ΒΙΒΛΙΟΔΡΟΜΙΕΣ 2024

Στις 17 Μαΐου, 25 μαθητές από τα τρία τμήματα της Δ΄τάξης του σχολείου μας έλαβαν μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανάγνωσης Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου που προκηρύχθηκε από  τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα για 26η χρονιά. Τα παιδιά έχοντας μελετήσει τρία συγκεκριμένα βιβλία, απάντησαν σε μία σειρά από ιδιαίτερα απαιτητικά ερωτήματα. Τα θέματα έφερε στο σχολείο μας τη συγκεκριμένη ημέρα, εκπρόσωπος, εκπαιδευτικός, των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα. Τα παιδιά είχαν ήδη δημιουργήσει ομάδες, είχαν κάνει σημειώσεις, ενώ μπορούσαν κάθε στιγμή να συμβουλευτούν και τα βιβλία.  Ήταν μια άριστη ευκαιρία για τους μαθητές να διαβάσουν αλλά και να συνεργαστούν.

Share this:

ΔΡΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ-“ΒΙΒΛΙΟΦΑΤΣΕΣ”

«Βιβλιόφατσες»

Το βιβλίο σαν αντικείμενο συζητήσαμε  στη βιβλιοθήκη μας και σταθήκαμε στο ερώτημα  «ποιο  ρόλο μπορεί να παίζει το εξώφυλλο, η βιβλιοδεσία, η εικονογράφηση ενός βιβλίου και σε ποιες ηλικίες» .

Καταλήξαμε να θαυμάζουμε την επιρροή που αμέσως έχει στα μάτια μας ένα προσεγμένο εξώφυλλο παιδικού βιβλίου και παίξαμε λίγο κάνοντας ένα μικρό διαγωνισμό: «Βιβλιόφατσες»,  το ονομάσαμε και προσπάθησε ο καθένας να επιλέξει το πιο αστείο εξώφυλλο για να αντικαταστήσει το πρόσωπο του! Δεινόσαυροι, γριούλες, αστροναύτες κάθισαν στην καρέκλα της βιβλιοθήκης μας!

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός : Σαμπρή Μαρία-Γαλλικών

Share this:

ΔΡΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ-Ο ΡΑΦΤΑΚΟΣ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ

Υπάρχουν λέξεις με γεύση;

Οι μαθητές των Β΄ τάξεων του σχολείου μας παρακολούθησαν μαθητές της ΣΤ να διαβάζουν το βιβλίο «Ο ραφτάκος των λέξεων» του Αντώνη Παπαθεοδούλου (εκδ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ).  Αφού υπάρχουν λέξεις ζεστές και κρύες τα παιδιά πρότειναν να ψάξουν λέξεις  παιχνιδιάρικες αλλά και λέξεις πικρές και γλυκές! Κάπως έτσι, με αυτό το παιχνίδι των λέξεων,  βρέθηκαν οι λέξεις δυστυχία, κλάμα και θυμός δίπλα στο αλάτι και το λεμόνι, η λέξη σοκολάτα δίπλα στη λέξη μαμά, και μαζί με την τούρτα έγραψαν και την αγάπη, τον αλτρουισμό και την πρωινή αγκαλιά!  

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός : Σαμπρή Μαρία-Γαλλικών

Share this:

ΔΡΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ-Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ

Τι φοβάται τελικά η Αλίκη;

Τα τμήματα Α1 & Α2 , επισκέφτηκαν τη βιβλιοθήκη του σχολείου μας και αφού άκουσαν μαθήτριες της ΣΤ να διαβάζουν αποσπάσματα από το βιβλίο «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» του Λιούις Κάρολ ζωγράφισαν σε χαρτί μέτρου ό,τι  μπορούσαν να σκεφτούν ότι μπορεί τελικά να τρομάξει την Αλίκη! Δεν είναι μόνο τα μπισκότα που την έκαναν μικρούλα μα και τέρατα και τόσα άλλα…

(Δραστηριότητα από το βιβλίο: 1001 Δραστηριότητες για να αγαπήσω το βιβλίο-Φιλιπ Μπρασερ-ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ)

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός : Σαμπρή Μαρία-Γαλλικών

Share this:

11ο Μαθητικό Συνέδριο “Μαθαίνω και παρουσιάζω τον πολιτισμό του τόπου μου”

 
 
Share this:

Εικαστική έκθεση του σχολείου μας σε συνεργασία με το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αργολίδας – Η Μύρτις αναγεννάται

Εγκαίνια εικαστικής έκθεσης του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Αργολίδας σε συνεργασία με το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου.
Επίτιμος καλεσμένος ο Πρόεδρος του “Ινστιτούτου για το παιδί, Μύρτις”,   Επικ. Καθ Μανώλης Παπαγρηγοράκης. 
Εκθέτονται έργα μαθητών Δ΄ Τάξης του σχολείου μας.  Τη δράση για το σχολείο μας οργάνωσε και συντόνισε η εκπαιδευτικός Γαλλικών Σαμπρή Μαρία. 
Σας προσκαλούμε να είστε όλοι εκεί. 

 

 

Share this:

Εκδήλωση Διάχυσης: “ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ για την ΕΥΡΩΠΗ με πυξίδα το Erasmus+”

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου, την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, διοργάνωσε την εκδήλωση «ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ για την ΕΥΡΩΠΗ με πυξίδα το Erasmus+» στο Βουλευτικό, με επίτιμο προσκεκλημένο τον κ. Καλλιάνο Θεόδωρο, Επισκέπτη Καθηγητή Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης στο Πανεπιστήμιο της Βόννης και πρ. Στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ Τάξης του σχολείου μας, μαζί με τις εκπαιδευτικούς τους κ.Αισώπου Αικ., κ.Γεωργίτσα Αικ., κ.Γουγουτσά Ι., κ.Γουγουτσά Χ., κ.Καλογεροπούλου Ε., κ.Κωνσταντινίδου Ν., κ.Μελά Ουρ., κ.Σαμπρή Μ. και κ.Τζανή Γ.

Στην εκδήλωση αυτή παρευρέθηκαν οι κ.Καράπαυλος Κ.-Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, η κ.Παναγιωτακοπούλου Α.-Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής, ο κ.Οικονομόπουλος Δ.-Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, ο κ. Σίδερης Δ.-Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, ο κ.Πολύδωρος Β.-Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, η κ. Καράμπελα Μ.-Σχολική Σύμβουλος Β’ Περιφέρειας Π.Ε. Αργολίδας, ο κ.Βαρελογιάννης Κ.-Αναπληρωτής Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων Π. Ε. Αργολίδας, η κ.Ματσιμάνη Ν.-Διευθύντρια του 1ο ΓΕΛ Ναυπλίου και ο κ.Κατσούρης Γ.-Αιρετός ΠΥΣΠΕ Αργολίδας.

Ο σκοπός της εκδήλωσης ήταν η διάχυση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων etwinning και Erasmus που υλοποιεί το σχολείο μας. Τα ευρωπαϊκά προγράμματα του σχολείου μας παρουσίασε με εισήγηση της η κ.Αισώπου Αικ. Υπεύθυνη Επικοινωνίας Erasmus.

Αμέσως μετά στο βήμα ανέβηκε η ομάδα EPAS- Υποψήφιοι πρεσβευτές τους Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,  του 1ου ΓΕΛ Ναυπλίου η οποία συνοδευόταν από τις υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος EPAS τους κ.Πραχάλη Α., κ.Φλεβάρη Α. και κ.Πάπαλου Ν. Τα παιδιά έκαναν πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση των δράσεων τους τόσο με τα λεγόμενα τους όσο και με τα βίντεο που είχαν ετοιμάσει.

Ακολούθησε εισήγηση της κ.Σαμπρή Μ. σχετική με την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό.

Στη συνέχεια ο επίτιμος καλεσμένος μας κ.Καλλιάνος Θεόδωρος ανέλαβε δράση και μίλησε στους μαθητές-τριες με βιωματικό τρόπο για την Ευρωπαϊκή Ένωση, την αξία των Ευρωπαϊκών ιδεών και για τα βήματα που μας οδηγούν στην ενωμένη Ευρώπη του παρόντος και του μέλλοντος.

Οι μαθητές-τριες της Ε’ και ΣΤ’ Τάξης έκλεισαν την εκδήλωση χαιρετώντας το κοινό… ευρωπαϊκά, τραγούδησαν τον Ύμνο της Ευρώπης στα ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά (Διδασκαλία από κ. Πουλή) και γαλλικά (Διδασκαλία κ Σαμπρή και κ. Ευσταθίου) και παρουσίασαν δρώμενα σχετικά με την ευρωπαϊκή ένωση.

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς που στήριξαν το σχολείο μας και τις δράσεις του. Η υποστήριξη τους ήταν πολύτιμη για την εκδήλωση μας.

  • Δήμος Ναυπλιέων
  • Label Art (κ.Σούγλας Ι. και κ.Σούγλα Ε.)
  • Zafiris Tours (Ζαφείρης Τουριστικό Γραφείο)

Η Διευθύντρια
ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

Έγραψαν για εμάς:

https://www.argolikeseidhseis.gr/2024/04/4_17.html

https://www.argolikeseidhseis.gr/2024/04/4_20

https://www.anagnostis.org/2024/04/20

 

Share this:

Χορηγία ξενόγλωσσων βιβλίων στη βιβλιοθήκη μας

Την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου, ένα ωραίο δώρο μας περίμενε στο σχολείο, ό,τι πρέπει για το μήνα Απρίλιο που κάθε χρόνο είναι αφιερωμένος στα βιβλία και στη βιβλιοθήκη μας. Ευχαριστούμε τον εκδοτικό οίκο MM Publications για την ευγενική χορηγία στο σχολείο μας,  λογοτεχνικών βιβλίων στην αγγλική γλώσσα, προσαρμοσμένα στο επίπεδο των μαθητών μας. Αμέσως μετά την παραλαβή των βιβλίων η εκπαιδευτικός του σχολείου μας και καθηγήτρια αγγλικών κ. Κατερίνα Αισώπου παρουσίασε τα βιβλία στους μαθητές για να ξεκινήσει ο δανεισμός τους!

 

 

Share this:

Etwinning – JOURNEY TO THE CULTURES

Share this:

2 Απριλίου: Παγκόσμια μέρα παιδικού βιβλίου

 
 
Share this: