ΔΡΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ “Η ΜΥΡΤΙΣ ΑΝΑΓΕΝΝΙΕΤΑΙ”

Εικαστική έκθεση «Η Μύρτις αναγεννιέται»

Στις 17 Μαΐου έγιναν τα εγκαίνια  της εικαστικής έκθεσης «Η Μύρτις αναγεννιέται» στο Βουλευτικό. Στην εικαστική έκθεση ,την οποία διοργάνωσε το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αργολίδας, συμμετείχε και το σχολείο μας με έργα των μαθητών των τριών τμημάτων της Δ΄τάξης. Τα παιδιά έχοντας διδαχθεί στην ιστορία τα αντίστοιχα κεφάλαια σχετικά με τον Χρυσό Αιώνα του Περικλή και τον Πελοποννησιακό Πόλεμο, ενημερώθηκαν για τη Μυρτιδα, το μικρό κοριτσάκι που έζησε την εποχή εκείνη και του οποίου το πρόσωπο αναπλάστηκε με πρωτοβουλία του κ. Μανώλη Παπαγρηγοράκη (www.myrtis.gr). Εργάστηκαν στη βιβλιοθήκη, και με οδηγό βιβλία που έχουν γραφτεί για τη Μύρτιδα, ζωγράφισαν αλλά και έγραψαν για το εντεκάχρονο κορίτσι. Τα έργα των παιδιών εκτέθηκαν στο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Ναυπλίου για μία εβδομάδα. Ευχαριστούμε το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο για τη φιλοξενία!

 

Share this:

11ο Μαθητικό Συνέδριο “Μαθαίνω και παρουσιάζω τον πολιτισμό του τόπου μου”

 
 
Share this:

Εικαστική έκθεση του σχολείου μας σε συνεργασία με το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αργολίδας – Η Μύρτις αναγεννάται

Εγκαίνια εικαστικής έκθεσης του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Αργολίδας σε συνεργασία με το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου.
Επίτιμος καλεσμένος ο Πρόεδρος του “Ινστιτούτου για το παιδί, Μύρτις”,   Επικ. Καθ Μανώλης Παπαγρηγοράκης. 
Εκθέτονται έργα μαθητών Δ΄ Τάξης του σχολείου μας.  Τη δράση για το σχολείο μας οργάνωσε και συντόνισε η εκπαιδευτικός Γαλλικών Σαμπρή Μαρία. 
Σας προσκαλούμε να είστε όλοι εκεί. 

 

 

Share this:

Εκδήλωση Διάχυσης: “ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ για την ΕΥΡΩΠΗ με πυξίδα το Erasmus+”

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου, την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, διοργάνωσε την εκδήλωση «ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ για την ΕΥΡΩΠΗ με πυξίδα το Erasmus+» στο Βουλευτικό, με επίτιμο προσκεκλημένο τον κ. Καλλιάνο Θεόδωρο, Επισκέπτη Καθηγητή Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης στο Πανεπιστήμιο της Βόννης και πρ. Στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ Τάξης του σχολείου μας, μαζί με τις εκπαιδευτικούς τους κ.Αισώπου Αικ., κ.Γεωργίτσα Αικ., κ.Γουγουτσά Ι., κ.Γουγουτσά Χ., κ.Καλογεροπούλου Ε., κ.Κωνσταντινίδου Ν., κ.Μελά Ουρ., κ.Σαμπρή Μ. και κ.Τζανή Γ.

Στην εκδήλωση αυτή παρευρέθηκαν οι κ.Καράπαυλος Κ.-Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, η κ.Παναγιωτακοπούλου Α.-Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής, ο κ.Οικονομόπουλος Δ.-Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, ο κ. Σίδερης Δ.-Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, ο κ.Πολύδωρος Β.-Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, η κ. Καράμπελα Μ.-Σχολική Σύμβουλος Β’ Περιφέρειας Π.Ε. Αργολίδας, ο κ.Βαρελογιάννης Κ.-Αναπληρωτής Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων Π. Ε. Αργολίδας, η κ.Ματσιμάνη Ν.-Διευθύντρια του 1ο ΓΕΛ Ναυπλίου και ο κ.Κατσούρης Γ.-Αιρετός ΠΥΣΠΕ Αργολίδας.

Ο σκοπός της εκδήλωσης ήταν η διάχυση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων etwinning και Erasmus που υλοποιεί το σχολείο μας. Τα ευρωπαϊκά προγράμματα του σχολείου μας παρουσίασε με εισήγηση της η κ.Αισώπου Αικ. Υπεύθυνη Επικοινωνίας Erasmus.

Αμέσως μετά στο βήμα ανέβηκε η ομάδα EPAS- Υποψήφιοι πρεσβευτές τους Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,  του 1ου ΓΕΛ Ναυπλίου η οποία συνοδευόταν από τις υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος EPAS τους κ.Πραχάλη Α., κ.Φλεβάρη Α. και κ.Πάπαλου Ν. Τα παιδιά έκαναν πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση των δράσεων τους τόσο με τα λεγόμενα τους όσο και με τα βίντεο που είχαν ετοιμάσει.

Ακολούθησε εισήγηση της κ.Σαμπρή Μ. σχετική με την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό.

Στη συνέχεια ο επίτιμος καλεσμένος μας κ.Καλλιάνος Θεόδωρος ανέλαβε δράση και μίλησε στους μαθητές-τριες με βιωματικό τρόπο για την Ευρωπαϊκή Ένωση, την αξία των Ευρωπαϊκών ιδεών και για τα βήματα που μας οδηγούν στην ενωμένη Ευρώπη του παρόντος και του μέλλοντος.

Οι μαθητές-τριες της Ε’ και ΣΤ’ Τάξης έκλεισαν την εκδήλωση χαιρετώντας το κοινό… ευρωπαϊκά, τραγούδησαν τον Ύμνο της Ευρώπης στα ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά (Διδασκαλία από κ. Πουλή) και γαλλικά (Διδασκαλία κ Σαμπρή και κ. Ευσταθίου) και παρουσίασαν δρώμενα σχετικά με την ευρωπαϊκή ένωση.

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς που στήριξαν το σχολείο μας και τις δράσεις του. Η υποστήριξη τους ήταν πολύτιμη για την εκδήλωση μας.

  • Δήμος Ναυπλιέων
  • Label Art (κ.Σούγλας Ι. και κ.Σούγλα Ε.)
  • Zafiris Tours (Ζαφείρης Τουριστικό Γραφείο)

Η Διευθύντρια
ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

Έγραψαν για εμάς:

https://www.argolikeseidhseis.gr/2024/04/4_17.html

https://www.argolikeseidhseis.gr/2024/04/4_20

https://www.anagnostis.org/2024/04/20

 

Share this:

4 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Με αφορμή την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ, κι εν μέσω σχολικών δράσεων στις αίθουσες των τμημάτων μας, το Σχολείο μας υποδέχτηκε την  Αντιδήμαρχο Διαχείρισης Αδεσπότων κα Ξύδη Σοφία, η οποία, συνοδευόμενη από την Πρόεδρο Σχολικών Επιτροπών κα Παναγιωτακοπούλου Αγγελική, τον Εκπαιδευτή Σκύλων κο Κορολή Δημήτρη, τον Πρόεδρο της Φιλοζωικής Οργάνωσης “Οι Αδέσποτοι” κο Κυριακού Στέλιο και το μέλος της κο Κατσαλούλη Γιάννη, μίλησε στις μαθήτριες και τους μαθητές όλων των τάξεων για την ανάγκη διαχείρισης και φροντίδας των αδέσποτων του Δήμου μας καθώς και για τον σωστό τρόπο με τον οποίο μπορούμε να πλησιάσουμε ένα σκυλάκι που δεν γνωρίζουμε. 

Τα παιδιά αλλά και οι Εκπαιδευτικοί χάρηκαν ιδιαίτερα την έκπληξη που τους επεφύλαξαν ” ΟΙ ΑΔΕΣΠΟΤΟΙ”, οι οποίοι μετέφεραν στην αγκαλιά τους δύο διασωσμένα αδέσποτα κουταβάκια στο προαύλιο του Σχολείου μας, δείχνοντας πώς μετακινούμε, αγκαλιάζουμε και  χαϊδεύουμε τα ζωάκια αυτά. 
 
Ο ενθουσιασμός για την προγραμματισμένη, αυτή ,επίσκεψη ήταν μεγάλος και ο διαδραστικός της χαρακτήρας προσέφερε τα μέγιστα στην ήδη υψηλή Ευαισθητοποίηση των παιδιών σχετικά με τον τρόπο που οι άνθρωποι Οφείλουν να συμπεριφέρονται στα ζώα, Ιδιαιτέρως σε αυτά που ζουν κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες. 
 
Το Σχολείο μας, πιστό στην πάγια θέση του περί προαγωγής και παραγωγής Πολιτισμού προς όφελος της τοπικής και παγκόσμιας Κοινότητας, αποχαιρέτησε τους επισκέπτες του με χαρά και προσμονή για μια αντίστοιχη  μελλοντική βιωματική δράση και Συνεργασία.
 
 
 
 
 
Share this:

Συνάντηση Erasmus – Shach

Την Τετάρτη 14/2 οι μαθητές της Ε’ Τάξης με την βοήθεια των εκπαιδευτικών κ. Αισώπου Αικατερίνης, κ. Γουγουτσά Χρύσας, κ. Κωνσταντινίδου Νίκης και κ. Τζανή Γεωργίας, συναντήθηκαν διαδικτυακά με τους μαθητές από τα σχολεία της Λιθουανίας και της Τουρκίας. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος erasmus που υλοποιεί το σχολείο. Οι μαθητές παρουσίασαν στοιχεία από τον πολιτισμό της κάθε χώρας όπως παραδοσιακούς χορούς και παραδοσιακές στολές. Τέλος, καθώς ήταν η τελευταία συνάντηση πριν την ολοκλήρωση του έργου, οι Υπεύθυνες Επικοινωνίας της κάθε χώρας, παρουσίασαν τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν, τα αποτελέσματα τους και την γενικότερη πορεία του προγράμματος στην διετή του διάρκεια.

 

Share this:

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 6/2/2024

Το ΦΟΥΓΑΡΟ και οι εκδόσεις Petita Demas
σε συνεργασία με το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου
με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 
σας προσκαλούν να γνωρίσετε τη συγγραφέα Μαρία Ζαβάκου
και το βιβλίο της «Zωή και Μάρκος εναντίον Χάκερς»
το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024, στις 12 το μεσημέρι,
στη ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΝΘΟΣ ΦΟΥΓΑΡΟ.

Με αφήγηση, θεατρικά δρώμενα και εικαστικές δραστηριότητες, μαθαίνουμε για τους κινδύνους στα video games και μαθαίνουμε να παίζουμε με ασφάλεια.

Μην παίζεις με την τύχη σου. Παίξε για να διασκεδάσεις.
Σας περιμένουμε!
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

Share this:

Κανόνες ασφαλούς πλοήγησης – Εtwinning “Spread the word”

 
Share this:

Συνέντευξη μαθητών σε Ελληνίδα διερμηνέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023 η κ. Δήμητρα Λούκου έδωσε συνέντευξη στους μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων του 4ου ΔΣ Ναυπλίου και μίλησε για τη διερμηνεία, τις ιδιαιτερότητες, τις δυσκολίες αλλά και τις όμορφες πτυχές της δουλειάς της. Η κυρία Λούκου είναι μία από τους 16 Έλληνες διερμηνείς που εργάζονται μόνιμα για την ΕΕ και συνδέθηκε μαζί μας ενώ βρισκόταν στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες λίγο πριν ξεκινήσει την ημέρα της. Σκοπός της συνάντησης ήταν να θέσουν τα παιδιά τις ερωτήσεις τους και να πάρουν πληροφορίες για το επάγγελμα του διερμηνέα. Την ευχαριστούμε θερμά για το χρόνο της και για όσα μοιράστηκε μαζί μας. Επίσης ευχαριστούμε τον κ. Καλλιάνο Θεόδωρο, πρώην στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη βοήθεια του ώστε να έρθουμε σε επαφή με την κ.Λούκου.

Επιμέλεια διοργάνωσης: Σαμπρή Μαρία – Καθηγήτρια Γαλλικών

 

Share this: