Αγγλοελληνική εφημερίδα” Schooliκομυρμηγκότρυπες…” – Μια εφημερίδα για Φιλανθρωπικό σκοπό

Με μεγάλη μας χαρά και συγκίνηση ολοκληρώσαμε στο γραφείο της Διευθύντριας του σχολείου μας, του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου, την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024 , μια φιλανθρωπική δράση που στηρίχθηκε στα έσοδα της Αγγλοελληνικής Εφημερίδας του Σχολείου μας, η οποία εκδόθηκε υπό την επίβλεψη της κ. Ελευθεριάδη Πιτσάκη Σοφίας , ( Οργανικής Θέσης Καθηγήτριας Αγγλικής Γλώσσας του σχολείου μας και Διευθύντρια Κοινωνικής Αλληλεγγύης της INTERNATIONAL ACTION ART ) και με την εργασία, φιλοτέχνηση και πώληση από τα 3 τμήματα της Στ τάξης του σχολείου ( Στ1, Στ2, Στ3).

Κατά τη διάρκεια της Σχολικής Χρονιάς 2023-24 ετοιμάστηκαν δύο τεύχη, το 33ο και το 34ο τεύχος της Αγγλοελληνικής εφημερίδας ” Schooliκομυρμηγκότρυπες…” , τίτλος με μια σύνθετη λέξη, με 1ο συνθετικό το School ( “Σχολείο ” στην Αγγλική Γλώσσα ). Το συγκεκριμένο έντυπο ξεκίνησε το 2012 ,διεκόπη την τριετία του κορωνοϊού, κι επανήλθε δριμύτερο φέτος. Η εφημερίδα είναι ζωγραφισμένη από παιδιά κι όλη φτιαγμένη στο χέρι! Περιλαμβάνει θέματα που ενδιαφέρουν μικρότερους και μεγαλύτερους μαθητές και αφορούν στη χρονική περίοδο κατά την οποία εκδίδεται.

Κάθε χρόνο την αναλαμβάνει η Στ τάξη του Σχολείου μας, κάθε τμήμα και τεύχος. Πωλείται στα παιδιά του σχολείου όλων των ηλικιών, και το κάθε τμήμα της Στ τάξης αναλαμβάνει να επικοινωνήσει τη δραστηριότητα αυτή κι εκτός σχολείου, ούτως ώστε να την αγοράσουν και να τη διαβάσουν όσο το δυνατό περισσότεροι αναγνώστες. Κάθε γραμμή της είναι μεταφρασμένη και στα Ελληνικά, για να μπορούν να τη διαβάσουν κι όσοι δεν Μιλούν Αγγλικά .

Η φωτογραφία με τα παιδιά δείχνει τα 3 τμήματα της Στ τάξης του σχολείου μας, του 4ο Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου ,που εργάστηκαν φέτος για τα 2 τεύχη που εκδόθηκαν το Σχ. Έτος 2023-24.

Μέγας Χορηγός της πλήρους κάλυψης των εξόδων έκδοσης για φέτος ήταν η οικογένεια του Ιωάννη και της Ελισάβετ Σούγλα, γονείς του μαθητή του Στ 2,  Ε.Σ ,οι οποίοι πάντα στέκονται Αρωγοί μας , ιδιαιτέρως για φιλανθρωπικούς λόγους ,όποτε κι αν ζητήσουμε τη βοήθειά τους!

Για φέτος, η διάθεση των εισπράξεων της εφημερίδας μας, με την ομόφωνη γνώμη και της Στ τάξης του σχολείου μας αλλά και σύσσωμου του Συλλόγου Διδασκόντων έγινε – σχεδόν ισόποσα- στον Σύλλογο Καρκινοπαθών και Φίλων Καρκινοπαθών ν. Αργολίδας ” Η Αλληλεγγύη” και στο Γηροκομείο Ναυπλίου ( ίδρυμα Μ. Ράδου) ως δείγμα ελάχιστης αναγνώρισης των αναγκών που διαχειρίζονται καθημερινώς.

Όλοι Μαζί Μπορούμε να Αλλάξουμε τον Κόσμο γύρω μας προς το Καλύτερο! Ο Εθελοντισμός και η Φιλανθρωπία Οφείλουν να πορεύονται δίπλα δίπλα ,να μεταλαμπαδεύονται στις νεότερες γενιές και να αποτελούν πυξίδα και φάρο Φωτεινό στη Ζωή μας!

Σας ευχαριστούμε πολύ που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας και αγκαλιάσατε τις “Schooliκομυρμηγκότρυπες “! Σας υποσχόμαστε να γινόμαστε κάθε χρόνο και καλύτεροι και να αξιωνόμαστε να συνδράμουμε όπου διαφαίνεται ανάγκη, έστω τα ελάχιστα, με αυτή την ετήσια δράση μας!

Share this:

Ψηφιακή εφημερίδα από το ΣΤ3

Η εφημερίδα του ΣΤ3 είναι έτοιμη! Έχει ψηφιακή μορφή αφού φτιάχτηκε με τη βοήθεια του ψηφιακού εργαλείου story jumper και θέματα πολλά και ποικίλα! Από τα έθιμα της Αποκριάς και του Πάσχα μέχρι συνεντεύξεις από εκπαιδευτικούς, παραδοσιακές συνταγές, βιβλιοπαρουσίαση, αστεία και σταυρόλεξα. Τόσο η δασκάλα κα Ουρανία Μελά όσο και οι μαθητές του τμήματος ευχαριστούν τη δασκάλα πληροφορικής κα Νίκη Κωνσταντινίδου για την πολύτιμη βοήθειά της. Καλό διάβασμα !

Κάνε κλικ πάνω στην εικόνα για να διαβάσεις την εφημερίδα των μαθητών μας. 

Share this:

Οδηγός ξενάγησης – Walking around Nafplio

Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus δημιουργήθηκε οδηγός ξενάγησης για το Παλαιό Ναύπλιο. Ο οδηγός “Walking around Nafplio” έγινε από τους μαθητές της Ε’ Τάξης του 4ου ΔΣ Ναυπλίου με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους κ. Αισώπου Αικατερίνης, κ. Γουγουτσά Χρύσας κ. Κωνσταντινίδου Νίκης και κ. Τζανή Γεωργίας.

Eυχαριστούμε θερμά το label art για την δωρεάν εκτύπωση φυλλαδίων-οδηγών ξενάγησης για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς μας.

Share this:

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΚΤΥΠΩΘΗΚΕ και … έφτασε στα χέρια των δημιουργών- Γ΄

Κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Βιβλίου 2022, οι μαθητές της Γ΄ τάξης συμμετείχαν σε εργαστήριο συγγραφής & εικονογράφησης βιβλίου με την εμψύχωση της κ Λιάνας Δενεζάκη. Μέσα από αυτή τη διαδικασία γεννήθηκε ένα όμορφο βιβλίο εμπνευσμένο από τις περιπέτειες του Οδυσσέα και εικονογραφημένο από τους μαθητές. Ευχαριστούμε την κ. Δενεζάκη που συνέβαλε ώστε να το παραλάβουν οι μικροί δημιουργοί στα χέρια τους!

Η ανάγνωσή του είναι διαθέσιμη στο ιστολόγιο της Σχολικής Βιβλιοθήκης του σχολείου ΒΙΒΛΙΟΠΕΡΠΑΤΗΜΑΤΑ.

Share this:

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ολοκληρώνει ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ – ΣΤ

Το ταξίδι αυτής της έκδοσης ξεκίνησε την προηγούμενη σχολική χρονιά και ολοκληρώθηκε φέτος. Η Διευθύντρια του Σχολείου, Αργυρή Μπιλιούρη, εμπιστεύτηκε μία ιστορία της για παιδιά στους μαθητές της ΣΤ τάξης 2020-21 για να την εικονογραφήσουν. Η εικονογράφηση ολοκληρώθηκε σε ένα εργαστήρι εικονογράφησης με την καθοδήγηση της κ. Λιάνας Δενεζάκη. Οι καραντίνες λόγω covid καθυστέρησαν την ολοκλήρωση του βιβλίου. Με μια μικρή βοήθεια από δύο φετινούς μαθητές της ΣΤ’ τάξης, το βιβλίο ολοκληρώθηκε τη φετινή σχολική χρονιά και εκδόθηκε.

Share this:

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ από το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Από το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ λάβαμε ευχαριστήριο γράμμα για την οικονομική προσφορά των μαθητών του περσινού Δ3 από τα κέρδη της διάθεσης του βιβλίου τους ΗΡΩΕΣ.

Share this:

ΣΥΓΓΡΑΦΗ & ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ – Δ3

 Με αφορμή την επέτειο της επανάστασης του 1821, οι μαθητές του Δ3 με την εμψύχωση της δασκάλας τους κ. Μπρούνχελτσλ, έγραψαν ένα βιβλίο όπου ασχολήθηκαν με την έννοια του ήρωα τότε και σήμερα και πώς αυτός γίνεται ορατός στην πόλη μας. Το βιβλίο με τίτλο ΗΡΩΕΣ παρουσιάστηκε στους γονείς διαδικτυακά στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Επειδή το βιβλίο πήγαινε για εκτύπωση αποφασίστηκε να εικονογραφηθεί. Με την βοήθεια της κ. Δενεζάκη, συγγραφέως και εικονογράφου, σε δύο διαδικτυακές συναντήσεις, οι μαθητές ετοίμασαν ζωγραφιές για να εικονογραφήσουν την ιστορία. Το βιβλίο πήρε την τελική του μορφή, πήγε στο τυπογραφείο και ζητήσαμε την άδεια από το ΧΑΜΟΓΕΛΟ του ΠΑΙΔΙΟΥ να μας επιτρέψει να διαθέσουμε τα κέρδη στον Οργανισμό. Έτσι, οι μαθητές μίλησαν για τις ανάγκες πολλών ανθρώπων και πώς μπορεί ο καθένας να βοηθήσει με σεβασμό στην αξιοπρέπεια του καθενός, που βρίσκεται σε δύσκολη θέση, και η εθελοντική δράση εντάχθηκε στον 3ο Θ.Κ. των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων.

Share this:

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ- Δ1 & Δ2

 Στο πλαίσιο του 4ου θεματικού κύκλου των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, οι μαθητές του Δ1 και του Δ2 με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών των τμημάτων κ.κ. Γουγουτσά Ιφιγένεια, Γουγουτσά Χρύσα και Καραμάνου Σοφία συγκέντρωσαν ερωτήσεις με περιεχόμενο γραμματικής και ετοίμασαν ένα παιχνίδι με κάρτες. Από τη διάθεση του παιχνιδιού συγκεντρώθηκαν χρήματα τα οποία κατατέθηκαν στην Κιβωτό του Κόσμου με στόχο να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές για τις ανάγκες των συνανθρώπων τους, να μάθουν να σκέφτονται τις ανάγκες των άλλων και να προσφέρουν ότι μπορούν.

Share this:

ΕΠΑΙΝΟΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΉΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ στο ΠΑΙΧΝΊΔΙ

Το παιχνίδι, που κατασκεύασαν οι μαθητές της ΣΤ τάξης του σχ.έτους 2019-2020 στο πλαίσιο του προγράμματος “Ιωάννης Καποδίστριας”, με την καθοδήγηση της υπεύθυνης του προγράμματος κ. Αργυρής Μπιλιούρη, απέσπασε Έπαινο από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά στην κατηγορία “Πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων Μαθητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης συναφές με τη λογοτεχνία και τη δημιουργική γραφή”. Μέσα από μια δημιουργική εμπειρία και καινοτόμο προσέγγιση, οι μαθητές έκαναν τη γνώση παιχνίδι, διασκέδασαν και την μοιράστηκαν με άλλους.

 

Share this:

Η εφημερίδα του Β2

 Οι μαθητές του Β2 με την δασκάλα τους κ. Μελά έφτιαξαν την ετήσια εφημερίδα τους χειρόγραφη και χαριτωμένη. Το ετήσιο φύλλο μας εκδόθηκε με την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς. Καλή ενημέρωση! 

 

Share this: