Αγγλοελληνική εφημερίδα” Schooliκομυρμηγκότρυπες…” – Μια εφημερίδα για Φιλανθρωπικό σκοπό

Με μεγάλη μας χαρά και συγκίνηση ολοκληρώσαμε στο γραφείο της Διευθύντριας του σχολείου μας, του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου, την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024 , μια φιλανθρωπική δράση που στηρίχθηκε στα έσοδα της Αγγλοελληνικής Εφημερίδας του Σχολείου μας, η οποία εκδόθηκε υπό την επίβλεψη της κ. Ελευθεριάδη Πιτσάκη Σοφίας , ( Οργανικής Θέσης Καθηγήτριας Αγγλικής Γλώσσας του σχολείου μας και Διευθύντρια Κοινωνικής Αλληλεγγύης της INTERNATIONAL ACTION ART ) και με την εργασία, φιλοτέχνηση και πώληση από τα 3 τμήματα της Στ τάξης του σχολείου ( Στ1, Στ2, Στ3).

Κατά τη διάρκεια της Σχολικής Χρονιάς 2023-24 ετοιμάστηκαν δύο τεύχη, το 33ο και το 34ο τεύχος της Αγγλοελληνικής εφημερίδας ” Schooliκομυρμηγκότρυπες…” , τίτλος με μια σύνθετη λέξη, με 1ο συνθετικό το School ( “Σχολείο ” στην Αγγλική Γλώσσα ). Το συγκεκριμένο έντυπο ξεκίνησε το 2012 ,διεκόπη την τριετία του κορωνοϊού, κι επανήλθε δριμύτερο φέτος. Η εφημερίδα είναι ζωγραφισμένη από παιδιά κι όλη φτιαγμένη στο χέρι! Περιλαμβάνει θέματα που ενδιαφέρουν μικρότερους και μεγαλύτερους μαθητές και αφορούν στη χρονική περίοδο κατά την οποία εκδίδεται.

Κάθε χρόνο την αναλαμβάνει η Στ τάξη του Σχολείου μας, κάθε τμήμα και τεύχος. Πωλείται στα παιδιά του σχολείου όλων των ηλικιών, και το κάθε τμήμα της Στ τάξης αναλαμβάνει να επικοινωνήσει τη δραστηριότητα αυτή κι εκτός σχολείου, ούτως ώστε να την αγοράσουν και να τη διαβάσουν όσο το δυνατό περισσότεροι αναγνώστες. Κάθε γραμμή της είναι μεταφρασμένη και στα Ελληνικά, για να μπορούν να τη διαβάσουν κι όσοι δεν Μιλούν Αγγλικά .

Η φωτογραφία με τα παιδιά δείχνει τα 3 τμήματα της Στ τάξης του σχολείου μας, του 4ο Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου ,που εργάστηκαν φέτος για τα 2 τεύχη που εκδόθηκαν το Σχ. Έτος 2023-24.

Μέγας Χορηγός της πλήρους κάλυψης των εξόδων έκδοσης για φέτος ήταν η οικογένεια του Ιωάννη και της Ελισάβετ Σούγλα, γονείς του μαθητή του Στ 2,  Ε.Σ ,οι οποίοι πάντα στέκονται Αρωγοί μας , ιδιαιτέρως για φιλανθρωπικούς λόγους ,όποτε κι αν ζητήσουμε τη βοήθειά τους!

Για φέτος, η διάθεση των εισπράξεων της εφημερίδας μας, με την ομόφωνη γνώμη και της Στ τάξης του σχολείου μας αλλά και σύσσωμου του Συλλόγου Διδασκόντων έγινε – σχεδόν ισόποσα- στον Σύλλογο Καρκινοπαθών και Φίλων Καρκινοπαθών ν. Αργολίδας ” Η Αλληλεγγύη” και στο Γηροκομείο Ναυπλίου ( ίδρυμα Μ. Ράδου) ως δείγμα ελάχιστης αναγνώρισης των αναγκών που διαχειρίζονται καθημερινώς.

Όλοι Μαζί Μπορούμε να Αλλάξουμε τον Κόσμο γύρω μας προς το Καλύτερο! Ο Εθελοντισμός και η Φιλανθρωπία Οφείλουν να πορεύονται δίπλα δίπλα ,να μεταλαμπαδεύονται στις νεότερες γενιές και να αποτελούν πυξίδα και φάρο Φωτεινό στη Ζωή μας!

Σας ευχαριστούμε πολύ που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας και αγκαλιάσατε τις “Schooliκομυρμηγκότρυπες “! Σας υποσχόμαστε να γινόμαστε κάθε χρόνο και καλύτεροι και να αξιωνόμαστε να συνδράμουμε όπου διαφαίνεται ανάγκη, έστω τα ελάχιστα, με αυτή την ετήσια δράση μας!

Share this:

Χορηγία ξενόγλωσσων βιβλίων στη βιβλιοθήκη μας

Την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου, ένα ωραίο δώρο μας περίμενε στο σχολείο, ό,τι πρέπει για το μήνα Απρίλιο που κάθε χρόνο είναι αφιερωμένος στα βιβλία και στη βιβλιοθήκη μας. Ευχαριστούμε τον εκδοτικό οίκο MM Publications για την ευγενική χορηγία στο σχολείο μας,  λογοτεχνικών βιβλίων στην αγγλική γλώσσα, προσαρμοσμένα στο επίπεδο των μαθητών μας. Αμέσως μετά την παραλαβή των βιβλίων η εκπαιδευτικός του σχολείου μας και καθηγήτρια αγγλικών κ. Κατερίνα Αισώπου παρουσίασε τα βιβλία στους μαθητές για να ξεκινήσει ο δανεισμός τους!

 

 

Share this:

Δ τάξη – “My city” στο μάθημα των Αγγλικών

Ορμώμενοι από το βιβλίο του μαθητή των Αγγλικών της Δ τάξης, στο μάθημα ” My city “, υλοποιήθηκε ένα χαριτωμένο project , όπου οι Μαθήτριες και οι Μαθητές μας, σε κάθε ένα από τα 3 τμήματα της Δ’, διάλεξαν 5 κτίρια που θα ήθελαν να ζωγραφίσουν σε επιφάνεια Α4 ( χαρτόνι έγχρωμο ή λευκό) και δημιούργησαν μια πόλη δική τους, της έδωσαν όνομα και την τοποθετήσαμε σε περίοπτες θέσεις μέσα στις αίθουσες των τμημάτων!
Ορίστε, λοιπόν, οι Υπέροχες, Πολύχρωμες Πόλεις των Παιδιών!

Ελευθεριάδη Πιτσάκη Σοφία

 

Share this:

Etwinning – JOURNEY TO THE CULTURES

Share this:

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης 21/3 οι μαθητές της Ε’ τάξης,  την Παρασκευή 29/3 με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών κ. Αικατερίνης Αισώπου και κ. Νίκης Κωνσταντινίδου συμμετείχαν στην καμπάνια του Δικτύου ASP net της UNESCO, “Χάρισε ένα ποίημα” . Μελέτησαν ποιήματα στα αγγλικά του Ζbigniew Herbert του οποίου το έργο έχει επιρροή από την Αρχαία Ελλάδα και κάποια ποιήματα του παραπέμπουν σε στοιχεία της αρχαιότητας. Στη συνέχεια εμπνεύστηκαν από τα ποιήματα και την Αρχαία Ελλάδα και δημιούργησαν τα δικά τους έργα για τη διακόσμηση της βιβλιοθήκης μας “Βιβλιοπερπατήματα”. Τα έργα αυτά με τη σειρά τους θα εμπνεύσουν τους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου που επισκέπτονται τη βιβλιοθήκη για δανεισμό και υλοποίηση δράσεων. 

 

Share this:

etwinning “English Challenge” – Ε τάξη

Την Τετάρτη 20/3, στο πλαίσιο του προγράμματος etwinning “English Challenge” οι μαθητές της Ε’ Τάξης με την βοήθεια των εκπαιδευτικών τους κ. Αισώπου Αικατερίνης, κ. Γουγουτσά Χρύσας και κ. Τζανή Γεωργίας συναντήθηκαν διαδικτυακά για 2η φορά, με μαθητές των σχολείων του προγράμματος. Ο σκοπός ήταν να μιλήσουν στα Αγγλικά σχετικά με καθημερινές τους συνήθειες και ρουτίνες παίζοντας εκπαιδευτικό παιχνίδι στο wordwall. Οι μαθητές συμμετείχαν με ενθουσιασμό στην διαδικασία παίζοντας και μαθαίνοντας ταυτόχρονα!

 

Share this:

Κανόνες ασφαλούς πλοήγησης – Εtwinning “Spread the word”

 
Share this:

Etwinning Γ1, Γ2- Διαδικτυακή συνάντηση

 
Share this:

Οδηγός ξενάγησης – Walking around Nafplio

Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus δημιουργήθηκε οδηγός ξενάγησης για το Παλαιό Ναύπλιο. Ο οδηγός “Walking around Nafplio” έγινε από τους μαθητές της Ε’ Τάξης του 4ου ΔΣ Ναυπλίου με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους κ. Αισώπου Αικατερίνης, κ. Γουγουτσά Χρύσας κ. Κωνσταντινίδου Νίκης και κ. Τζανή Γεωργίας.

Eυχαριστούμε θερμά το label art για την δωρεάν εκτύπωση φυλλαδίων-οδηγών ξενάγησης για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς μας.

Share this:

Σποράς συνέχεια…στο Λαχανόκηπο μας!

Ο Λαχανόκηπος μας, την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου, εμπλουτίστηκε με σπανάκι, παντζάρι, μαϊντανό, άνηθο και μυρώνια. Οι μαθητές της Β’ Τάξης πάλι με όρεξη και μεράκι φύτεψαν με φροντίδα τα νέα τους λαχανικά. Μερικές μέρες μετά, την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, έριξαν λίπασμα και πότισαν τον Λαχανόκηπο, με σκοπό να βελτιώσουν την ανάπτυξη και την παραγωγικότητα των φυτών. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αρωγός για ακόμα μια φορά, μας προμήθευσε με σπόρους τους οποίους οι μικροί μας μαθητές θα έχουν την χαρά να παρατηρήσουν την ανάπτυξη τους μέχρι να φθάσουν στο πιάτο τους καθώς και με το απαραίτητο λίπασμα. Η Διευθύντρια του Σχολείου κ. Παπουτσή Γεωργία και οι εκπαιδευτικοί κ. Αισώπου Αικατερίνη, κ. Αργέντου Αικατερίνη, κ. Δρίτσα Αικατερίνη, κ. Καλογήρου Αγγελική και κ. Τράκα Φωτεινή στάθηκαν επικουρικά δίπλα στους μαθητές μας υποστηρίζοντας την όμορφη δράση τους.

Share this: