Etwinning Landscapes – Στ1 και Στ3

Μια πολύ όμορφη προσπάθεια ξεκινάει από 2 τμήματα της τελευταίας τάξης του σχολείου μας. Οι μαθητές του Στ1 και του Στ3 με τη συνεργασία των δασκάλων τους κ. Κατσουρη Γεωρ και της κ. Καββαδία Ευαγγελίας και της καθηγήτριας των Αγγλικών κ. Αισώπου Αικατ. έβαλαν σκοπό να ” ανοίξουν ” το σχολείο μας μέσα από την συμμετοχή τους σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα etwinning με τίτλο “Landscapes” και να γνωρίσουν μαθαίνοντας, παιδιά από την Ισπανία, Ιταλία, Ουγγαρία και Πολωνία! Την Τετάρτη 2/11, οι εκπαιδευτικοί των σχολείων συναντήθηκαν για πρώτη φορά διαδικτυακά για να γνωριστούν, να ανταλλάξουν απόψεις και να ορίσουν την agenda του προγράμματος.
 
 
Share this:

Etwinning My Culture Bag – Α’ τάξη

Οι μαθητές της Α τάξης μαζί με τις εκπαιδευτικούς Αισώπου Αικατερίνη, Καθηγήτρια Αγγλικών και Τράκα Φωτεινή, Δασκάλα του Α2 ξεκινούν το εκπαιδευτικό τους ταξίδι με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα etwinning “My Culture Bag” στο οποίο συμμετέχουν μαθητές κ εκπαιδευτικοί από Πορτογαλία, Πολωνία, Ιταλία, Τουρκία, Λιθουανία, Ιταλία κ Ελλάδα.

 

Share this:

Ευρωπαϊκή Μέρα Γλωσσών 2022

Με αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Μέρας Γλωσσών στις 26/9, το σχολείο μας και οι ειδικότερα οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στο erasmus κ.κ. Αισώπου Αικατερίνη, Γκολέμη Αναστασία, Γουγουτσά Ιφιγένεια, Γουγουτσά Χρύσα, Κωνσταντινίδου Νίκη, Μελά Ουρανία και Τζανή Γεωργία, συζήτησαν με τους μαθητές τους σχετικά με την σημασία της πολυγλωσσία και έψαξαν στο διαδίκτυο για πληροφορίες σχετικά με τις ομιλούμενες γλώσσες στην Ευρώπη.  Στην συνέχεια δημιούργησαν ένα συνεργατικό συννεφόλεξο στο ψηφιακό εργαλείο mentimeter, ζωγράφισαν τις σημαίες των χωρών της ΕΕ, έγραψαν τα ονόματα τους στα Αγγλικά και την λέξη “καλημέρα” στην γλώσσα της κάθε χώρας. Τέλος χόρεψαν και τραγούδησαν στον ρυθμό του τραγουδιού “Minidisco Hello – Team4Animation” σε συνεργασία με τα υπόλοιπα σχολεία της Ευρώπης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus. 
 
 
 
 
 
 
Share this:

Η ΑΝΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΤΑΞΗ σε εφαρμογή

Η ανεστραμμένη τάξη αποτελεί μια καινοτόμα παιδαγωγική μέθοδο, όπου η εκπαιδευτική διαδικασία εδράζεται σε μια μαθητοκεντρική προσέγγιση της διδασκαλίας και της μάθησης, στοχεύοντας ταυτόχρονα στην ενεργή εμπλοκή των μαθητών στην μαθησιακή διαδικασία, την καλύτερη διαχείριση του διδακτικού χρόνου, την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης καθώς και την ενδυνάμωση της αλληλεπίδρασης και του κινήτρου συμμετοχής των μαθητών. Οι μαθητές των τμημάτων Ε1 και Ε3, στα πλαίσια του Erasmus+ΚΑ121 PraXIS, με την καθοδήγηση της Καθηγήτριας Αγγλικών Αισώπου Αικατερίνης, ξεκίνησαν μια πρώτη προσπάθεια εφαρμογής της ανεστραμμένης τάξης στο μάθημα των Αγγλικών, με πολύ θετικά αποτελέσματα, όπως την ενίσχυση της αυτενέργειας των μαθητών, την καλλιέργεια των γνωστικών και κοινωνικών τους δεξιοτήτων και τέλος την ενδυνάμωση της ενσυναίσθησης και της συναισθηματικής νοημοσύνης τους.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή θα συνεχιστεί και την νέα σχολική χρονιά.

Δείτε ΕΔΩ το σχέδιο Καλής Πρακτικής 


Share this:

MOBBING: Μία ανεξερεύνητη πραγματικότητα

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Σχολείου μας για την Ημέρα Ευρώπης, ενταγμένη στο πλαίσιο της ενδοσχολικής επιμόρφωσης ήταν η παρουσίαση της κ. Αικατερίνης Αισώπου για το mobbing. Μία πρωτότυπη παρουσίαση που αναφέρεται στον εκφοβισμό στον εργασιακό χώρο μεταξύ των συναδέλφων. Μία κατάσταση που δεν είναι φανερή ή δεν την ομολογούν όποιοι την δέχονται όμως ταλαιπωρεί υπαλλήλους. Η κ. Αικατερίνη Αισώπου και η κ. Αργυρή Μπιλιούρη πήραν μέρος με θέμα το mobbing και την παρουσίαση: “Ο εργασιακός εκφοβισμός και οι δημοκρατικές αξίες” στην διημερίδα των Ambassadors της δράσης ΚΑ3 Teachers4Europe: Setting an Agora for Democratic Culture”.

18052022mobbing
Share this:

eTwinning- How about being my penpal? -ΣΤ3

Οι μαθητές του Στ3, την Πέμπτη 7/4, στα πλαίσια του προγράμματος etwinning “How about being my penpal?” που υλοποιείται στην τάξη από τις εκπαιδευτικούς Τζανή Γεωργία (Δασκάλα της τάξης) και Αισώπου Αικατερίνη (Καθηγήτρια Αγγλικών), συνάντησαν διαδικτυακά τους μαθητές των σχολείων της Τουρκίας και της Ρουμανίας, παρουσίασαν τον εαυτό τους και γνώρισαν τους “penpals” τους.

Share this:

Δ2, Δ3 : etwinning “Friends without borders”

Οι μαθητές των τμημάτων Δ2 και Δ3, την Τρίτη 12/4, στο πλαίσιο του προγράμματος etwinning “Friends without borders” που υλοποιείται από τις εκπαιδευτικούς Αισώπου Αικατερίνη (Καθηγήτρια Αγγλικών), Ρέμπελου Ελένη (Δασκάλα του Δ3) και Τράκα Φωτεινή (Δασκάλα του Δ2) συνάντησαν διαδικτυακά τους μαθητές των σχολείων της Τουρκίας και της Γεωργίας, γνωρίστηκαν μεταξύ τους και παρουσίασαν τα χόμπι τους.

Share this: