Εικαστική έκθεση του σχολείου μας σε συνεργασία με το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αργολίδας – Η Μύρτις αναγεννάται

Εγκαίνια εικαστικής έκθεσης του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Αργολίδας σε συνεργασία με το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου.
Επίτιμος καλεσμένος ο Πρόεδρος του “Ινστιτούτου για το παιδί, Μύρτις”,   Επικ. Καθ Μανώλης Παπαγρηγοράκης. 
Εκθέτονται έργα μαθητών Δ΄ Τάξης του σχολείου μας.  Τη δράση για το σχολείο μας οργάνωσε και συντόνισε η εκπαιδευτικός Γαλλικών Σαμπρή Μαρία. 
Σας προσκαλούμε να είστε όλοι εκεί. 

 

 

Share this:

Χορηγία ξενόγλωσσων βιβλίων στη βιβλιοθήκη μας

Την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου, ένα ωραίο δώρο μας περίμενε στο σχολείο, ό,τι πρέπει για το μήνα Απρίλιο που κάθε χρόνο είναι αφιερωμένος στα βιβλία και στη βιβλιοθήκη μας. Ευχαριστούμε τον εκδοτικό οίκο MM Publications για την ευγενική χορηγία στο σχολείο μας,  λογοτεχνικών βιβλίων στην αγγλική γλώσσα, προσαρμοσμένα στο επίπεδο των μαθητών μας. Αμέσως μετά την παραλαβή των βιβλίων η εκπαιδευτικός του σχολείου μας και καθηγήτρια αγγλικών κ. Κατερίνα Αισώπου παρουσίασε τα βιβλία στους μαθητές για να ξεκινήσει ο δανεισμός τους!

 

 

Share this:

2 Απριλίου: Παγκόσμια μέρα παιδικού βιβλίου

 
 
Share this:

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης 21/3 οι μαθητές της Ε’ τάξης,  την Παρασκευή 29/3 με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών κ. Αικατερίνης Αισώπου και κ. Νίκης Κωνσταντινίδου συμμετείχαν στην καμπάνια του Δικτύου ASP net της UNESCO, “Χάρισε ένα ποίημα” . Μελέτησαν ποιήματα στα αγγλικά του Ζbigniew Herbert του οποίου το έργο έχει επιρροή από την Αρχαία Ελλάδα και κάποια ποιήματα του παραπέμπουν σε στοιχεία της αρχαιότητας. Στη συνέχεια εμπνεύστηκαν από τα ποιήματα και την Αρχαία Ελλάδα και δημιούργησαν τα δικά τους έργα για τη διακόσμηση της βιβλιοθήκης μας “Βιβλιοπερπατήματα”. Τα έργα αυτά με τη σειρά τους θα εμπνεύσουν τους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου που επισκέπτονται τη βιβλιοθήκη για δανεισμό και υλοποίηση δράσεων. 

 

Share this:

Παγκόσμια Ημέρα Δασών 21/03/2024

Την Τρίτη 19/3, στο πλαίσιο του etwinning προγράμματος “Spread the word: innovative european e-nviron-mental friendly classrooms”, οι μαθητές της Ε’ Τάξης μαζί με τις εκπαιδευτικούς κ. Αισώπου Αικατερίνη, κ. Γουγουτσά Χρύσα και κ. Τζανή Γεωργία, γιόρτασαν την Παγκόσμια Μέρα Δασών (21/3) διαβάζοντας παιδική λογοτεχνία κάτω από την σκιά του δέντρου της σχολικής μας αυλής!

Share this:

Ε τάξη – Συμμετέχουμε στο European School Radio

Οι μαθητές της Ε τάξης είχαν δημιουργήσει στην αρχή της χρονιάς, τον οδηγό Walking around Nafplio στα πλαίσια Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

http://4dim-nafpl.arg.sch.gr/wordpress/?p=4937

Έναν οδηγό που περιέχει πληροφορίες για τα αξιοθέατα του Ναυπλίου.   Στα πλαίσια του μαθήματος της Πληροφορικής και των εργαστηρίων δεξιοτήτων, συμμετείχαν στη διαδικασία ηχογράφησης και ψηφιοποίησης του οδηγού Walking around Naflplio. Το αποτέλεσμα της ηχογράφησης είναι η συμμετοχή μας στο European School Radio με ένα Podcast. Μπορείτε να ακούσετε εδώ τους μαθητές να παρουσιάζουν τα αξιοθέατα της πόλης του Ναυπλίου. 

https://europeanschoolradio.eu/el/episode/10366

Share this:

Παρουσίαση βιβλίου της κ. Μαρίας Ζαβάκου

Στο Fougaro ArtCenter στις 10/02/2024 η συγγραφέας κ. Μαρία Ζαβάκου παρουσίασε το βιβλίο της “Ζωή και Μάρκος εναντίον Χάκερς”.  Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί.  Οι μαθητές της Ε΄ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου είχαν αναλάβει την εκφραστική ανάγνωση ενός κεφαλαίου του βιβλίου “Ιός Α- Σειρήνες”.  Με την φροντίδα και την υποστήριξη των εκπαιδευτικών τους, κκ Γουγουτσά Χρύσας, Τζανή Γεωργίας, Σαμπρή Μαρίας και Κωνσταντινίδου Νίκης καθώς και την πολύτιμη βοήθεια της Διευθύντριας Παπουτσή Γεωργίας,  η παρουσίαση του βιβλίου από τους μαθητές ενθουσίασε κοινό και συγγραφέα. 

 

Share this:

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 6/2/2024

Το ΦΟΥΓΑΡΟ και οι εκδόσεις Petita Demas
σε συνεργασία με το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου
με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 
σας προσκαλούν να γνωρίσετε τη συγγραφέα Μαρία Ζαβάκου
και το βιβλίο της «Zωή και Μάρκος εναντίον Χάκερς»
το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024, στις 12 το μεσημέρι,
στη ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΝΘΟΣ ΦΟΥΓΑΡΟ.

Με αφήγηση, θεατρικά δρώμενα και εικαστικές δραστηριότητες, μαθαίνουμε για τους κινδύνους στα video games και μαθαίνουμε να παίζουμε με ασφάλεια.

Μην παίζεις με την τύχη σου. Παίξε για να διασκεδάσεις.
Σας περιμένουμε!
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

Share this:

Δωρεά βιβλίων από το Fougaro Artcenter

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου δέχτηκε δωρεά 35 παιδικών λογοτεχνικών βιβλίων από το Fougaro Artcenter. Σαν χώρος Τέχνης και Πολιτισμού αποδεικνύει έμπρακτα πως υποστηρίζει τις αρχές του.
Το σχολείο μας με μεγάλη χαρά εμπλούτισε την Σχολική Βιβλιοθήκη “Βιβλιοπερπατήματα” και σε συνδυασμό με το πρόγραμμα δανειστικής βιβλιοθήκης που εφαρμόζουμε, τα παιδιά μας θα έχουν την δυνατότητα να γίνουν πλουσιότεροι αναγνώστες.
Η όλη δράση ήταν εμπνευσμένη από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου και με την συνεργασία της Διεύθυνσης του Σχολείου και των εκπαιδευτικών του, βρήκαμε άμεση ανταπόκριση από το Fougaro ArtCenter και τη Μαρία Κωνσταντοπούλου.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες, θα θέλαμε να εκφράσουμε στην κ. Κυριακοπούλου Φλωρίκα που πάντα στηρίζει το έργο μας. 
Ευχαριστούμε πολύ και ελπίζουμε και σε μελλοντικές συνεργασίες!
 
 
Share this:

Etwinning Διαδικτυακή συνάντηση μαθητών -“Spread the word”

Την Τρίτη 12/12 οι μαθητές της Ε’ Τάξης στο πλαίσιο του etwinning “Spread the word: Innovative European e-nviron-mental friendly classrooms” πραγματοποιήσαν την πρώτη διαδικτυακή συνάντηση με τους μαθητές των άλλων σχολείων του προγράμματος με σκοπό να γνωριστούν, να παρουσιάσουν δραστηριότητες που είχαν προετοιμάσει. Οι μαθητές μας τραγούδησαν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και παρουσίασαν το τραγούδι που έφτιαξαν για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. 
Η συγγραφέας κ. Βλιώρα Ελένη παρουσίασε το βιβλίο της “Ο Γιάννης, ο Γιάννος, ο Μ.Α.Υ.Ρ.Ο.Σ κι εγώ” σχετικά με την την δύναμη της φιλίας, την επικοινωνία στην οικογένεια και την αλληλοκατανόηση καθώς και το επιτραπέζιο παιχνίδι που είχε δημιουργηθεί από μαθητές με ερωτήσεις από το βιβλίο.
 
 
 
Share this: