Βράβευση Σχολείων Etwinning 2024-2025

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου βραβεύτηκε για 3η συνεχόμενη χρονιά με την ετικέτα Σχολείων eTwinning και βρίσκεται ανάμεσα στα 57 συνολικά βραβευμένα σχολεία στην Ελλάδα για το σχολικό έτος 2024-2025. Με την απονομή της ετικέτας Σχολείο eTwinning, το eTwinning αναγνωρίζει τη συμμετοχή, τη δέσμευση και την αφοσίωση όχι μόνο των μεμονωμένων eTwinners, αλλά ολόκληρου του σχολείου, όπου συνεργάζονται ομάδες εκπαιδευτικών και διευθυντών.
Τα σχολεία στα οποία απονέμεται η ετικέτα είναι έτοιμα και πρόθυμα να συμμετάσχουν σε ένα αναπτυξιακό ταξίδι με δραστηριότητες που μπορούν να αξιολογηθούν με αντικειμενικά κριτήρια.
Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου ευχαριστεί πολύ τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς που υποστηρίζουν σταθερά τα etwinning προγράμματα.
 
 
Share this:

Εκδήλωση Διάχυσης: “ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ για την ΕΥΡΩΠΗ με πυξίδα το Erasmus+”

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου, την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, διοργάνωσε την εκδήλωση «ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ για την ΕΥΡΩΠΗ με πυξίδα το Erasmus+» στο Βουλευτικό, με επίτιμο προσκεκλημένο τον κ. Καλλιάνο Θεόδωρο, Επισκέπτη Καθηγητή Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης στο Πανεπιστήμιο της Βόννης και πρ. Στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ Τάξης του σχολείου μας, μαζί με τις εκπαιδευτικούς τους κ.Αισώπου Αικ., κ.Γεωργίτσα Αικ., κ.Γουγουτσά Ι., κ.Γουγουτσά Χ., κ.Καλογεροπούλου Ε., κ.Κωνσταντινίδου Ν., κ.Μελά Ουρ., κ.Σαμπρή Μ. και κ.Τζανή Γ.

Στην εκδήλωση αυτή παρευρέθηκαν οι κ.Καράπαυλος Κ.-Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, η κ.Παναγιωτακοπούλου Α.-Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής, ο κ.Οικονομόπουλος Δ.-Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, ο κ. Σίδερης Δ.-Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, ο κ.Πολύδωρος Β.-Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, η κ. Καράμπελα Μ.-Σχολική Σύμβουλος Β’ Περιφέρειας Π.Ε. Αργολίδας, ο κ.Βαρελογιάννης Κ.-Αναπληρωτής Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων Π. Ε. Αργολίδας, η κ.Ματσιμάνη Ν.-Διευθύντρια του 1ο ΓΕΛ Ναυπλίου και ο κ.Κατσούρης Γ.-Αιρετός ΠΥΣΠΕ Αργολίδας.

Ο σκοπός της εκδήλωσης ήταν η διάχυση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων etwinning και Erasmus που υλοποιεί το σχολείο μας. Τα ευρωπαϊκά προγράμματα του σχολείου μας παρουσίασε με εισήγηση της η κ.Αισώπου Αικ. Υπεύθυνη Επικοινωνίας Erasmus.

Αμέσως μετά στο βήμα ανέβηκε η ομάδα EPAS- Υποψήφιοι πρεσβευτές τους Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,  του 1ου ΓΕΛ Ναυπλίου η οποία συνοδευόταν από τις υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος EPAS τους κ.Πραχάλη Α., κ.Φλεβάρη Α. και κ.Πάπαλου Ν. Τα παιδιά έκαναν πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση των δράσεων τους τόσο με τα λεγόμενα τους όσο και με τα βίντεο που είχαν ετοιμάσει.

Ακολούθησε εισήγηση της κ.Σαμπρή Μ. σχετική με την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό.

Στη συνέχεια ο επίτιμος καλεσμένος μας κ.Καλλιάνος Θεόδωρος ανέλαβε δράση και μίλησε στους μαθητές-τριες με βιωματικό τρόπο για την Ευρωπαϊκή Ένωση, την αξία των Ευρωπαϊκών ιδεών και για τα βήματα που μας οδηγούν στην ενωμένη Ευρώπη του παρόντος και του μέλλοντος.

Οι μαθητές-τριες της Ε’ και ΣΤ’ Τάξης έκλεισαν την εκδήλωση χαιρετώντας το κοινό… ευρωπαϊκά, τραγούδησαν τον Ύμνο της Ευρώπης στα ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά (Διδασκαλία από κ. Πουλή) και γαλλικά (Διδασκαλία κ Σαμπρή και κ. Ευσταθίου) και παρουσίασαν δρώμενα σχετικά με την ευρωπαϊκή ένωση.

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς που στήριξαν το σχολείο μας και τις δράσεις του. Η υποστήριξη τους ήταν πολύτιμη για την εκδήλωση μας.

  • Δήμος Ναυπλιέων
  • Label Art (κ.Σούγλας Ι. και κ.Σούγλα Ε.)
  • Zafiris Tours (Ζαφείρης Τουριστικό Γραφείο)

Η Διευθύντρια
ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

Έγραψαν για εμάς:

https://www.argolikeseidhseis.gr/2024/04/4_17.html

https://www.argolikeseidhseis.gr/2024/04/4_20

https://www.anagnostis.org/2024/04/20

 

Share this:

Etwinning – JOURNEY TO THE CULTURES

Share this:

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης 21/3 οι μαθητές της Ε’ τάξης,  την Παρασκευή 29/3 με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών κ. Αικατερίνης Αισώπου και κ. Νίκης Κωνσταντινίδου συμμετείχαν στην καμπάνια του Δικτύου ASP net της UNESCO, “Χάρισε ένα ποίημα” . Μελέτησαν ποιήματα στα αγγλικά του Ζbigniew Herbert του οποίου το έργο έχει επιρροή από την Αρχαία Ελλάδα και κάποια ποιήματα του παραπέμπουν σε στοιχεία της αρχαιότητας. Στη συνέχεια εμπνεύστηκαν από τα ποιήματα και την Αρχαία Ελλάδα και δημιούργησαν τα δικά τους έργα για τη διακόσμηση της βιβλιοθήκης μας “Βιβλιοπερπατήματα”. Τα έργα αυτά με τη σειρά τους θα εμπνεύσουν τους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου που επισκέπτονται τη βιβλιοθήκη για δανεισμό και υλοποίηση δράσεων. 

 

Share this:

etwinning “English Challenge” – Ε τάξη

Την Τετάρτη 20/3, στο πλαίσιο του προγράμματος etwinning “English Challenge” οι μαθητές της Ε’ Τάξης με την βοήθεια των εκπαιδευτικών τους κ. Αισώπου Αικατερίνης, κ. Γουγουτσά Χρύσας και κ. Τζανή Γεωργίας συναντήθηκαν διαδικτυακά για 2η φορά, με μαθητές των σχολείων του προγράμματος. Ο σκοπός ήταν να μιλήσουν στα Αγγλικά σχετικά με καθημερινές τους συνήθειες και ρουτίνες παίζοντας εκπαιδευτικό παιχνίδι στο wordwall. Οι μαθητές συμμετείχαν με ενθουσιασμό στην διαδικασία παίζοντας και μαθαίνοντας ταυτόχρονα!

 

Share this:

Παγκόσμια Ημέρα Δασών 21/03/2024

Την Τρίτη 19/3, στο πλαίσιο του etwinning προγράμματος “Spread the word: innovative european e-nviron-mental friendly classrooms”, οι μαθητές της Ε’ Τάξης μαζί με τις εκπαιδευτικούς κ. Αισώπου Αικατερίνη, κ. Γουγουτσά Χρύσα και κ. Τζανή Γεωργία, γιόρτασαν την Παγκόσμια Μέρα Δασών (21/3) διαβάζοντας παιδική λογοτεχνία κάτω από την σκιά του δέντρου της σχολικής μας αυλής!

Share this:

Βράβευση – Ευρωπαϊκές ετικέτες ποιότητας Etwinning

Τα etwinning προγράμματα δίνουν την ευκαιρία για δημιουργική και καινοτόμα μάθηση και συνεργασία με σχολεία άλλων χωρών. Βγαίνουν από τα στενά όρια της τάξης και βοηθούν τους μαθητές να αποκτήσουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Το σχολείο μας κατά το διδακτικό έτος 2022-2023 πήρε μέρος σε προγράμματα etwinning. Ιδιαίτερη ήταν η τιμή όταν ανακοινώθηκε πως βραβευτήκαμε με ευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητας. Το σχολείο μας ευχαριστεί όλους τους εμπλεκόμενους (μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, την Διεύθυνση του σχολείου) στην πορεία των προγραμμάτων μας καθώς βοήθησαν στην υλοποίηση τους.

 

Share this:

Κανόνες ασφαλούς πλοήγησης – Εtwinning “Spread the word”

 
Share this:

Παραδοσιακές φορεσιές – Εtwinning “HAPPY CHILDREN TALKING, WRITING, READING WITH CLIL”

 
Share this: