Αποτίμηση Job Shadowing 3-6/06/24

Την Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2024 έως και την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024, το σχολείο μας υποδέχθηκε Ισπανό εκπαιδευτικό, στο πλαίσιο παρακολούθησης εργασίας (Job Shadowing) του προγράμματος Erasmus+. Ο στόχος ήταν να γνωρίσει ο συνάδελφος εκπαιδευτικός καινοτόμες παιδαγωγικές τεχνικές που εφαρμόζονται στο σχολείο μας αλλά και γενικότερα το εκπαιδευτικό σύστημα στην Ελλάδα. Η Διευθύντρια κ. Παπουτσή Γεωργία, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του σχολείου μας, τον υποδέχθηκαν με χαρά και ενθουσιασμό. Οι εκπαιδευτικοί παρουσίασαν παιδαγωγικές πρακτικές που χρησιμοποιούν για την διεξαγωγή του μαθήματος τους. Συγκεκριμένα, η κ. Αισώπου Αικατερίνη καθηγήτρια Αγγλικών του σχολείου μας παρουσίασε το μάθημα των Αγγλικών στο Ε1, η κ. Τζανή Γεωργία παρουσίασε το μάθημα της Γεωμετρίας στο Ε2, η κ. Μελά Ουρανία το μάθημα της Γεωγραφίας και της Γλώσσας στο ΣΤ3, η κ. Δρίτσα Αικατερίνη το μάθημα της Ιστορίας στο ΣΤ1 και η κ. Κωνσταντινίδου Νίκη το μάθημα της Πληροφορικής στο Δ1. Ο Ισπανός εκπαιδευτικός ξεναγήθηκε στους χώρους του σχολείου, επισκέφθηκε τις τάξεις και συνομίλησε με τους μαθητές και τους παρουσίασε το σχολείο του CEIP VIRGEN DEL AMPARO στην πόλη Torija της Ισπανίας. Η κ. Σαμπρή Μαρίκα τον ξενάγησε στην Βιβλιοθήκη μας και του παρουσίασε τα προγράμματα που πραγματοποιήθηκαν μέσα στην σχολική χρονιά.  Ο κ. Τάτσης Κωνσταντίνος με την ομάδα χορού του σχολείου μας, παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς. Η χαρά και ο ενθουσιασμός ήταν έκδηλα από όλους. Την Πέμπτη 6/6/2024 το 4ο Δημοτικό Σχολείο, τον αποχαιρέτησε. Ο συνάδελφος έφυγε με τις καλύτερες εντυπώσεις και εμείς μείναμε πολύ ευχαριστημένοι μαζί του.

 
 

Είπαν για εμάς: https://www.argolikeseidhseis.gr/2024/06/job-shoadowing-4-erasmus.html

 

Share this:

Ε τάξη – Συμμετέχουμε στο European School Radio

Οι μαθητές της Ε τάξης είχαν δημιουργήσει στην αρχή της χρονιάς, τον οδηγό Walking around Nafplio στα πλαίσια Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

http://4dim-nafpl.arg.sch.gr/wordpress/?p=4937

Έναν οδηγό που περιέχει πληροφορίες για τα αξιοθέατα του Ναυπλίου.   Στα πλαίσια του μαθήματος της Πληροφορικής και των εργαστηρίων δεξιοτήτων, συμμετείχαν στη διαδικασία ηχογράφησης και ψηφιοποίησης του οδηγού Walking around Naflplio. Το αποτέλεσμα της ηχογράφησης είναι η συμμετοχή μας στο European School Radio με ένα Podcast. Μπορείτε να ακούσετε εδώ τους μαθητές να παρουσιάζουν τα αξιοθέατα της πόλης του Ναυπλίου. 

https://europeanschoolradio.eu/el/episode/10366

Share this:

Παρουσίαση βιβλίου της κ. Μαρίας Ζαβάκου

Στο Fougaro ArtCenter στις 10/02/2024 η συγγραφέας κ. Μαρία Ζαβάκου παρουσίασε το βιβλίο της “Ζωή και Μάρκος εναντίον Χάκερς”.  Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί.  Οι μαθητές της Ε΄ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου είχαν αναλάβει την εκφραστική ανάγνωση ενός κεφαλαίου του βιβλίου “Ιός Α- Σειρήνες”.  Με την φροντίδα και την υποστήριξη των εκπαιδευτικών τους, κκ Γουγουτσά Χρύσας, Τζανή Γεωργίας, Σαμπρή Μαρίας και Κωνσταντινίδου Νίκης καθώς και την πολύτιμη βοήθεια της Διευθύντριας Παπουτσή Γεωργίας,  η παρουσίαση του βιβλίου από τους μαθητές ενθουσίασε κοινό και συγγραφέα. 

 

Share this:

Κανόνες ασφαλούς πλοήγησης – Εtwinning “Spread the word”

 
Share this:

20 Νοεμβρίου – Παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού

Οι μαθητές της ΣΤ δημοτικού με την εκπαιδευτικό Πληροφορικής  Κωνσταντινίδου Νίκη τίμησαν στις 20 Νοεμβρίου 2023, την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των παιδιών, δημιουργώντας ψηφιακές αφίσες στο μάθημα της πληροφορικής. 

Share this:

Οδηγός ξενάγησης – Walking around Nafplio

Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus δημιουργήθηκε οδηγός ξενάγησης για το Παλαιό Ναύπλιο. Ο οδηγός “Walking around Nafplio” έγινε από τους μαθητές της Ε’ Τάξης του 4ου ΔΣ Ναυπλίου με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους κ. Αισώπου Αικατερίνης, κ. Γουγουτσά Χρύσας κ. Κωνσταντινίδου Νίκης και κ. Τζανή Γεωργίας.

Eυχαριστούμε θερμά το label art για την δωρεάν εκτύπωση φυλλαδίων-οδηγών ξενάγησης για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς μας.

Share this:

Etwinning E τάξης – Spread the World

Οι μαθητές της Ε’ Τάξης μαζί με τις εκπαιδευτικούς κ. Αισώπου Αικατερίνη και κ. Κωνσταντινίδου Νίκη συμμετέχουν στο etwinning “Spread the word: Innovative European E-nviron-mental friendly classrooms“. Την Κυριακή 22/10 οι εκπαιδευτικοί του προγράμματος συναντήθηκαν για πρώτη φορά διαδικτυακά για να συζητήσουν, να ανταλλάξουν απόψεις και να οργανώσουν την υλοποίηση των δραστηριοτήτων.
 
 
Share this:

Εορτασμός Ευρωπαϊκής ημέρας Γλωσσών 2023

Στο 4ο δημοτικό σχολείο Ναυπλίου γιορτάστηκε η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών με την υλοποίηση διαφόρων δραστηριοτήτων στην τάξη. Οι μαθητές εντόπισαν τη λέξη «φίλος» σε διάφορες ευρωπαϊκές γλώσσες δημιουργώντας ένα video. Οι μικρότεροι μαθητές μας χάρηκαν και έμαθαν ζωγραφίζοντας τις σημαίες της Ευρώπης. Επιπλέον, οι ευρωπαϊκές σημαίες παρουσιάστηκαν στους μαθητές με την χρήση εφαρμογών επαυξημένης πραγματικότητας AR ενώ τις είδαν να κυματίζουν. Τέλος, το υλικό που απέστειλε ο ελληνικός οργανισμός ECML χρησιμοποιήθηκε σε όλες τις δραστηριότητες.
 

https://edl.ecml.at/Events/EventsDatabase/tabid/1772/EventID/28290/Country/GR/EventType/cel/language/el-GR/Default.aspx?fbclid=IwAR2opPPuHdmb3E1cwJrqc_1dEX9lwAFjmxqOjGD2X2wvY3e9zM-OdyZumk4

EUROPEAN SUSTAINABLE DEVELOPMENT WEEK (ESDW) 2023

 

Share this:

Σχολική Βιβλιοθήκη Βιβλιοπερπατήματα – Παγκόσμια ημέρα διαφορετικότητας

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Διαφορετικότητας οι εκπαιδευτικοί Βασιλείου Μιλένα, Κωνσταντινίδου Νίκη και Τσουρούνη Αναστασία αποφάσισαν να οργανώσουν δράση φιλαναγνωσίας σχετικά με την διαφορετικότητα. Βασικό στοιχείο αυτής της δράσης ήταν η γνωριμία με κάθε τι που θεωρείται διαφορετικό, ώστε να δημιουργηθεί ένα κοινό έδαφος σεβασμού και κατανόησης μεταξύ των μαθητών. Έτσι οι μαθητές του Δ2 με την παρότρυνση της δασκάλας τους Βασιλείου Μιλένας βρέθηκαν στην σχολική μας βιβλιοθήκη ΒΙΒΛΙΟΠΕΡΠΑΤΗΜΑΤΑ. Στους μαθητές πρότεινε βιβλία σχετικά με το θέμα η υπεύθυνη βιβλιοθήκης εκπ. πληροφορικής, Κωνσταντινίδου Νίκη. Οι μαθητές εμπνεύστηκαν ιδιαίτερα από το βιβλίο “Φυστικοπαραμύθια – Ιστορία -Ο Λουκάς και οι πλανήτες ” και έγραψαν ένα ποίημα για την διαφορετικότητα. Το ποίημα ανέλαβαν να το γράψουν οι μαθήτριες Άγγελική Π. και Κωνσταντίνα Π. Η δασκάλα  μουσικής Τσουρούνη Αναστασία ανέλαβε να προσθέσει την μουσική και όλοι μαζί οι μαθητές της τάξης να το τραγουδήσουν. 
Σας παρουσιάσουμε το τραγούδι μας που είναι αποτέλεσμα συνεργασίας συναδέλφων και μαθητών.

“Η ιστορία αφορά τον Λουκά που όταν πηγαίνει στο κέντρο εργοθεραπείας γνωρίζει τον Δημήτρη που βλέπει και καταλαβαίνει τα πράγματα διαφορετικά.”
Συγγραφέας : Φυστίκι που κυλάει
Βιβλίο: Φυστικοπαραμύθια

Διαβάστε απόσπασμα της ιστορίας εδώ : Φυστικοπαραμύθια – Ο Λουκάς και οι πλανήτες

 

Share this: