Οδηγός ξενάγησης – Walking around Nafplio

Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus δημιουργήθηκε οδηγός ξενάγησης για το Παλαιό Ναύπλιο. Ο οδηγός “Walking around Nafplio” έγινε από τους μαθητές της Ε’ Τάξης του 4ου ΔΣ Ναυπλίου με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους κ. Αισώπου Αικατερίνης, κ. Γουγουτσά Χρύσας κ. Κωνσταντινίδου Νίκης και κ. Τζανή Γεωργίας.

Eυχαριστούμε θερμά το label art για την δωρεάν εκτύπωση φυλλαδίων-οδηγών ξενάγησης για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς μας.

Share this:

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΚΤΥΠΩΘΗΚΕ και … έφτασε στα χέρια των δημιουργών- Γ΄

Κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Βιβλίου 2022, οι μαθητές της Γ΄ τάξης συμμετείχαν σε εργαστήριο συγγραφής & εικονογράφησης βιβλίου με την εμψύχωση της κ Λιάνας Δενεζάκη. Μέσα από αυτή τη διαδικασία γεννήθηκε ένα όμορφο βιβλίο εμπνευσμένο από τις περιπέτειες του Οδυσσέα και εικονογραφημένο από τους μαθητές. Ευχαριστούμε την κ. Δενεζάκη που συνέβαλε ώστε να το παραλάβουν οι μικροί δημιουργοί στα χέρια τους!

Η ανάγνωσή του είναι διαθέσιμη στο ιστολόγιο της Σχολικής Βιβλιοθήκης του σχολείου ΒΙΒΛΙΟΠΕΡΠΑΤΗΜΑΤΑ.

Share this:

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ολοκληρώνει ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ – ΣΤ

Το ταξίδι αυτής της έκδοσης ξεκίνησε την προηγούμενη σχολική χρονιά και ολοκληρώθηκε φέτος. Η Διευθύντρια του Σχολείου, Αργυρή Μπιλιούρη, εμπιστεύτηκε μία ιστορία της για παιδιά στους μαθητές της ΣΤ τάξης 2020-21 για να την εικονογραφήσουν. Η εικονογράφηση ολοκληρώθηκε σε ένα εργαστήρι εικονογράφησης με την καθοδήγηση της κ. Λιάνας Δενεζάκη. Οι καραντίνες λόγω covid καθυστέρησαν την ολοκλήρωση του βιβλίου. Με μια μικρή βοήθεια από δύο φετινούς μαθητές της ΣΤ’ τάξης, το βιβλίο ολοκληρώθηκε τη φετινή σχολική χρονιά και εκδόθηκε.

Share this:

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ από το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Από το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ λάβαμε ευχαριστήριο γράμμα για την οικονομική προσφορά των μαθητών του περσινού Δ3 από τα κέρδη της διάθεσης του βιβλίου τους ΗΡΩΕΣ.

Share this:

ΣΥΓΓΡΑΦΗ & ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ – Δ3

 Με αφορμή την επέτειο της επανάστασης του 1821, οι μαθητές του Δ3 με την εμψύχωση της δασκάλας τους κ. Μπρούνχελτσλ, έγραψαν ένα βιβλίο όπου ασχολήθηκαν με την έννοια του ήρωα τότε και σήμερα και πώς αυτός γίνεται ορατός στην πόλη μας. Το βιβλίο με τίτλο ΗΡΩΕΣ παρουσιάστηκε στους γονείς διαδικτυακά στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Επειδή το βιβλίο πήγαινε για εκτύπωση αποφασίστηκε να εικονογραφηθεί. Με την βοήθεια της κ. Δενεζάκη, συγγραφέως και εικονογράφου, σε δύο διαδικτυακές συναντήσεις, οι μαθητές ετοίμασαν ζωγραφιές για να εικονογραφήσουν την ιστορία. Το βιβλίο πήρε την τελική του μορφή, πήγε στο τυπογραφείο και ζητήσαμε την άδεια από το ΧΑΜΟΓΕΛΟ του ΠΑΙΔΙΟΥ να μας επιτρέψει να διαθέσουμε τα κέρδη στον Οργανισμό. Έτσι, οι μαθητές μίλησαν για τις ανάγκες πολλών ανθρώπων και πώς μπορεί ο καθένας να βοηθήσει με σεβασμό στην αξιοπρέπεια του καθενός, που βρίσκεται σε δύσκολη θέση, και η εθελοντική δράση εντάχθηκε στον 3ο Θ.Κ. των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων.

Share this:

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ- Δ1 & Δ2

 Στο πλαίσιο του 4ου θεματικού κύκλου των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, οι μαθητές του Δ1 και του Δ2 με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών των τμημάτων κ.κ. Γουγουτσά Ιφιγένεια, Γουγουτσά Χρύσα και Καραμάνου Σοφία συγκέντρωσαν ερωτήσεις με περιεχόμενο γραμματικής και ετοίμασαν ένα παιχνίδι με κάρτες. Από τη διάθεση του παιχνιδιού συγκεντρώθηκαν χρήματα τα οποία κατατέθηκαν στην Κιβωτό του Κόσμου με στόχο να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές για τις ανάγκες των συνανθρώπων τους, να μάθουν να σκέφτονται τις ανάγκες των άλλων και να προσφέρουν ότι μπορούν.

Share this:

ΕΠΑΙΝΟΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΉΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ στο ΠΑΙΧΝΊΔΙ

Το παιχνίδι, που κατασκεύασαν οι μαθητές της ΣΤ τάξης του σχ.έτους 2019-2020 στο πλαίσιο του προγράμματος “Ιωάννης Καποδίστριας”, με την καθοδήγηση της υπεύθυνης του προγράμματος κ. Αργυρής Μπιλιούρη, απέσπασε Έπαινο από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά στην κατηγορία “Πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων Μαθητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης συναφές με τη λογοτεχνία και τη δημιουργική γραφή”. Μέσα από μια δημιουργική εμπειρία και καινοτόμο προσέγγιση, οι μαθητές έκαναν τη γνώση παιχνίδι, διασκέδασαν και την μοιράστηκαν με άλλους.

 

Share this:

Η εφημερίδα του Β2

 Οι μαθητές του Β2 με την δασκάλα τους κ. Μελά έφτιαξαν την ετήσια εφημερίδα τους χειρόγραφη και χαριτωμένη. Το ετήσιο φύλλο μας εκδόθηκε με την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς. Καλή ενημέρωση! 

 

Share this:

ΠαίΖΩντας στο Αναπλάκι μας το μπλοκ του Στ3

Το μπλοκ με Φύλλα Εργασίας δημιουργήθηκε στο τέλος του προγράμματος Τοπικής Ιστορίας που υλοποίησε η τάξη ΣΤ3 με τη δασκάλα τους κ. Μαστοράκη Μαρία. Αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τις γνώσεις που συγκέντρωσαν οι μαθητές, τον βαθμό εμπέδωσης, τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία που αναπτύχθηκε. Δημιουργική και πρωτότυπη δουλειά.

Share this:

Η ΝΕΡΑΪΔΑ ΚΑΙ Ο ΝΑΝΟΣ

Μία από τις ιστορίες του βιβλίου “Κάθε γράμμα…. μια ιστορία” του Β3 εικονογραφήθηκε από την ομάδα Εικαστικών με μαθητές της Στ΄τάξης και έδωσε ένα όμορφο μικρό παραμυθάκι.

Share this: