ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ- Νοιάζομαι και Δρω

Το Σχολείο μας, ευαισθητοποιημένο στα περιβαλλοντικά προβλήματα προσπαθεί να καλλιεργήσει περιβαλλοντική συνείδηση στους μαθητές με διάφορες δράσεις. Μία από αυτές είναι η συμμετοχή στην ανακύκλωση μπαταριών σε συνεργασία με την εταιρεία ΑΦΗΣ. Φέτος καταφέραμε να συγκεντρώσουμε 30 περίπου κιλά μπαταριών και πιστεύουμε ότι συμβάλλαμε -έστω λίγο – στην μείωση της ρύπανσης της γης μας και πολύ στη συνείδηση των μαθητών μας.

 

Share this:

VIRTUAL WEEK for ERASMUS+KA210 “ShaCH” ολοκληρώθηκε

Από τις 23/05/2022 έως και τις 27/05/2022 το σχολείο μας υλοποίησε την πρώτη κινητικότητα για το Erasmus KA210 με θέμα: “Share your culture”, η οποία ήταν εξ αποστάσεως. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου παρουσίασαν παραδοσιακές ενδυμασίες, χορούς και μουσικά όργανα από όλη την Ελλάδα στους εταίρους – εκπαιδευτικούς και μαθητές – από την Λιθουανία και την Τουρκία. Παρουσιάστηκαν εκπαιδευτικά ψηφιακά εργαλεία από εκπαιδευτικούς και μαθητές που βοηθούν στην ευχάριστη γνωριμία με στοιχεία των κρατών και κάνουν τη μάθηση παιχνίδι και ψηφιακές πλατφόρμες με δεδομένο την τεκμηριωμένη πληροφορία. Εφαρμοσμένες καινοτόμες διδακτικές πρακτικές παρουσιάστηκαν όπως η μουσειακή αγωγή και η ξενάγηση στην έκθεσης του Ιωάννη Καποδίστρια από μαθητές. Πολλά ψηφιακά εργαλεία συνεργατικά, επικοινωνίας και παρουσιάσεων που θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια των προγραμμάτων παρουσιάστηκαν. Αξιοποιήθηκαν διαφορετικές μορφές αξιολόγησης για να αποτυπωθεί η επίδραση της επιμόρφωσης στους συμμετέχοντες- μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Κάθε ημέρα είχε διαφορετική θεματική και όλοι οι ωφελούμενοι εκπαιδευτικοί με τους μαθητές τους συμμετείχαν με διαφορετικό τρόπο στην επιμόρφωση ώστε να εξασφαλιστεί η πρόκληση και η διατήρηση του ενδιαφέροντος, η δημιουργική συμμετοχή των μαθητών, το μοίρασμα σύγχρονων τεχνικών διδασκαλίας και να έχουμε το μέγιστο όφελος κάθε μέρα.

Το καλωσόρισμα έγινε από τη Διευθύντρια του Σχολείου, κ. Αργυρή Μπιλιούρη και η Διευθύντρια Εκπ/σης Αργολίδας κ. Αικατερίνη Δουράνου απεύθυνε χαιρετισμό στους συμμετέχοντες και ευχήθηκε μία δημιουργική εβδομάδα. Η κ. Νίκη Κωνσταντινίδου παρουσίασε την δομή του eTwinning project ShaCH, συνεργατικά εργαλεία για ένα ebook, τα παραδοσιακά μουσικά όργανα και κάλυψε με επιτυχία τις τεχνολογικές ανάγκες της εβδομάδας. Η κ. Αικατερίνη Αισώπου ήταν υπεύθυνη για τις αξιολογήσεις της εβδομάδας, την επικοινωνία με τους εταίρους και είχε τη γλωσσική επιμέλεια όλων των κειμένων που αναρτήθηκαν. Οι μαθητές της ΣΤ τάξης με τις δασκάλες τους κ.κ Γεωργίτσα Αικατερίνη, Μελά Ουρανία & Τζανή Γεωργία είχαν ετοιμάσει: την παρουσίαση εκπαιδευτικών εφαρμογών, ψηφιακών παιχνιδιών και πληροφοριών για την πόλη. Οι κ.κ. Γουγουτσά Ιφιγένεια και Γουγουτσά Χρύσα με τους μαθητές τους Άρτεμη και Στέφανο έδειξαν τις παραδοσιακές ελληνικές στολές, η κ. Κωνσταντινίδου έδειξε τα παραδοσιακά μουσικά όργανα και η κ. Αναστασία Γκολέμη μίλησε για τους παραδοσιακούς χορούς. Η κ Μπιλιούρη Αργυρή συνέδεσε την κουλτούρα με την ιστορία, αναφέρθηκε στην μουσειακή αγωγή ως καλή διδακτική πρακτική, εξήγησε τον τρόπο που αυτή ενσωματώνεται στο αναλυτικό πρόγραμμα και μαθητές της Στ ξενάγησαν στην φυσική και ψηφιακή έκθεση του Καποδίστρια. Μεγάλη ήταν η βοήθεια του κ. Τάτση Κων/νου, που δίδαξε έναν συρτό και η ομάδα χορού της Ε΄ τον χόρεψε βάζοντας στο χορό τους συμμετέχοντες . Επίσης, οι μαθητές της Ε΄ τραγούδησαν «Τ’ Ανάπλι» με την καθοδήγηση της κ. Τσουρούνη Αναστασίας. Και τα δύο live. Αν και οι αποστάσεις των σχολείων μας είναι μεγάλες, με τη βοήθεια της μουσικής και του τραγουδιού και των ποιοτικών παρουσιάσεων, οι συμμετέχοντες γνωρίστηκαν και έσπασε ο πάγος της πρώτης συνάντησης. Ήταν μία εβδομάδα προκλήσεων και νέων εμπειριών, με δυνατό σημείο τις ζωντανές παρουσιάσεις από τους μαθητές, την καλή οργάνωση και το πλούσιο πρόγραμμα. Μία επιμόρφωση, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία και πραγματικά ωφέλησε το σχολείο αποδεικνύοντας την αποτελεσματικότητά του και την επιτυχία των καινοτομιών που εφαρμόζει.

Η ανάπτυξη της τεχνολογίας και οι ανάγκες, που προέκυψαν από την καραντίνα λόγω covid, διαμόρφωσαν την υλοποίηση των προγραμμάτων Erasmus+. Οι δια ζώσης (physical) κινητικότητες συμπληρώθηκαν από τις εξ αποστάσεως (virtual) κινητικότητες με στόχο να πραγματοποιηθεί ένα πρόγραμμα αποτελεσματικά και να είναι πλουσιότερο σε εμπειρίες. Το Σχολείο μας στο πλαίσιο του ShaCH θα πραγματοποιήσει και τις δύο μορφές κινητικότητας. Η διάχυση των γνώσεων, των εμπειριών και των προϊόντων του θα επιτευχθεί μέσω του blog που φιλοξενείται στο παρακάτω link:

https://ka2erasmus4thprimarynafplio.weebly.com/

Είπαν για εμάς:

https://www.argolikeseidhseis.gr/2022/05/erasmus-ka210-shach-4.html

https://www.anagnostis.org/2022/05/29/mathites-apo-nafplio

Share this:

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος επισκέφθηκε το σχολείο και διηγήθηκε βίο αγίου σε όλους τους μαθητές του Σχολείου μας, που τον παρακολούθησαν με σεβασμό και προσήλωση. Με χαρά, οι μαθητές μας δέχτηκαν ένα βιβλίο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας.

Share this:

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Η Ανάσταση του Κυρίου είναι το χαρμόσυνο μήνυμα της ανάστασης του ανθρώπου λυτρωμένου από πάθη, ανησυχίες, αγωνίες. Στην εποχή μας, οι ψυχές των ανθρώπων βιώνουν μεγάλη ταραχή, βρίσκονται σε αναστάτωση, κρύβουν ένταση. Το Άγιο Φως της Ανάστασης ας φωτίσει το δρόμο του καλού, ας βοηθήσει τον καθένα να αναγνωρίσει τις ανάγκες των συνανθρώπων του, να φέρει γαλήνη στις ψυχές και ειρήνη στον κόσμο. Καλή Ανάσταση!!!

Αργυρή Μπιλιούρη, Η Διευθύντρια του Σχολείου

 

Share this:

ΔΩΡΕΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

Το Σχολείο ευχαριστεί το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας για την αγορά και προσφορά αθλητικού υλικού (για πιγκ πογκ, μπειζμπωλ, και άλλα). Έτσι, οι γυμναστές θα διδάξουν διάφορα αθλήματα παίζοντας οι μαθητές/τριες τα αθλήματα.

 

Share this:

ΕΓΓΡΑΦΕΣ Α΄ΤΑΞΗΣ 2022-23

Οι εγγραφές για την Α΄ τάξη για το σχολικό έτος 2022-23 θα πραγματοποιηθούν από 1-3-2022 έως 20-3-2022.
Οι γονείς μπορούν να στείλουν τα δικαιολογητικά στο σχολείο με email (4dimnafpl2@gmail.com), εφόσον ανήκουν χωροταξικά στο σχολείο μας. Τα δικαιολογητικά επισυνάπτονται παρακάτω. 
Για ραντεβού και σχετικές πληροφορίες στο τηλ. 2752026332,   12.00μμ-13.00μμ.
Η Διευθύντρια του Σχολείου
Αργυρή Μπιλιούρη

Δικαιολογητικά Εγγραφής
Αίτηση Εγγραφής
Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ) συμπληρώνεται από γιατρό
Αίτηση για το ολοήμερο
Χωροταξική κατανομή από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Αργολίδας
Από το Βιβλιάριο Υγείας ( τη σελίδα στοιχείων και εμβολίων)

Share this:

ΚΟΨΙΜΟ ΠΙΤΑΣ 2022

Το κόψιμο της πίτας έγινε – λόγω των μέτρων – λίγο εξ αποστάσεως. Η πίτα κόπηκε με την παρουσία λίγων εκπαιδευτικών και μοιράστηκε ονομαστικά σε όλους. Η τυχερή της χρονιάς ήταν η κ. Μακρή Κατερίνα που κέρδισε και το δώρο. Η πίτα όπως και ένα συμβολικό δώρο ήταν προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Η Διευθύντρια επίσης, με κλήρωση μοίρασε δώρα στους εκπαιδευτικούς.

 

Share this:

Διαγωνισμός “Πυθαγόρας” 2022

Ενημέρωση για τον Διαγωνισμό “Πυθαγόρας” η οποία είναι προαιρετική και γίνεται με δική σας πρωτοβουλία.


Σας ενημερώνουμε ότι ο νέος πρωτότυπος Πανελλήνιος Μαθηματικός Διαγωνισμός Μαθηματικών ικανοτήτων « Πυθαγόρας» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας θα πραγματοποιηθεί για 4η συνεχόμενη χρόνια στις 12 Μαρτίου  2022. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στον χώρο που επιλέγει ο ίδιος ο μαθητής/τρια ( στην οικία του/της ή όπου άλλου επιλέξει).

Πληροφορίες για τον διαγωνισμό θα βρείτε:

Στην ιστοσελίδα του Νέου Σχολείου που αποτελεί εξεταστικό κέντρο: 

http://new-school.gr/index.php/nea/126-pythagoras2021-2

 

Share this:

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ για ΔΩΡΕΕΣ

Η Διευθύντρια του Σχολείου, κ. Μπιλιούρη, εκ μέρους του σχολείου ευχαριστεί τους γονείς οι οποίοι ευαισθητοποιούνται από τις ανάγκες που προκύπτουν και συμβάλλουν στην κάλυψή τους. Συγκεκριμένα, ευχαριστεί:
Τον γονέα που προσέφερε μάσκες ΚΝ95 (250 παιδικές και 50 ενηλίκων) ώστε να διαθέτει το σχολείο όταν παραστεί έκτακτη ανάγκη. 
Τον γονέα που προσέφερε ένα καινούριο φωτοτυπικό μηχάνημα στο σχολείο μας. 

Share this: