Χριστουγεννιάτικη λάμψη από την Γ’ τάξη

Χριστούγεννα! Η γιορτή της αγάπης, της χαράς, της αδελφοσύνης και της ειρήνης!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ τάξης με τις δασκάλες τους κ. Μπούρη, κ. Αργέντου και κ. Καλογήρου, βίωσαν το χριστουγεννιάτικο πνεύμα μέσα σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν με την παιδική τους φαντασία. Έφτιαξαν Χριστόψωμα, χριστουγεννιάτικες κάρτες, ημερολόγια, κατασκευές και λαμπερά στολίδια. 

 

Share this:

Τάξη Γ’ Εκπαιδευτική εκδρομή στον αρχαιολογικό χώρο των Δενδρών

Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 οι μαθητές της Γ’ Τάξης με τις δασκάλες τους κ. Μπούρη, κ Αργέντου και κ. Καλογήρου, στα πλαίσια εκπαιδευτικού προγράμματος, επισκέφτηκαν το Μυκηναϊκό Νεκροταφείο των Δενδρών, που βρίσκεται στα βορειοδυτικά της Ακρόπολης της Μιδέας και αποτελούσε το βασικό νεκροταφείο της. Ο κ. Μπάμπης Αντωνιάδης ξενάγησε τα παιδιά στον χώρο αυτό, όπου υπάρχουν ένας θολωτός και 16 θαλαμωτοί τάφοι, ανοιγμένοι σε ομαλή πλαγιά. Κατόπιν τα παιδιά χωρισμένα σε ομάδες, έχοντας στα χέρια τους τον χάρτη του Μυκηναϊκού Νεκροταφείου με τη φωτογραφία ορισμένων αντικειμένων που βρέθηκαν εκεί, προσπάθησαν να εντοπίσουν τον τάφο που τα περιείχε και να γράψουν το όνομα του κάθε κτερίσματος. (Αρκετά από τα ευρήματα που βρέθηκαν στο Νεκροταφείο των Δενδρών είναι εκτεθειμένα στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ναυπλίου, όπου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν σε επόμενη επίσκεψη στο Μουσείο.) Στο τέλος οι μαθητές παρατήρησαν από μακριά την Ακρόπολη της Μιδέας με την κυκλώπεια οχύρωση, το τρίτο σε σπουδαιότητα ισχυρό κέντρο της Μυκηναϊκής Αργολίδας μετά τις Μυκήνες και την Τίρυνθα. Τα παιδιά είδαν ότι ιδρύθηκε σε λόφο και κατανόησαν ότι η στρατηγική θέση της Ακρόπολης με την απεριόριστη θέα παρείχε τη δυνατότητα ελέγχου ολόκληρης της πεδιάδας και του Αργολικού κόλπου.
 
 
 
Share this:

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΚΤΥΠΩΘΗΚΕ και … έφτασε στα χέρια των δημιουργών- Γ΄

Κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Βιβλίου 2022, οι μαθητές της Γ΄ τάξης συμμετείχαν σε εργαστήριο συγγραφής & εικονογράφησης βιβλίου με την εμψύχωση της κ Λιάνας Δενεζάκη. Μέσα από αυτή τη διαδικασία γεννήθηκε ένα όμορφο βιβλίο εμπνευσμένο από τις περιπέτειες του Οδυσσέα και εικονογραφημένο από τους μαθητές. Ευχαριστούμε την κ. Δενεζάκη που συνέβαλε ώστε να το παραλάβουν οι μικροί δημιουργοί στα χέρια τους!

Η ανάγνωσή του είναι διαθέσιμη στο ιστολόγιο της Σχολικής Βιβλιοθήκης του σχολείου ΒΙΒΛΙΟΠΕΡΠΑΤΗΜΑΤΑ.

Share this:

ΣΤΙΣ ΜΥΚΗΝΕΣ οι μαθητές της Γ΄ τάξης

Την Πέμπτη, 26/5/2022, οι μαθητές της Γ΄ τάξης με τις δασκάλες τους κ.κ. Βασιλείου Μιλένα και Ειρήνη Εγγλέζου ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, περπάτησαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο των Μυκηνών και στη συνέχεια έπλασαν με πηλό αγγεία σε εργαστήριο της περιοχής. Ήταν μία ωραία εμπειρία των μαθητών, οι οποίοι επέστρεψαν με χαμόγελα στο σχολείο.

Share this:

7/4/2022ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ Κ. ΔΕΝΕΖΑΚΗ – Γ΄τάξη

Σε διαδικτυακή εμπειρία δημιουργικής γραφής μπήκαν οι μαθητές της Γ΄τάξης. Οι μαθητές συνδέθηκαν από τα τμήματά τους με την κ. Λιάνα Δενεζάκη και πέτυχαν να ολοκληρώσουν με την καθοδήγησή της και την βοήθεια των εκπαιδευτικών τους, κ. Βασιλείου Μιλένα & Εγγλέζου Ειρήνη, μία φανταστική ιστορία. Χρησιμοποίησαν τις γνώσεις τους, τις κάρτες της κ. Δενεζάκη, τη φαντασία τους… η ιστορία γράφτηκε … και τώρα θα εικονογραφήσουν την ιστορία τους.

Share this:

Η “Μπάμπουσκα” από το Γ2

Την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου, οι μαθητές του Γ2 με τη δασκάλα τους κ. Βασιλείου Μιλένα, επισκέφτηκαν τον πολυχώρο «Φουγάρο».

Εκεί, η θεατροπαιδαγωγός κ. Ρίτα Ζηκίδου διάβασε στα παιδιά το παραμύθι της Ξένιας Καλογεροπούλου «Η Μπάμπουσκα». Ένα παραδοσιακό ρωσικό παραμύθι, στο οποίο η «Μπάμπουσκα», μία Ρωσίδα γιαγιά, η οποία με ό,τι είχε κατάφερνε πάντα να μοιράσει δώρα στα παιδιά.

Στη συνέχεια, τα παιδιά έφτιαξαν με τη βοήθεια της κ. Ζηκίδου πολύ όμορφες κατασκευές από χαρτόνι, για να στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Share this:

Γ3 “ΠΑΜΕ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ”

Την Παρασκευή 21/2/2020 τα παιδιά του τμήματος Γ3 του σχολείου μας με την καθηγήτρια Γαλλικών κα Σαμπρή Μαρία, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με έναν από τους πιο αγαπημένους τους συγγραφείς, τον κύριο Jürgen Banscherus, συγγραφέα της παιδικής σειράς «Ντετέκτιβ Κλουζ». Η συγκεκριμένη σειρά παιδικών βιβλίων έχει πουλήσει πάνω από 1.500.000 αντίτυπα και έχει μεταφραστεί σε 21 γλώσσες. Ένα από τα  βιβλία της σειράς μελετάμε στα πλαίσια της ευέλικτης ζώνης  («Πάμε…Βιβλιοθήκη;») και της συμμετοχής της τάξης στον ένατο Mαραθώνιο Aνάγνωσης από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Στην συνάντηση συμμετείχαν και 8 παιδιά της ΣΤ΄τάξης του σχολείου μας που θα πάρουν μέρος στις «Bιβλιοδρομίες» (Εκπαιδευτήρια Γείτονα) και ένα από τα βιβλία που διαβάζουν («Η Απίστευτη κούρσα της Φατίμα Μπραïμι» , εκδ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ) ανήκει στο συγκεκριμένο συγγραφέα.

Ο κύριος Jürgen Banscherus κατοικεί στην πόλη Witte της Γερμανίας και συνομιλήσαμε μέσω skype. Τα παιδιά είχαν ετοιμάσει ερωτήσεις σχετικές με την παιδική του ηλικία, τα χόμπι του, τα βιβλία του και τα μελλοντικά του σχέδια.

Ο συγγραφέας, ιδιαίτερα φιλικός και ζεστός με τα παιδιά, μας αποκάλυψε ότι πάντα του άρεσε να λέει ιστορίες, ότι ξεκίνησε να γράφει τη σειρά μετά από παρότρυνση της 8χρονης-τότε-κόρης του και ότι το τελευταίο βιβλίο της σειράς, το 28ο, που θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο, διαδραματίζεται στην Ελλάδα και ονομάζεται «Η Μύτη της Θεάς». Στην ερώτηση γιατί γράφει ιστορίες μυστηρίου, η απάντηση ήταν ότι στη ζωή του πάντα είχε περισσότερες ερωτήσεις παρά απαντήσεις. Μας διηγήθηκε επίσης την ιστορία της Sarah Attar, η οποία στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, το 2012, συμμετείχε στον αγώνισμα των 800 μέτρων και, αν και τερμάτισε τελευταία, αποθεώθηκε καθώς ήταν η πρώτη γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία που συμμετείχε σε Ολυμπιακούς αγώνες στίβου. Στο χαμόγελό της  είναι αφιερωμένο το  βιβλίο  «Η Απίστευτη κούρσα της Φατίμα Μπραïμι».

Αμέσως μετά τη «συνέντευξη» τα παιδιά έγραψαν τις εντυπώσεις τους! Αξίζει να τις διαβάσουμε στην παρακάτω παρουσίαση!

https://www.slideshare.net/MariaSampri/jrgen-banscherus

Έγραψαν για εμάς:

https://www.argolikeseidhseis.gr/2020/03/3-4.html?spref=fb&fbclid=IwAR329gJ7LfJXe2B6n-fwA9BWF4-ROAbH_IyJu3g_6nb6lTZWY2HV5Zw5s9w

https://anagnostis.org/article/oi-istories-toy-4oy-dimotikoy-nayplioy-taxidepsan-sti-germania

https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/317153_mathites-dimotikoy-toy-nayplioy-synomiloyn-me-gnosto-germano-syggrafea?fbclid=IwAR0bLmbQ_oSpGP3Fu3KXTm-unLomMQH2G35PkLpt7K84LKBwQEzhqnuO2MY    

Share this:

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ με ΜΕΤΑΛΛΟΦΩΝΑ

Η κ. Τσουρούνη Αναστασία προετοίμασε τους μαθητές της Γ’ &  Δ’ τάξης στα μεταλλόφωνα σε χριστουγεννιάτικα μουσικά μοτίβα. Οι μαθητές έδωσαν άλλο χρώμα στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του σχολείου.

Share this:

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Την γιορτή για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940 ανέλαβαν οι μαθητές της Γ’ τάξης με την ευθύνη των εκπ/κών κ.κ. Κουκουζέλη Ά. , Μελά Ρ., Σπυράκη Σ. , Τσουρούνη Α. , Τσάκωνα Α.  Στην παρέλαση συμμετέχουν οι μαθητές της Ε’ & της Στ’ τάξης με τους γυμναστές κ.κ. Μπαρούτα Κ. & Τάτση Κ.

Share this: