Europe Code Week 2022

Το σχολείο μας είχε την χαρά να συμμετέχει ακόμη μία χρονιά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα 2022. Με την δασκάλα Πληροφορικής Κωνσταντινίδου Νίκη οι μαθητές συμμετείχαν με ποικίλες δραστηριότητες  σε μία συμμαχία με άλλα 282 σχολεία. Προγραμματίσαμε, χορέψαμε σαν να ήμασταν ρομπότ , ανακυκλώσαμε  με   το  ρομποτάκι  μας  και  διασκεδάσαμε!  #codeweek

https://codeweek.eu/view/459773/4o-dimotiko-nauplioy-proghrammatizoyme-ghia-tin-efropaiki-evdomada-kwdika

 

Share this:

Το ηλιακό μας σύστημα – Ε1 και Ε2 Εργαστήρια δεξιοτήτων

Οι μαθητές των τμήματων Ε1 και Ε2 με την εκπαιδευτικό πληροφορικής Κωσταντινίδου Νίκη, στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων, είχαν ως στόχο την δημιουργία ταινίας σχετική με Το ηλιακό μας σύστημα. Η ταινία αυτή περιέχει διάφορες τεχνικές δημιουργίας βίντεο όμως οι μαθητές με την εκπαιδευτικό εστίασαν στην τεχνική Stop motion animation. Οι μαθητές για να καταλήξουν στο αποτέλεσμα πέρασαν από όλα τα στάδια που απαιτούνται για την δημιουργία μίας ταινίας. Αρχικά ξεκίνησαν με την αποτύπωση του σεναρίου στο χαρτί και πέρασαν στην σκηνοθεσία. Έπειτα έγιναν όλες οι απαραίτητες λήψεις με το πρόγραμμα stop motion studio στο εργαστήριο πληροφορικής. Χρησιμοποιήθηκαν φορητές συσκευές, τρίποδα και φώτα που τα διαχειρίστηκαν μόνοι τους οι μαθητές. Ακολούθησε η συλλογή των απαραίτητων εικόνων, ήχων και πληροφοριών που χρειάζονταν για την ταινία. Τέλος έγιναν όλες οι ηχητικές εγγραφές από τους μαθητές καθώς και το μοντάζ για το τελικό αποτέλεσμα. 

 

 

 

 

Share this:

Ψηφιακός πίνακας κριτικών βιβλίων 2021-2022

Κατά την διάρκεια του σχολικού έτους, για την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας, σε κάθε δανεισμό βιβλίου δίνονταν στους μαθητές ένα έγγραφο κριτικής βιβλίων που τους βοηθούσε να εξασκήσουν τον γραπτό τους λόγο αλλά και να ενισχύσουν την φαντασία τους μέσω της ζωγραφικής.
Αυτές οι κριτικές για το έτος 2021-2022 έχουν δημοσιευθεί σε έναν ψηφιακό πίνακα από την υπεύθυνη σχολικής βιβλιοθήκης κα Κωνσταντινίδου Νίκη εκπαιδευτικού Πληροφορικής του σχολείου.

Δείτε τον ψηφιακό πίνακα ΕΔΩ

 
Share this:

Η ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ για τη διαφορετικότητα ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ – Δ1

Οι μαθητές του Δ1 με την καθοδήγηση της δασκάλας τους κ. Δρίτσα Αικατερίνης υλοποίησαν πρόγραμμα εργαστηρίου Δεξιοτήτων για την διαφορετικότητα, και διάβασαν βιβλία για να καλλιεργήσουν την φιλαναγνωσία και να γνωρίσουν καλύτερα το διαφορετικό. Μία από τις δραστηριότητες ήταν να ζωγραφίσουν μία ζωγραφιά που να δείχνει πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε το διαφορετικό αξιοποιώντας τους ήρωες των παραμυθιών: Το Κάτι Άλλο της CAVE KATHRYN , Το πολύχρωμο παιδί του Μιχαλόπουλου και Το αγόρι με τη βαλίτσα, της Καλογεροπούλου.
Μία από τις ζωγραφιές συνέχισε το ταξίδι της και στο εργαστήρι πληροφορικής, με τη βοήθεια της κ. Κωνσταντινίδου Νίκης, οι μαθητές μπήκε σε ένα ψηφιακό puzzle maker και έγινε παιχνίδι με διάρκεια.

Οι μαθητές του Δ1 το μοιράζονται μαζί σας για ώρες χαλάρωσης το puzzle με την επεξήγηση ότι: Όλοι οι άνθρωποι , όποιο χρώμα και να έχουν, όλοι οι άνθρωποι, όποια μορφή και να έχουν, μπορούν να συνυπάρξουν και να πορευτούν στη ζωή.

Κλικ για το Ψηφιακό Παζλ

 

Share this:

Πιστοποιητικό Αριστείας για την Εβδομάδα Κώδικα 2021

Certificate of excellence για την συμμετοχή του σχολείου μας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα για το 2021 #codeweek2021.
Κάναμε συμμαχία με πολλά σχολεία της Ευρώπης και γίναμε μία μεγάλη ομάδα συγκεντρώνοντας πάνω από 250 διαφορετικές δραστηριότητες. Η οργάνωση των δραστηριοτήτων έγινε από την εκπαιδευτικό πληροφορικής Κωνσταντινίδου Νίκη. 


Δείτε τις δραστηριότητες που έγιναν σε όλες τις τάξεις του σχολείου. 
http://4dim-nafpl.arg.sch.gr/wordpress/?p=2818

 

Share this:

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα 2021

Οι μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν και φέτος στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα κώδικα https://codeweek.eu/. Την οργάνωση των δραστηριοτήτων έχει η καθηγήτρια πληροφορικής Κωνσταντινίδου Νίκη. Στην δράση συμμετείχαν όλοι οι μαθητές με ποικίλες δραστηριότητες.


Οι μαθητές της Α δημοτικού έκαναν ασκήσεις με τον Άκη το Ρομποτάκι αξιοποιώντας τις ασκήσεις των μαθηματικών του βιβλίου.


Οι μαθητές της Β Και Γ δημοτικού έκαναν ασκήσεις προγραμματισμού στο περιβάλλον studio code.


Οι μαθητές της Δ δημοτικού έκαναν κωδικοποίηση του ονόματός τους και προγραμμάτισαν στο studio code.
Οι μαθητές της Ε και Στ την πρώτη εβδομάδα δούλεψαν με την κωδικοποίηση εικόνας και ακολουθώντας τα βήματα που τους δόθηκαν δημιούργησαν τις εικόνες με pixels. Την δεύτερη εβδομάδα ανακάλυψαν το χαμένο μήνυμα και αποκωδικοποίησαν τις λέξεις.
 

Share this:

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 2021 (5)

ΕΠΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ  (AR)
 
Με αφορμή την εβδομάδα περιβάλλοντος, στο μάθημα της πληροφορικής με την κα Κωνσταντινίδου Νίκη, οι μαθητές δοκίμασαν την εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας (ΑR) QuiverVision.  Μέσα από μία ζωγραφιά, έτρεξαν το βασικό σενάριο της Earth Day καθώς και αρκετά σενάρια ακόμη και γνώρισαν τις λειτουργίες της εφαρμογής.
Η τεχνολογία Augmented Reality (AR) επιτρέπει την ζωντανή προβολή ενός φυσικού περιβάλλοντος του οποίου όμως η πραγματικότητα είναι επαυξημένη με την προβολή πληροφοριών αλλά και εικονικών προσώπων ή χώρων σχεδιασμένων μέσα έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή.
Share this:

Διαγωνισμός Προγραμματισμού & Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas. Scratch Advanced (Animation)

Μια ομάδα μαθητών του Ε3 τμήματος του σχολείου μας συμμετέχει στο διαδικτυακό διαγωνισμό Προγραμματισμού κι Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του WRO Hellas  στην κατηγορία Scratch Advanced (Animation) «Οι μεγάλες στιγμές της Ελληνικής Επανάστασης του 1821» : για μαθητές 8-15 ετών.
Στα πλαίσια του διαγωνισμού, που διεξάγεται από τις 25 Μαρτίου έως και 25 Απριλίου,  η ομάδα Ναύπλιο1821 του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου (Αναστασία Π., Κωνσταντίνος Π., Λουκάς Π., Αρτέμης Ρ., Παναγιώτης Χ.) δημιούργησε το παρακάτω βίντεο.
Μουσική έπαιξαν οι μαθητές της ομάδας. Αρτέμης: κιθάρα («Μάνα μου τα κλεφτόπουλα»), μπουζούκι («Χασαποσέρβικο του Καραγκιόζη») και Παναγιώτης: κιθάρα («Σαράντα παλικάρια»).

Βλέπουμε το βίντεο μέσω youtube και κάνουμε όλοι ένα like στο βίντεο για να βοηθήσουμε την ομάδα Ναύπλιο1821 που αποτελείται από μαθητές του σχολείου μας. 

 

 

Share this:

EU Code Week 4 All

Το σχολείο μας με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Πληροφορικής Κωνσταντινίδου Νίκης,  συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα σε μία συμμαχία με άλλους Ευρωπαίους εταίρους και ολοκλήρωσε με επιτυχία αυτή την πρόκληση. 

188094-YXs6QbS5kM
Share this: