Etwinning – JOURNEY TO THE CULTURES

Share this:

2 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό

Με την ευκαιρία του εορτασμού της ημέρας ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄τάξης, οι δασκάλες τους κα Μάρω και κα Μαίρη, η Διευθύντρια κα Ζέτα κι η δασκάλα του τμήματος ένταξης κα Δώρα ντύθηκαν στα μπλε και φωτογραφήθηκαν, τιμώντας την ημέρα.

Τα παιδιά χρωμάτισαν σχετική ζωγραφιά, με κύριο χρώμα το μπλε, χρώμα το οποίο έχει καθιερωθεί για τον αυτισμό. Οι ζωγραφιές πλαισίωσαν σχετική αφίσα που δημιουργήθηκε από τις εκπαιδευτικούς και αναρτήθηκε σε κοινή θέα, σε χώρο του σχολείου.

Μαθητές μεγαλύτερων τάξεων διάβασαν το βιβλίο “Τι έχει ο Γιάννης; Μιλώντας στα παιδιά για τον αυτισμό”, προκειμένου να αποκτήσουν αδρή άποψη για τη συγκεκριμένη διαταραχή.

 

 

Share this:

2 Απριλίου: Παγκόσμια μέρα παιδικού βιβλίου

 
 
Share this:

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης 21/3 οι μαθητές της Ε’ τάξης,  την Παρασκευή 29/3 με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών κ. Αικατερίνης Αισώπου και κ. Νίκης Κωνσταντινίδου συμμετείχαν στην καμπάνια του Δικτύου ASP net της UNESCO, “Χάρισε ένα ποίημα” . Μελέτησαν ποιήματα στα αγγλικά του Ζbigniew Herbert του οποίου το έργο έχει επιρροή από την Αρχαία Ελλάδα και κάποια ποιήματα του παραπέμπουν σε στοιχεία της αρχαιότητας. Στη συνέχεια εμπνεύστηκαν από τα ποιήματα και την Αρχαία Ελλάδα και δημιούργησαν τα δικά τους έργα για τη διακόσμηση της βιβλιοθήκης μας “Βιβλιοπερπατήματα”. Τα έργα αυτά με τη σειρά τους θα εμπνεύσουν τους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου που επισκέπτονται τη βιβλιοθήκη για δανεισμό και υλοποίηση δράσεων. 

 

Share this:

etwinning “English Challenge” – Ε τάξη

Την Τετάρτη 20/3, στο πλαίσιο του προγράμματος etwinning “English Challenge” οι μαθητές της Ε’ Τάξης με την βοήθεια των εκπαιδευτικών τους κ. Αισώπου Αικατερίνης, κ. Γουγουτσά Χρύσας και κ. Τζανή Γεωργίας συναντήθηκαν διαδικτυακά για 2η φορά, με μαθητές των σχολείων του προγράμματος. Ο σκοπός ήταν να μιλήσουν στα Αγγλικά σχετικά με καθημερινές τους συνήθειες και ρουτίνες παίζοντας εκπαιδευτικό παιχνίδι στο wordwall. Οι μαθητές συμμετείχαν με ενθουσιασμό στην διαδικασία παίζοντας και μαθαίνοντας ταυτόχρονα!

 

Share this:

Παγκόσμια Ημέρα Δασών 21/03/2024

Την Τρίτη 19/3, στο πλαίσιο του etwinning προγράμματος “Spread the word: innovative european e-nviron-mental friendly classrooms”, οι μαθητές της Ε’ Τάξης μαζί με τις εκπαιδευτικούς κ. Αισώπου Αικατερίνη, κ. Γουγουτσά Χρύσα και κ. Τζανή Γεωργία, γιόρτασαν την Παγκόσμια Μέρα Δασών (21/3) διαβάζοντας παιδική λογοτεχνία κάτω από την σκιά του δέντρου της σχολικής μας αυλής!

Share this:

Α τάξη – Φύτευση λουλουδιών

Τον ερχομό της αναγέννησης της φύσης γιόρτασαν συμβολικά οι μαθητές της Α’ τάξης του σχολείου μας με αφορμή την ημερολογιακή άφιξη της άνοιξης. Τα παιδιά προσκλήθηκαν να φυτέψουν λουλούδια, για να ομορφύνουν τα παρτέρια μπροστά από τις αίθουσες διδασκαλίας μας. Παράλληλα μιλήσαμε για τον διαχωρισμό των εποχών και τα χαρακτηριστικά τους, όπως και για τις συνθήκες ανάπτυξης των φυτών.

Σκοπός της οικείας από τα βάθη των χρόνων δράσης που συμβαίνει στα περισσότερα ελληνικά σπίτια όπως και σε  όλο τον κοσμο είναι η ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας για την αναγκαιότητα του πράσινου, ιδιαίτερα μέσα στις πόλεις, και η υποστήριξη σε κάθε κινητοποίηση για τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής. Οι εκπαιδευτικοί Μαίρη Αλεξίου και Μάρω Παπανδριανου μίλησαν στους μαθητές για την υπευθυνότητα μέσω της φροντίδας των νεαρών φυτών, στάση που προσδοκά την εξέλιξη της αυτονομίας και της συνεργασίας και στοχεύει στην υιοθέτηση των απαραίτητων για όλα τα παιδιά κοινωνικών δεξιοτήτων. Οι έρευνες έχουν αποδείξει πως η υπευθυνότητα σχετίζεται με υψηλά επίπεδα αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης και πως τα  παιδιά μαθαίνουν να είναι υπεύθυνα, εάν τους δώσουμε ευκαιρίες. Ευχαριστούμε τους γονείς για τη συνεργασία και την προσφορά τους, ευχαριστούμε κυρίως τα παιδιά που έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τη δράση αυτή!

“Ήρθε πάλι άνοιξη! Η γη είναι σαν μικρό παιδί που απαγγέλει ποιήματα!” – Ράινερ Μαρία Ρίλκε

 

Share this:

Ημέρα κατά της βίας 6/3/24

Με αφορμή την 6η Μαρτίου παγκόσμια ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού, οι μαθητές των τμημάτων Α2, Γ2, Β1 με την δασκάλα τους Καλογεροπούλου Ελένη στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων, πραγματοποιήσαν δράσεις. 

Οι μαθητές του Α1 με την δασκάλα τους Μάρω Παπανδριανού, δημιούργησαν μία αφίσα για το λουλούδι της φιλίας 

Οι μαθητές του Α1 με τη δασκάλα τους Τούντα Χριστίνα στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων δημιούργησαν: 

Οι μαθητές της Ε τάξης άδραξαν την ευκαιρία και συζήτησαν στις τάξεις τους για την βία, τον σχολικό εκφοβισμό και για ότι τους προβληματίζει. Στη συνέχεια μαζί με τις εκπαιδευτικούς Γουγουτσά Χρ. και Τζανή Γεωρ. είπαν ένα ηχηρό ΟΧΙ στη βία κάθε μορφής. Με τις τσάντες τους σχεδίασαν στον προαύλιο χώρο συνθήματα όπως “ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ”,  ενώ άφησαν να πετάξουν ψηλά στον ουρανό άσπρα και μαύρα μπαλόνια.  Πέταξαν από τη ζωή το ΜΑΥΡΟ της ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, της ΒΙΑΣ – της ΘΛΙΨΗΣ, της ΑΣΧΗΜΙΑΣ, του ΦΟΒΟΥ και ύψωσαν ψηλά το ΑΣΠΡΟ της ΕΛΠΙΔΑΣ – του ΣΕΒΑΣΜΟΥ – της ΑΓΑΠΗΣ, αξίες που θα έχουν βαθιά μέσα τους.  Αξίες που θα τους ενώνουν.

Πλέον μιλάμε ΔΥΝΑΤΑ
Πλέον λέμε με θάρρος ΟΧΙ 

Στη συνέχεια οι μαθητές της ΣΤ τάξης με τις εκπαιδευτικούς Γεωργίτσα Αικ, Γουγουτσά Ιφ., Μελά Ουρ.  ολοκλήρωσαν τις δράσεις σχεδιάζοντας με τις τσάντες τους τη λέξη ΜΙΛΑ. Οι μεγαλύτεροι μαθητές συμβουλεύουν τους μικρότερους. 

Έχουμε φωνή…ας την χρησιμοποιήσουμε σωστά.  

 

Share this:

Β τάξη-Μια προσφορά αγάπης στο Γηροκομείο από τα προϊόντα του Λαχανόκηπου

Την Τετάρτη 6/3/2024 οι μαθητές των τμημάτων Β1 και Β3 με την βοήθεια των εκπαιδευτικών τους κ. Αισώπου Αικατερίνης, κ. Δρίτσα Αικατερίνης, κ. Καλογήρου Αγγελικής και κ. Τράκα Φωτεινής, επισκέφθηκαν το Γηροκομείο Ναυπλίου. Ο σκοπός της επίσκεψης ήταν η προσφορά των προϊόντων του λαχανόκηπου που καλλιεργούν οι μαθητές της Β’ Τάξης, τα οποία ήταν αντίδια, μαρούλια, μυρώνια, άνιθος και μαϊντανός. Μαθητές, εκπαιδευτικοί και οι γιαγιάδες και παππούδες του Γηροκομείου μας έμειναν ενθουσιασμένοι από την εποικοδομητική συνάντησή τους και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την ανοιξιάτικη σοδιά του κήπου μας!
 
Share this:

Ε τάξη – Συμμετέχουμε στο European School Radio

Οι μαθητές της Ε τάξης είχαν δημιουργήσει στην αρχή της χρονιάς, τον οδηγό Walking around Nafplio στα πλαίσια Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

http://4dim-nafpl.arg.sch.gr/wordpress/?p=4937

Έναν οδηγό που περιέχει πληροφορίες για τα αξιοθέατα του Ναυπλίου.   Στα πλαίσια του μαθήματος της Πληροφορικής και των εργαστηρίων δεξιοτήτων, συμμετείχαν στη διαδικασία ηχογράφησης και ψηφιοποίησης του οδηγού Walking around Naflplio. Το αποτέλεσμα της ηχογράφησης είναι η συμμετοχή μας στο European School Radio με ένα Podcast. Μπορείτε να ακούσετε εδώ τους μαθητές να παρουσιάζουν τα αξιοθέατα της πόλης του Ναυπλίου. 

https://europeanschoolradio.eu/el/episode/10366

Share this: