Βράβευση – Ευρωπαϊκές ετικέτες ποιότητας Etwinning

Τα etwinning προγράμματα δίνουν την ευκαιρία για δημιουργική και καινοτόμα μάθηση και συνεργασία με σχολεία άλλων χωρών. Βγαίνουν από τα στενά όρια της τάξης και βοηθούν τους μαθητές να αποκτήσουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Το σχολείο μας κατά το διδακτικό έτος 2022-2023 πήρε μέρος σε προγράμματα etwinning. Ιδιαίτερη ήταν η τιμή όταν ανακοινώθηκε πως βραβευτήκαμε με ευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητας. Το σχολείο μας ευχαριστεί όλους τους εμπλεκόμενους (μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, την Διεύθυνση του σχολείου) στην πορεία των προγραμμάτων μας καθώς βοήθησαν στην υλοποίηση τους.

 

Share this:

Κανόνες ασφαλούς πλοήγησης – Εtwinning “Spread the word”

 
Share this:

Παραδοσιακές φορεσιές – Εtwinning “HAPPY CHILDREN TALKING, WRITING, READING WITH CLIL”

 
Share this:

Etwinning – Ανταλλαγή Χριστουγεννιάτικων καρτών

Στο πλαίσιο των προγραμμάτων etwinning ” JOURNEY TO THE CULTURES” και “English Challenge” παραλάβαμε χριστουγεννιάτικες κάρτες δημιουργίας των μαθητών από σχολεία της Γεωργίας, Ιταλίας, Ρουμανίας και Τουρκίας. Οι μαθητές της Ε’ Τάξης, της Β’ Τάξης και των τμημάτων Γ1 και Γ2 τις δέχθηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό και περιμένουν με μεγάλη χαρά την συνέχεια των δράσεων συνεργασίας και επικοινωνίας που αποτελούν και βασικούς στόχους των προγραμμάτων αυτών.

Share this:

Etwinning Γ1, Γ2- Διαδικτυακή συνάντηση

 
Share this:

Etwinning- English Challenge

 
Share this:

Etwinning – Journey to the cultures

Την Τετάρτη 13/12 οι μαθητές της Β’ Τάξης με την βοήθεια των εκπαιδευτικών Αισώπου Αικατερίνης, Δρίτσα Αικατερίνης και Τράκα Φωτεινής, στο πλαίσιο του etwinning προγράμματος “JOURNEY TO THE CULTURES”, πραγματοποίησαν την πρώτη διαδικτυακή συνάντηση με τους μαθητές από το σχολείο της Ρουμανίας, με σκοπό να γνωριστούν, να τραγουδήσουν τα “Τρίγωνα Κάλαντα” στα ελληνικά, ρουμάνικα και αγγλικά και τέλος να ανταλλάξουν ευχές για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά!

Share this:

Χριστουγεννιάτικες κάρτες από την Κύπρο

Την Δευτέρα 11/12/2023 έφθασαν στο σχολείο μας Χριστουγεννιάτικες κάρτες, δημιουργίες των Κύπριων μαθητών, για τους μαθητές της ΣΤ’ Τάξης μας. Οι Κύπριοι μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαν επισκεφθεί το σχολείο μας στο πλαίσιο προγράμματος ERASMUS το διάστημα από 6 έως 10/11/2023 και τα παιδιά είχαν συμφωνήσει να ανταλλάξουν Χριστουγεννιάτικες κάρτες. Οι δικές μας εστάλησαν και παραλήφθηκαν από την ΣΤ’ Τάξη του ΙΣΤ Δημοτικού Σχολείου Ζακακίου Πολυκάρπου Βλάχου στην Λεμεσό και έγιναν δεκτές με μεγάλη χαρά. Ίδια χαρά πλημμύρισε και τους δικούς μας μαθητές σήμερα. Οδηγηθήκαμε όλοι με τον καλύτερο τρόπο στο πνεύμα των Χριστουγέννων που σημαίνει αγάπη, αδελφοσύνη, αλληλεγγύη και συνεργασία.

 

 
Share this:

Etwinning Διαδικτυακή συνάντηση μαθητών -“Spread the word”

Την Τρίτη 12/12 οι μαθητές της Ε’ Τάξης στο πλαίσιο του etwinning “Spread the word: Innovative European e-nviron-mental friendly classrooms” πραγματοποιήσαν την πρώτη διαδικτυακή συνάντηση με τους μαθητές των άλλων σχολείων του προγράμματος με σκοπό να γνωριστούν, να παρουσιάσουν δραστηριότητες που είχαν προετοιμάσει. Οι μαθητές μας τραγούδησαν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και παρουσίασαν το τραγούδι που έφτιαξαν για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. 
Η συγγραφέας κ. Βλιώρα Ελένη παρουσίασε το βιβλίο της “Ο Γιάννης, ο Γιάννος, ο Μ.Α.Υ.Ρ.Ο.Σ κι εγώ” σχετικά με την την δύναμη της φιλίας, την επικοινωνία στην οικογένεια και την αλληλοκατανόηση καθώς και το επιτραπέζιο παιχνίδι που είχε δημιουργηθεί από μαθητές με ερωτήσεις από το βιβλίο.
 
 
 
Share this:

Βράβευση – Etwinning School 2023-2024

Το σχολείο μας, 4ο Δημοτικό σχολείο Ναυπλίου, για 2η συνεχόμενη φορά βραβεύτηκε με την ευρωπαϊκή ετικέτα Etwinning Schools 2023-2023.  Η ετικέτα αυτή απονεμήθηκε σε 4501 Ευρωπαϊκά σχολεία και σε 132 σχολεία σε όλη την Ελλάδα. 

Με την Ετικέτα Σχολείου eTwinning, το eTwinning αναγνωρίζει και αξιολογεί τη συμμετοχή, τη δέσμευση και την αφοσίωση όχι μόνο των μεμονωμένων eTwinners, αλλά ολόκληρου του σχολείου, όπου συνεργάζονται ομάδες εκπαιδευτικών. Αξιολογείται ολόκληρο το σχολείο, για την οργάνωσή του, τις δράσεις του, τις συνεργασίες του, τις καλές πρακτικές,  τις καινοτομίες του και την καλλιέργεια κουλτούρας συνεργασίας. Τα σχολεία που βραβεύονται με Etwinning Label αναφέρονται ως πρωτοπόρα. 

Τα οφέλη από τα έργα etwinning είναι πολλαπλά για τους μαθητές: Ενισχύονται τα κίνητρα των μαθητών για δημιουργική μάθηση, τονίζεται η διαπολιτισμικότητα φέρνοντας μαθητές και εκπαιδευτικούς από διαφορετικές χώρες και κουλτούρες σε επαφή και αναπτύσσονται τεχνολογικές δεξιότητες από την χρήση Νέων Τεχνολογιών. 

Συγχαρητήρια σε όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές για το συλλογικό πνεύμα συνεργασίας. 

Share this: