Το σχολείο μας μεταλαμπαδεύει τις παραδόσεις στα παιδιά του

Οι μαθητές της Β΄ τάξης με τις δασκάλες τους κκ Αργέντου, Καλογήρου και Τράκα και οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης με τις δασκάλες τους κκ  Γεωργίτσα, Γουγουτσά Ιφ. και Μελά, ζύμωσαν ψωμί και παρασκεύασαν μελομακάρονα. Οι μυρωδιές πλημμύρισαν το χώρο και τις καρδιές μας. 

Καλά Χριστούγεννα σε όλους. 

Share this:

Χριστουγεννιάτικες κάρτες από την Κύπρο

Την Δευτέρα 11/12/2023 έφθασαν στο σχολείο μας Χριστουγεννιάτικες κάρτες, δημιουργίες των Κύπριων μαθητών, για τους μαθητές της ΣΤ’ Τάξης μας. Οι Κύπριοι μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαν επισκεφθεί το σχολείο μας στο πλαίσιο προγράμματος ERASMUS το διάστημα από 6 έως 10/11/2023 και τα παιδιά είχαν συμφωνήσει να ανταλλάξουν Χριστουγεννιάτικες κάρτες. Οι δικές μας εστάλησαν και παραλήφθηκαν από την ΣΤ’ Τάξη του ΙΣΤ Δημοτικού Σχολείου Ζακακίου Πολυκάρπου Βλάχου στην Λεμεσό και έγιναν δεκτές με μεγάλη χαρά. Ίδια χαρά πλημμύρισε και τους δικούς μας μαθητές σήμερα. Οδηγηθήκαμε όλοι με τον καλύτερο τρόπο στο πνεύμα των Χριστουγέννων που σημαίνει αγάπη, αδελφοσύνη, αλληλεγγύη και συνεργασία.

 

 
Share this:

Λαχανόκηπος στο σχολείο μας

Οι μαθητές της Β’ Τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου φυτεύουν με την βοήθεια των εκπαιδευτικών κ. Αισώπου Αικατερίνης, κ. Αργέντου Αικατερίνης, κ. Δρίτσα Αικατερίνης, κ. Καλογήρου Αγγελικής και κ. Τράκα Φωτεινής. Ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη υποστήριξη την Διευθύντρια του σχολείου μας κ. Παπουτσή Γεωργία και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Στο σχολείο δημιουργήθηκε Λαχανόκηπος στον οποίο την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου φυτεύτηκαν τα πρώτα μας λαχανικά (μαρουλάκια). Η φροντίδα τους θα φτιάξει την πιο νόστιμη σαλάτα!
 
 
 
 
Είπαν για εμάς : https://www.argolikeseidhseis.gr/2023
 
 
Share this:

Ξεκινώντας το πρόγραμμα του Λαχανόκηπου στο σχολείο μας

Οι μαθητές της Β Τάξης με την βοήθεια των εκπαιδευτικών Αισώπου Αικατερίνης, Αργέντου Αικατερίνης, Δρίτσα Αικατερίνης, Καλογήρου Αγγελικής και Τράκα Φωτεινής με την πολύτιμη βοήθεια και υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ξεκίνησαν τον Λαχανόκηπο τους, με στόχο την ευαισθητοποίηση για περιβαλλοντικά θέματα και θέματα βιωσιμότητας.

Share this:

Ε1 Πρόγραμμα Βρυζαντινής Ιστορίας

Τελειώνοντας το πρόγραμμα που αφορούσε την Βυζαντινή ιστορία οι μαθητές του Ε1 με την δασκάλα τους Δρίτσα Αικατερίνη, δημιούργησαν ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, το γνωστό σε όλους μας φιδάκι. Οι ομάδες συγκέντρωσαν ερωτήσεις από όλη την βυζαντινή ιστορία…και το παιχνίδι ξεκίνησε! Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν κι έτσι η γνώση μέσα από παιγνιώδη τρόπο εδραιώθηκε στα παιδιά με τον πιο εποικοδομητικό τρόπο.

Δείτε όλο το πρόγραμμα εδώ 
https://sway.office.com/FY33u0DM32wrTuVp?ref=Link&loc=play

Share this:

B2 – Δημιουργία σελιδοδεικτών

Με δημιουργία σελιδοδεικτών ασχολήθηκαν οι μαθητές του του 2ου τμήματος της Β’ τάξης. Τα παιδιά έδωσαν χρώμα σε κοινά χαρτόνια, κόλλησαν και πέρασαν κορδέλες δημιουργώντας έτσι σελιδοδείκτες με αγαπημένους ήρωες και εικόνες. Η παιδική φαντασία στα καλύτερά της! 
 
Share this:

Πράξη αγάπης – Make a Wish 2022

Το Αστέρι της Ευχής αξιοποιήθηκε δημιουργικά από τους μαθητές του σχολείου μας. Μία πράξης αγάπης για τα παιδιά με σοβαρές ασθένειες έγινε από το σχολείο μας. Όλοι μαζί συμμετείχαμε σε αυτή τη δράση που προσφέρει για την ίαση παιδικών ψυχών.

 

Share this:

Χριστουγεννιάτικη λάμψη από την Γ’ τάξη

Χριστούγεννα! Η γιορτή της αγάπης, της χαράς, της αδελφοσύνης και της ειρήνης!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ τάξης με τις δασκάλες τους κ. Μπούρη, κ. Αργέντου και κ. Καλογήρου, βίωσαν το χριστουγεννιάτικο πνεύμα μέσα σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν με την παιδική τους φαντασία. Έφτιαξαν Χριστόψωμα, χριστουγεννιάτικες κάρτες, ημερολόγια, κατασκευές και λαμπερά στολίδια. 

 

Share this: