“Στη γειτονιά της Ελλάδας” – Παρουσίαση παραδοσιακών χορών

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση παρουσίασης παραδοσιακών χορών “Στην γειτονιά της Ελλάδας” που διοργανώνει το 4ο ΔΣ Ναυπλίου σε συνεργασία με τον #ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων.
Ο κ. Τάτσης Κωνσταντίνος εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας έχει οργανώσει και προετοιμάσει την χορευτική μας ομάδα.
Share this:

Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2022

Σήμερα το σχολείο μας είχε γιορτή! Όλοι οι μαθητές μας πήραν μέρος σε νέα αθλήματα, γυμνάστηκαν, έπαιξαν και διασκέδασαν πολύ.
Οι γυμναστές του σχολείου μας, κ. Μπαρούτας Κωνσταντίνος και κ. Τάτσης Κωνσταντίνος, οργάνωσαν ποικίλες δραστηριότητες για τα παιδιά στο προαύλιο. Οι εκπαιδευτικοί μέσα στις σχολικές αίθουσες αξιοποίησαν την ημέρα συζητώντας για το ευ αγωνίζεσθαι, για τους ολυμπιακούς αγώνες και για την ευγενή άμιλλα.
 
Share this:

ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ μπάσκετ για την ΣΤ΄ τάξη

Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης έπαιξαν τον τελευταίο τους αγώνα ως μαθητές του Δημοτικού στις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης. Αφού έπαιξαν σε μικρές ομάδες πρώτα στον τελικό έπαιξαν αγόρια – κορίτσια. Υπεύθυνοι της διοργάνωσης ήταν οι γυμναστές του σχολείου κ.κ. Μπαρούτας Κων. και Τάτσης Κων. Τα παιδιά χάρηκαν τον αγώνα!
 
 
 
 
 
Share this:

ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ 2022 με παραδοσιακούς νησιώτικους χορούς

Το Σάββατο, 11/6/2022, στις 9.30 μ.μ. ομάδες χορού από την Ε΄& την Στ΄ τάξη του σχολείου μας παρουσίασαν παραδοσιακούς νησιώτικους χορούς με θαλασσινό αέρα στην παραλία Ναυπλίου στο Π. Για την διδασκαλία των χορών, την επιλογή των χορών και το πρόγραμμα υπεύθυνος ήταν ο γυμναστής του σχολείου, κ. Κωνσταντίνος Τάτσης. Η εκδήλωση υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων και είχε μεγάλη επιτυχία γιατί τα παιδιά παρουσίασαν μία εξαιρετική παράσταση και πλήθος θεατών τα χειροκρότησε. Οι μαθητές σε δύο ομάδες παρουσίασαν τους χορούς και ο Δημήτρης (ΣΤ3) και η Άρτεμις (Ε2) παρουσίασαν το πρόγραμμα, που είχε ως εξής: Συμπεθέρα από την Ικαρία, Αραπίνα Αμοργού, Ζαγαράκια Κυθήρων, Πράσινο Δεντρί Θάσου Μπάλος, Πεντοζάλης – Κως , Γιαρ Γιαρ Σαμοθράκης, Ροδίτικος ή Πηδηχτός Ρόδου Τσιριγώτικος Κυθήρων, Καλαματιανός Νάξου, Ο χορός των μηχανικών Καλύμνου Λεβαντίνικος Ζακύνθου, Πυργούσικος Χίου, Που’σαι – Να’μαι Σύμης Και όλοι μαζί αποχαιρέτησαν την σχολική χρονιά και καλωσορίζουν το καλοκαίρι με έναν συρτό.

https://www.argolikeseidhseis.gr/2022/06/4_12.

Share this:

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ με παραδοσιακούς χορούς

ο Σάββατο, 11/6/2022, στις 9.30 μ.μ. ομάδες χορού από την Ε΄& την Στ΄ τάξη του σχολείου μας θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς με θαλασσινό αέρα στην παραλία Ναυπλίου στο Π. Για την διδασκαλία των χορών και το πρόγραμμα υπεύθυνος ο γυμναστής του σχολείου μας, κ. Κωνσταντίνος Τάτσης.
Η εκδήλωση υλοποιείται με την υποστήριξη του ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων.

Share this:

Α΄ΤΕΛΙΚΟΙ ΠΙΝΓΚ-ΠΟΝΓΚ 2021-2022

Τη φετινή σχολική χρονιά αξιοποιήθηκε το τραπέζι του πινγκ πονγκ του σχολείου μας, όπου οι μαθητές όλων των τάξεων με την καθοδήγηση του κ Κ. Τάτση έμαθαν τους κανόνες του παιχνιδιού και έκαναν εξάσκηση με ομάδες ανά τάξη. Με την ολοκλήρωση των προκριματικών αγώνων, έφτασε η ημέρα των τελικών με τη συμμετοχή όλων των τμημάτων από τις τάξεις Ε΄& ΣΤ. Με ενθαρρυντικό και αγωνιστικό πνεύμα, η κερκίδα στήριξε τους παίκτες μέχρι την ανάδειξη του νικητή: Στέφανου Π. από την Ε΄τάξη. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με το πινγκ πονγκ ως άθλημα, αρκετά αποφάσισαν να ασχοληθούν περισσότερο με αυτό και χειροκρότησαν τον νικητή κατά την απονομή!

 

Share this:

ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ (2)

Με καμάρι και περηφάνεια παρέλασαν οι μαθητές της Ε΄& της ΣΤ΄ τάξης με συνοδούς τους γυμναστές του Σχολείου κ.κ. Κ. Μπαρούτα & Κ. Τάτση.
Μετά το τέλος της παρέλασης, η Ομάδα Χορού του Σχολείου παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς στην πλατεία Καποδίστρια.

Κλικ στην εικόνα για να δείτε τους χορούς 

 

Share this:

ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ (1)

Ο εορτασμός των εθνικών επετείων, είναι σαν τις παγκόσμιες ημέρες: Μας θυμίζουν για μία ημέρα, αυτά που θα έπρεπε να σκεφτόμαστε κάθε μέρα. Στον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου 2022, ας πετάξει η σκέψη μας σε αυτούς-γνωστούς και άγνωστους ήρωες- που οραματίστηκαν την ελευθερία, αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για να δημιουργηθεί και να ζήσουμε εμείς, οι επόμενες γενιές, σε ένα ελεύθερο κράτος. Ας υποκλιθούμε σε αυτούς που γνωρίζουμε και που δεν γνωρίζουμε, Ας ευχηθούμε να έχουμε και να απολαμβάνουμε την ελευθερία, Ας ευχηθούμε σύνεση στους δυνατούς για να απολαμβάνουν την ειρήνη όλοι οι λαοί! Η Δ/ντρια του Σχολείου, Αργυρή Μπιλιούρη

Ο εορτασμός για την επέτειο της 25ης Μαρτίου φέτος γιορτάστηκε –και πάλι λόγω covid 19 – στις αίθουσες των τμημάτων και στη συνέχεια οι μαθητές άκουσαν επετειακά τραγούδια και η ομάδα χορού έκλεισε τη γιορτή με έναν καλαματιανό.

Στη συνέχεια, η Διευθύντρια του σχολείου κ. Μπιλιούρη και ο κ. Μπαρούτας, υπεύθυνος της παρέλασης, συνόδευσαν τη σημαία στην κατάθεση στεφάνου στο άγαλμα του Ιωάννη Καποδίστρια.
 

 

 

Share this:

ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2022

Περιμένοντας το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς, το Σχολείο μας γιόρτασε την Παρασκευή 4/3/2022 με αποκριάτικες εκδηλώσεις εντός Σχολείου κρατώντας το πρωτόκολλο κατά του κορωνοϊού (αποστάσεις, μάσκες, γάντια, χωρίς συγχρωτισμό). 


Στο πλαίσιο των μαθημάτων και δράσεων, που υλοποιούν οι μαθητές και έχει αποφασίσει το σχολείο, ετοίμασαν και παρουσίασαν αποκριάτικα τραγούδια, παραδοσιακά και σύγχρονα, μιμικούς χορούς και δρώμενα.

Ευχαριστούμε το Δήμο Ναυπλιέων, τον ΔΟΠΠΑΤ και τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τα σουβλάκια που εξασφάλισε για όλα τα παιδιά του σχολείου και πλούτισε τον μπουφέ του αποκριάτικου πάρτι των τμημάτων. Επίσης, ευχαριστούμε για το γαϊτανάκι που δώρισαν στο σχολείο μας και σε όλα τα σχολεία του Δήμου Ναυπλιέων. Οι παρουσιάσεις Οι εκδηλώσεις για την Αποκριά ήταν πλούσιες, είχαν ποικιλομορφία και συμμετείχαν πολλοί μαθητές. Τραγούδια, χοροί και ζωγραφιές ετοιμάστηκε με την καθοδήγηση-διδασκαλία από την κ. Αναστασία Τσουρούνη, μουσικό, τον κ. Κωνσταντίνο Τάτση, γυμναστή, την κ. Αποστολία Μαλαμίτση, δασκάλα –υπεύθυνη εικαστικών.

Κλικ στην εικόνα

Κλικ  στην εικόνα

 

Share this: