14 Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ

5ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ζωγραφικής για μαθητές Δημοτικών Σχολείων

Οι μαθητές των Δ’,Ε’ και Στ’ Τάξεων, με την βοήθεια της εκπαιδευτικού Νάντιας Στρατή, συμμετείχαν με μεγάλη χαρά και προθυμία στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής, ο οποίος διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, δημιουργώντας υπέροχα έργα τέχνης με θέμα την εθελοντική αιμοδοσία. Οι ατομικές ζωγραφιές τους ανέδειξαν τη σημασία της προσφοράς αίματος και τη δύναμη της αλληλεγγύης και της ανιδιοτελούς προσφοράς προς τον συνάνθρωπο. Είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτή τη δράση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Ιουνίου. Ο διαγωνισμός αυτός είχε ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές για τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας και να τους ενθαρρύνει να γίνουν μελλοντικοί εθελοντές αιμοδότες.  Μέσα από τη συμμετοχή τους, οι μαθητές μας:

  • Ανέπτυξαν τη δημιουργικότητά τους και τις καλλιτεχνικές τους δεξιότητες.
  • Έμαθαν για τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς και της κοινωνικής αλληλεγγύης.
  • Βίωσαν την ικανοποίηση της συμμετοχής σε μια αξιόλογη κοινωνική δράση.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους μαθητές μας για τη συμμετοχή τους, καθώς και τους γονείς και τους δασκάλους που τους υποστήριξαν σε αυτήν την προσπάθεια. Η συμβολή όλων σας ήταν καθοριστική για την επιτυχία αυτής της δράσης.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεχή υποστήριξη και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε με παρόμοιες δράσεις στο μέλλον!
Η ανάδειξη του νικητή θα γίνει στις 20 Ιουνίου 2024 και θα κοινοποιηθεί στην ιστοσελίδα της ΠΟΣΕΑ (www.posea.gr).
Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές από τις υπέροχες ζωγραφιές των μαθητών μας:

 

Share this:

22 Απριλίου – Ημέρα της Γης

Οι μαθητές της Α & Β & Γ τάξης του σχολείου μας  στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων πραγματοποίησαν τις ακόλουθες δράσεις με αφορμη την 22η Απριλίου,  παγκόσμια ημέρα γης . Οι μαθητές της Α & Γ τάξης του σχολείου μας ύστερα από συζήτηση με την εκπαιδευτικό κ. Καλογεροπούλου Ελένη, ζωγράφισαν και έγραψαν τρόπους για να βοηθήσουμε τον πλανήτη μας. Οι μαθητές του Στ2 στο πλαίσιο του εργαστηρίου δεξιοτήτων σχεδίασαν την αφίσα για την κλιματική αλλαγή. Οι μαθητές του Β1 έγραψαν και σχεδίασαν το παραμύθι ” Ανακύκλωση, κομμάτι της ζωής μας ” .
 
 
 
 
Share this:

4 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων – Δράσεις

Δράσεις για την παγκόσμια ημέρα φιλοζωίας

1.Με αφόρμηση από τη διδακτική των γεωμετρικών σχημάτων στα Μαθηματικά της Α’τάξης και με διαθεματική διάθεση τιμήθηκε η παγκόσμια ημέρα φιλοζωίας, στις 4 Απριλίου, από τους μαθητές του Α’1 τμήματος, που αποτύπωσαν μοναδικά σχέδια ζώων μέσα από τα σχήματα. Στην τεχνική τάγκραμ επικράτησε η προσωπική βούληση, ωστόσο εξίσου ασκήθηκε και η ευελιξία του νου λόγω της επιθυμίας για το αποτέλεσμα. Όλα τα παιδιά στο τέλος απόλαυσαν το σύνολο των εργασιών τους μέσα από την παρουσίαση που έγινε στην τάξη. Την ίδια μέρα παρακολούθησαν μικρές ιστορίες αδέσποτων ζώων και τραγούδια σχετικά με τη ζωοφιλία, ενώ συζητήθηκαν οι τρόποι φροντίδας των ζώων που ζουν στον δρόμο και η σπουδαιότητα της υιοθεσίας.

2.Την επόμενη ημέρα διδάχθηκε το ποίημα του Ιωάννη Πολέμη “Αγαπώ τα ζώα'” πάνω σε χειροτεχνία ποπ απ κάρτας.

3.Οι εκπαιδευτικοί Μαίρη Αλεξίου, Μάρω Παπανδριανού και Δώρα Οικονόμου, μαζί με τους μικρούς μαθητές παρουσίασαν στον προαύλιο χώρο τραγούδι σχετικό με τη φιλοζωία. Σύμφωνα με τον Goleman τα παιδιά που έχουν κατοικίδια ζώα έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση και αισθήματα κοινωνικής ευθύνης, αναπτύσσουν δηλαδή επαρκώς τη λεγόμενη «ενσυναίσθηση» που αφορά στην ικανότητα του ατόμου να αντιλαμβάνεται και να κατανοεί τα συναισθήματα του άλλου. Η ενσυναίσθηση βοηθά το παιδί στην οριοθέτηση της δικής του συμπεριφοράς αναγνωρίζοντας και σεβόμενο τις ανάγκες του άλλου.

4. Οι μαθητές της Ε τάξης στο μάθημα της πληροφορικής με τη βοήθεια της κας Νίκης Κωνσταντινίδου δημιούργησαν αφίσες για την Παγκόσμια μέρα αδέσποτων ζώων.   

Share this:

4 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Με αφορμή την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ, κι εν μέσω σχολικών δράσεων στις αίθουσες των τμημάτων μας, το Σχολείο μας υποδέχτηκε την  Αντιδήμαρχο Διαχείρισης Αδεσπότων κα Ξύδη Σοφία, η οποία, συνοδευόμενη από την Πρόεδρο Σχολικών Επιτροπών κα Παναγιωτακοπούλου Αγγελική, τον Εκπαιδευτή Σκύλων κο Κορολή Δημήτρη, τον Πρόεδρο της Φιλοζωικής Οργάνωσης “Οι Αδέσποτοι” κο Κυριακού Στέλιο και το μέλος της κο Κατσαλούλη Γιάννη, μίλησε στις μαθήτριες και τους μαθητές όλων των τάξεων για την ανάγκη διαχείρισης και φροντίδας των αδέσποτων του Δήμου μας καθώς και για τον σωστό τρόπο με τον οποίο μπορούμε να πλησιάσουμε ένα σκυλάκι που δεν γνωρίζουμε. 

Τα παιδιά αλλά και οι Εκπαιδευτικοί χάρηκαν ιδιαίτερα την έκπληξη που τους επεφύλαξαν ” ΟΙ ΑΔΕΣΠΟΤΟΙ”, οι οποίοι μετέφεραν στην αγκαλιά τους δύο διασωσμένα αδέσποτα κουταβάκια στο προαύλιο του Σχολείου μας, δείχνοντας πώς μετακινούμε, αγκαλιάζουμε και  χαϊδεύουμε τα ζωάκια αυτά. 
 
Ο ενθουσιασμός για την προγραμματισμένη, αυτή ,επίσκεψη ήταν μεγάλος και ο διαδραστικός της χαρακτήρας προσέφερε τα μέγιστα στην ήδη υψηλή Ευαισθητοποίηση των παιδιών σχετικά με τον τρόπο που οι άνθρωποι Οφείλουν να συμπεριφέρονται στα ζώα, Ιδιαιτέρως σε αυτά που ζουν κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες. 
 
Το Σχολείο μας, πιστό στην πάγια θέση του περί προαγωγής και παραγωγής Πολιτισμού προς όφελος της τοπικής και παγκόσμιας Κοινότητας, αποχαιρέτησε τους επισκέπτες του με χαρά και προσμονή για μια αντίστοιχη  μελλοντική βιωματική δράση και Συνεργασία.
 
 
 
 
 
Share this:

2 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό

Με την ευκαιρία του εορτασμού της ημέρας ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄τάξης, οι δασκάλες τους κα Μάρω και κα Μαίρη, η Διευθύντρια κα Ζέτα κι η δασκάλα του τμήματος ένταξης κα Δώρα ντύθηκαν στα μπλε και φωτογραφήθηκαν, τιμώντας την ημέρα.

Τα παιδιά χρωμάτισαν σχετική ζωγραφιά, με κύριο χρώμα το μπλε, χρώμα το οποίο έχει καθιερωθεί για τον αυτισμό. Οι ζωγραφιές πλαισίωσαν σχετική αφίσα που δημιουργήθηκε από τις εκπαιδευτικούς και αναρτήθηκε σε κοινή θέα, σε χώρο του σχολείου.

Μαθητές μεγαλύτερων τάξεων διάβασαν το βιβλίο “Τι έχει ο Γιάννης; Μιλώντας στα παιδιά για τον αυτισμό”, προκειμένου να αποκτήσουν αδρή άποψη για τη συγκεκριμένη διαταραχή.

 

 

Share this:

2 Απριλίου: Παγκόσμια μέρα παιδικού βιβλίου

 
 
Share this:

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης 21/3 οι μαθητές της Ε’ τάξης,  την Παρασκευή 29/3 με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών κ. Αικατερίνης Αισώπου και κ. Νίκης Κωνσταντινίδου συμμετείχαν στην καμπάνια του Δικτύου ASP net της UNESCO, “Χάρισε ένα ποίημα” . Μελέτησαν ποιήματα στα αγγλικά του Ζbigniew Herbert του οποίου το έργο έχει επιρροή από την Αρχαία Ελλάδα και κάποια ποιήματα του παραπέμπουν σε στοιχεία της αρχαιότητας. Στη συνέχεια εμπνεύστηκαν από τα ποιήματα και την Αρχαία Ελλάδα και δημιούργησαν τα δικά τους έργα για τη διακόσμηση της βιβλιοθήκης μας “Βιβλιοπερπατήματα”. Τα έργα αυτά με τη σειρά τους θα εμπνεύσουν τους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου που επισκέπτονται τη βιβλιοθήκη για δανεισμό και υλοποίηση δράσεων. 

 

Share this:

Παγκόσμια Ημέρα Δασών 21/03/2024

Την Τρίτη 19/3, στο πλαίσιο του etwinning προγράμματος “Spread the word: innovative european e-nviron-mental friendly classrooms”, οι μαθητές της Ε’ Τάξης μαζί με τις εκπαιδευτικούς κ. Αισώπου Αικατερίνη, κ. Γουγουτσά Χρύσα και κ. Τζανή Γεωργία, γιόρτασαν την Παγκόσμια Μέρα Δασών (21/3) διαβάζοντας παιδική λογοτεχνία κάτω από την σκιά του δέντρου της σχολικής μας αυλής!

Share this: