Β2 – Δράσεις στη σχολική βιβλιοθήκη
Σχολική Βιβλιοθήκη Βιβλιοπερπατήματα – Παγκόσμια ημέρα διαφορετικότητας
Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Διαφορετικότητας οι εκπαιδευτικοί Βασιλείου Μιλένα, Κωνσταντινίδου Νίκη και Τσουρούνη Αναστασία αποφάσισαν να οργανώσουν δράση φιλαναγνωσίας σχετικά με την διαφορετικότητα. Βασικό στοιχείο αυτής της δράσης ήταν η γνωριμία με κάθε τι που θεωρείται διαφορετικό, ώστε να δημιουργηθεί ένα κοινό έδαφος σεβασμού και κατανόησης μεταξύ των μαθητών. Έτσι οι μαθητές του Δ2 με την παρότρυνση της δασκάλας τους Βασιλείου Μιλένας βρέθηκαν στην σχολική μας βιβλιοθήκη ΒΙΒΛΙΟΠΕΡΠΑΤΗΜΑΤΑ. Στους μαθητές πρότεινε βιβλία σχετικά με το θέμα η υπεύθυνη βιβλιοθήκης εκπ. πληροφορικής, Κωνσταντινίδου Νίκη. Οι μαθητές εμπνεύστηκαν ιδιαίτερα από το βιβλίο “Φυστικοπαραμύθια – Ιστορία -Ο Λουκάς και οι πλανήτες ” και έγραψαν ένα ποίημα για την διαφορετικότητα. Το ποίημα ανέλαβαν να το γράψουν οι μαθήτριες Άγγελική Π. και Κωνσταντίνα Π. Η δασκάλα μουσικής Τσουρούνη Αναστασία ανέλαβε να προσθέσει την μουσική και όλοι μαζί οι μαθητές της τάξης να το τραγουδήσουν.
Σας παρουσιάσουμε το τραγούδι μας που είναι αποτέλεσμα συνεργασίας συναδέλφων και μαθητών.
“Η ιστορία αφορά τον Λουκά που όταν πηγαίνει στο κέντρο εργοθεραπείας γνωρίζει τον Δημήτρη που βλέπει και καταλαβαίνει τα πράγματα διαφορετικά.”
Συγγραφέας : Φυστίκι που κυλάει
Βιβλίο: Φυστικοπαραμύθια
Διαβάστε απόσπασμα της ιστορίας εδώ : Φυστικοπαραμύθια – Ο Λουκάς και οι πλανήτες
Δ Τάξη – Library project
Ο καθηγητής Αγγλικών του σχολείου μας Κωνσταντίνος Πετσιώτης, υλοποίησε το Library project με τους μαθητές της Δ’ τάξης.
27052023 Library Project Δ' ΔημοτικούB2 – Δημιουργία σελιδοδεικτών
Δ2 – Παρουσιάζουμε ένα βιβλίο
5 Απριλίου – Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου Ε3
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, την Τετάρτη 5 Απριλίου, οι μαθητές της Ε 3τάξης με τη δασκάλα τους Ουρανία Μελά, είχαν την χαρά να γνωρίσουν την εκπαιδευτικό και συγγραφέα Ευαγγελία Πέτα. Η κυρία Πέτα, που ζει και εργάζεται στη Ρόδο, συναντήθηκε μαζί μας διαδικτυακά. Αρχικά, μας παρουσίασε το νέο βιβλίο της με τίτλο « Ταξίδι στα νησιά των κοραλλιών», , και μας είπε για το πώς ξεκίνησε η ιδέα συγγραφής του. Στη συνέχεια διάβασε αποσπάσματα του βιβλίου της, παρουσίασε εικόνες από τόπους μακρινούς και από απειλούμενα θαλάσσια είδη που ενθουσίασαν αλλά και προβλημάτισαν τους μαθητές. Στο διάλογο που αναπτύχθηκε με τη συγγραφέα είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους και να θέσουν ερωτήματα τόσο για την ηρωίδα και την πλοκή του βιβλίου, όσο και για την ίδια τη συγγραφέα: Από πού αντλεί την έμπνευσή της, πότε ξεκίνησε να γράφει για πρώτη φορά και αν θα άφηνε τη σχολική τάξη για να αφιερωθεί αποκλειστικά στη συγγραφή βιβλίων.
Ευχαριστούμε την κυρία Πέτα για την ευκαιρία που έδωσε στα παιδιά να τη γνωρίσουν και να συζητήσουν μαζί της ! Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για όλους!
Δ2- Κλασικά παραμύθια
Στα πλαίσια των δράσεων για τη βιβλιοθήκη οι μαθητές του Δ2 με την δασκάλα τους Βασιλείου Μιλένα, ζωγράφισαν μια εικόνα που εμπνεύστηκαν από ένα αγαπημένο τους κλασικό παραμύθι.
Δε χρειάστηκε να το συζητήσουμε πολύ! Μόλις άκουσαν τα παιδιά το θέμα της ζωγραφιάς τους, πήραν χαρτί και μαρκαδόρους και άρχισαν να ζωγραφίζουν!
Ας ταξιδέψουμε λοιπόν με τους αγαπημένους μας ήρωες των παραμυθιών!
Β Τάξη – Επίσκεψη στο Τυπογραφείο
Την Τρίτη 28/3/2023 οι μαθητές της Β’ Τάξης με τις δασκάλες τους Γκολέμη, Παπανδριανού και Σπυράκη έκαναν επίσκεψη σε τυπογραφείο της πόλη μας για να παρακολουθήσουν πως τυπώνεται ένα βιβλίο, την διαδικασία βιβλιοδεσίας και παραγωγής βιβλίου. Μαθητές και εκπαιδευτικοί ενθουσιάστηκαν με την επίσκεψη αυτή.
Τμήμα Β2 – 13 Νοεμβρίου ~Παγκόσμια Ημέρα Καλοσύνης
Στα πλαίσια της διαφοροποιημένης διδασκαλίας διενεργήθηκε δράση στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας από τους μαθητές του Β’2 τμήματος με την δασκάλα του Παπανδριανού Μάρω, για την Παγκόσμια Ημέρα Καλοσύνης. Οι μαθητές δημιούργησαν μηνύματα ευγένειας και ενσυναίσθησης για τους συμμαθητές τους. Τα μηνύματα, που προάγουν την καλή θέληση και τη θετική διάθεση, σκοπό έχουν να αυξήσουν την αναγνωστική απόλαυση και να εμπλουτίσουν την εμπειρία του διαβάσματος για τους μικρούς αναγνώστες. Τοποθετήθηκαν τυχαία και ανώνυμα σε δεκάδες βιβλία και τα παιδιά συζήτησαν για την αρετή της καλοσύνης και τη σπουδαιότητα του να μοιράζεσαι, να νοιάζεσαι και να αλληλεπιδράς θετικά με τους γύρω σου. Η δράση αυτή αποτελεί μέρος του σχεδίου αξιολόγησης του σχολείου και συνδέθηκε διαθεματικά με το μάθημα της Γλώσσας, ενώ ταυτόχρονα, με έμμεσο τρόπο, υποκινήθηκε το ενδιαφέρον για την ανάγνωση βιβλίων.