Λαχανόκηπος στο σχολείο μας

Οι μαθητές της Β’ Τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου φυτεύουν με την βοήθεια των εκπαιδευτικών κ. Αισώπου Αικατερίνης, κ. Αργέντου Αικατερίνης, κ. Δρίτσα Αικατερίνης, κ. Καλογήρου Αγγελικής και κ. Τράκα Φωτεινής. Ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη υποστήριξη την Διευθύντρια του σχολείου μας κ. Παπουτσή Γεωργία και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Στο σχολείο δημιουργήθηκε Λαχανόκηπος στον οποίο την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου φυτεύτηκαν τα πρώτα μας λαχανικά (μαρουλάκια). Η φροντίδα τους θα φτιάξει την πιο νόστιμη σαλάτα!
 
 
 
 
Είπαν για εμάς : https://www.argolikeseidhseis.gr/2023
 
 
Share this:

Ξεκινώντας το πρόγραμμα του Λαχανόκηπου στο σχολείο μας

Οι μαθητές της Β Τάξης με την βοήθεια των εκπαιδευτικών Αισώπου Αικατερίνης, Αργέντου Αικατερίνης, Δρίτσα Αικατερίνης, Καλογήρου Αγγελικής και Τράκα Φωτεινής με την πολύτιμη βοήθεια και υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ξεκίνησαν τον Λαχανόκηπο τους, με στόχο την ευαισθητοποίηση για περιβαλλοντικά θέματα και θέματα βιωσιμότητας.

Share this:

Ε1 Πρόγραμμα Βρυζαντινής Ιστορίας

Τελειώνοντας το πρόγραμμα που αφορούσε την Βυζαντινή ιστορία οι μαθητές του Ε1 με την δασκάλα τους Δρίτσα Αικατερίνη, δημιούργησαν ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, το γνωστό σε όλους μας φιδάκι. Οι ομάδες συγκέντρωσαν ερωτήσεις από όλη την βυζαντινή ιστορία…και το παιχνίδι ξεκίνησε! Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν κι έτσι η γνώση μέσα από παιγνιώδη τρόπο εδραιώθηκε στα παιδιά με τον πιο εποικοδομητικό τρόπο.

Δείτε όλο το πρόγραμμα εδώ 
https://sway.office.com/FY33u0DM32wrTuVp?ref=Link&loc=play

Share this:

B2 – Δημιουργία σελιδοδεικτών

Με δημιουργία σελιδοδεικτών ασχολήθηκαν οι μαθητές του του 2ου τμήματος της Β’ τάξης. Τα παιδιά έδωσαν χρώμα σε κοινά χαρτόνια, κόλλησαν και πέρασαν κορδέλες δημιουργώντας έτσι σελιδοδείκτες με αγαπημένους ήρωες και εικόνες. Η παιδική φαντασία στα καλύτερά της! 
 
Share this:

Πράξη αγάπης – Make a Wish 2022

Το Αστέρι της Ευχής αξιοποιήθηκε δημιουργικά από τους μαθητές του σχολείου μας. Μία πράξης αγάπης για τα παιδιά με σοβαρές ασθένειες έγινε από το σχολείο μας. Όλοι μαζί συμμετείχαμε σε αυτή τη δράση που προσφέρει για την ίαση παιδικών ψυχών.

 

Share this:

Χριστουγεννιάτικη λάμψη από την Γ’ τάξη

Χριστούγεννα! Η γιορτή της αγάπης, της χαράς, της αδελφοσύνης και της ειρήνης!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ τάξης με τις δασκάλες τους κ. Μπούρη, κ. Αργέντου και κ. Καλογήρου, βίωσαν το χριστουγεννιάτικο πνεύμα μέσα σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν με την παιδική τους φαντασία. Έφτιαξαν Χριστόψωμα, χριστουγεννιάτικες κάρτες, ημερολόγια, κατασκευές και λαμπερά στολίδια. 

 

Share this:

Ε1 – Ένα διαφορετικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Το Ε1 με τη δασκάλα τους Δρίτσα Κατερίνα στόλισε ένα διαφορετικό δέντρο. Όλοι διαφορετικοί και Όλοι ίσιοι, κομμάτια της ίδιας αλυσίδας.  Με αυτό ως αφορμή, το κάθε παιδί έφτιαξε το δικό του κομμάτι από το δέντρο και όλα μαζί συνέθεσαν την όμορφη αυτή Χριστουγεννιάτικη εικόνα. Γιατί όλοι μαζί, μπορούμε πολλά.
Καλές γιορτές σε όλους με υγεία και χαρούμενες στιγμές.

 

Share this:

Εtwinning F.L.Y. (Friends in Language Yard)- Ε τάξη

Στο πλαίσιο του προγράμματος etwinning F.L.Y. (Friends in Language Yard) το οποίο υλοποιείται από τα τρία τμήματα της Ε τάξης κ τους εκπαιδευτικούς Αισώπου Αικ., Γεωργόπουλο Σωτ., Δρίτσα Αικ. κ Μελά Ουρ., οι μαθητές κ μαθήτριες κατασκεύασαν χριστουγεννιάτικες κάρτες κ τις έστειλαν ταχυδρομικά στο σχολείο από την Ρουμανία, το οποίο ήταν κ ο παραλήπτης του δέματος για αυτή τη δράση. Οι μαθητές κ μαθήτριες διασκέδασαν, δημιούργησαν, συνεργάστηκαν αρμονικά μεταξύ τους κ βρίσκονται σε αναμονή για την παραλαβή των χριστουγεννιάτικων καρτών από το σχολείο της Ρουμανίας.
 
Οι κάρτες που δημιουργήθηκαν από τους μαθητές της Ε τάξης στο etwinning πρόγραμμα “F.L.Y” έφθασαν στον προορισμό τους, στο σχολείο της Ρουμανίας. Οι μαθητές τις παρέλαβαν με πολλή χαρά κ φωτογραφήθηκαν κρατώντας τες…
Οι κάρτες των μαθητών από το σχολείο της Ρουμανίας παραλήφθηκαν με χαρά κ ενθουσιασμό από τους μαθητές της Ε τάξης. 
 
 
 
Share this: