Η ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ για τη διαφορετικότητα ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ – Δ1

Οι μαθητές του Δ1 με την καθοδήγηση της δασκάλας τους κ. Δρίτσα Αικατερίνης υλοποίησαν πρόγραμμα εργαστηρίου Δεξιοτήτων για την διαφορετικότητα, και διάβασαν βιβλία για να καλλιεργήσουν την φιλαναγνωσία και να γνωρίσουν καλύτερα το διαφορετικό. Μία από τις δραστηριότητες ήταν να ζωγραφίσουν μία ζωγραφιά που να δείχνει πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε το διαφορετικό αξιοποιώντας τους ήρωες των παραμυθιών: Το Κάτι Άλλο της CAVE KATHRYN , Το πολύχρωμο παιδί του Μιχαλόπουλου και Το αγόρι με τη βαλίτσα, της Καλογεροπούλου.
Μία από τις ζωγραφιές συνέχισε το ταξίδι της και στο εργαστήρι πληροφορικής, με τη βοήθεια της κ. Κωνσταντινίδου Νίκης, οι μαθητές μπήκε σε ένα ψηφιακό puzzle maker και έγινε παιχνίδι με διάρκεια.

Οι μαθητές του Δ1 το μοιράζονται μαζί σας για ώρες χαλάρωσης το puzzle με την επεξήγηση ότι: Όλοι οι άνθρωποι , όποιο χρώμα και να έχουν, όλοι οι άνθρωποι, όποια μορφή και να έχουν, μπορούν να συνυπάρξουν και να πορευτούν στη ζωή.

Κλικ για το Ψηφιακό Παζλ

 

Share this:

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ… ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΣΤΟ eTwinning ShaCH

Η επιλογή του λογότυπου για το ShaCH eTwinning project πραγματοποιήθηκε με ψηφοφορία. Για την επιλογή του ψήφισαν 758 άτομα από τις 3 συμμετέχουσες χώρες, δραστηριότητα που εξασφαλίζει την συμμετοχή στο πρόγραμμα, τη διαύγεια των αποτελεσμάτων και αναδεικνύονται οι δημοκρατικές αρχές που διαπνέουν το έργο. Τα έργα ήταν έξι. Συγχαρητήρια για όλες τις δημιουργίες.
Όμως, το σχολείο μας είναι περήφανο γιατί το νικητήριο logo είναι δημιουργία της μαθήτριας της ΣΤ’ τάξης Αριάδνας Χασάπη.

 

Share this:

ΤΟ ΝΕΡΟ, ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ Ε3

Την Τετάρτη 11/05/2022 οι μαθητές του Ε3 στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και του προγράμματος E-twinning “Changing for a better planet” έκαναν μια μεγάλη βόλτα στον Αργολικό Κόλπο. Σε αυτήν την αποστολή ήταν μαζί με την τάξη ο κύριος Κωνσταντίνος Παπασπυρόπουλος, Γεωλόγος και Επιστημονικός Συνεργάτης ΠΜΣ “Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος Καταστροφών και Κρίσεων” του Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος ΕΚΠΑ. Μας οδήγησε σε ένα υπέροχο ταξίδι με πολλές σημαντικές και ενδιαφέρουσες στάσεις. Ο Αργολικός κόλπος ήταν το πεδίο μας και η εξερεύνησή μας, μάς αποκάλυψε πολλά μυστικά. Ακολουθήσαμε το νερό από τις πηγές μέχρι τη στιγμή που φτάνει στις βρύσες μας.
1η στάση: Ανάβαλος (Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Μαυρόγιαννη για τις πληροφορίες και τη φιλοξενία.)


2η στάση: Λίμνη Λέρνη, ποταμός Πόντινος, πηγή Αμυμώνη


3η στάση: Κεφαλάρι – Ζωοδόχος Πηγή


4η στάση: Αντλιοστάσιο Δήμου Ναυπλιέων (Ευχαριστούμε πολύ τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. κ. Γεώργιο Καχριμάνη για την προθυμία, τη βοήθειά του, τα κεράσματα και τον Χημικό Μηχανικό της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. κ. Γεώργιο Πατάτση για την κατατοπιστικότατη παρουσίασή του και τα πειράματά του.)


5η στάση: Δεξαμενή Ακροναυπλίας Δήμου Ναυπλιέων (Ρολόι)

Μαθαίνουμε, Ενδιαφερόμαστε και Ενεργούμε! ​
Ελπίζουμε να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο!

#eTwinning , #SkillsLabs

 

Share this:

ΗΜΕΡΑ ΕΥΡΩΠΗΣ 2022- Ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός του σχολείου

Ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός του σχολείου μας διαμορφώνεται από τα προγράμματα και τις δραστηριότητες που υλοποιούν οι εκπαιδευτικοί με τους μαθητές τους. Η κ. Αργυρή Μπιλιούρη, Διευθύντρια του Σχολείου, στην εκδήλωση για την Ημέρα Ευρώπης, 9 Μαΐου 2022, παρουσίασε τα ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιούνται στο σχολείο και εστίασε στην διάκριση eTwinning School, που κέρδισε το σχολείο.

 

 

Share this:

Etwinning E3 Changing for a better planet

Οι μαθητές του Ε3 στα πλαίσια του προγράμματος E-twinning “Changing for a better planet” δημιούργησαν συνεργατικά με τους συμμαθητές τους από την Πορτογαλία και την Τουρκία ένα τραγούδι με τίτλο “Water Heroes”. Γύρισαν επίσης ένα videoclip με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν σχετικά με τη σπατάλη του νερού! Η δύναμη του εθελοντισμού βρίσκεται στα χέρια των παιδιών!

 

 

Share this:

eTwinning- How about being my penpal? -ΣΤ3

Οι μαθητές του Στ3, την Πέμπτη 7/4, στα πλαίσια του προγράμματος etwinning “How about being my penpal?” που υλοποιείται στην τάξη από τις εκπαιδευτικούς Τζανή Γεωργία (Δασκάλα της τάξης) και Αισώπου Αικατερίνη (Καθηγήτρια Αγγλικών), συνάντησαν διαδικτυακά τους μαθητές των σχολείων της Τουρκίας και της Ρουμανίας, παρουσίασαν τον εαυτό τους και γνώρισαν τους “penpals” τους.

Share this:

E3: eTwinning “Letters on air”

Οι μαθητές του Ε3 την Τετάρτη 13/4, στα πλαίσια του προγράμματος etwinning “Letters on Air” που υλοποιείται από τις εκπαιδευτικούς Αισώπου Αικατερίνη (Καθηγήτρια Αγγλικών) και Ευαγγελία Καββαδία (Δασκάλα του Ε3) συνάντησαν διαδικτυακά τους μαθητές των σχολείων της Τουρκίας, της Ιταλίας και της Ρουμανίας, γνωρίστηκαν μεταξύ τους και μίλησαν για το επάγγελμα που θα ήθελαν να ακολουθήσουν στο μέλλον.

Share this:

Δ2, Δ3 : etwinning “Friends without borders”

Οι μαθητές των τμημάτων Δ2 και Δ3, την Τρίτη 12/4, στο πλαίσιο του προγράμματος etwinning “Friends without borders” που υλοποιείται από τις εκπαιδευτικούς Αισώπου Αικατερίνη (Καθηγήτρια Αγγλικών), Ρέμπελου Ελένη (Δασκάλα του Δ3) και Τράκα Φωτεινή (Δασκάλα του Δ2) συνάντησαν διαδικτυακά τους μαθητές των σχολείων της Τουρκίας και της Γεωργίας, γνωρίστηκαν μεταξύ τους και παρουσίασαν τα χόμπι τους.

Share this:

eTwinning: “Friends without borders” Δ2-Δ3

Στα πλαίσια του προγράμματος etwinning “Friends without borders” που υλοποιείται από τις εκπαιδευτικούς Αισώπου Αικατερίνη (Καθηγήτρια Αγγλικών), Ρέμπελου Ελένη (Δασκάλα του Δ3) και Τράκα Φωτεινή (Δασκάλα του Δ2), οι χώρες αντάλλαξαν συνταγές μαγειρικής. Η μαθήτρια του Δ3, Αιμιλία έφτιαξε τον παραδοσιακό Muhlama της Τουρκίας και το άλλο σχολείο έφτιαξε άλλη συνταγή…Το σχολείο από την Γεωργία έφτιαξε λουκουμάδες.
Η συνταγή: μισό σκαφάκι βούτυρο, 1 κούπα καλαμποκάλευρο, 1 κούπα τυρί τριμμένο κίτρινο, 1 κούπα νερό και λίγο αλάτι.

Εικόνες από το τελικό στάδιο τις συνταγής: 

Share this:

6 Μαρτίου- ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ : Ο Αναστάσης και οι ήρωες εν δράσει! -Δ3

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, οι μαθητές/τριες του Δ3 του Σχολείου μας , με τη βοήθεια της δασκάλας τους κ. Ελένης Ρέμπελου, δημιούργησαν ένα ψηφιακό παραμύθι μέσω του οποίου επιλέγουν να πουν ΟΧΙ στον σχολικό εκφοβισμό ή αλλιώς θυματοποίηση (bullying) που αποτελεί στις μέρες μας την πιο διαδεδομένη μορφή επιθετικής συμπεριφοράς στο σχολικό περιβάλλον. Στόχος της δράσης αυτής ήταν οι μαθητές να κατανοήσουν τις σοβαρότατες συνέπειες του φαινομένου αυτού, να αναπτύξουν δεξιότητες κοινωνικής ευαισθησίας και ενσυναίσθησης, καθώς επίσης και στρατηγικές για την έγκαιρη αντιμετώπιση, αλλά και για την πρόληψη εκδήλωσής του.
Η δράση διήρκησε μία εβδομάδα και υλοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας, των δράσεων φιλαναγνωσίας και των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και συνδέθηκε με το πρόγραμμα eΤwinning, με θεματολογία τη διαφορετικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα που εκπονείται αυτό το διάστημα. Οι μαθητές/τριες επέλεξαν ως κεντρικό ήρωα του παραμυθιού τον μικρό Αναστάση, έναν μαθητή Δημοτικού, αρκετά ντροπαλό και «μαζεμένο», που αγαπούσε πολύ τη συντροφιά των λογοτεχνικών βιβλίων. Ο Αναστάσης, τον τελευταίο καιρό έχει γίνει στόχος της επιθετικής συμπεριφοράς μαθητών μεγαλύτερης τάξης και ακόμα δεν έχει βρει τη δύναμη να αποκαλύψει το πρόβλημά του σε κανέναν. Δράση αναλαμβάνουν τέσσερις ήρωες της παιδικής λογοτεχνίας, καθόλου τυχαίοι μιας και οι ίδιοι, εξαιτίας της διαφορετικότητάς τους είχαν πέσει θύματα εκφοβισμού. Ο Όλιβερ Τουίστ, ο Κουασιμόδος, ο Μπαρμπα-Θωμάς και ο Χάρι Πότερ, αποφασίζουν με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο, να εξοπλίσουν τον Αναστάση με όλα εκείνα τα απαραίτητα όπλα που χρειάζεται για να νικήσει τον γίγαντα που λέγεται «Εκφοβισμός»….
Οι μαθητές/τριες δημιούργησαν εικόνες εμπνευσμένες από το παραμύθι που έγραψαν και τραγούδησαν το τραγούδι «Όπου υπάρχει αγάπη» του Στέφανου Βαρελά. Προϊόν του προγράμματος ήταν η δημιουργία του ψηφιακού παραμυθιού μέσω της εφαρμογής bookcreator. Μέσω του προγράμματος αυτού, τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες γραπτής έκφρασης, εικαστικής αποτύπωσης, δραματοποίησης και μουσικής, με σκοπό τη συνειδητοποίηση των συναισθημάτων, των αντιλήψεων και των συμπεριφορών τόσων των ίδιων όσο και των συμμαθητών τους. Κατανόησαν πως βασικό στοιχείο της εκφοβιστικής συμπεριφοράς αποτελεί η διαφορετικότητα και πως ο σεβασμός, η αποδοχή και η κατανόηση της διαφορετικότητας των ανθρώπων αποτελούν τη λύση για την εξάλειψη του φαινομένου αυτού.
Στην υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος συμμετείχαν η Διευθύντρια του Σχολείου μας, κ. Αργυρή Μπιλιούρη, καθώς και η καθηγήτρια Μουσικής κ. Αναστασία Τσουρούνη.

Κλικ στην εικόνα για να διαβάσετε το ψηφιακό παραμύθι

Έγραψαν για εμάς: https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/373523_sholeio-nayplioy-

Share this: