω Παπανδριανού και Ματίνα Σπυράκη ο βασικός ρόλος του παιχνιδιού και του ελεύθερου χρόνου στη σύγχρονη ζωή των παιδιών, η έννοια του αυξανόμενου καταναλωτισμού, καθώς και η χαρά που λαμβάνει κάποιος, όταν δημιουργεί ένα παιχνίδι από την αρχή, ανέξοδα και με φαντασία. 
 
 
“Τα παιδιά χρειάζονται τον χρόνο και την ελευθερία να παίξουν. Το παιχνίδι δεν είναι πολυτέλεια. Το παιχνίδι είναι ανάγκη’.
 
Kay Redfield Jamison 
 
Share this:

Τμήμα Β2 – 13 Νοεμβρίου ~Παγκόσμια Ημέρα Καλοσύνης 

Στα πλαίσια της διαφοροποιημένης διδασκαλίας διενεργήθηκε δράση στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας από τους μαθητές του Β’2 τμήματος με την δασκάλα του Παπανδριανού Μάρω, για την Παγκόσμια Ημέρα Καλοσύνης. Οι μαθητές δημιούργησαν μηνύματα ευγένειας και ενσυναίσθησης για τους συμμαθητές τους. Τα μηνύματα, που προάγουν την καλή θέληση και τη θετική διάθεση, σκοπό έχουν να αυξήσουν την αναγνωστική απόλαυση και να εμπλουτίσουν την εμπειρία του διαβάσματος για τους μικρούς αναγνώστες. Τοποθετήθηκαν τυχαία και ανώνυμα σε δεκάδες βιβλία και τα παιδιά συζήτησαν για την αρετή της καλοσύνης και τη σπουδαιότητα του να μοιράζεσαι, να νοιάζεσαι και να αλληλεπιδράς θετικά με τους γύρω σου. Η δράση αυτή αποτελεί μέρος του σχεδίου αξιολόγησης του σχολείου και συνδέθηκε διαθεματικά με το μάθημα της Γλώσσας, ενώ ταυτόχρονα, με έμμεσο τρόπο, υποκινήθηκε το ενδιαφέρον για την ανάγνωση βιβλίων. 

‘Ούτε η υψηλή νοημοσύνη, ούτε η φαντασία, ούτε και οι δύο μαζί δε συνθέτουν τη μεγαλοφυΐα. Αγάπη, αγάπη, αγάπη είναι αυτό που κάνει τη μεγαλοφυΐα’. 
 
Wolfgang Amadeus Mozart 
 
Share this:

Δ τάξη – Όλοι διαφορετικοί…Όλοι Ίσοι! Φουγάρο

Οι μαθητές του Δ1 και Δ2 μαζί με τις εκπαιδευτικούς τους κ. Γουγουτσά Χρύσα και Βασιλείου Μιλένα, παρακολούθησαν σήμερα Τετάρτη 16 Νοεμβρίου στο Φουγάρο το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Όλοι διαφορετικοί…Όλοι ίσοι…». Τα παιδιά έδειξαν ενδιαφέρον, προβληματίστηκαν, είπαν την αλήθεια τους και συνειδητοποίησαν πως τα λόγια πολλές φορές πληγώνουν έστω και άθελά μας.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Χριστίνα για όσα μας δίδαξε. Σήμερα νιώσαμε τόσο διαφορετικοί….τόσο ξεχωριστοί…και τόσο ίδιοι!

Σεβόμαστε την διαφορετικότητα

Γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι.

 

 

Share this:

Etwinning “Landscapes” – Στ1-Στ3 – Λογότυπο προγράμματος

Στο πλαίσιο του προγράμματος etwinning “Landscapes”, οι μαθητές των τμημάτων ΣΤ1, ΣΤ3 και οι εκπαιδευτικοί Αισώπου Αικ., Καββαδία Ευαγ. και Κατσούρης Γ., δημιουργούν….
Κάθε πρόγραμμα χαρακτηρίζεται από ένα λογότυπο. Έτσι οι μαθητές μας δημιούργησαν ο καθένας την δική του ζωγραφιά με σκοπό να συμμετέχει στην ψηφοφορία για να εκπροσωπήσει το σχολείο μας μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν. Όλα τα έργα των μαθητών αναρτήθηκαν στον τοίχο etwinning κάθε τάξης.
 
Share this:

Συνάντηση Εργασίας Σ.Ε.Ε. – Διευθυντών/ντριών της Δ.Π.Ε. Αργολίδας

Σήμερα, Τρίτη 15-11-2022, υλοποιήθηκε στο 4ο Δ.Σ. Ναυπλίου (11.30-14.00),  μία εξαιρετικά γόνιμη συνάντηση εργασίας του αρμοδίου Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου της 9ης Ενότητας του ΠΕ.Κ.Ε.Σ Πελοποννήσου κ. Μιχαήλ Πολυχρονόπουλου με τους/τις Διευθυντές/τριες των άνω των 4/Θ Δημοτικών Σχολείων της οικείας Ενότητας της Δ.Π.Ε. Αργολίδας για παιδαγωγικά και τρέχοντα, λειτουργικά θέματα. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και συμμετείχε ενεργά ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Π.Ε. Αργολίδας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπ/κού Προσωπικού Πελοποννήσου (Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) κ. Δημήτριος Σίδερης.

Ειδικότερα, συζητήθηκαν θέματα διαχείρισης της βίας και του ενδοσχολικού εκφοβισμού, συμπερίληψης – συνεκπαίδευσης, αυτοαξιολόγησης των σχολικών μονάδων, εργαστηρίων δεξιοτήτων, ενδοσχολικών συντονιστών – μεντόρων κλπ. Στη συνάντηση απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και ο Πρόεδρος των Εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης Αργολίδας κ. Αντώνιος Ντέμος.

Κατά τη διάρκεια της εποικοδομητικής συνάντησης καλλιεργήθηκε κλίμα αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ των συμμετεχόντων μέσα από έναν ουσιαστικό και  εποικοδομητικό διάλογο! Μετά το πέρας αυτής, ανανεώθηκε το ραντεβού των παρευρισκομένων για το Βουλευτικό Ναυπλίου στις 23 Νοεμβρίου και 07 Δεκεμβρίου 2022 στις δύο προγραμματισμένες  επιμορφωτικές ημερίδες που διοργανώνει η Δ.Π.Ε .Αργολίδας, σε συνεργασία με τους Σ.Ε.Ε. 8ης & 9ης Ενότητας του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Πελοποννήσου  με πολύ σημαντικές και επίκαιρες θεματικές.

Πηγή : Μιχαήλ Κ. Πολυχρονόπουλος

 

Share this:

Τάξη Γ’ Εκπαιδευτική εκδρομή στον αρχαιολογικό χώρο των Δενδρών

Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 οι μαθητές της Γ’ Τάξης με τις δασκάλες τους κ. Μπούρη, κ Αργέντου και κ. Καλογήρου, στα πλαίσια εκπαιδευτικού προγράμματος, επισκέφτηκαν το Μυκηναϊκό Νεκροταφείο των Δενδρών, που βρίσκεται στα βορειοδυτικά της Ακρόπολης της Μιδέας και αποτελούσε το βασικό νεκροταφείο της. Ο κ. Μπάμπης Αντωνιάδης ξενάγησε τα παιδιά στον χώρο αυτό, όπου υπάρχουν ένας θολωτός και 16 θαλαμωτοί τάφοι, ανοιγμένοι σε ομαλή πλαγιά. Κατόπιν τα παιδιά χωρισμένα σε ομάδες, έχοντας στα χέρια τους τον χάρτη του Μυκηναϊκού Νεκροταφείου με τη φωτογραφία ορισμένων αντικειμένων που βρέθηκαν εκεί, προσπάθησαν να εντοπίσουν τον τάφο που τα περιείχε και να γράψουν το όνομα του κάθε κτερίσματος. (Αρκετά από τα ευρήματα που βρέθηκαν στο Νεκροταφείο των Δενδρών είναι εκτεθειμένα στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ναυπλίου, όπου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν σε επόμενη επίσκεψη στο Μουσείο.) Στο τέλος οι μαθητές παρατήρησαν από μακριά την Ακρόπολη της Μιδέας με την κυκλώπεια οχύρωση, το τρίτο σε σπουδαιότητα ισχυρό κέντρο της Μυκηναϊκής Αργολίδας μετά τις Μυκήνες και την Τίρυνθα. Τα παιδιά είδαν ότι ιδρύθηκε σε λόφο και κατανόησαν ότι η στρατηγική θέση της Ακρόπολης με την απεριόριστη θέα παρείχε τη δυνατότητα ελέγχου ολόκληρης της πεδιάδας και του Αργολικού κόλπου.
 
 
 
Share this:

My culture bag -Etwinning Α΄ Τάξη

Οι μαθητές της Α τάξης μαζί με τις εκπαιδευτικούς Αισώπου Αικατερίνη και Τράκα Φωτεινή ξεκινούν να “ετοιμάζουν” τις culture bags του στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα etwinning “My culture bag”. Οι εκπαιδευτικοί των σχολείων των χωρών της Ελλάδας, Τουρκίας, Ισπανίας, Λιθουανίας, Ιταλίας, Πολωνίας, Γεωργίας, Ρουμανίας και Πορτογαλίας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα συναντήθηκαν για πρώτη φορά διαδικτυακά την Παρασκευή 11/11 για να συζητήσουν, ανταλλάξουν απόψεις και να αποφασίσουν σχετικά με τις αρμοδιότητες που θα αναλάβουν κατά την υλοποίηση του προγράμματος.
 
 
Share this:

Culture tree – Erasmus KA210

Οι μαθητές των τμημάτων Στ2, Δ1, Β1 και Ε3 μαζί με τις εκπαιδευτικούς Αισώπου Αικατερίνη, Γκολέμη Αναστασία, Γουγουτσά Ιφιγένεια, Γουγουτσά Χρύσα, Κωνσταντινίδου Νίκη, Μελά Ουρανία κ Τζανή Γεωργία, στα πλαίσια του Erasmus210 που υλοποιεί το σχολείο με θέμα την πολιτιστική κληρονομιά κ τις νέες τεχνολογίες, αναζήτησαν ρητά διάσημων ανθρώπων σχετικά με τον πολιτισμό στο διαδίκτυο, στα Ελληνικά κ στα Αγγλικά, τα κατέγραψαν σε φύλλα δέντρου από χαρτόνι κ τα κόλλησαν στο “culture tree” της σχολικής βιβλιοθήκης μας.

Share this:

Etwinning Landscapes – Στ1 και Στ3

Μια πολύ όμορφη προσπάθεια ξεκινάει από 2 τμήματα της τελευταίας τάξης του σχολείου μας. Οι μαθητές του Στ1 και του Στ3 με τη συνεργασία των δασκάλων τους κ. Κατσουρη Γεωρ και της κ. Καββαδία Ευαγγελίας και της καθηγήτριας των Αγγλικών κ. Αισώπου Αικατ. έβαλαν σκοπό να ” ανοίξουν ” το σχολείο μας μέσα από την συμμετοχή τους σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα etwinning με τίτλο “Landscapes” και να γνωρίσουν μαθαίνοντας, παιδιά από την Ισπανία, Ιταλία, Ουγγαρία και Πολωνία! Την Τετάρτη 2/11, οι εκπαιδευτικοί των σχολείων συναντήθηκαν για πρώτη φορά διαδικτυακά για να γνωριστούν, να ανταλλάξουν απόψεις και να ορίσουν την agenda του προγράμματος.
 
 
Share this:

Etwinning My Culture Bag – Α’ τάξη

Οι μαθητές της Α τάξης μαζί με τις εκπαιδευτικούς Αισώπου Αικατερίνη, Καθηγήτρια Αγγλικών και Τράκα Φωτεινή, Δασκάλα του Α2 ξεκινούν το εκπαιδευτικό τους ταξίδι με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα etwinning “My Culture Bag” στο οποίο συμμετέχουν μαθητές κ εκπαιδευτικοί από Πορτογαλία, Πολωνία, Ιταλία, Τουρκία, Λιθουανία, Ιταλία κ Ελλάδα.

 

Share this: