22 Απριλίου – Ημέρα της Γης

Οι μαθητές της Α & Β & Γ τάξης του σχολείου μας  στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων πραγματοποίησαν τις ακόλουθες δράσεις με αφορμη την 22η Απριλίου,  παγκόσμια ημέρα γης . Οι μαθητές της Α & Γ τάξης του σχολείου μας ύστερα από συζήτηση με την εκπαιδευτικό κ. Καλογεροπούλου Ελένη, ζωγράφισαν και έγραψαν τρόπους για να βοηθήσουμε τον πλανήτη μας. Οι μαθητές του Στ2 στο πλαίσιο του εργαστηρίου δεξιοτήτων σχεδίασαν την αφίσα για την κλιματική αλλαγή. Οι μαθητές του Β1 έγραψαν και σχεδίασαν το παραμύθι ” Ανακύκλωση, κομμάτι της ζωής μας ” .
 
 
 
 
Share this:

Etwinning – JOURNEY TO THE CULTURES

Share this:

Γ2- Επίσκεψη στο Φουγάρο

Οι μαθητές του Γ2 επισκέφτηκαν το “Φουγάρο” και συμμετείχαν στο βιωματικό πρόγραμμα: “Οι μουριές του Μοριά στην…αλέα του Φουγάρου” (δέντρα, μουριές, παιχνίδια της φύσης, περιβάλλον, οικολογία, παραμύθι, δραματοποίηση). Οι «Μουριές του Μοριά» ήταν ένα διασκεδαστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε σε υπαίθριο χώρο, ανάμεσα σε έναν διάδρομο από μουριές στην αλέα του Φουγάρου. Τα παιδιά παρατήρησαν τα δέντρα και το περιβάλλον τους, πεσμένα φύλλα, γυμνά κλαδιά, τα νέα τρυφερά φύλλα και έπαιξαν διάφορα παιχνίδια: “Γιατί η Πελοπόννησος λεγόταν και Μοριάς; Τι είναι η σηροτροφία και πώς φαντάζονται ότι οι άνθρωποι ανακάλυψαν το μετάξι; Και πώς έφτασε το μετάξι στην Ευρώπη;…” Τα παιδιά αυτοσχεδίασαν θεατρικά με θέματα από τα παραπάνω, καθώς και άλλα που μπορούν να δημιουργήσουν τέχνη με τα δώρα της φύσης τριγύρω: φύλλα, κλαδιά, χώμα… Φεύγοντας, πήραμε το δεντράκι μας!! Θα το φυτέψουμε στο σχολείο μας και θα αναλάβουμε τη φροντίδα του!!

 

Share this:

Etwinning – Ανταλλαγή Χριστουγεννιάτικων καρτών

Στο πλαίσιο των προγραμμάτων etwinning ” JOURNEY TO THE CULTURES” και “English Challenge” παραλάβαμε χριστουγεννιάτικες κάρτες δημιουργίας των μαθητών από σχολεία της Γεωργίας, Ιταλίας, Ρουμανίας και Τουρκίας. Οι μαθητές της Ε’ Τάξης, της Β’ Τάξης και των τμημάτων Γ1 και Γ2 τις δέχθηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό και περιμένουν με μεγάλη χαρά την συνέχεια των δράσεων συνεργασίας και επικοινωνίας που αποτελούν και βασικούς στόχους των προγραμμάτων αυτών.

Share this:

Etwinning Γ1, Γ2- Διαδικτυακή συνάντηση

 
Share this:

Εtwinning – ” Happy Children talking, writing, reading with CLIL”

Οι μαθητές των τάξεων Β1, Β2, Β3, Γ1 και Γ2 με την βοήθεια των εκπαιδευτικών Αισώπου Αικ., Γκολέμη Αν., Δρίτσα Αικ., Μπακάλη Στ. και Τράκα Φ. ξεκινούν το ευρωπαϊκό πρόγραμμα etwinning με τίτλο ” Happy Children talking, writing, reading with CLIL” με στόχο να γνωρίσουν και να επικοινωνήσουν στα Αγγλικά με τους μαθητές των άλλων σχολείων καθώς και να μάθουν σχετικά με την κουλτούρα, τα ήθη και τα έθιμα τους!
 
 
Share this: