Εκδήλωση Διάχυσης: “ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ για την ΕΥΡΩΠΗ με πυξίδα το Erasmus+”

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου, την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, διοργάνωσε την εκδήλωση «ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ για την ΕΥΡΩΠΗ με πυξίδα το Erasmus+» στο Βουλευτικό, με επίτιμο προσκεκλημένο τον κ. Καλλιάνο Θεόδωρο, Επισκέπτη Καθηγητή Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης στο Πανεπιστήμιο της Βόννης και πρ. Στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ Τάξης του σχολείου μας, μαζί με τις εκπαιδευτικούς τους κ.Αισώπου Αικ., κ.Γεωργίτσα Αικ., κ.Γουγουτσά Ι., κ.Γουγουτσά Χ., κ.Καλογεροπούλου Ε., κ.Κωνσταντινίδου Ν., κ.Μελά Ουρ., κ.Σαμπρή Μ. και κ.Τζανή Γ.

Στην εκδήλωση αυτή παρευρέθηκαν οι κ.Καράπαυλος Κ.-Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, η κ.Παναγιωτακοπούλου Α.-Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής, ο κ.Οικονομόπουλος Δ.-Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, ο κ. Σίδερης Δ.-Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, ο κ.Πολύδωρος Β.-Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, η κ. Καράμπελα Μ.-Σχολική Σύμβουλος Β’ Περιφέρειας Π.Ε. Αργολίδας, ο κ.Βαρελογιάννης Κ.-Αναπληρωτής Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων Π. Ε. Αργολίδας, η κ.Ματσιμάνη Ν.-Διευθύντρια του 1ο ΓΕΛ Ναυπλίου και ο κ.Κατσούρης Γ.-Αιρετός ΠΥΣΠΕ Αργολίδας.

Ο σκοπός της εκδήλωσης ήταν η διάχυση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων etwinning και Erasmus που υλοποιεί το σχολείο μας. Τα ευρωπαϊκά προγράμματα του σχολείου μας παρουσίασε με εισήγηση της η κ.Αισώπου Αικ. Υπεύθυνη Επικοινωνίας Erasmus.

Αμέσως μετά στο βήμα ανέβηκε η ομάδα EPAS- Υποψήφιοι πρεσβευτές τους Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,  του 1ου ΓΕΛ Ναυπλίου η οποία συνοδευόταν από τις υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος EPAS τους κ.Πραχάλη Α., κ.Φλεβάρη Α. και κ.Πάπαλου Ν. Τα παιδιά έκαναν πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση των δράσεων τους τόσο με τα λεγόμενα τους όσο και με τα βίντεο που είχαν ετοιμάσει.

Ακολούθησε εισήγηση της κ.Σαμπρή Μ. σχετική με την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό.

Στη συνέχεια ο επίτιμος καλεσμένος μας κ.Καλλιάνος Θεόδωρος ανέλαβε δράση και μίλησε στους μαθητές-τριες με βιωματικό τρόπο για την Ευρωπαϊκή Ένωση, την αξία των Ευρωπαϊκών ιδεών και για τα βήματα που μας οδηγούν στην ενωμένη Ευρώπη του παρόντος και του μέλλοντος.

Οι μαθητές-τριες της Ε’ και ΣΤ’ Τάξης έκλεισαν την εκδήλωση χαιρετώντας το κοινό… ευρωπαϊκά, τραγούδησαν τον Ύμνο της Ευρώπης στα ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά (Διδασκαλία από κ. Πουλή) και γαλλικά (Διδασκαλία κ Σαμπρή και κ. Ευσταθίου) και παρουσίασαν δρώμενα σχετικά με την ευρωπαϊκή ένωση.

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς που στήριξαν το σχολείο μας και τις δράσεις του. Η υποστήριξη τους ήταν πολύτιμη για την εκδήλωση μας.

  • Δήμος Ναυπλιέων
  • Label Art (κ.Σούγλας Ι. και κ.Σούγλα Ε.)
  • Zafiris Tours (Ζαφείρης Τουριστικό Γραφείο)

Η Διευθύντρια
ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

Έγραψαν για εμάς:

https://www.argolikeseidhseis.gr/2024/04/4_17.html

https://www.argolikeseidhseis.gr/2024/04/4_20

https://www.anagnostis.org/2024/04/20

 

Share this:

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης 21/3 οι μαθητές της Ε’ τάξης,  την Παρασκευή 29/3 με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών κ. Αικατερίνης Αισώπου και κ. Νίκης Κωνσταντινίδου συμμετείχαν στην καμπάνια του Δικτύου ASP net της UNESCO, “Χάρισε ένα ποίημα” . Μελέτησαν ποιήματα στα αγγλικά του Ζbigniew Herbert του οποίου το έργο έχει επιρροή από την Αρχαία Ελλάδα και κάποια ποιήματα του παραπέμπουν σε στοιχεία της αρχαιότητας. Στη συνέχεια εμπνεύστηκαν από τα ποιήματα και την Αρχαία Ελλάδα και δημιούργησαν τα δικά τους έργα για τη διακόσμηση της βιβλιοθήκης μας “Βιβλιοπερπατήματα”. Τα έργα αυτά με τη σειρά τους θα εμπνεύσουν τους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου που επισκέπτονται τη βιβλιοθήκη για δανεισμό και υλοποίηση δράσεων. 

 

Share this:

etwinning “English Challenge” – Ε τάξη

Την Τετάρτη 20/3, στο πλαίσιο του προγράμματος etwinning “English Challenge” οι μαθητές της Ε’ Τάξης με την βοήθεια των εκπαιδευτικών τους κ. Αισώπου Αικατερίνης, κ. Γουγουτσά Χρύσας και κ. Τζανή Γεωργίας συναντήθηκαν διαδικτυακά για 2η φορά, με μαθητές των σχολείων του προγράμματος. Ο σκοπός ήταν να μιλήσουν στα Αγγλικά σχετικά με καθημερινές τους συνήθειες και ρουτίνες παίζοντας εκπαιδευτικό παιχνίδι στο wordwall. Οι μαθητές συμμετείχαν με ενθουσιασμό στην διαδικασία παίζοντας και μαθαίνοντας ταυτόχρονα!

 

Share this:

Παγκόσμια Ημέρα Δασών 21/03/2024

Την Τρίτη 19/3, στο πλαίσιο του etwinning προγράμματος “Spread the word: innovative european e-nviron-mental friendly classrooms”, οι μαθητές της Ε’ Τάξης μαζί με τις εκπαιδευτικούς κ. Αισώπου Αικατερίνη, κ. Γουγουτσά Χρύσα και κ. Τζανή Γεωργία, γιόρτασαν την Παγκόσμια Μέρα Δασών (21/3) διαβάζοντας παιδική λογοτεχνία κάτω από την σκιά του δέντρου της σχολικής μας αυλής!

Share this:

Συνεργασία με το 3ο Δημοτικό Ναυπλίου

Την Τετάρτη 13-03-2024 είχαμε τη χαρά να μεταβούμε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου για να χορέψουμε, να διασκεδάσουμε και να γνωρίσουμε από κοντά τους νέους μας φίλους.  Η ομάδα χορού του σχολείου μας σε διδασκαλία του κυρίου Τάτση Κωνσταντίνου, μοιράστηκαν την αγάπη τους για την ελληνική παράδοση και για τα αποκριάτικα έθιμα, με τους μαθητές του 3ου Δημοτικού.  
Σας ευχαριστούμε για την υπέροχη φιλοξενία σας. 
Ανυπομονούμε να τα ξαναπούμε σύντομα!

 

Share this:

Ημέρα κατά της βίας 6/3/24

Με αφορμή την 6η Μαρτίου παγκόσμια ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού, οι μαθητές των τμημάτων Α2, Γ2, Β1 με την δασκάλα τους Καλογεροπούλου Ελένη στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων, πραγματοποιήσαν δράσεις. 

Οι μαθητές του Α1 με την δασκάλα τους Μάρω Παπανδριανού, δημιούργησαν μία αφίσα για το λουλούδι της φιλίας 

Οι μαθητές του Α1 με τη δασκάλα τους Τούντα Χριστίνα στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων δημιούργησαν: 

Οι μαθητές της Ε τάξης άδραξαν την ευκαιρία και συζήτησαν στις τάξεις τους για την βία, τον σχολικό εκφοβισμό και για ότι τους προβληματίζει. Στη συνέχεια μαζί με τις εκπαιδευτικούς Γουγουτσά Χρ. και Τζανή Γεωρ. είπαν ένα ηχηρό ΟΧΙ στη βία κάθε μορφής. Με τις τσάντες τους σχεδίασαν στον προαύλιο χώρο συνθήματα όπως “ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ”,  ενώ άφησαν να πετάξουν ψηλά στον ουρανό άσπρα και μαύρα μπαλόνια.  Πέταξαν από τη ζωή το ΜΑΥΡΟ της ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, της ΒΙΑΣ – της ΘΛΙΨΗΣ, της ΑΣΧΗΜΙΑΣ, του ΦΟΒΟΥ και ύψωσαν ψηλά το ΑΣΠΡΟ της ΕΛΠΙΔΑΣ – του ΣΕΒΑΣΜΟΥ – της ΑΓΑΠΗΣ, αξίες που θα έχουν βαθιά μέσα τους.  Αξίες που θα τους ενώνουν.

Πλέον μιλάμε ΔΥΝΑΤΑ
Πλέον λέμε με θάρρος ΟΧΙ 

Στη συνέχεια οι μαθητές της ΣΤ τάξης με τις εκπαιδευτικούς Γεωργίτσα Αικ, Γουγουτσά Ιφ., Μελά Ουρ.  ολοκλήρωσαν τις δράσεις σχεδιάζοντας με τις τσάντες τους τη λέξη ΜΙΛΑ. Οι μεγαλύτεροι μαθητές συμβουλεύουν τους μικρότερους. 

Έχουμε φωνή…ας την χρησιμοποιήσουμε σωστά.  

 

Share this:

Ε τάξη – Συμμετέχουμε στο European School Radio

Οι μαθητές της Ε τάξης είχαν δημιουργήσει στην αρχή της χρονιάς, τον οδηγό Walking around Nafplio στα πλαίσια Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

http://4dim-nafpl.arg.sch.gr/wordpress/?p=4937

Έναν οδηγό που περιέχει πληροφορίες για τα αξιοθέατα του Ναυπλίου.   Στα πλαίσια του μαθήματος της Πληροφορικής και των εργαστηρίων δεξιοτήτων, συμμετείχαν στη διαδικασία ηχογράφησης και ψηφιοποίησης του οδηγού Walking around Naflplio. Το αποτέλεσμα της ηχογράφησης είναι η συμμετοχή μας στο European School Radio με ένα Podcast. Μπορείτε να ακούσετε εδώ τους μαθητές να παρουσιάζουν τα αξιοθέατα της πόλης του Ναυπλίου. 

https://europeanschoolradio.eu/el/episode/10366

Share this:

Συνάντηση Erasmus – Shach

Την Τετάρτη 14/2 οι μαθητές της Ε’ Τάξης με την βοήθεια των εκπαιδευτικών κ. Αισώπου Αικατερίνης, κ. Γουγουτσά Χρύσας, κ. Κωνσταντινίδου Νίκης και κ. Τζανή Γεωργίας, συναντήθηκαν διαδικτυακά με τους μαθητές από τα σχολεία της Λιθουανίας και της Τουρκίας. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος erasmus που υλοποιεί το σχολείο. Οι μαθητές παρουσίασαν στοιχεία από τον πολιτισμό της κάθε χώρας όπως παραδοσιακούς χορούς και παραδοσιακές στολές. Τέλος, καθώς ήταν η τελευταία συνάντηση πριν την ολοκλήρωση του έργου, οι Υπεύθυνες Επικοινωνίας της κάθε χώρας, παρουσίασαν τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν, τα αποτελέσματα τους και την γενικότερη πορεία του προγράμματος στην διετή του διάρκεια.

 

Share this:

Παρουσίαση βιβλίου της κ. Μαρίας Ζαβάκου

Στο Fougaro ArtCenter στις 10/02/2024 η συγγραφέας κ. Μαρία Ζαβάκου παρουσίασε το βιβλίο της “Ζωή και Μάρκος εναντίον Χάκερς”.  Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί.  Οι μαθητές της Ε΄ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου είχαν αναλάβει την εκφραστική ανάγνωση ενός κεφαλαίου του βιβλίου “Ιός Α- Σειρήνες”.  Με την φροντίδα και την υποστήριξη των εκπαιδευτικών τους, κκ Γουγουτσά Χρύσας, Τζανή Γεωργίας, Σαμπρή Μαρίας και Κωνσταντινίδου Νίκης καθώς και την πολύτιμη βοήθεια της Διευθύντριας Παπουτσή Γεωργίας,  η παρουσίαση του βιβλίου από τους μαθητές ενθουσίασε κοινό και συγγραφέα. 

 

Share this:

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 6/2/2024

Το ΦΟΥΓΑΡΟ και οι εκδόσεις Petita Demas
σε συνεργασία με το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου
με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 
σας προσκαλούν να γνωρίσετε τη συγγραφέα Μαρία Ζαβάκου
και το βιβλίο της «Zωή και Μάρκος εναντίον Χάκερς»
το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024, στις 12 το μεσημέρι,
στη ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΝΘΟΣ ΦΟΥΓΑΡΟ.

Με αφήγηση, θεατρικά δρώμενα και εικαστικές δραστηριότητες, μαθαίνουμε για τους κινδύνους στα video games και μαθαίνουμε να παίζουμε με ασφάλεια.

Μην παίζεις με την τύχη σου. Παίξε για να διασκεδάσεις.
Σας περιμένουμε!
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

Share this: