Erasmus ΚΑ121 – Job Shadowing (Παρακολούθηση Εργασίας )

Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus 121 το σχολείο μας υποδέχτηκε 2 εκπαιδευτικούς από το Burgos της Ισπανίας για παρακολούθηση εργασίας, από τις 31/3/2023 έως τις 6/4/2023.  

Οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν καινοτόμα εκπ/κα προγράμματα σε τάξεις του σχολείου μας, ξεναγήθηκαν στο Παλαμήδι και σε σημεία ενδιαφέροντος της Παλιάς Πόλης του Ναυπλίου από τους μαθητές της Ε Τάξης καθώς και στην Εθνική Πινακοθήκη από τους μαθητές της ΣΤ Τάξης.

Η φιλοξενία μας είχε οργανωθεί από τη Δ/ντρια του σχολείου κ. Τζανή Γεωργία, την ομάδα των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στα προγράμματα Erasmus του σχολείου μας και συγκεκριμένα την Αισώπου Αικατερίνη, Γκολέμη Αναστασία, Γουγουτσά Ιφιγένεια, Γουγουτσά Χρύσα, Δρίτσα Αικατερίνη, Καββαδία Ευαγγελία, Κωνσταντινίδου Νίκη και Μελά Ουρανία καθώς και από τους εκπαιδευτικούς Γεωργόπουλο Σωτήρη, Κατσούρη Γεώργιο, Τσουρούνη Αναστασία και Τάτση Κωνσταντίνο. Οι εκπαιδευτικοί από την Ισπανία έμειναν πολύ ικανοποιημένοι από την υποδοχή και την φιλοξενία εκπαιδευτικών και μαθητών.

Η ΔΕΥΑ Ναυπλίου μια φορά ακόμα βοήθησε την παρουσίαση μέρους των προγραμμάτων μας με τον εκπρόσωπο της κ. Πατάτση.

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά το label art για την δωρεάν εκτύπωση φυλλαδίων-οδηγών ξενάγησης για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς μας.

https://www.argolikeseidhseis.gr/2023/04/4_9

Share this:

Τραγουδώντας…Β2

Με πολλή φαντασία και ευρηματικότητα ανταποκρίθηκαν οι μαθητές της Β’2 τάξης στην προτροπή της δασκάλας τους, κας Μάρως Παπανδριανού, για τη δημιουργία ενός τραγουδιού αφιερωμένου στον πλανήτη μας, που τα τελευταία χρόνια πλήττεται από περιβαλλοντικά προβλήματα. Τα στιχάκια που δημιουργήθηκαν συνδέθηκαν αποτελεσματικά με την 8η ενότητα της Γλώσσας (Ταξίδι στη Χωχαρούπα – Φτιάχνω ποιήματα με ομοιοκαταληξία) και αφού ολοκληρώθηκε το μικρό έργο, πέρασε στα χέρια της μουσικού του σχολείου μας, κυρίας Αναστασίας Τσουρούνη, για να ντυθεί μελωδικά. Ευχόμαστε καλή απόλαυση κ ελπίζουμε όλοι, μικροί και μεγάλοι, στην ενίσχυση του περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος για έναν πιο καθαρό πλανήτη κ μια καλύτερη για όλους ποιότητα ζωής. Ευχαριστούμε θερμά την κα Τσουρούνη για τη συμβολή της, την άμεση ανταπόκρισή της και την άψογη συνεργασία της.

“Χρειάζονται δύο για να χορέψεις τάνγκο”.
(αμερικανική παροιμία)

 

Share this:

30η Νοεμβρίου – Επέτειος της Άλωσης παρά των Ελλήνων του ιστορικού Φρουρίου του Παλαμηδίου

Φέτος εορτάζουμε τα 200 χρόνια της Άλωσης του Παλαμηδίου και της Άπελευθέρωσης της πόλης του Ναυπλίου. Τη σπουδαία αυτή επέτειο τίμησε το σχολείο μας με τραγούδια, παραδοσιακούς χορούς, ομιλίες και έκθεση ζωγραφικής.

Η σημαιοφόρος μας, οι παραστάτες και η υπεύθυνη μαθήτρια για κατάθεση στεφάνου, κατέθεσαν στεφάνι στον αδριάντα του Πορθητή Στάικου Σταϊκόπουλου.
 

Share this:

ΜΟΥΣΙΚΑ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΑ

Με την πιο αγαπημένη δραστηριότητα των διαλειμμάτων “τα μουσικά διαλείμματα” ολοκληρώθηκε η σχολική χρονιά στο σχολείο μας. Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν να ακούσουν δύο παραδοσιακά τραγούδια από τους μαθητές/τριες της Β΄& του Ε3 στα μεταλλόφωνα και τραγούδι από μαθήτριες του Γ1 και του Δ2 σε διδασκαλία Αναστασίας Τσουρούνη. Χειροκρότησαν τις προσπάθειες και περιμένουν τη νέα σχολική χρονιά να πάρουν μέρος και οι υπόλοιποι.

 

 

Share this:

ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤ΄ τάξης 2021-22

Ο κύκλος του Δημοτικού κλείνει για τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Όπως κάθε χρόνο μία γιορτή αποφοίτησης πραγματοποιείται στο σχολείο μας με την παρουσία των γονέων. Κάθε χρόνο η συγκίνηση είναι διάχυτη γιατί τα παιδιά μας αφήνουν την γνώριμη, οικεία και φροντιστική αγκαλιά του δημοτικού, θυμούνται τα όμορφα που άφησαν και αγωνιούν αλλά και ανυπομονούν για το άγνωστο Γυμνάσιο. Οι δασκάλες των τμημάτων κ.κ. Μελά Ουρανία- ΣΤ1, Γεωργίτσα Αικατερίνη- ΣΤ2, Τζανή Γεωργία –ΣΤ3, με τη βοήθεια της κ. Τσουρούνη στα τραγούδια και του κ. Τάτση στα χορευτικά ετοίμασαν με τη συνδρομή των μαθητών/τριών τους όμορφες γιορτές για να κλείσουν τη φοίτησή τους στο δημοτικό. Οι δασκάλες ευχήθηκαν καλή πρόοδο, οι μαθητές φόρεσαν τις τηβέννους, πέταξαν τα καπέλα τους και πήραν τα ενθύμια φωτογραφικά άλμπουμ από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

«Οι αλλαγές στη ζωή είναι αναμενόμενες καθώς ο άνθρωπος μεγαλώνει. Σημαντικό είναι αυτές να τον επηρεάζουν θετικά. Να θυμάται τα όμορφα και να κρατά αυτά που τον/την ωριμάζουν. Επίσης, σημαντικό είναι οι εμπειρίες που αποκτά να βελτιώνουν το χαρακτήρα του/της και να τον/την κάνουν πιο δυνατό/ή. Επιπλέον, είναι σημαντικό οι αλλαγές να τον/την βοηθούν να γνωρίσει τις δυνατότητες του/της και τα θέλω του. Μην φοβάστε να ανοίξετε τα φτερά σας και να πετάξετε», με αυτά τα λόγια αποχαιρέτησε η κ. Αργυρή Μπιλιούρη τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης.

Share this:

ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ (1)

Ο εορτασμός των εθνικών επετείων, είναι σαν τις παγκόσμιες ημέρες: Μας θυμίζουν για μία ημέρα, αυτά που θα έπρεπε να σκεφτόμαστε κάθε μέρα. Στον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου 2022, ας πετάξει η σκέψη μας σε αυτούς-γνωστούς και άγνωστους ήρωες- που οραματίστηκαν την ελευθερία, αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για να δημιουργηθεί και να ζήσουμε εμείς, οι επόμενες γενιές, σε ένα ελεύθερο κράτος. Ας υποκλιθούμε σε αυτούς που γνωρίζουμε και που δεν γνωρίζουμε, Ας ευχηθούμε να έχουμε και να απολαμβάνουμε την ελευθερία, Ας ευχηθούμε σύνεση στους δυνατούς για να απολαμβάνουν την ειρήνη όλοι οι λαοί! Η Δ/ντρια του Σχολείου, Αργυρή Μπιλιούρη

Ο εορτασμός για την επέτειο της 25ης Μαρτίου φέτος γιορτάστηκε –και πάλι λόγω covid 19 – στις αίθουσες των τμημάτων και στη συνέχεια οι μαθητές άκουσαν επετειακά τραγούδια και η ομάδα χορού έκλεισε τη γιορτή με έναν καλαματιανό.

Στη συνέχεια, η Διευθύντρια του σχολείου κ. Μπιλιούρη και ο κ. Μπαρούτας, υπεύθυνος της παρέλασης, συνόδευσαν τη σημαία στην κατάθεση στεφάνου στο άγαλμα του Ιωάννη Καποδίστρια.
 

 

 

Share this:

ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2022

Περιμένοντας το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς, το Σχολείο μας γιόρτασε την Παρασκευή 4/3/2022 με αποκριάτικες εκδηλώσεις εντός Σχολείου κρατώντας το πρωτόκολλο κατά του κορωνοϊού (αποστάσεις, μάσκες, γάντια, χωρίς συγχρωτισμό). 


Στο πλαίσιο των μαθημάτων και δράσεων, που υλοποιούν οι μαθητές και έχει αποφασίσει το σχολείο, ετοίμασαν και παρουσίασαν αποκριάτικα τραγούδια, παραδοσιακά και σύγχρονα, μιμικούς χορούς και δρώμενα.

Ευχαριστούμε το Δήμο Ναυπλιέων, τον ΔΟΠΠΑΤ και τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τα σουβλάκια που εξασφάλισε για όλα τα παιδιά του σχολείου και πλούτισε τον μπουφέ του αποκριάτικου πάρτι των τμημάτων. Επίσης, ευχαριστούμε για το γαϊτανάκι που δώρισαν στο σχολείο μας και σε όλα τα σχολεία του Δήμου Ναυπλιέων. Οι παρουσιάσεις Οι εκδηλώσεις για την Αποκριά ήταν πλούσιες, είχαν ποικιλομορφία και συμμετείχαν πολλοί μαθητές. Τραγούδια, χοροί και ζωγραφιές ετοιμάστηκε με την καθοδήγηση-διδασκαλία από την κ. Αναστασία Τσουρούνη, μουσικό, τον κ. Κωνσταντίνο Τάτση, γυμναστή, την κ. Αποστολία Μαλαμίτση, δασκάλα –υπεύθυνη εικαστικών.

Κλικ στην εικόνα

Κλικ  στην εικόνα

 

Share this:

Γιορτή Χριστουγέννων 2021

Η φετινή χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου ήταν αλλιώτικη, λόγω των μέτρων για τον covid-19 . Ακούστηκαν μόνο τραγούδια στην αυλή του σχολείου. Κάθε τάξη τραγούδησε ένα χριστουγεννιάτικο τραγούδι στους μαθητές του υπόλοιπου σχολείου και όλοι ευχήθηκαν Μια Νέα Χρονιά χωρίς κορωναϊό. Όμορφη έκπληξη ήταν η σόλο ερμηνεία της Άγιας Νύχτας από την μαθήτρια της Α΄τάξης, Μελίας. Τη μοιραζόμαστε μαζί σας και ευχόμαστε ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!
 
 
 
 
 
Share this: