Γ1, ολοκλήρωση 2ου Εργαστηρίου Δεξιοτήτων με θέμα την Ενσυναίσθηση και τη Διαφορετικότητα. Συγγραφή παραμυθιού με μότο ” Εάν όλοι σεβόμαστε περισσότερο το διπλανό μας…”

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Σοφία Ελευθεριάδη Πιτσάκη

 

Share this:

Χριστουγεννιάτικη λάμψη από την Γ’ τάξη

Χριστούγεννα! Η γιορτή της αγάπης, της χαράς, της αδελφοσύνης και της ειρήνης!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ τάξης με τις δασκάλες τους κ. Μπούρη, κ. Αργέντου και κ. Καλογήρου, βίωσαν το χριστουγεννιάτικο πνεύμα μέσα σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν με την παιδική τους φαντασία. Έφτιαξαν Χριστόψωμα, χριστουγεννιάτικες κάρτες, ημερολόγια, κατασκευές και λαμπερά στολίδια. 

 

Share this:

Τάξη Γ’ Εκπαιδευτική εκδρομή στον αρχαιολογικό χώρο των Δενδρών

Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 οι μαθητές της Γ’ Τάξης με τις δασκάλες τους κ. Μπούρη, κ Αργέντου και κ. Καλογήρου, στα πλαίσια εκπαιδευτικού προγράμματος, επισκέφτηκαν το Μυκηναϊκό Νεκροταφείο των Δενδρών, που βρίσκεται στα βορειοδυτικά της Ακρόπολης της Μιδέας και αποτελούσε το βασικό νεκροταφείο της. Ο κ. Μπάμπης Αντωνιάδης ξενάγησε τα παιδιά στον χώρο αυτό, όπου υπάρχουν ένας θολωτός και 16 θαλαμωτοί τάφοι, ανοιγμένοι σε ομαλή πλαγιά. Κατόπιν τα παιδιά χωρισμένα σε ομάδες, έχοντας στα χέρια τους τον χάρτη του Μυκηναϊκού Νεκροταφείου με τη φωτογραφία ορισμένων αντικειμένων που βρέθηκαν εκεί, προσπάθησαν να εντοπίσουν τον τάφο που τα περιείχε και να γράψουν το όνομα του κάθε κτερίσματος. (Αρκετά από τα ευρήματα που βρέθηκαν στο Νεκροταφείο των Δενδρών είναι εκτεθειμένα στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ναυπλίου, όπου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν σε επόμενη επίσκεψη στο Μουσείο.) Στο τέλος οι μαθητές παρατήρησαν από μακριά την Ακρόπολη της Μιδέας με την κυκλώπεια οχύρωση, το τρίτο σε σπουδαιότητα ισχυρό κέντρο της Μυκηναϊκής Αργολίδας μετά τις Μυκήνες και την Τίρυνθα. Τα παιδιά είδαν ότι ιδρύθηκε σε λόφο και κατανόησαν ότι η στρατηγική θέση της Ακρόπολης με την απεριόριστη θέα παρείχε τη δυνατότητα ελέγχου ολόκληρης της πεδιάδας και του Αργολικού κόλπου.
 
 
 
Share this: