Πράξη αγάπης – Make a Wish 2022

Το Αστέρι της Ευχής αξιοποιήθηκε δημιουργικά από τους μαθητές του σχολείου μας. Μία πράξης αγάπης για τα παιδιά με σοβαρές ασθένειες έγινε από το σχολείο μας. Όλοι μαζί συμμετείχαμε σε αυτή τη δράση που προσφέρει για την ίαση παιδικών ψυχών.

 

Share this:

Χριστουγεννιάτικη λάμψη από την Γ’ τάξη

Χριστούγεννα! Η γιορτή της αγάπης, της χαράς, της αδελφοσύνης και της ειρήνης!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ τάξης με τις δασκάλες τους κ. Μπούρη, κ. Αργέντου και κ. Καλογήρου, βίωσαν το χριστουγεννιάτικο πνεύμα μέσα σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν με την παιδική τους φαντασία. Έφτιαξαν Χριστόψωμα, χριστουγεννιάτικες κάρτες, ημερολόγια, κατασκευές και λαμπερά στολίδια. 

 

Share this:

Ε1 – Ένα διαφορετικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Το Ε1 με τη δασκάλα τους Δρίτσα Κατερίνα στόλισε ένα διαφορετικό δέντρο. Όλοι διαφορετικοί και Όλοι ίσιοι, κομμάτια της ίδιας αλυσίδας.  Με αυτό ως αφορμή, το κάθε παιδί έφτιαξε το δικό του κομμάτι από το δέντρο και όλα μαζί συνέθεσαν την όμορφη αυτή Χριστουγεννιάτικη εικόνα. Γιατί όλοι μαζί, μπορούμε πολλά.
Καλές γιορτές σε όλους με υγεία και χαρούμενες στιγμές.

 

Share this:

Εtwinning F.L.Y. (Friends in Language Yard)- Ε τάξη

Στο πλαίσιο του προγράμματος etwinning F.L.Y. (Friends in Language Yard) το οποίο υλοποιείται από τα τρία τμήματα της Ε τάξης κ τους εκπαιδευτικούς Αισώπου Αικ., Γεωργόπουλο Σωτ., Δρίτσα Αικ. κ Μελά Ουρ., οι μαθητές κ μαθήτριες κατασκεύασαν χριστουγεννιάτικες κάρτες κ τις έστειλαν ταχυδρομικά στο σχολείο από την Ρουμανία, το οποίο ήταν κ ο παραλήπτης του δέματος για αυτή τη δράση. Οι μαθητές κ μαθήτριες διασκέδασαν, δημιούργησαν, συνεργάστηκαν αρμονικά μεταξύ τους κ βρίσκονται σε αναμονή για την παραλαβή των χριστουγεννιάτικων καρτών από το σχολείο της Ρουμανίας.
 
Οι κάρτες που δημιουργήθηκαν από τους μαθητές της Ε τάξης στο etwinning πρόγραμμα “F.L.Y” έφθασαν στον προορισμό τους, στο σχολείο της Ρουμανίας. Οι μαθητές τις παρέλαβαν με πολλή χαρά κ φωτογραφήθηκαν κρατώντας τες…
Οι κάρτες των μαθητών από το σχολείο της Ρουμανίας παραλήφθηκαν με χαρά κ ενθουσιασμό από τους μαθητές της Ε τάξης. 
 
 
 
Share this:

ΑΣ ΖΩΓΡΑΦΙΣΟΥΜΕ ΗΛΙΟΥΣ

Στα πλαίσια της Αξιολόγησης της Σχολικής Μονάδας, οι μαθητές όλων των τάξεων με τους εκπαιδευτικούς συζήτησαν για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ποια είναι, την σημασία τους για τον άνθρωπο και τι συμβαίνει όταν αυτά παραβιάζονται. Έπειτα, δημιούργησαν ήλιους από χαρτόνι, όπου μέσα σε αυτούς έγραψαν τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που αναφέρθηκαν μέσα στην τάξη και τους ανάρτησαν σε σημεία όπου να μπορούν να τους δουν όλοι.

Share this:

Γιορτή Μητέρας 2022

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου μας ζωγράφισαν την μητέρα τους ως μία μικρή ένδειξη της αγάπης τους προς αυτήν. Τη ζωγραφική είχε αναλάβει να ολοκληρώσει η κ. Αποστολία Μαλαμίτση και την επιμέλεια και δημιουργία της ψηφιακής έκθεσης πραγματοποίησε η κ. Αργυρή Μπιλιούρη.

Κλικ εδώ για για να δείτε την ψηφιακή έκθεση


 

Share this:

ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑ … origami.

Όλοι οι μαθητές του σχολείου, καθοδηγούμενοι από τις/τους μαθήτριες/τές του Δ1, κατασκεύασαν από μία καρδιά origami, στο πλαίσιο της δράσης αυτοαξιολόγησης “Όλοι μαζί μια αγκαλιά”. Μαθήτριες και μαθητές του τμήματος μοιράστηκαν τη γνώση που απέκτησαν από την γκέισα και έγιναν οι εμψυχωτές ενός εργαστηρίου στο οποίο συμμετείχαν όλοι οι μαθητές του σχολείου. Έτσι η μάθηση μεταξύ ομοτίμων (peer teaching) έγινε πράξη. Όλες οι καρδιές έφτιαξαν μία μεγάλη καρδιά, έναν πίνακα- καρδιά, ο οποίος τοποθετήθηκε στον κεντρικό διάδρομο του σχολείου, για να θυμίζει κάθε μέρα ότι: όπου μιλάει η καρδιά μας και μοιραζόμαστε πράγματα, περνάμε χαρούμενα και μαθαίνουμε.

Share this:

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Β΄ τάξης

Την Τρίτη 29 Μαρτίου η Β’ Τάξη επισκέφτηκε το πάρκο Κολοκοτρώνη μαζί με τις εκπαιδευτικούς κκ Αργέντου, Καλογήρου και Μπούρη.  Τα παιδιά παρακολούθησαν στα πλαίσια της Μελέτης Περιβάλλοντος το εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: “Παρατήρηση φυτών – Δημιουργία φυτολογίου”. 

Share this:

«Οι Αναμνήσεις Της Χρονιάς!» – Στιγμές ποιοτικού χρόνου

 

Η Διευθύντρια του Σχολείου, κ. Αργυρή Μπιλιούρη, αναφέρεται συχνά στον ποιοτικό χρόνο που πρέπει να έχουν τα παιδιά, κυρίως, στον ελεύθερο χρόνο τους. Η προσπάθεια, τα παιδιά να περνούν όμορφες και δημιουργικές στιγμές στο σχολείο και στο σπίτι, πρέπει να είναι διαρκής. Ιδιαίτερα στο σπίτι, οι γονείς είναι αναγκαίο, για τη σωστή ανάπτυξη και την ψυχική ηρεμία των παιδιών, να διαθέτουν χρόνο ώστε μαζί με τα παιδιά τους να κάνουν δραστηριότητες, που θα δέσουν την οικογένεια και θα διαμορφώσουν σχέσης εμπιστοσύνης και αγάπης. Το βάζο «Οι Αναμνήσεις Της Χρονιάς» είναι μία πρόταση του σχολείου για να κρατηθούν ζωντανές στιγμές δημιουργικού χρόνου και να δημιουργήσει μία ετήσια βραδιά ανασκόπησης στην οικογένεια. ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ: Το παιδί ρίχνει στο βάζο μικρά στοιχεία από όμορφες στιγμές της χρονιάς του -με την οικογένεια, τους φίλους, τους συμμαθητές- . Στο τέλος της χρονιάς, το παιδί με την οικογένειά του κάποιο βραδάκι, πριν την Πρωτοχρονιά, ανοίγουν το βάζο, αδειάζουν το περιεχόμενο, θυμούνται τη στιγμή από το στοιχείο που έχουν κρατήσει και περνούν μία κοινή όμορφη βραδιά. Η κ. Μπιλιούρη μαζί με τον Υποδιευθυντή, κ. Μπαρούτα, μοίρασαν σε όλους τους μαθητές του σχολείου από ένα βαζάκι «Οι Αναμνήσεις της Χρονιάς» με μια καραμέλα για να είναι γλυκιά η χρονιά, έναν σελιδοδείκτη για όμορφες αναγνώσεις και την ευχή οι σημαντικές στιγμές της χρονιάς να είναι πολλές, χαρούμενες, δημιουργικές, με την οικογένεια και με φίλους!

Share this:

Δράσεις εθελοντισμού από το Στ1, Στ2, Στ3

Τα τμήματα ΣΤ1′ ΣΤ2′ ΣΤ3′ με τις δασκάλες τους Μελά Ουρανία, Γεωργίτσα Αικατερίνη, Τζανή Γεωργία και Παπαδοπούλου Βιβή, ολοκλήρωσαν την πρώτη Θεματική Ενότητα των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων: Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ-Κοινωνική Συναίσθηση & Ευθύνη. Εθελοντισμός, Διαμεσολάβηση, Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Στα πλαίσια αυτής της Θ.Ε. έγιναν οι ακόλουθες δράσεις:

Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών ατομικής υγιεινής για το Χαμόγελο του Παιδιού στην Κόρινθο.


Αγορά χριστουγεννιάτικων καρτών από τη ΜΚΟ Γιατροί του Κόσμου.


Παρασκευή γλυκισμάτων και προσφορά στο Γηροκομείο Ναυπλίου.

 

 

Share this: