Παιχνίδια κατασκοπείας στη Βιβλιοθήκη μας

Με τα παιχνίδια της ‘Κατασκοπείας’ και της ‘Αλφαβητικής Σειράς’ κλείνει για φέτος η πολύπλευρη δραστηριότητά μας με τη βιβλιοθήκη του σχολείου και τη φιλόξενη αίθουσά της. Οι μαθητές της Β’2 τάξης, εξοικειωμένοι με το περιβάλλον και έτοιμοι να αναμετρηθούν στην εύρεση και καταχώρηση λέξεων από άγνωστα κείμενα, εξάσκησαν για μια ακόμη φορά τις γνώσεις τους με μεγάλη επιτυχία! Τα αποτελέσματα έκαναν περήφανη τη δασκάλα τους Μάρω Παπανδριανού και τα μικρά σαΐνια ευχαριστήθηκαν μια διαφορετική ώρα διδασκαλίας. Και του χρόνου με νέες δράσεις! 
 
 
Share this:

Β2 – Δράσεις στη σχολική βιβλιοθήκη

Με την ολοκλήρωση του 3ου Εργαστηρίου Δεξιοτήτων που προσέγγισε την ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης των παιδιών, οι μαθητές της Β’2 τάξης με την εκπαιδευτικό Παπανδριανού Μάρω, παρακολούθησαν ψηφιακή αφήγηση με θέμα ‘Το κόκκινο κοτοπουλάκι’, στον χώρο της σχολικής βιβλιοθήκης. Το e-book διαβάστηκε και αναλύθηκε στα βασικά νοήματά του που αφορούσαν τη διαφορετικότητα και την αποδοχή της μέσα στο κοινωνικό σύνολο. Τα παιδιά εργάστηκαν ομαδικά και πέραν των κύριων κατευθύνσεων, η φιλαναγνωσία καλλιεργήθηκε ως παράλληλος στόχος.
 
Ακολούθως στον ίδιο χώρο τα παιδιά μυήθηκαν στη δημιουργική γραφή μέσα από το παιχνίδι της “τυχαίας γραφής”. Παρήγαγαν σε ομάδες μικρές ιστορίες με εναρκτήριο τυχαίες φράσεις παρμένες από τυχαία επιλεγμένα βιβλία. Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από την άψογη συνεργασία που επέδειξαν οι μαθητές, τα κείμενα που δημιουργήθηκαν επιλέχθηκε από τους ίδιους να αφορούν αξίες και κοινωνικές δεξιότητες που επεξεργάστηκαν σε προηγούμενα εργαστήρια δεξιοτήτων και παγκόσμιες ημέρες που γιορτάστηκαν στο σχολείο μας.
 
Η αξιολόγηση της σχολικής μονάδας στη βιβλιοθήκη θα συνεχιστεί με τα παιχνίδια της ‘αλφαβητικής σειράς’ και της ‘κατασκοπείας’, σύμφωνα με σχέδιο δράσης του σχολείου μας για το τρέχον έτος “Βιβλίο… Ανοιχτό παράθυρο στον κόσμο”. 
 
 
Share this:

Δ2 – Παρουσίαση ζώων που κινδυνεύουν με εξαφάνιση

Στο μάθημα της Μελέτης Περιβάλλοντος οι μαθητές του Δ2 με τη δασκάλα τους Βασιλείου Μιλένα, μίλησαν με τα παιδιά για τα ζώα που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν.  Αφού μίλησαν για αρκετά είδη που κινδυνεύουν με εξαφάνιση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τα παιδιά διάλεξαν κάποιο συγκεκριμένο ζώο για να το παρουσιάσουν στην τάξη. Οι εργασίες τους ήταν πολύ ωραίες, έμαθαν πολλές πληροφορίες και συμφωνήσαν όλοι μεταξύ τους πως πρέπει να προστατεύουμε τη φύση.

 
 
Share this:

B2 – Δημιουργία σελιδοδεικτών

Με δημιουργία σελιδοδεικτών ασχολήθηκαν οι μαθητές του του 2ου τμήματος της Β’ τάξης. Τα παιδιά έδωσαν χρώμα σε κοινά χαρτόνια, κόλλησαν και πέρασαν κορδέλες δημιουργώντας έτσι σελιδοδείκτες με αγαπημένους ήρωες και εικόνες. Η παιδική φαντασία στα καλύτερά της! 
 
Share this:

Διάχυση του Προγράμματος “Το ΝΕΡΟ θυμάται”

Στο πλαίσιο της δράσης για το νερό, οι μαθητές μαζί με τους εκπαιδευτικούς, δημιούργησαν ένα σύνολο κανόνων περιβαλλοντικής συμπεριφοράς στο σχολείο και στο σπίτι.
 
 
 
 
 
Share this: