Αξιολόγηση Σχολικών Μονάδων

Το σχολείο μας, στα πλαίσια της Αξιολόγησης των Σχολικών Μονάδων από το ΙΕΠ (Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής) για το έτος 2021-22,  έλαβε την Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης του Έργου της Σχολικής μας Μονάδας.

Συγχαρητήρια στην ηγεσία και σε  όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου μας το οποίο εργάστηκε και υποστήριξε αυτή μας την επιτυχία.

ΣΕΕ-συνοπτική-year-2021-school-9020184-form-2-synopsis-1

 

 

Share this:

ΚΑΛΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ : «Μιλάω για τους φόβους μου»

Ένα από τα σχέδια δράσης που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο της αξιολόγησης αφορούσε στη διαχείριση των φόβων των μαθητών και στην ανάπτυξη καλών σχέσεων μεταξύ των μαθητών με την τεχνική της διαμεσολάβησης. Η δράση άρεσε στους μαθητές, είχε επιτυχία καθώς έγιναν γνωστά μικρά και μεγαλύτερα προβλήματα και δόθηκε η υπόσχεση ότι θα εφαρμοστεί με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Μοιραζόμαστε την υλοποίησή της και προτείνουμε να την εφαρμόσετε.
Share this:

ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ! Μια δράση επικοινωνίας

Μια πρωτότυπη δράση υλοποιήθηκε φέτος στο σχολείο βασισμένη στην πρόταση μιας μαθήτριας της Αριάδνας Χασάπη, από το ΣΤ3. Η Αριάδνα πρότεινε οι μαθητές του σχολείου να γράψουν ένα γράμμα για ένα άτομο του σχολείου, στο οποίο θέλουν να πουν κάτι θετικό και όμορφο. Η δράση υλοποιήθηκε για δύο εβδομάδες το χρόνο –Αγίου Βαλεντίνου & τέλος χρονιάς, με στόχο να αναπτύξει τις δεξιότητες επικοινωνίας και έκφρασης θετικών σκέψεων και συναισθημάτων. Τα γράμματα αφήνονται στο «κουτί της καρδιάς» και οι «ταχυδρόμοι» του σχολείου αναλαμβάνουν να φτάσουν στον παραλήπτη τους. Οι μαθητές της ΣΤ τάξης ήταν πολύ διακριτικοί ταχυδρόμοι αφού δεν άνοιξαν ούτε ένα γράμμα και γρήγοροι αφού παρέδωσαν όλα τα γράμματα γρήγορα στον προορισμό τους. Αποδείχτηκε ότι είναι μία δράση, που ενισχύει την επικοινωνία, καλλιεργεί την εξωτερίκευση των συναισθημάτων και προσφέρει χαρά. Γιατί έδωσε χαρά σε όλα τα άτομα που παρέλαβαν γράμμα. Η α΄ αποστολή είχε 50 παραλήπτες. Η β ΄αποστολή είχε περίπου τον ίδιο αριθμό.
Συγχαρητήρια στην Αριάδνα, που οργάνωσε τη δράση, ανέλαβε την υλοποίησή της, και ζωγράφισε την καρδιά. Επίσης, Μπράβο στους μαθητές του Στ3, που αγκάλιασαν τη δράση και συνέβαλαν στην υλοποίησή της. Ευχή μου, τα παιδιά μας να κάνουν πράγματα που ομορφαίνουν την καθημερινότητα των άλλων και η δράση να συνεχιστεί και τις επόμενες χρονιές.
Αργυρή Μπιλιούρη,
Η Διευθύντρια του Σχολείου

Share this:

ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ

Με αφορμή τα πετυχημένα μουσικά διαλείμματα και τις μουσικές εκδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας από το σύνολο των μαθητών, υλοποιήθηκε η δράση από τις μεγάλες τάξεις (Ε1, Ε2, Στ3 κ Δ2) με τίτλο: Σπουδαίοι άνθρωποι είπαν για τη Μουσική – Παιδεία. Οι μαθητές μελέτησαν την μουσική, την αξία και την επίδραση που έχει στη ζωή μας. Βρήκαν αποφθέγματα σχετικά με τη παιδεία και τη μουσική και επέλεξαν ένα από αυτά το οποίο έχει αποσταλεί για εκτύπωση και δημιουργία αφίσας η οποία θα τοποθετηθεί στην πόρτα της βιβλιοθήκης του σχολείου.

 

Share this:

“Αναγνωρίζω και Καταπολεμώ τους φόβους μου”

Μία δράση για την καλλιέργεια συναισθηματικών και κοινωνικών δεξιοτήτων υλοποιήθηκε με την εμπλοκή όλων των μαθητών του σχολείου, στο πλαίσιο της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Σε κάθε τάξη-τμήμα του σχολείου μας μοιράστηκαν κουτιά και ζητήθηκε από τους μαθητές να γράψουν τους φόβους, τους προβληματισμούς και τις σκέψεις τους για τις αλλαγές που ήθελαν να γίνουν στο σχολείο. Οι μαθητές των τμημάτων Ε1, Ε2, Στ3 χωρίστηκαν σε ομάδες των 4-5 ατόμων και κάθε ομάδα ήταν υπεύθυνη να αναλάβει να μιλήσει με τους μικρότερους μαθητές ώστε να μιλήσουν και να αντιμετωπίσουν τους φόβους, που αυτοί εξέφρασαν. Η δράση είχε επιτυχία γιατί οι μικροί εξέφρασαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν με ευκολία, οι μεγάλοι άκουσαν, συμβούλεψαν και διαχειρίστηκαν τα περιστατικά με σύνεση, ωριμότητα και υπευθυνότητα. Έτσι, οι μικροί έμαθαν μέσα από γόνιμο διάλογο να μιλούν για αυτό που φοβούνται, να μάθουν να αντιμετωπίζουν με θάρρος οτιδήποτε δυσάρεστο και ενοχλητικό τους συμβαίνει και να βρίσκουν φίλους οι οποίοι μπορούν να τους στηρίξουν. Ήταν μία εποικοδομητική δράση για μικρούς και μεγάλους καθώς καλλιεργήθηκε το αίσθημα του ανήκειν σε μία μεγάλη οικογένεια , του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου και θα συνεχιστεί και την επόμενη σχολική χρονιά.

Share this:

ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ – Επίσκεψη-Ξενάγηση στην Πινακοθήκη Ναυπλίου

Με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Μουσείων και στο πλαίσιο της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας συνεχίσαμε την επιμόρφωση στη μουσειακή αγωγή με την οργάνωση ξενάγησης στο παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης στο Ναύπλιο – Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου. Η κ. Λαμπρινή Καρακούρτη, Διευθύντρια της Πινακοθήκης ξενάγησε τις εκπαιδευτικούς του Σχολείου μας στην περιοδική έκθεση με θέμα: «ΕπαναΣύσταση του 1821». Μία πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση για τα εκθέματα, τους πίνακες, το αρχειακό υλικό, τις ψηφιακές παρουσιάσεις στις δροσερές αίθουσες της Πινακοθήκης έδωσε άλλο χρώμα στην Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022.

 

Share this:

ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ – Μία περιήγηση στην πλατφόρμα του eTwinning

H κ. Αργυρή Μπιλιούρη, Διευθύντρια του Σχολείου και Ambassador eTwinning Αργολίδας-Αρκαδίας, στο πλαίσιο δράσεων αυτοαξιολόγησης του σχολείου και θέμα την ενδοσχολική επιμόρφωση, παρουσίασε την πλατφόρμα eTwinning, εξήγησε πως γίνεται η εύρεση εταίρων, πως αναπτύσσεται ένα Twinspace και αναφέρθηκε στα κριτήρια που απαιτούνται για ένα ποιοτικό eTwinning έργο. Το webinar ήταν κοινό με Γυμνάσιο από την Κορινθία, σε μία προσπάθεια του 4ου Δημοτικού Σχολείου να αναπτύξει ένα δίκτυο σχολείων με θέμα το eTwinning.

 

Share this:

ΑΣ ΖΩΓΡΑΦΙΣΟΥΜΕ ΗΛΙΟΥΣ

Στα πλαίσια της Αξιολόγησης της Σχολικής Μονάδας, οι μαθητές όλων των τάξεων με τους εκπαιδευτικούς συζήτησαν για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ποια είναι, την σημασία τους για τον άνθρωπο και τι συμβαίνει όταν αυτά παραβιάζονται. Έπειτα, δημιούργησαν ήλιους από χαρτόνι, όπου μέσα σε αυτούς έγραψαν τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που αναφέρθηκαν μέσα στην τάξη και τους ανάρτησαν σε σημεία όπου να μπορούν να τους δουν όλοι.

Share this:

MOBBING: Μία ανεξερεύνητη πραγματικότητα

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Σχολείου μας για την Ημέρα Ευρώπης, ενταγμένη στο πλαίσιο της ενδοσχολικής επιμόρφωσης ήταν η παρουσίαση της κ. Αικατερίνης Αισώπου για το mobbing. Μία πρωτότυπη παρουσίαση που αναφέρεται στον εκφοβισμό στον εργασιακό χώρο μεταξύ των συναδέλφων. Μία κατάσταση που δεν είναι φανερή ή δεν την ομολογούν όποιοι την δέχονται όμως ταλαιπωρεί υπαλλήλους. Η κ. Αικατερίνη Αισώπου και η κ. Αργυρή Μπιλιούρη πήραν μέρος με θέμα το mobbing και την παρουσίαση: “Ο εργασιακός εκφοβισμός και οι δημοκρατικές αξίες” στην διημερίδα των Ambassadors της δράσης ΚΑ3 Teachers4Europe: Setting an Agora for Democratic Culture”.

18052022mobbing
Share this:

ΚΑΛΑΝΤΑ ΛΑΖΑΡΟΥ από την Β΄ τάξη

Σήμερα ακούσαμε στο σχολείο τα κάλαντα του Λαζάρου από τα παιδιά της Β΄ τάξης. Οι δασκάλες των τμημάτων κ.κ. Αργέντου Αικατερίνη, Καλογήρου Αγγελική, Μπούρη Νίκη είχαν μάθει στους μαθητές τα κάλαντα και ετοίμασαν τον στολισμένο σταυρό με τα λουλούδια που έφεραν τα παιδιά και συνηθίζεται να έχουν τα παιδιά μαζί τους. Τα κάλαντα ακούστηκαν και στη γειτονιά του σχολείου καθώς οι μαθητές/τριες περπάτησαν στη γειτονιά και τραγούδησαν.

Video

 

Share this: