ΑΣ ΖΩΓΡΑΦΙΣΟΥΜΕ ΗΛΙΟΥΣ

Στα πλαίσια της Αξιολόγησης της Σχολικής Μονάδας, οι μαθητές όλων των τάξεων με τους εκπαιδευτικούς συζήτησαν για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ποια είναι, την σημασία τους για τον άνθρωπο και τι συμβαίνει όταν αυτά παραβιάζονται. Έπειτα, δημιούργησαν ήλιους από χαρτόνι, όπου μέσα σε αυτούς έγραψαν τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που αναφέρθηκαν μέσα στην τάξη και τους ανάρτησαν σε σημεία όπου να μπορούν να τους δουν όλοι.

Share this:

Γιορτή Μητέρας 2022

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου μας ζωγράφισαν την μητέρα τους ως μία μικρή ένδειξη της αγάπης τους προς αυτήν. Τη ζωγραφική είχε αναλάβει να ολοκληρώσει η κ. Αποστολία Μαλαμίτση και την επιμέλεια και δημιουργία της ψηφιακής έκθεσης πραγματοποίησε η κ. Αργυρή Μπιλιούρη.

Κλικ εδώ για για να δείτε την ψηφιακή έκθεση


 

Share this:

ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑ … origami.

Όλοι οι μαθητές του σχολείου, καθοδηγούμενοι από τις/τους μαθήτριες/τές του Δ1, κατασκεύασαν από μία καρδιά origami, στο πλαίσιο της δράσης αυτοαξιολόγησης “Όλοι μαζί μια αγκαλιά”. Μαθήτριες και μαθητές του τμήματος μοιράστηκαν τη γνώση που απέκτησαν από την γκέισα και έγιναν οι εμψυχωτές ενός εργαστηρίου στο οποίο συμμετείχαν όλοι οι μαθητές του σχολείου. Έτσι η μάθηση μεταξύ ομοτίμων (peer teaching) έγινε πράξη. Όλες οι καρδιές έφτιαξαν μία μεγάλη καρδιά, έναν πίνακα- καρδιά, ο οποίος τοποθετήθηκε στον κεντρικό διάδρομο του σχολείου, για να θυμίζει κάθε μέρα ότι: όπου μιλάει η καρδιά μας και μοιραζόμαστε πράγματα, περνάμε χαρούμενα και μαθαίνουμε.

Share this:

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Β΄ τάξης

Την Τρίτη 29 Μαρτίου η Β’ Τάξη επισκέφτηκε το πάρκο Κολοκοτρώνη μαζί με τις εκπαιδευτικούς κκ Αργέντου, Καλογήρου και Μπούρη.  Τα παιδιά παρακολούθησαν στα πλαίσια της Μελέτης Περιβάλλοντος το εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: “Παρατήρηση φυτών – Δημιουργία φυτολογίου”. 

Share this:

«Οι Αναμνήσεις Της Χρονιάς!» – Στιγμές ποιοτικού χρόνου

 

Η Διευθύντρια του Σχολείου, κ. Αργυρή Μπιλιούρη, αναφέρεται συχνά στον ποιοτικό χρόνο που πρέπει να έχουν τα παιδιά, κυρίως, στον ελεύθερο χρόνο τους. Η προσπάθεια, τα παιδιά να περνούν όμορφες και δημιουργικές στιγμές στο σχολείο και στο σπίτι, πρέπει να είναι διαρκής. Ιδιαίτερα στο σπίτι, οι γονείς είναι αναγκαίο, για τη σωστή ανάπτυξη και την ψυχική ηρεμία των παιδιών, να διαθέτουν χρόνο ώστε μαζί με τα παιδιά τους να κάνουν δραστηριότητες, που θα δέσουν την οικογένεια και θα διαμορφώσουν σχέσης εμπιστοσύνης και αγάπης. Το βάζο «Οι Αναμνήσεις Της Χρονιάς» είναι μία πρόταση του σχολείου για να κρατηθούν ζωντανές στιγμές δημιουργικού χρόνου και να δημιουργήσει μία ετήσια βραδιά ανασκόπησης στην οικογένεια. ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ: Το παιδί ρίχνει στο βάζο μικρά στοιχεία από όμορφες στιγμές της χρονιάς του -με την οικογένεια, τους φίλους, τους συμμαθητές- . Στο τέλος της χρονιάς, το παιδί με την οικογένειά του κάποιο βραδάκι, πριν την Πρωτοχρονιά, ανοίγουν το βάζο, αδειάζουν το περιεχόμενο, θυμούνται τη στιγμή από το στοιχείο που έχουν κρατήσει και περνούν μία κοινή όμορφη βραδιά. Η κ. Μπιλιούρη μαζί με τον Υποδιευθυντή, κ. Μπαρούτα, μοίρασαν σε όλους τους μαθητές του σχολείου από ένα βαζάκι «Οι Αναμνήσεις της Χρονιάς» με μια καραμέλα για να είναι γλυκιά η χρονιά, έναν σελιδοδείκτη για όμορφες αναγνώσεις και την ευχή οι σημαντικές στιγμές της χρονιάς να είναι πολλές, χαρούμενες, δημιουργικές, με την οικογένεια και με φίλους!

Share this:

Δράσεις εθελοντισμού από το Στ1, Στ2, Στ3

Τα τμήματα ΣΤ1′ ΣΤ2′ ΣΤ3′ με τις δασκάλες τους Μελά Ουρανία, Γεωργίτσα Αικατερίνη, Τζανή Γεωργία και Παπαδοπούλου Βιβή, ολοκλήρωσαν την πρώτη Θεματική Ενότητα των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων: Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ-Κοινωνική Συναίσθηση & Ευθύνη. Εθελοντισμός, Διαμεσολάβηση, Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Στα πλαίσια αυτής της Θ.Ε. έγιναν οι ακόλουθες δράσεις:

Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών ατομικής υγιεινής για το Χαμόγελο του Παιδιού στην Κόρινθο.


Αγορά χριστουγεννιάτικων καρτών από τη ΜΚΟ Γιατροί του Κόσμου.


Παρασκευή γλυκισμάτων και προσφορά στο Γηροκομείο Ναυπλίου.

 

 

Share this:

Το παιχνίδι της Δ΄(2020-21) στο Mega

Στο πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, οι δασκάλες του Σχολείου Γουγουτσά Ιφιγένεια και Χρύσα ετοίμασαν με τους μαθητές τους (Δ1 & Δ2) ένα παιχνίδι με θέμα τη γραμματική. Η Υπουργός Παιδείας, κ Κεραμέως, μίλησε για αυτή τη δουλειά στην εκπομπή “Μεγάλη Εικόνα” του MEGA.

 

Share this:

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ του Δ1 ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗ ΓΝΩΣΗ – «Όλο το σχολείο μια αγκαλιά»-P2P teaching

Οι μαθητές του Δ1 έμαθαν από την κ. Μυρτώ Δημητρίου να φτιάχνουν οριγκάμι. Αυτή τη γνώση στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης «Όλο το σχολείο μια αγκαλιά», οι μαθητές που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να αναλάβουν τη δράση, τη μοιράστηκαν με τους μαθητές όλου του σχολείου και τους έμαθαν να κατασκευάσουν origami καρδιές, με στόχο να φτιάξουν μια μεγάλη καρδιά-ένα συλλογικό έργο- που χτυπά από όλους για όλους.
 
 
 
 
 
Share this:

Η “Μπάμπουσκα” από το Γ2

Την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου, οι μαθητές του Γ2 με τη δασκάλα τους κ. Βασιλείου Μιλένα, επισκέφτηκαν τον πολυχώρο «Φουγάρο».

Εκεί, η θεατροπαιδαγωγός κ. Ρίτα Ζηκίδου διάβασε στα παιδιά το παραμύθι της Ξένιας Καλογεροπούλου «Η Μπάμπουσκα». Ένα παραδοσιακό ρωσικό παραμύθι, στο οποίο η «Μπάμπουσκα», μία Ρωσίδα γιαγιά, η οποία με ό,τι είχε κατάφερνε πάντα να μοιράσει δώρα στα παιδιά.

Στη συνέχεια, τα παιδιά έφτιαξαν με τη βοήθεια της κ. Ζηκίδου πολύ όμορφες κατασκευές από χαρτόνι, για να στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Share this:

ΕΝΑ ΡΟΛΟΪ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ( με ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΗ ΠΗΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ) ΣΤ3

Η ιδέα ξεκίνησε από το μάθημα της Φυσικής, το Εργαστήριο Δεξιοτήτων και την εφαρμογή καινοτόμων δράσεων με απώτερο στόχο οι μαθητές να θεμελιώσουν στάσεις και να αναπτύξουν συμπεριφορές φροντίδας του περιβάλλοντος. Έτσι οι μαθητές του ΣΤ3 και η δασκάλα τους Ευαγγελία Καββαδία αποφάσισαν να ετοιμάσουν μία κατασκευή σχετική με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Σκέφτηκαν να φτιάξουν ένα ρολόι που να κινείται και να φωτίζεται με ηλιακή ενέργεια (ηλιακός συλλέκτης – panel). Η διαδικασία καταγράφηκε, τα υλικά συγκεντρώθηκαν, το ταμπλό του ρολογιού ζωγραφίστηκε, το ηλιακό πάνελ τοποθετήθηκε, οι συνδέσεις έγιναν στην τάξη, έμπειρος τεχνικός βοήθησε στη συνδεσμολογία και ανέλαβε την τοποθέτηση του. Γράφτηκαν οι οδηγίες κατασκευής από τους μαθητές, παρουσιάστηκε το ρολόι στους μαθητές της Ε’ και της ΣΤ’ τάξης και το ρολόι πήρε τη θέση του στην μπροστινή όψη του κτηρίου για να δείχνει τις ώρες στους μαθητές και τους περαστικούς. Ένα εντυπωσιακό ρολόι από plexiglass που κινείται και φωτίζεται την νύχτα παίρνοντας ενέργεια από μια μπαταρία. Όλη η κατασκευή φορτίζεται από ηλιακό panel, το οποίο τοποθετήθηκε στην ταράτσα του σχολείου και δίνει ενέργεια σε όλη την κατασκευή.

Share this: