Ο Οκτώβριος έχει καθιερωθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως Ευρωπαϊκός Μήνας Κυβερνοασφάλειας με θέμα: “Think Before U Click” με στόχο να ενημερωθούν οι πολίτες για τους κινδύνους που εγκυμονούν: η αναζήτηση στο διαδίκτυο και η συμμετοχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προτείνει τρόπους προστασίας.
Το Σχολείο μας αναγνωρίζοντας την ανάγκη ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών σε θέματα διαδικτύου έχει σχεδιάσει για τη σχολική χρονιά 2020-21 δράσεις ενημέρωσης και εuαισθητοποίησης. Σε συνεργασία με το Europe Direct Δήμου Ναυπλιέων, συμμετέχοντας στον ESCM οργάνωσε την πρώτη δράση (δείτε εδώ) , μία διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: “ΣΚΕΨΟΥ & ΔΡΑΣΕ για ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο” πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020, 10.30 π.μ.
Η κ. Κατερίνα Ψαρουδάκη, Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Saferinternet4kids μίλησε στους μαθητές της Ε΄& της Στ’ τάξης του σχολείου για τους πολλαπλούς κινδύνους που καιροφυλακτούν στο διαδίκτυο εάν δεν λαμβάνονται οι σωστές προφυλάξεις.
Εκατόν είκοσι μαθητές, τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας για covid-19, συμμετείχαν στην εκδήλωση. Κάθε τμήμα συνδέθηκε από την αίθουσά του, οι μαθητές παρακολούθησαν ενεργά την παρουσίαση και έθεσαν ενδιαφέροντα ερωτήματα.

Για την υποστήριξη, τη συνεργασία και την υλοποίηση αυτής διαδικτυακής εκδήλωσης ευχαριστούμε τον ENISA, το Saferinternet4Kids in Greece και το Europe Direct Δήμου Ναυπλιέων.

Διαδικτυακή δράση European Cyber Security Month (ECSM):
https://cybersecuritymonth.eu/countries/greece/think-act-for-a-safer-internet

 

Έγραψαν για εμάς:  

https://europedirectnafplio.gr/anakoinoseis/120

 https://www.argolikeseidhseis.gr/2020/10/4_23.

https://argonafplia.gr/2020/10/30

ΣΚΕΨΟΥ & ΔΡΑΣΕ για ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο
Share this: