Συνάντηση Erasmus – Shach

Την Τετάρτη 14/2 οι μαθητές της Ε’ Τάξης με την βοήθεια των εκπαιδευτικών κ. Αισώπου Αικατερίνης, κ. Γουγουτσά Χρύσας, κ. Κωνσταντινίδου Νίκης και κ. Τζανή Γεωργίας, συναντήθηκαν διαδικτυακά με τους μαθητές από τα σχολεία της Λιθουανίας και της Τουρκίας. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος erasmus που υλοποιεί το σχολείο. Οι μαθητές παρουσίασαν στοιχεία από τον πολιτισμό της κάθε χώρας όπως παραδοσιακούς χορούς και παραδοσιακές στολές. Τέλος, καθώς ήταν η τελευταία συνάντηση πριν την ολοκλήρωση του έργου, οι Υπεύθυνες Επικοινωνίας της κάθε χώρας, παρουσίασαν τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν, τα αποτελέσματα τους και την γενικότερη πορεία του προγράμματος στην διετή του διάρκεια.

 

Share this:

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 6/2/2024

Το ΦΟΥΓΑΡΟ και οι εκδόσεις Petita Demas
σε συνεργασία με το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου
με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 
σας προσκαλούν να γνωρίσετε τη συγγραφέα Μαρία Ζαβάκου
και το βιβλίο της «Zωή και Μάρκος εναντίον Χάκερς»
το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024, στις 12 το μεσημέρι,
στη ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΝΘΟΣ ΦΟΥΓΑΡΟ.

Με αφήγηση, θεατρικά δρώμενα και εικαστικές δραστηριότητες, μαθαίνουμε για τους κινδύνους στα video games και μαθαίνουμε να παίζουμε με ασφάλεια.

Μην παίζεις με την τύχη σου. Παίξε για να διασκεδάσεις.
Σας περιμένουμε!
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

Share this:

Κανόνες ασφαλούς πλοήγησης – Εtwinning “Spread the word”

 
Share this:

Συνέντευξη μαθητών σε Ελληνίδα διερμηνέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023 η κ. Δήμητρα Λούκου έδωσε συνέντευξη στους μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων του 4ου ΔΣ Ναυπλίου και μίλησε για τη διερμηνεία, τις ιδιαιτερότητες, τις δυσκολίες αλλά και τις όμορφες πτυχές της δουλειάς της. Η κυρία Λούκου είναι μία από τους 16 Έλληνες διερμηνείς που εργάζονται μόνιμα για την ΕΕ και συνδέθηκε μαζί μας ενώ βρισκόταν στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες λίγο πριν ξεκινήσει την ημέρα της. Σκοπός της συνάντησης ήταν να θέσουν τα παιδιά τις ερωτήσεις τους και να πάρουν πληροφορίες για το επάγγελμα του διερμηνέα. Την ευχαριστούμε θερμά για το χρόνο της και για όσα μοιράστηκε μαζί μας. Επίσης ευχαριστούμε τον κ. Καλλιάνο Θεόδωρο, πρώην στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη βοήθεια του ώστε να έρθουμε σε επαφή με την κ.Λούκου.

Επιμέλεια διοργάνωσης: Σαμπρή Μαρία – Καθηγήτρια Γαλλικών

 

Share this:

Χριστουγεννιάτικη Θεατρική παράσταση προσφορά του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων

 
 
 
Share this:

Εθνική Εορτή 28ης Οκτωβρίου

Οι μαθητές της Ε και Στ τάξης του σχολείου μας τίμησαν την Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου συμμετέχοντας στην Παρέλαση και χειροκροτήθηκαν από πλήθος κόσμου. Την παραμονή έγινε απότιση φόρου τιμής με κατάθεση στεφάνου στο άγαλμα του Καποδίστρια και ανήμερα το πρωί ο σημαιοφόρος και οι μαθήτριες που παρίστανται στη σημαία εκπροσώπησαν επάξια το 4ο Δ.Σχ. Ναυπλίου στη δοξολογία στον Άγιο Αναστάσιο.
Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς που στάθηκαν δίπλα τους, κ. Οικονόμου Δ., κ. κ.Τατση Κ. και Τοπτσίδη Α.
 
Share this:

Εικονική συνάντηση στο πλαίσιο του Erasmus 210 με τα σχολεία της Τουρκίας και της Λιθουανίας από 23 έως 26/10/2023

Στο πλαίσιο του Erasmus 210 «SHARE YOUR CULTURE WITH MASTERPIECES BY GREAT ARTISTS, SCIENTISTS AND YOUR RICH CULTURAL HERITAGE» που υλοποιεί το σχολείο μας με σχολεία της Λιθουανίας και της Τουρκίας, συμμετείχε σε εικονική συνάντηση (virtual meeting) που διοργανώθηκε από το σχολείο των Αδάνων της Τουρκίας. Την Δευτέρα 23/10 έως την Πέμπτη 26/10 από τις 12:00 έως τις 13:15 οι μαθητές της Ε’ Τάξης, με την βοήθεια της Διευθύντριας κ. Παπουτσή Γεωργίας και των εκπαιδευτικών κ. Αισώπου Αικατερίνης, κ. Γκολέμη Αναστασίας, κ. Γουγουτσά Χρύσας, κ. Γουγουτσά Ιφιγένειας, κ. Κωνσταντινίδου Νίκης, κ. Μελά Ουρανίας και κ. Τζανή Γεωργίας συμμετείχαν σε δραστηριότητες που σχετίζονταν με τον πολιτισμό της κάθε χώρας με την βοήθεια της χρήσης ψηφιακών εργαλείων. Ο σκοπός ήταν η καλλιέργεια του ψηφιακού γραμματισμού τους, της επικοινωνίας τους στα Αγγλικά, της ομαδικής εργασίας, των γνώσεων τους για την ιστορία και τον πολιτισμό της κάθε χώρας και της πολυπολιτισμικότητας.
Οι μαθητές παρακολούθησαν αρχικά τον χαιρετισμό των Διευθυντών και των Υπεύθυνων Επικοινωνίας των Σχολείων και στην συνέχεια την Mevlevi Sema Τελετή (Mevlevi Sema Ceremony), η οποία βρίσκεται από το 2005 στην Αντιπροσωπευτική Λίστα για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας της UNESCO (Representative List of the Intangible Cultural Heritage of Humanity) και την εικονική περιήγηση στο Παλάτι του Topcapi στην Κωνσταντινούπολη με τις μοναδικές συλλογές που εκτίθενται, όπως όμορφα υφάσματα, κοσμήματα και έργα τέχνης. Την επόμενη μέρα οι μαθητές γνώρισαν το δίκτυο διαμοιρασμού εκπαιδευτικού περιεχομένου στην Τουρκία «ΕΒΑ», που δημιουργήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας της χώρας για την ενίσχυση της αποτελεσματικότερης μάθησης. Στην πορεία ξεναγήθηκαν στο ψηφιακό περιβάλλον της πλατφόρμας του Historiana, η οποία προσφέρει δωρεάν δραστηριότητες για μαθητές και εκπαιδευτικούς, ιστορικού και πολιτιστικού περιεχομένου με την χρήση ψηφιακών εργαλείων και επισκέφθηκαν τις δραστηριότητες που έχουν δημοσιευτεί στην πλατφόρμα από το σχολείο μας, αλλά και τα άλλα δύο σχολεία της Λιθουανίας και της Τουρκίας στο πλαίσιο του Erasmus 210. Την επόμενη μέρα οι μαθητές εργάστηκαν στο ψηφιακό βιβλίο (digital comic book) που έχει δημιουργηθεί στο canva με τις περιπέτειες του Tim (Tim’s Adventures), ενός παιδιού που ταξιδεύει στις τρεις χώρες του προγράμματος, Λιθουανία, Τουρκία και Ελλάδα και μαθαίνει για την ιστορία, τον πολιτισμό και τα σημεία ενδιαφέροντος της καθεμιάς. Εκεί περιηγήθηκαν ομαδοσυνεργατικά στο ψηφιακό βιβλίο και εντόπισαν πληροφορίες για τα διάφορα μέρη. Έπειτα έπαιξαν κουίζ στο wordwall με στόχο την γνωριμία με τα ήθη, τα έθιμα, την ιστορία και τον πολιτισμό της κάθε χώρας. Την τελευταία μέρα, οι εκπαιδευτικοί συζήτησαν σχετικά με το πρόγραμμα, αξιολόγησαν τις δραστηριότητες της εικονικής συνάντησης και σχεδίασαν τις επόμενες που θα ακολουθήσουν.

 

Share this:

Εισήγηση στο Διεθνές Συνέδριο: «Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση: Ανάπτυξη του Οικολογικού Πολιτισμού των Μαθητών»

Το σχολείο μας συμμετείχε διαδικτυακά, την Πέμπτη 26/10, στο 2ο Διεθνές Μεθοδολογικό-Πρακτικό Συνέδριο «Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση: Ανάπτυξη του Οικολογικού Πολιτισμού των Μαθητών»με την εισήγηση “Education for Sustainabilty” και συγκεκριμένα για τον Λαχανόκηπο της Β’ τάξης του σχολείου μας και την παιδαγωγική του αξιοποίηση στην εκπαιδευτική διαδικασία. Το Διεθνές Συνέδριο διοργανώθηκε από το “SAULĖS” Δημοτικό Σχολείο της Λιθουανίας, το Κέντρο Εκπαίδευσης της Πόλης Šiauliai και την Ακαδημία Šiauliai του Πανεπιστημίου του Vilnius (VUŠA). Περισσότεροι από 68 συμμετέχοντες ερευνητές, επαγγελματίες και εκπρόσωποι σχολικής διοίκησης, από τη Λιθουανία, την Ελλάδα και την Τουρκία, μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους και παρουσίασαν πάνω από 18 εισηγήσεις. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στις στρατηγικές για την ανάπτυξη της οικολογικής κουλτούρας των μαθητών στο σχολείο και στα μέσα εφαρμογής τους. Οι παρουσιάσεις τόνισαν τη σημασία της δικτύωσης με άλλους φορείς (κοινωνικούς εταίρους), προκειμένου να επιτευχθεί η ολοκληρωμένη εκπαίδευση των μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για τη βιώσιμη ανάπτυξη, την διαμόρφωση αξιακών στάσεων και την ανάπτυξη της ευθύνης για βιώσιμη δράση. Οι εκπαιδευτικοί μοιράστηκαν παραδείγματα πρακτικών δραστηριοτήτων, πρωτοβουλιών που υλοποιούν στο σχολείο σε διάφορα μαθήματα, σε εκδηλώσεις της κοινότητας κ.λπ.

Share this:

Μαθητές και εκπαιδευτικοί από την Λεμεσό της Κύπρου επισκέπτονται το σχολείο μας

Το σχολείο μας με μεγάλη χαρά, θα υποδεχτεί για παρακολούθηση εργασίας στο πλαίσιο Εrasmus, εκπαιδευτικούς και μαθητές από σχολείο της Λεμεσού της Κύπρου το διάστημα 6 έως 10 Νοεμβρίου. 

 

Share this:

Etwinning E τάξης- English Challenge

Οι μαθητές των τάξεων Ε1 και Ε2 με την βοήθεια των εκπαιδευτικών Αισώπου Αικατερίνης, Γουγουτσά Χρύσας και Τζανή Γεωργίας ξεκινούν το ευρωπαϊκό πρόγραμμα etwinning με τίτλο “English Challenge” με στόχο να γνωρίσουν και να επικοινωνήσουν στα Αγγλικά με τους μαθητές των άλλων σχολείων καθώς και να μάθουν σχετικά με την κουλτούρα, τα ήθη και τα έθιμα τους! Την Τετάρτη 18/11 οι εκπαιδευτικοί των σχολείων του προγράμματος συναντήθηκαν για πρώτη φορά για συζητήσουν και συναποφασίσουν για τις δραστηριότητες που θα υλοποιήσουν με τους μαθητές τους!

Share this: