Κλειστά Σχολεία Πέμπτη 26/1/2023

Αύριο Πέμπτη 26/1/2023, με απόφαση Δημάρχου τα σχολεία του Δήμου Ναυπλιέων θα παραμείνουν κλειστά λόγω επερχόμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Η Διευθύντρια  4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου
Τζανή Γεωργία

Share this:

Etwinning E τάξη – Παιχνίδια στο σχολείο

Οι μαθητές της Ε Τάξης με την βοήθεια των εκπαιδευτικών Αισώπου Αικατερίνης, Γεωργόπουλου Σωτήρη, Δρίτσα Αικατερίνης και Μελά Ουρανίας, στο πλαίσιο του προγράμματος etwinning “F.L.Y. (Friends in the Language Yard)” την Τετάρτη 11/1 και Πέμπτη 12/1 έπαιξαν παιχνίδια στο προαύλιο του σχολείου όπως σκάκι, ρολόι, κουτσό και τρίλιζα με σκοπό να τα στείλουν σε μορφή video στους μαθητές των άλλων σχολείων του προγράμματος για να τα παίξουν και αυτοί.
 
Share this:

Etwinning ΣΤ1 – ΣΤ3

Οι μαθητές των τμημάτων ΣΤ1 και Στ3 με την βοήθεια των εκπαιδευτικών Αισώπου Αικατερίνης, Καββαδία Ευαγγελίας και Κατσούρη Γιώργου, συναντήθηκαν διαδικτυακά την Πέμπτη 12/1 με τους μαθητές του σχολείου της Πολωνίας στο πλαίσιο του προγράμματος etwinning “Landscapes”, με στόχο να γνωριστούν μεταξύ τους και να παρουσιάσουν τον εαυτό τους και το σχολείο τους.
 
 
Share this:

Etwinning “Golden Compass” – Παρουσίαση έκθεσης Ιωάννη Καποδίστρια στους συμμετέχοντες του προγράμματος

Οι μαθητές της Α Τάξης στο πλαίσιο του etwinning “Golden Compass” περιηγήθηκαν την έκθεση για τον Ιωάννη Καποδίστρια που διαθέτει μόνιμα το σχολείο μας, την Πέμπτη 12/1 με την βοήθεια των εκπαιδευτικών Αισώπου Αικατερίνης, Πετροπούλου Ευαγγελίας και Τράκα Φωτεινής, με στόχο να την παρουσιάσουν στους μαθητές των άλλων σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
 
Share this:

1ο Εργαστήριο Δεξιοτήτων – Στ’ τάξη

Οι μαθητές της Στ τάξης, με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Αγγλικών Ελευθεριάδη – Πιτσάκη Σοφίας, χωρίστηκαν σε ομάδες και ολοκλήρωσαν μια εργασία που τους καλούσε να σχεδιάσουν ένα σχολικό project, διάρκειας 4 διδακτικών ωρών, με το οποίο να πληροφορούν και να αφυπνίζουν τους μαθητές και τους κηδεμόνες όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου σχετικά με δράσεις για την προστασία και ανάδειξη των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής τους.
 
Share this:

Ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον – Β2

Με τη λήξη του πρώτου θεματικού κύκλου των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων οι μαθητές του Β΄2 τμήματος με τη δασκάλα τους, Παπανδριανού Μάρω, δημιούργησαν αφίσα ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος, υπογραμμίζοντας τους βασικούς όρους της ανακύκλωσης, της επαναχρησιμοποίησης και της μείωσης των σκουπιδιών,  που διδάχτηκαν κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου. Τα παιδιά εργάστηκαν στον Η/Υ και αφού αναζήτησαν κι επέλεξαν εικόνες στο διαδίκτυο, έγραψαν τα μηνύματά τους.

 

Share this:

Καλή Χρονιά – κοπή βασιλόπιτας

Επιστροφή στο σχολείο μας με το νέο έτος 2023. Με μεγάλη χαρά υποδεχθήκαμε τα παιδιά και ανταλλάξαμε ευχές.
Οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό του σχολείου κόψαμε τη βασιλόπιτά μας και χαρήκαμε πολύ που το φλουρί έπεσε στην πιο νέα δασκάλα μας.
Να είσαι πάντα τυχερή και υγιής Ευαγγελία Μπιζιργιάννη!!!
 
 
Share this:

Πράξη αγάπης – Make a Wish 2022

Το Αστέρι της Ευχής αξιοποιήθηκε δημιουργικά από τους μαθητές του σχολείου μας. Μία πράξης αγάπης για τα παιδιά με σοβαρές ασθένειες έγινε από το σχολείο μας. Όλοι μαζί συμμετείχαμε σε αυτή τη δράση που προσφέρει για την ίαση παιδικών ψυχών.

 

Share this:

Προσφορά τροφίμων στον Ι.Ν Ευαγγελίστριας Ναυπλίου

Το σχολείο μας, τις ημέρες των εορτών κάνει πράξη την αγάπη για τον συνάνθρωπο. Τα παιδιά μας συγκέντρωσαν τρόφιμα και τα προσέφεραν στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Ναυπλίου, που διοργανώνει καθημερινά συσσίτιο για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.
Σας ευχαριστούμε πολύ παιδιά!
 
 
Share this:

Χριστουγεννιάτικες κάρτες Χαμόγελο του παιδιού

Οι μαθητές του Ε3 έκαναν τον εθελοντισμό πράξη. Πήραν την πρωτοβουλία να φέρουν στο σχολείο μας χριστουγεννιάτικες κάρτες από το ” Χαμόγελο του Παιδιού” και να τις διαθέσουν σε μαθητές και δασκάλους ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο το έργο του οργανισμού . Καλές γιορτές με υγεία , αγάπη και χαρά σε όλους !

Share this: