Δωρεά βιβλίων από το Fougaro Artcenter

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου δέχτηκε δωρεά 35 παιδικών λογοτεχνικών βιβλίων από το Fougaro Artcenter. Σαν χώρος Τέχνης και Πολιτισμού αποδεικνύει έμπρακτα πως υποστηρίζει τις αρχές του.
Το σχολείο μας με μεγάλη χαρά εμπλούτισε την Σχολική Βιβλιοθήκη “Βιβλιοπερπατήματα” και σε συνδυασμό με το πρόγραμμα δανειστικής βιβλιοθήκης που εφαρμόζουμε, τα παιδιά μας θα έχουν την δυνατότητα να γίνουν πλουσιότεροι αναγνώστες.
Η όλη δράση ήταν εμπνευσμένη από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου και με την συνεργασία της Διεύθυνσης του Σχολείου και των εκπαιδευτικών του, βρήκαμε άμεση ανταπόκριση από το Fougaro ArtCenter και τη Μαρία Κωνσταντοπούλου.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες, θα θέλαμε να εκφράσουμε στην κ. Κυριακοπούλου Φλωρίκα που πάντα στηρίζει το έργο μας. 
Ευχαριστούμε πολύ και ελπίζουμε και σε μελλοντικές συνεργασίες!
 
 
Share this:

Χριστουγεννιάτικη Θεατρική παράσταση προσφορά του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων

 
 
 
Share this:

ΔΩΡΕΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

Το Σχολείο ευχαριστεί το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας για την αγορά και προσφορά αθλητικού υλικού (για πιγκ πογκ, μπειζμπωλ, και άλλα). Έτσι, οι γυμναστές θα διδάξουν διάφορα αθλήματα παίζοντας οι μαθητές/τριες τα αθλήματα.

 

Share this:

ΚΟΨΙΜΟ ΠΙΤΑΣ 2022

Το κόψιμο της πίτας έγινε – λόγω των μέτρων – λίγο εξ αποστάσεως. Η πίτα κόπηκε με την παρουσία λίγων εκπαιδευτικών και μοιράστηκε ονομαστικά σε όλους. Η τυχερή της χρονιάς ήταν η κ. Μακρή Κατερίνα που κέρδισε και το δώρο. Η πίτα όπως και ένα συμβολικό δώρο ήταν προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Η Διευθύντρια επίσης, με κλήρωση μοίρασε δώρα στους εκπαιδευτικούς.

 

Share this:

NEO Δ.Σ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων έδωσαν το Δ.Σ. που θα υπηρετήσει τις ανάγκες του Σχολείου μας για τα επόμενα δύο χρόνια.

Βιργινία Καούνη – Καπενεκάκη, πρόεδρος
Γεωργακοπούλου – Δήμα Ανθή, αντιπρόεδρος
Δωρής Σταύρος, ταμίας
Σαλεσιώτη – Δελλή Αικατερίνη, γραμματέας
Αποστολίδη- Λιάπη Ντόρα, έφορος
Τσιλικάτη – Πρέντζιπα Φλορένια, μέλος
Ψύχα – Μαργιώλα Άννα , μέλος
Ο κ. Κοντογιάννης , ελεγκτής πεπραγμένων

Share this:

ΕΝΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ “ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΡΙΚΟ” ΠΡΟΑΥΛΙΟ

Στο καιρό της καραντίνας του Νοεμβρίου 2020, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, γονείς του σχολείου προσφέρθηκαν να ανανεώσουν τα χρώματα στα ζωγραφισμένα παιχνίδια του προαυλίου και να προσθέσουν καινούρια παιχνίδια ώστε τα παιδιά να απασχολούνται εποικοδομητικά στο διάλειμμα και το προαύλιο μεταμορφώθηκε.

Ζωγράφισαν μια ποικιλία από επιμορφωτικά επιδαπέδια παιχνίδια που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και τα ενδιαφέροντα των μαθητών: τρίλιζες, φιδάκι, κουτσό, σκάκι γίνονται μέρος της καθημερινότητας, δίνοντας μία άλλη διάσταση στο παιχνίδι της αυλής κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων. Άλλα είναι απλά και άλλα πιο απαιτητικά.  Επιλέχθηκαν ώστε να προσφέρουν χαρά και να καλλιεργούν δεξιότητες κιναισθητικές, γνωστικές, στρατηγικής και κυρίως να αναπτύσσουν τη συνεργασία.  Συμβάλλουν στην ψυχαγωγία των μαθητών στο διάλειμμα και στην παιχνιδοποίηση της μάθησης καθώς την ώρα της γυμναστικής οι μαθητές αθλούνται και μαθαίνουν με αθλητική τρίλιζα, ασκήσεις ισορροπίας, ταχύτητας.

 
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων

Ευχαριστεί θερμά την Διευθύντρια κ. Μπιλιούρη Αργυρή που αγκάλιασε την ιδέα μας και συναίνεσε στην υλοποίησή της. Τον εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής κ. Τάτση Κώστα για την στήριξη και την συνεργασία του. Τον κ. Σούγλα Γιάννη και το Print Press για την προσφορά των στένσιλ που χρησιμοποιήθηκαν. Τον κ. Γαλατά Αθαν. για την φωτογράφηση από ψηλά. Τέλος ευχαριστεί ιδιαιτέρως όσους γονείς, που με ζήλο και ενθουσιασμό αφιέρωσαν προσωπικό χρόνο και στήριξαν το Σύλλογο !!!

Share this:

Χώρος Πρώτων Βοηθειών

Η επίμονη πρόταση της Διευθύντριας του Σχολείου, κ. Μπιλιούρη, να δημιουργηθεί χώρος Πρώτων Βοηθειών, στο σχολείο ευοδώνεται μετά από τρία χρόνια και το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου αποκτά μια αίθουσα που θα λειτουργεί ως χώρος Πρώτων Βοηθειών για τους μαθητές του Σχολείου μας. Ο μεγάλος αριθμός μαθητών του σχολείου μας, η υγιεινή που πρέπει να τηρείται σε τραυματισμούς, η επιδημία του covid-19, απαιτούν την ύπαρξη συγκεκριμένου χώρου που θα εξασφαλίζει την παροχή σωστής περίθαλψης στους μαθητές, όταν την χρειάζονται.

Στην επιτυχία του εγχειρήματος συνετέλεσαν ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, που αγκάλιασε την ιδέα και ανέλαβε τον χρωματισμό της αίθουσας και τον καθαρισμό του πατώματος, ο κ. Φιλίνης και η κ. Μπάρλα για τη διάθεση του φαρμακευτικού υλικού, η κ. Λιάπη, για τη δωρεά του κρεβατιού, ο κ. Μακαρατζής, για την δωρεά του ψυγείου και οι ανώνυμοι δωρητές που προσέφεραν ιατρικό εξοπλισμό.

Η αίθουσα διαμορφώθηκε ανάλογα, εξοπλίστηκε με κρεβάτι, φαρμακευτικό υλικό, ιατρικά εργαλεία, λάμπα αποστείρωσης, ψυγείο και η Σχολική Νοσηλεύτρια, κ. Γκολέμη Αφροδίτη προσφέρει απρόσκοπτα και με ζήλο τις υπηρεσίες της στους μαθητές.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διευθύντρια του Σχολείου επισημαίνουν το σημαντικό ρόλο της συμμετοχής και της συνεργασίας και ευχαριστούν όσους συνέβαλαν στην δημιουργία της αίθουσας Πρώτων Βοηθειών – Αναρρωτηρίου.Έγραψαν για εμάς: https://www.argolikeseidhseis.gr/2020/10/4_29

 

Share this: