3οι Ρητορικοί αγώνες Μάιος 2023

Στις 28/5/23 ημέρα Κυριακή, στην Καλαμάτα, διεξήχθησαν οι 3οι τελικοί ρητορικοί αγώνες όπου διακρίθηκαν 2 μαθητές του σχολείου μας, ο  Γιάννης Μπαλακανάκης στον αυθόρμητο λόγο και Ανδριάννα Πατρά στην εκφραστική ανάγνωση και κατέλαβαν την την 3η Θέση. 
Θερμά συγχαρητήρια στους 2 μαθητές που διακρίθηκαν, αλλά και σε όλους τους μαθητές του 4ου ΔΣ Ναυπλίου που συμμετείχαν την Άρτεμις Μητροσύλη, το Γιώργο Σούγλα, τη Δέσποινα Λάλου, τον Έκτορα Μουρταράκο και το Σπύρο Κανέλλο.  
Θερμά ευχαριστούμε την εκπαιδευτικό μας Γουγουτσά Ιφιγένεια που είχε αναλάβει την προγύμναση των παιδιών για τους αγώνες και παραβρέθηκε στους τελικούς της Καλαμάτας για την εμψύχωσή τους. 

 

Share this:

Ρητορικοί αγώνες 2023

Στο σχολείο μας, την Κυριακή 7 Μαΐου 2023 διεξήχθησαν οι 3οι Ρητορικοί Αγώνες Α/θμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.  Συμμετείχαν μαθητές από σχολεία του νομού Αργολίδας.
Από το 4ο ΔΣ Ναυπλίου πήραν μέρος 16 μαθητές της Ε’ και ΣΤ΄ τάξης στα αγωνίσματα: Εκφραστική ανάγνωση, Αυθόρμητος λόγος και Προτρεπτικός λόγος.  Η προετοιμασία των μαθητών έγινε από την κ. Γουγουτσά Ιφιγένεια, η οποία ήταν υπεύθυνη για τους ρητορικούς αγώνες στο σχολείο μας. 
Προκρίθηκαν για να διαγωνιστούν στους τελικούς στην Καλαμάτα στις 28/5/2023 οι παρακάτω μαθητές:

ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΑΥΘΟΡΜΗΤΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΡΟΤΡΕΠΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ
Μουρταράκος Έκτορας Κανέλλος Σπυρίδων Λάλου Δέσποινα
Πατρά Ανδριάννα Μπαλακανάκης Ιωάννης Μητροσύλη Άρτεμις
Σούγλας Γεώργιος Σκούφης Γεώργιος  

http://rhetorikoiagones.blogspot.com/2023/05/blog-post_7.html

Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά του νομού μας. Ιδιαίτερα θα θέλαμε να συγχαρούμε τους μαθητές του σχολείου μας που πήραν μέρος στους Ρητορικούς Αγώνες είτε διακρίθηκαν είτε όχι. Ευχαριστούμε πολύ την συνάδελφο Γουγουτσά Ιφιγένεια που προετοίμασε άριστα τους μαθητές/τριες μας καθώς και όλους τους συναδέλφους που βοήθησαν στην οργάνωση των αγώνων. 

Share this:

2οι ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΕΡ/ΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ στην Αργολίδα

Μαθητές από την Ε΄& την Στ΄τάξη του Σχολείου μας, για 2η σχολική χρονιά, συμμετείχαν στους ρητορικούς αγώνες, που διοργανώθηκαν από το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και το ΠΕΚΕΣ Πελοποννήσου. Φέτος το σχολείο μας φιλοξένησε τη διενέργεια των αγώνων στην Αργολίδα. Οι μαθητές που συμμετείχαν προέρχονταν από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου, τα Ιδιωτικά Σχολεία Αφών Μαλτέζου και το σχολείο μας. Οι συμμετέχοντες μαθητές δοκιμάστηκαν στην νοηματική ανάγνωση, τον αυθόρμητο και τον προτρεπτικό λόγο. Το όφελος των μαθητών από την προετοιμασία και τη συμμετοχή τους είναι η καλλιέργεια της κριτικής και αποκλίνουσας σκέψης, της ανάπτυξης του λεξιλογίου και της επιχειρηματολογίας, της ενδυνάμωσης του λόγου και της δημόσιας έκθεσης. Τους 12 μαθητές του Σχολείου μας προετοίμασε για τους αγώνες η Διευθύντρια του Σχολείου, Αργυρή Μπιλιούρη και όλοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στις δοκιμασίες. Συγχαρητήρια σε αυτούς που διακρίθηκαν: Γεωργίου Μαρίνα, Ζουμπούλη Μαρίλια, Κυμπούρη Βασίλη, Πάζιου Αναστασία, Σούγλα Γεώργιο αλλά και σε όλους/ες τους/τις συμμετέχοντες/χουσες για την προσπάθειά τους.

Share this: