30η Νοεμβρίου – Επέτειος της Άλωσης παρά των Ελλήνων του ιστορικού Φρουρίου του Παλαμηδίου

Φέτος εορτάζουμε τα 200 χρόνια της Άλωσης του Παλαμηδίου και της Άπελευθέρωσης της πόλης του Ναυπλίου. Τη σπουδαία αυτή επέτειο τίμησε το σχολείο μας με τραγούδια, παραδοσιακούς χορούς, ομιλίες και έκθεση ζωγραφικής.

Η σημαιοφόρος μας, οι παραστάτες και η υπεύθυνη μαθήτρια για κατάθεση στεφάνου, κατέθεσαν στεφάνι στον αδριάντα του Πορθητή Στάικου Σταϊκόπουλου.
 

Share this:

ΜΟΥΣΙΚΑ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΑ

Με την πιο αγαπημένη δραστηριότητα των διαλειμμάτων “τα μουσικά διαλείμματα” ολοκληρώθηκε η σχολική χρονιά στο σχολείο μας. Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν να ακούσουν δύο παραδοσιακά τραγούδια από τους μαθητές/τριες της Β΄& του Ε3 στα μεταλλόφωνα και τραγούδι από μαθήτριες του Γ1 και του Δ2 σε διδασκαλία Αναστασίας Τσουρούνη. Χειροκρότησαν τις προσπάθειες και περιμένουν τη νέα σχολική χρονιά να πάρουν μέρος και οι υπόλοιποι.

 

 

Share this:

ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤ΄ τάξης 2021-22

Ο κύκλος του Δημοτικού κλείνει για τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Όπως κάθε χρόνο μία γιορτή αποφοίτησης πραγματοποιείται στο σχολείο μας με την παρουσία των γονέων. Κάθε χρόνο η συγκίνηση είναι διάχυτη γιατί τα παιδιά μας αφήνουν την γνώριμη, οικεία και φροντιστική αγκαλιά του δημοτικού, θυμούνται τα όμορφα που άφησαν και αγωνιούν αλλά και ανυπομονούν για το άγνωστο Γυμνάσιο. Οι δασκάλες των τμημάτων κ.κ. Μελά Ουρανία- ΣΤ1, Γεωργίτσα Αικατερίνη- ΣΤ2, Τζανή Γεωργία –ΣΤ3, με τη βοήθεια της κ. Τσουρούνη στα τραγούδια και του κ. Τάτση στα χορευτικά ετοίμασαν με τη συνδρομή των μαθητών/τριών τους όμορφες γιορτές για να κλείσουν τη φοίτησή τους στο δημοτικό. Οι δασκάλες ευχήθηκαν καλή πρόοδο, οι μαθητές φόρεσαν τις τηβέννους, πέταξαν τα καπέλα τους και πήραν τα ενθύμια φωτογραφικά άλμπουμ από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

«Οι αλλαγές στη ζωή είναι αναμενόμενες καθώς ο άνθρωπος μεγαλώνει. Σημαντικό είναι αυτές να τον επηρεάζουν θετικά. Να θυμάται τα όμορφα και να κρατά αυτά που τον/την ωριμάζουν. Επίσης, σημαντικό είναι οι εμπειρίες που αποκτά να βελτιώνουν το χαρακτήρα του/της και να τον/την κάνουν πιο δυνατό/ή. Επιπλέον, είναι σημαντικό οι αλλαγές να τον/την βοηθούν να γνωρίσει τις δυνατότητες του/της και τα θέλω του. Μην φοβάστε να ανοίξετε τα φτερά σας και να πετάξετε», με αυτά τα λόγια αποχαιρέτησε η κ. Αργυρή Μπιλιούρη τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης.

Share this:

ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ (1)

Ο εορτασμός των εθνικών επετείων, είναι σαν τις παγκόσμιες ημέρες: Μας θυμίζουν για μία ημέρα, αυτά που θα έπρεπε να σκεφτόμαστε κάθε μέρα. Στον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου 2022, ας πετάξει η σκέψη μας σε αυτούς-γνωστούς και άγνωστους ήρωες- που οραματίστηκαν την ελευθερία, αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για να δημιουργηθεί και να ζήσουμε εμείς, οι επόμενες γενιές, σε ένα ελεύθερο κράτος. Ας υποκλιθούμε σε αυτούς που γνωρίζουμε και που δεν γνωρίζουμε, Ας ευχηθούμε να έχουμε και να απολαμβάνουμε την ελευθερία, Ας ευχηθούμε σύνεση στους δυνατούς για να απολαμβάνουν την ειρήνη όλοι οι λαοί! Η Δ/ντρια του Σχολείου, Αργυρή Μπιλιούρη

Ο εορτασμός για την επέτειο της 25ης Μαρτίου φέτος γιορτάστηκε –και πάλι λόγω covid 19 – στις αίθουσες των τμημάτων και στη συνέχεια οι μαθητές άκουσαν επετειακά τραγούδια και η ομάδα χορού έκλεισε τη γιορτή με έναν καλαματιανό.

Στη συνέχεια, η Διευθύντρια του σχολείου κ. Μπιλιούρη και ο κ. Μπαρούτας, υπεύθυνος της παρέλασης, συνόδευσαν τη σημαία στην κατάθεση στεφάνου στο άγαλμα του Ιωάννη Καποδίστρια.
 

 

 

Share this:

ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2022

Περιμένοντας το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς, το Σχολείο μας γιόρτασε την Παρασκευή 4/3/2022 με αποκριάτικες εκδηλώσεις εντός Σχολείου κρατώντας το πρωτόκολλο κατά του κορωνοϊού (αποστάσεις, μάσκες, γάντια, χωρίς συγχρωτισμό). 


Στο πλαίσιο των μαθημάτων και δράσεων, που υλοποιούν οι μαθητές και έχει αποφασίσει το σχολείο, ετοίμασαν και παρουσίασαν αποκριάτικα τραγούδια, παραδοσιακά και σύγχρονα, μιμικούς χορούς και δρώμενα.

Ευχαριστούμε το Δήμο Ναυπλιέων, τον ΔΟΠΠΑΤ και τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τα σουβλάκια που εξασφάλισε για όλα τα παιδιά του σχολείου και πλούτισε τον μπουφέ του αποκριάτικου πάρτι των τμημάτων. Επίσης, ευχαριστούμε για το γαϊτανάκι που δώρισαν στο σχολείο μας και σε όλα τα σχολεία του Δήμου Ναυπλιέων. Οι παρουσιάσεις Οι εκδηλώσεις για την Αποκριά ήταν πλούσιες, είχαν ποικιλομορφία και συμμετείχαν πολλοί μαθητές. Τραγούδια, χοροί και ζωγραφιές ετοιμάστηκε με την καθοδήγηση-διδασκαλία από την κ. Αναστασία Τσουρούνη, μουσικό, τον κ. Κωνσταντίνο Τάτση, γυμναστή, την κ. Αποστολία Μαλαμίτση, δασκάλα –υπεύθυνη εικαστικών.

Κλικ στην εικόνα

Κλικ  στην εικόνα

 

Share this:

Γιορτή Χριστουγέννων 2021

Η φετινή χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου ήταν αλλιώτικη, λόγω των μέτρων για τον covid-19 . Ακούστηκαν μόνο τραγούδια στην αυλή του σχολείου. Κάθε τάξη τραγούδησε ένα χριστουγεννιάτικο τραγούδι στους μαθητές του υπόλοιπου σχολείου και όλοι ευχήθηκαν Μια Νέα Χρονιά χωρίς κορωναϊό. Όμορφη έκπληξη ήταν η σόλο ερμηνεία της Άγιας Νύχτας από την μαθήτρια της Α΄τάξης, Μελίας. Τη μοιραζόμαστε μαζί σας και ευχόμαστε ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!
 
 
 
 
 
Share this:

Χριστουγεννιάτικα τραγούδια με τα μεταλλόφωνα

Με αφορμή τη γιορτή των Χριστουγέννων και στο πλαίσιο της δράσης «Όλο το σχολείο μια αγκαλιά», μικροί και μεγάλοι συνεργάστηκαν στο μάθημα της μουσικής και με τη διδασκαλία της κ Αναστασίας Τσουρούνη απέδωσαν με χριστουγεννιάτικα τραγούδια παίζοντας μεταλλόφωνα και σόλο τραγούδι από κάποιους μαθητές.

 

Share this:

Δράση “Μουσικής Ακρόασης” από την Β΄ τάξη

Συνεχίζοντας την υλοποίηση της δράσης “Όλο το σχολείο μια αγκαλιά”, αξιοποιώντας το μάθημα της μουσικής, οι μαθητές των τμημάτων της Β΄τάξης τραγούδησαν στο διάλειμμα στους μαθητές όλου του σχολείου παίζοντας μεταλλόφωνα -πρώτη φορά σε κοινό – το τραγούδι “Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο”.  Είναι μία σχολική στιγμή που ενθουσιάζει τους μαθητές.

 

Share this:

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Η κ. Αναστασία Τσουρούνη δίδαξε το τραγούδι “΄Έλα πάρε μου τη λύπη” των Μ. Χατζηδάκι και Ν. Γκάτσιου. Μεταλλόφωνα έπαιξαν οι μαθητές του ΣΤ2 και τραγούδησε η μαθήτρια Διώνη Μ.. Το τραγούδι περιλαμβάνεται στη συλλογική δράση “Όλο το σχολείο μια αγκαλιά” ως δραστηριότητα συνεργατικής δράσης και μουσικής ακρόασης. Έτσι παρουσιάστηκε στο διάλειμμα στους μαθητές του σχολείου. Τους στίχους ζωγράφισαν για το video οι μαθητές του Δ2.

Share this: