Europe Code Week 2022

Το σχολείο μας είχε την χαρά να συμμετέχει ακόμη μία χρονιά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα 2022. Με την δασκάλα Πληροφορικής Κωνσταντινίδου Νίκη οι μαθητές συμμετείχαν με ποικίλες δραστηριότητες  σε μία συμμαχία με άλλα 282 σχολεία. Προγραμματίσαμε, χορέψαμε σαν να ήμασταν ρομπότ , ανακυκλώσαμε  με   το  ρομποτάκι  μας  και  διασκεδάσαμε!  #codeweek

https://codeweek.eu/view/459773/4o-dimotiko-nauplioy-proghrammatizoyme-ghia-tin-efropaiki-evdomada-kwdika

 

Share this:

E-Twinning: ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ 2022 

Για άλλη μια φορά, φέτος, eTwinning έργα του σχολείου μας βραβεύτηκαν με Εθνικές Ετικέτες Ποιότητας 2022, που υλοποίησαν εκπαιδευτικοί του σχολείου μας συνεργαζόμενοι εντός σχολείου και με ευρωπαϊκά σχολεία. Η βράβευση δίνεται ξεχωριστά σε κάθε εκπαιδευτικό, συμμετείχε στο έργο και αφορά στην ατομική προσφορά του στο έργο.
Συγχαρητήρια στις παρακάτω εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, που υλοποίησαν #eTwinning βραβευμένα έργα για το έτος 2021-2022. 
 
Friends without borders – Κατερίνα Αισώπου, Ρέμπελου Ελένη 
How about being my penpal? – Κατερίνα Αισώπου
Changing for a better planet! #SkillsLabs – Καββαδία Ευαγγελία
 
Επιπλέον συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν σε αυτά τα έργα γιατί υλοποίησαν καινοτόμα έργα και απέκτησαν νέες εμπειρίες.
 
Share this:

2οι ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΕΡ/ΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ στην Αργολίδα

Μαθητές από την Ε΄& την Στ΄τάξη του Σχολείου μας, για 2η σχολική χρονιά, συμμετείχαν στους ρητορικούς αγώνες, που διοργανώθηκαν από το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και το ΠΕΚΕΣ Πελοποννήσου. Φέτος το σχολείο μας φιλοξένησε τη διενέργεια των αγώνων στην Αργολίδα. Οι μαθητές που συμμετείχαν προέρχονταν από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου, τα Ιδιωτικά Σχολεία Αφών Μαλτέζου και το σχολείο μας. Οι συμμετέχοντες μαθητές δοκιμάστηκαν στην νοηματική ανάγνωση, τον αυθόρμητο και τον προτρεπτικό λόγο. Το όφελος των μαθητών από την προετοιμασία και τη συμμετοχή τους είναι η καλλιέργεια της κριτικής και αποκλίνουσας σκέψης, της ανάπτυξης του λεξιλογίου και της επιχειρηματολογίας, της ενδυνάμωσης του λόγου και της δημόσιας έκθεσης. Τους 12 μαθητές του Σχολείου μας προετοίμασε για τους αγώνες η Διευθύντρια του Σχολείου, Αργυρή Μπιλιούρη και όλοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στις δοκιμασίες. Συγχαρητήρια σε αυτούς που διακρίθηκαν: Γεωργίου Μαρίνα, Ζουμπούλη Μαρίλια, Κυμπούρη Βασίλη, Πάζιου Αναστασία, Σούγλα Γεώργιο αλλά και σε όλους/ες τους/τις συμμετέχοντες/χουσες για την προσπάθειά τους.

Share this:

ΗΜΕΡΑ ΕΥΡΩΠΗΣ 2022- Ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός του σχολείου

Ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός του σχολείου μας διαμορφώνεται από τα προγράμματα και τις δραστηριότητες που υλοποιούν οι εκπαιδευτικοί με τους μαθητές τους. Η κ. Αργυρή Μπιλιούρη, Διευθύντρια του Σχολείου, στην εκδήλωση για την Ημέρα Ευρώπης, 9 Μαΐου 2022, παρουσίασε τα ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιούνται στο σχολείο και εστίασε στην διάκριση eTwinning School, που κέρδισε το σχολείο.

 

 

Share this:

Πιστοποιητικό Αριστείας για την Εβδομάδα Κώδικα 2021

Certificate of excellence για την συμμετοχή του σχολείου μας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα για το 2021 #codeweek2021.
Κάναμε συμμαχία με πολλά σχολεία της Ευρώπης και γίναμε μία μεγάλη ομάδα συγκεντρώνοντας πάνω από 250 διαφορετικές δραστηριότητες. Η οργάνωση των δραστηριοτήτων έγινε από την εκπαιδευτικό πληροφορικής Κωνσταντινίδου Νίκη. 


Δείτε τις δραστηριότητες που έγιναν σε όλες τις τάξεις του σχολείου. 
http://4dim-nafpl.arg.sch.gr/wordpress/?p=2818

 

Share this:

ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Το Σχολείο μας έχει γίνει δεκτό στη δράση «Καινοτόμα Σχολεία» της Επιστημονικής Ένωσης για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.). Η ΕΕΠΕΚ, έχοντας ως βασική της αποστολή την προώθηση καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών, τη διάχυση της γνώσης και τη δημιουργία μιας Κοινότητας Μάθησης όλων των εκπαιδευτικών μέσω αυτής της δράσης θα συμβάλλει στην επέκταση της δικτύωσης του σχολείου μας. Το Σχολείο θα αξιοποιήσει τη συμμετοχή στη δράση “ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΑ εντάσσοντάς την σε δραστηριότητες της Σχολικής Βιβλιοθήκης.

06022022_Πιστοποιητικό-Καινοτόμου-Σχολείου1
Share this:

4o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ – ΒΡΑΒΕΥΣΗ e-Twinning School 2021-2022

Με μεγάλη μας χαρά παραλάβαμε σήμερα 29 Οκτωβρίου 2021 από την Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης του Ευρωπαϊκού προγράμματος eTwinning την πλακέτα Βράβευσης και τη σημαία eTwinning – school, που επιβραβεύει το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου, το οποίο συγκαταλέγεται στα 2139 σχολεία σε όλη την Ευρώπη – 77 εκ των οποίων ελληνικά – που τιμήθηκαν με την Ετικέτα Σχολείου eTwinning 2020-2021.

Τα σχολεία που τιμήθηκαν με τον τίτλο «eTwinning SCHOOL» είναι πρωτοπόρα και αναγνωρίζονται ως ηγέτες στους τομείς:
• Ψηφιακή πρακτική
• Πρακτικές ηλεκτρονικής ασφάλειας (eSafety)
• Καινοτόμες και δημιουργικές παιδαγωγικές προσεγγίσεις
• Προώθηση συνεχούς επαγγελματικής ανάπτυξης του προσωπικού
• Προώθηση πρακτικών συνεργατικής μάθησης με το προσωπικό και τους μαθητές
Το ξεχωριστό είναι ότι η αναγνώριση αυτή δεν αφορά μόνο στην αξιέπαινη ατομική προσπάθεια ενός εκπαιδευτικού αλλά αποτελεί αναγνώριση των εξαιρετικών επιτευγμάτων όλων των εκπαιδευτικών που εμπλέκονται στην υλοποίηση eTwinning project και της καλής συνεργασίας με τη διεύθυνση του σχολείου. Επίσης, κάθε Σχολείο βραβεύεται για τη συνεχή προσπάθεια αξιόλογης δουλειά δύο συνεχόμενων χρόνων σε όλους τους προς αξιολόγηση τομείς. Αξίζουν συγχαρητήρια στους εμπλεκόμενους μαθητές και εκπαιδευτικούς, που οδήγησαν το σχολείο σε αυτό το επίπεδο. Συγκεκριμένα στις εκπαιδευτικούς που κέρδισαν Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για έργο τους και συνέβαλαν στην ξεχωριστή διάκριση ήταν οι κ.κ. Κωνσταντινίδου Νίκη και Σαμπρή Μαρία.
Η απόκτηση του τίτλου «Σχολείο eTwinning» αποτυπώνει την ιδέα ότι το Σχολείο συντελεί ένα εξελικτικό ταξίδι με στοιχεία που μπορούν να αξιολογηθούν αντικειμενικά και δείχνει την πρόοδο του σχολείου από το ένα επίπεδο στο άλλο, προς την καινοτομία και την ποιότητα.

Αργυρή Μπιλιούρη, Μed

Διευθύντρια του Σχολείου & Ambassador της δράσης eTwinning

Έγραψαν για μας: https://www.argolikeseidhseis.gr/2021/10/e-twinning-school-2021-2022-4o.html

Share this:

1οι Ρητορικοί Αγώνες ΠΕΚΕΣ

Το Σχολείο μας πήρε μέρος στους 1ους Μαθητικούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Πελοποννήσου 2021 με εννέα μαθητές και στις τρεις κατηγορίες. Υπεύθυνη για την ενημέρωση των μαθητών ήταν η κ. Μπιλιούρη. Τρεις μαθητές πήραν το 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ στην κατηγορία Νοηματική Ανάγνωση η Ελπίδα Θεοδώρου (ΣΤ) & ο Λουκάς Πομπόγιατζης (Ε) και στην κατηγορία Αυθόρμητος Λόγος η Ελένη Πουλή (ΣΤ) και ο Λουκάς Πομπόγιατζης. (Ε).
Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους μαθητές μας που αποφάσισαν να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό που είναι κάτι καινούριο και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στον λόγο ή σε άλλους διαγωνισμούς Γιατί εξαιρετική η πρωτεία αλλά μεγάλη σημασία έχει η προσπάθεια και το ταξίδι προς το στόχο.

Share this:

ΕΠΑΙΝΟΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΉΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ στο ΠΑΙΧΝΊΔΙ

Το παιχνίδι, που κατασκεύασαν οι μαθητές της ΣΤ τάξης του σχ.έτους 2019-2020 στο πλαίσιο του προγράμματος “Ιωάννης Καποδίστριας”, με την καθοδήγηση της υπεύθυνης του προγράμματος κ. Αργυρής Μπιλιούρη, απέσπασε Έπαινο από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά στην κατηγορία “Πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων Μαθητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης συναφές με τη λογοτεχνία και τη δημιουργική γραφή”. Μέσα από μια δημιουργική εμπειρία και καινοτόμο προσέγγιση, οι μαθητές έκαναν τη γνώση παιχνίδι, διασκέδασαν και την μοιράστηκαν με άλλους.

 

Share this:

Ετικέτα eTwinning School – ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Με μεγάλη μας χαρά λάβαμε το μήνυμα από την Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης eTwinning, ότι το σχολείο μας, βραβεύθηκε με την Ετικέτα Σχολείου eTwinning 2020-2021!
Η υλοποίηση ποιοτικών eTwinning προγραμμάτων, που τηρούν τους κανόνες για ασφάλεια στο διαδίκτυο (#eSafety) και η συμμετοχή των εκπαιδευτικών του σε σεμινάρια επαγγελματικής ανάπτυξης χάρισαν στο σχολείο μας τον χαρακτηρισμό eTwìnning School.
Είμαστε 1 από τα 77 ελληνικά σχολεία και 1 από τα 2935 ευρωπαϊκά που τους απονεμήθηκε η Ετικέτα.

 

 

Share this: