Χριστουγεννιάτικες κάρτες από την Κύπρο

Την Δευτέρα 11/12/2023 έφθασαν στο σχολείο μας Χριστουγεννιάτικες κάρτες, δημιουργίες των Κύπριων μαθητών, για τους μαθητές της ΣΤ’ Τάξης μας. Οι Κύπριοι μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαν επισκεφθεί το σχολείο μας στο πλαίσιο προγράμματος ERASMUS το διάστημα από 6 έως 10/11/2023 και τα παιδιά είχαν συμφωνήσει να ανταλλάξουν Χριστουγεννιάτικες κάρτες. Οι δικές μας εστάλησαν και παραλήφθηκαν από την ΣΤ’ Τάξη του ΙΣΤ Δημοτικού Σχολείου Ζακακίου Πολυκάρπου Βλάχου στην Λεμεσό και έγιναν δεκτές με μεγάλη χαρά. Ίδια χαρά πλημμύρισε και τους δικούς μας μαθητές σήμερα. Οδηγηθήκαμε όλοι με τον καλύτερο τρόπο στο πνεύμα των Χριστουγέννων που σημαίνει αγάπη, αδελφοσύνη, αλληλεγγύη και συνεργασία.

 

 
Share this:

Etwinning Διαδικτυακή συνάντηση μαθητών -“Spread the word”

Την Τρίτη 12/12 οι μαθητές της Ε’ Τάξης στο πλαίσιο του etwinning “Spread the word: Innovative European e-nviron-mental friendly classrooms” πραγματοποιήσαν την πρώτη διαδικτυακή συνάντηση με τους μαθητές των άλλων σχολείων του προγράμματος με σκοπό να γνωριστούν, να παρουσιάσουν δραστηριότητες που είχαν προετοιμάσει. Οι μαθητές μας τραγούδησαν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και παρουσίασαν το τραγούδι που έφτιαξαν για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. 
Η συγγραφέας κ. Βλιώρα Ελένη παρουσίασε το βιβλίο της “Ο Γιάννης, ο Γιάννος, ο Μ.Α.Υ.Ρ.Ο.Σ κι εγώ” σχετικά με την την δύναμη της φιλίας, την επικοινωνία στην οικογένεια και την αλληλοκατανόηση καθώς και το επιτραπέζιο παιχνίδι που είχε δημιουργηθεί από μαθητές με ερωτήσεις από το βιβλίο.
 
 
 
Share this:

20 Νοεμβρίου – Παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού

Οι μαθητές της ΣΤ δημοτικού με την εκπαιδευτικό Πληροφορικής  Κωνσταντινίδου Νίκη τίμησαν στις 20 Νοεμβρίου 2023, την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των παιδιών, δημιουργώντας ψηφιακές αφίσες στο μάθημα της πληροφορικής. 

Share this:

Οδηγός ξενάγησης – Walking around Nafplio

Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus δημιουργήθηκε οδηγός ξενάγησης για το Παλαιό Ναύπλιο. Ο οδηγός “Walking around Nafplio” έγινε από τους μαθητές της Ε’ Τάξης του 4ου ΔΣ Ναυπλίου με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους κ. Αισώπου Αικατερίνης, κ. Γουγουτσά Χρύσας κ. Κωνσταντινίδου Νίκης και κ. Τζανή Γεωργίας.

Eυχαριστούμε θερμά το label art για την δωρεάν εκτύπωση φυλλαδίων-οδηγών ξενάγησης για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς μας.

Share this:

Ε1 Πρόγραμμα Βρυζαντινής Ιστορίας

Τελειώνοντας το πρόγραμμα που αφορούσε την Βυζαντινή ιστορία οι μαθητές του Ε1 με την δασκάλα τους Δρίτσα Αικατερίνη, δημιούργησαν ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, το γνωστό σε όλους μας φιδάκι. Οι ομάδες συγκέντρωσαν ερωτήσεις από όλη την βυζαντινή ιστορία…και το παιχνίδι ξεκίνησε! Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν κι έτσι η γνώση μέσα από παιγνιώδη τρόπο εδραιώθηκε στα παιδιά με τον πιο εποικοδομητικό τρόπο.

Δείτε όλο το πρόγραμμα εδώ 
https://sway.office.com/FY33u0DM32wrTuVp?ref=Link&loc=play

Share this:

Ε2 – Η γεωγραφία είναι cool

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2ου τμήματος της Ε τάξης (Ε2) του 4ου Δ.Σχ. Ναυπλίου  με τον δάσκαλο τους Γεωργόπουλου Σωτήρη, προχώρησαν σε:  Αναγνώριση μερών ενός ποταμού (πηγή, κυρίως ροή, εκβολές) μέσω μακέτας τρισδιάστατης απεικόνισης (3d), κατασκευασμένη από χαρτόνι και πλαστελίνη.
Η γεωγραφία (μπορεί να) είναι cool!

Share this:

Δ2 – Παρουσίαση ζώων που κινδυνεύουν με εξαφάνιση

Στο μάθημα της Μελέτης Περιβάλλοντος οι μαθητές του Δ2 με τη δασκάλα τους Βασιλείου Μιλένα, μίλησαν με τα παιδιά για τα ζώα που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν.  Αφού μίλησαν για αρκετά είδη που κινδυνεύουν με εξαφάνιση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τα παιδιά διάλεξαν κάποιο συγκεκριμένο ζώο για να το παρουσιάσουν στην τάξη. Οι εργασίες τους ήταν πολύ ωραίες, έμαθαν πολλές πληροφορίες και συμφωνήσαν όλοι μεταξύ τους πως πρέπει να προστατεύουμε τη φύση.

 
 
Share this:

Διάχυση του Προγράμματος “Το ΝΕΡΟ θυμάται”

Στο πλαίσιο της δράσης για το νερό, οι μαθητές μαζί με τους εκπαιδευτικούς, δημιούργησαν ένα σύνολο κανόνων περιβαλλοντικής συμπεριφοράς στο σχολείο και στο σπίτι.
 
 
 
 
 
Share this:

Ε2 – Μακέτες της Κύπρου, της Κρήτης και της Πελοποννήσου φτιαγμένες με πολύ κέφι και χρώμα

Οι μαθητές/τριες του Ε2 τμήματος του 4ου Δ.Σχ. Ναυπλίου ανακαλύπτουν τις γεωμορφολογικές πτυχές της Ελλάδας μέσω της χρήσης πλαστελίνης.  Γαλάζιες, μπλε, πράσινες, κίτρινες και καφέ πλαστελίνες μετατρέπονται σε θάλασσες, πεδιάδες και βουνά! Το παιχνίδι των αισθήσεων μετατρέπεται σε αφετηρία της γνώσης! Μακέτες της Κύπρου, της Κρήτης και της Πελοποννήσου φτιαγμένες με πολύ κέφι και χρώμα!

 

 

Share this: