Εικαστική έκθεση του σχολείου μας σε συνεργασία με το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αργολίδας – Η Μύρτις αναγεννάται

Εγκαίνια εικαστικής έκθεσης του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Αργολίδας σε συνεργασία με το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου.
Επίτιμος καλεσμένος ο Πρόεδρος του “Ινστιτούτου για το παιδί, Μύρτις”,   Επικ. Καθ Μανώλης Παπαγρηγοράκης. 
Εκθέτονται έργα μαθητών Δ΄ Τάξης του σχολείου μας.  Τη δράση για το σχολείο μας οργάνωσε και συντόνισε η εκπαιδευτικός Γαλλικών Σαμπρή Μαρία. 
Σας προσκαλούμε να είστε όλοι εκεί. 

 

 

Share this:

Chandeleur- Η γιορτή της κρέπας  

 
Η Υπαπαντή του Χριστού, στη Γαλλία ονομάζεται Chandeleur και εορτάζεται στις 2 Φεβρουαρίου φτιάχνοντας κρέπες. Σε κάθε σπίτι και σε κάθε σχολείο στη Γαλλία αυτή τη μέρα αναβιώνει το έθιμο της παρασκευής κρέπας. Σύμφωνα με παλιό έθιμο, εάν τη μέρα της Chandeleur δεν γίνονταν κρέπες, η σοδειά του σιταριού όλης της χρονιάς θα καταστρεφόταν.
Έτσι, κι εμείς στο σχολείο μας, φτιάξαμε τις κρέπες μας, τις γεμίσαμε με διάφορες λειχουδιές και τις ευχαριστηθήκαμε.  Όλα τα παιδιά καταχάρηκαν με αυτή τη δραστηριότητα και δώσαμε υπόσχεση να την επαναλάβουμε στο τέλος της σχολικής χρονιάς. 
Υπεύθυνη εκπαιδευτικός:  Ελισσάβετ Ευσταθίου 
Share this:

Συνέντευξη μαθητών σε Ελληνίδα διερμηνέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023 η κ. Δήμητρα Λούκου έδωσε συνέντευξη στους μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων του 4ου ΔΣ Ναυπλίου και μίλησε για τη διερμηνεία, τις ιδιαιτερότητες, τις δυσκολίες αλλά και τις όμορφες πτυχές της δουλειάς της. Η κυρία Λούκου είναι μία από τους 16 Έλληνες διερμηνείς που εργάζονται μόνιμα για την ΕΕ και συνδέθηκε μαζί μας ενώ βρισκόταν στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες λίγο πριν ξεκινήσει την ημέρα της. Σκοπός της συνάντησης ήταν να θέσουν τα παιδιά τις ερωτήσεις τους και να πάρουν πληροφορίες για το επάγγελμα του διερμηνέα. Την ευχαριστούμε θερμά για το χρόνο της και για όσα μοιράστηκε μαζί μας. Επίσης ευχαριστούμε τον κ. Καλλιάνο Θεόδωρο, πρώην στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη βοήθεια του ώστε να έρθουμε σε επαφή με την κ.Λούκου.

Επιμέλεια διοργάνωσης: Σαμπρή Μαρία – Καθηγήτρια Γαλλικών

 

Share this:

«Ζωγραφίζοντας» με το αλφάβητο – Γαλλικά

Και αν τα καλλιγράμματα του Appolinaire συνδυάζουν την ποίηση με τις εικαστικές τέχνες, τα δημιουργήματα της Ε’ τάξης των γαλλικών μας συνεπαίρνουν με τη δημιουργικότητα τους και μετατρέπουν μια δραστηριότητα αντιγραφής σε παιχνίδι φαντασίας.

On dessine avec les lettres de l’alphabet! La créativité des élèves transforme une activité de copie à un jeu d’imagination!

 

Share this:

Παναγία των Παρισίων – Γαλλικά

Η πυρκαγιά της 15ης Απριλίου στην Παναγία των Παρισίων μας έδωσε την αφορμή να συλλέξουμε υλικό  για το ναό αυτό , σύμβολο του Παρισιού αλλά και ολόκληρης της Γαλλίας, μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Οι παρακάτω παρουσιάσεις των μαθητών της Ε’ δημοτικού αποδεικνύουν την ευαισθητοποίησή τους.

L’incendie de Notre Dame de Paris survenu le 15 avril 2019 a incité les élèves de cinquième de notre école de s’occuper de ce monument du patrimoine mondial qui entraîne une très forte émotion, tant en France que dans le reste du monde. Les présentations qui suivent font preuve de la sensibilisation des élèves.

 

 

Share this: