Β2 – Δράσεις στη σχολική βιβλιοθήκη

Με την ολοκλήρωση του 3ου Εργαστηρίου Δεξιοτήτων που προσέγγισε την ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης των παιδιών, οι μαθητές της Β’2 τάξης με την εκπαιδευτικό Παπανδριανού Μάρω, παρακολούθησαν ψηφιακή αφήγηση με θέμα ‘Το κόκκινο κοτοπουλάκι’, στον χώρο της σχολικής βιβλιοθήκης. Το e-book διαβάστηκε και αναλύθηκε στα βασικά νοήματά του που αφορούσαν τη διαφορετικότητα και την αποδοχή της μέσα στο κοινωνικό σύνολο. Τα παιδιά εργάστηκαν ομαδικά και πέραν των κύριων κατευθύνσεων, η φιλαναγνωσία καλλιεργήθηκε ως παράλληλος στόχος.
 
Ακολούθως στον ίδιο χώρο τα παιδιά μυήθηκαν στη δημιουργική γραφή μέσα από το παιχνίδι της “τυχαίας γραφής”. Παρήγαγαν σε ομάδες μικρές ιστορίες με εναρκτήριο τυχαίες φράσεις παρμένες από τυχαία επιλεγμένα βιβλία. Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από την άψογη συνεργασία που επέδειξαν οι μαθητές, τα κείμενα που δημιουργήθηκαν επιλέχθηκε από τους ίδιους να αφορούν αξίες και κοινωνικές δεξιότητες που επεξεργάστηκαν σε προηγούμενα εργαστήρια δεξιοτήτων και παγκόσμιες ημέρες που γιορτάστηκαν στο σχολείο μας.
 
Η αξιολόγηση της σχολικής μονάδας στη βιβλιοθήκη θα συνεχιστεί με τα παιχνίδια της ‘αλφαβητικής σειράς’ και της ‘κατασκοπείας’, σύμφωνα με σχέδιο δράσης του σχολείου μας για το τρέχον έτος “Βιβλίο… Ανοιχτό παράθυρο στον κόσμο”. 
 
 
Share this:

Σχολική Βιβλιοθήκη Βιβλιοπερπατήματα – Παγκόσμια ημέρα διαφορετικότητας

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Διαφορετικότητας οι εκπαιδευτικοί Βασιλείου Μιλένα, Κωνσταντινίδου Νίκη και Τσουρούνη Αναστασία αποφάσισαν να οργανώσουν δράση φιλαναγνωσίας σχετικά με την διαφορετικότητα. Βασικό στοιχείο αυτής της δράσης ήταν η γνωριμία με κάθε τι που θεωρείται διαφορετικό, ώστε να δημιουργηθεί ένα κοινό έδαφος σεβασμού και κατανόησης μεταξύ των μαθητών. Έτσι οι μαθητές του Δ2 με την παρότρυνση της δασκάλας τους Βασιλείου Μιλένας βρέθηκαν στην σχολική μας βιβλιοθήκη ΒΙΒΛΙΟΠΕΡΠΑΤΗΜΑΤΑ. Στους μαθητές πρότεινε βιβλία σχετικά με το θέμα η υπεύθυνη βιβλιοθήκης εκπ. πληροφορικής, Κωνσταντινίδου Νίκη. Οι μαθητές εμπνεύστηκαν ιδιαίτερα από το βιβλίο “Φυστικοπαραμύθια – Ιστορία -Ο Λουκάς και οι πλανήτες ” και έγραψαν ένα ποίημα για την διαφορετικότητα. Το ποίημα ανέλαβαν να το γράψουν οι μαθήτριες Άγγελική Π. και Κωνσταντίνα Π. Η δασκάλα  μουσικής Τσουρούνη Αναστασία ανέλαβε να προσθέσει την μουσική και όλοι μαζί οι μαθητές της τάξης να το τραγουδήσουν. 
Σας παρουσιάσουμε το τραγούδι μας που είναι αποτέλεσμα συνεργασίας συναδέλφων και μαθητών.

“Η ιστορία αφορά τον Λουκά που όταν πηγαίνει στο κέντρο εργοθεραπείας γνωρίζει τον Δημήτρη που βλέπει και καταλαβαίνει τα πράγματα διαφορετικά.”
Συγγραφέας : Φυστίκι που κυλάει
Βιβλίο: Φυστικοπαραμύθια

Διαβάστε απόσπασμα της ιστορίας εδώ : Φυστικοπαραμύθια – Ο Λουκάς και οι πλανήτες

 

Share this:

Ε2 – Η γεωγραφία είναι cool

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2ου τμήματος της Ε τάξης (Ε2) του 4ου Δ.Σχ. Ναυπλίου  με τον δάσκαλο τους Γεωργόπουλου Σωτήρη, προχώρησαν σε:  Αναγνώριση μερών ενός ποταμού (πηγή, κυρίως ροή, εκβολές) μέσω μακέτας τρισδιάστατης απεικόνισης (3d), κατασκευασμένη από χαρτόνι και πλαστελίνη.
Η γεωγραφία (μπορεί να) είναι cool!

Share this:

Δ2 – Σπουδαίοι Έλληνες

Τα παιδιά του Δ2 διάλεξαν και παρουσίασαν στην τάξη σπουδαίους Έλληνες που βοήθησαν να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος. Αριστοτέλης, Ιπποκράτης, Αρχιμήδης, Θαλής ο Μιλήσιος, Λεωνίδας, Μέγας Αλέξανδρος, αλλά και Μανόλης Ανδρόνικος, Γεώργιος Παπανικολάου, Μαρία Κάλας και Μίκης Θεοδωράκης.  Μπράβο παιδιά για τις ωραίες εργασίες σας! Υπεύθυνη εκπαιδευτικός Μιλένα Βασιλείου.  

27052023 Δ2 Σπουδαίοι Έλληνες
Share this:

Δ2 – Παρουσίαση ζώων που κινδυνεύουν με εξαφάνιση

Στο μάθημα της Μελέτης Περιβάλλοντος οι μαθητές του Δ2 με τη δασκάλα τους Βασιλείου Μιλένα, μίλησαν με τα παιδιά για τα ζώα που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν.  Αφού μίλησαν για αρκετά είδη που κινδυνεύουν με εξαφάνιση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τα παιδιά διάλεξαν κάποιο συγκεκριμένο ζώο για να το παρουσιάσουν στην τάξη. Οι εργασίες τους ήταν πολύ ωραίες, έμαθαν πολλές πληροφορίες και συμφωνήσαν όλοι μεταξύ τους πως πρέπει να προστατεύουμε τη φύση.

 
 
Share this: