ΕΠΑΙΝΟΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΉΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ στο ΠΑΙΧΝΊΔΙ

Το παιχνίδι, που κατασκεύασαν οι μαθητές της ΣΤ τάξης του σχ.έτους 2019-2020 στο πλαίσιο του προγράμματος “Ιωάννης Καποδίστριας”, με την καθοδήγηση της υπεύθυνης του προγράμματος κ. Αργυρής Μπιλιούρη, απέσπασε Έπαινο από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά στην κατηγορία “Πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων Μαθητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης συναφές με τη λογοτεχνία και τη δημιουργική γραφή”. Μέσα από μια δημιουργική εμπειρία και καινοτόμο προσέγγιση, οι μαθητές έκαναν τη γνώση παιχνίδι, διασκέδασαν και την μοιράστηκαν με άλλους.

 

Share this:

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης virtual exhibition

Το Σχολείο μας  γιορτάζοντας την ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2020 παρουσίασε τη Δευτέρα, 18-5-2020, 6.00 μ.μ.  σε διαδικτυακή εκδήλωση μια virtual εκδοχή της έκθεσης «Ιωάννης Καποδίστριας: Διαδρομές στην ιστορία του», που φιλοξενείται την τρέχουσα σχολική χρονιά στο σχολείο και έχει υλοποιήσει σχετικό πρόγραμμα. Οι μαθητές της Στ’ τάξης με την υπεύθυνη του προγράμματος, κ. Αργυρή Μπιλιούρη,  αξιοποίησαν το υλικό της έκθεσης, τις πληροφορίες, που συνέλεξαν από αξιόπιστες πηγές (π.χ. europeana) και τις ψηφιακές δεξιότητες, που καλλιέργησαν οι μαθητές στο μάθημα Πληροφορικής με την κ. Νίκη Κωνσταντινίδου, και πέτυχαν  #μένοντας σπίτι  να δημιουργήσουν καινοτόμα ψηφιακά εκπαιδευτικά  προϊόντα.  Μια  πρωτότυπη  εικονική  ξενάγηση και  ένα παιχνίδι γνώσεων. 

Οι μαθητές παρουσίασαν ζωντανά την εικονική έκθεση και το ψηφιακό παιχνίδι τους. Και τα δύο είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του σχολείου γιατί έτσι δίνεται διάρκεια στη γνώση και γίνεται διάχυση των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Ευχαριστούμε τους προσκεκλημένους, τους γονείς και τους μαθητές, οι οποίοι συνδέθηκαν και χάρηκαν την ξενάγησή μας. Επίσης, τον Δήμο Ναυπλιέων και το Europe Direct Δήμου Ναυπλιέων, που επέτρεψαν την επανέκθεση μέρους της έκθεσης «Ιωάννης Καποδίστριας: Διαδρομές στην ιστορία του» στο σχολείο μας και  έδωσαν την αφορμή στους μαθητές μας να μάθουν πολλά από αυτήν και να της δώσουν μια σύγχρονη διάσταση.

Μπιλιούρη Αργυρή, Διευθύντρια του Σχολείου
Κωνσταντινίδου Νίκη, Πληροφορικής
 
ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
 
 
 
  
 
 
Share this:

Πρόσκληση Εικονικής Έκθεσης για την ημέρα των μουσείων 2020

Η Ημέρα Μουσείων φέτος γιορτάζεται με δράσεις εξ αποστάσεως. Φέτος, το Σχολείο μας με αφορμή την έκθεση “Ιωάννης Καποδίστριας: Διαδρομές στην ιστορία του” και το project που υλοποιήθηκε από την Στ΄ τάξη, οι μαθητές είχαν υλικό να δουλέψουν εξ αποστάσεως και να προετοιμάσουν μια διαδικτυακή εικονική ξενάγηση. Η παρουσίαση της virtual exhibition θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω webex τη Δευτέρα, 6.00 το απόγευμα.

Είστε όλοι προσκεκλημένοι στην διαδικτυακή εκδήλωση του σχολείου μας
 
 

Υπεύθυνη Προγράμματος: Αργυρή Μπιλιούρη

 
 
Share this:

ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΜOΡΦΩΣΗ στην Μουσειακή Αγωγή

Η κ. Ντάρια Κοσκόρου, Διευθύντρια του Μουσείου Καποδίστρια στην Κέρκυρα, παρουσίασε την Παρασκευή, 7-2-2020, στους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας και σχολείων της πόλης, το Μουσείο Καποδίστρια στην Κέρκυρα, τον εκπαιδευτικό του ρόλο και την μουσειοσκευή του μουσείου. Μια πολύ ενδιαφέρουσα εισήγηση ολοκλήρωσε τις δράσεις του σχολείου μας για την μουσειακή αγωγή.

Με μεγάλη χαρά, μας παρέδωσε τη μουσειοσκευή για να δουλέψουν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας και άλλων σχολείων, την οποία το μουσείο στέλνει στα σχολεία που θα το αιτηθούν.

Share this:

Δημιουργία καρτών από μαθητές

Το παιχνίδι με κάρτες που δημιούργησαν οι μαθητές της Στ’ στο πλαίσιο του προγράμματος “Ιωάννης Καποδίστριας”, ώστε η μάθηση να γίνει παιχνίδι και να αποκτήσει διάρκεια.

Οι ερωτήσεις των καρτών  αυτών δημιουργήθηκαν σε μορφή παιχνιδιού με το scratch από τον μαθητή Λευτέρη Τσίρο.

https://scratch.mit.edu/projects/373699161

Share this:

“Το Μουσείο Πάει Σχολείο”. Οι μαθητές ξεναγούν στην έκθεση Ι. Καποδίστρια

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου αφιερώνει την Παρασκευή, 7/2/2020, στη μουσειακή αγωγή οργανώνοντας δράσεις και εκδηλώσεις.

Από τον Σεπτέμβριο του 2019, το σχολείο μας για την δράση του «Το Μουσείο Πάει Σχολείο», φιλοξενεί και επανεκθέτει μέρος της έκθεσης «Ιωάννης Καποδίστριας: Διαδρομές στην ιστορία του», την οποία παραχώρησε ο Δήμος Ναυπλιέων και υποστήριξε το  Europe Direct Δήμου Ναυπλιέων. Οι μαθητές της Στ΄ τάξης με την κ. Αργυρή Μπιλιούρη υλοποίησαν πρόγραμμα Μουσειακής Αγωγής «Οι μαθητές ξεναγούν … στην έκθεση: Ιωάννης Καποδίστριας: Γνωρίζοντας τη ζωή του», με στόχο την θεμελίωση δεξιοτήτων δημοκρατικού πνεύματος, ευρωπαϊκών αξιών και ενεργούς πολιτειότητας, εμπνευσμένοι από την προσωπικότητα του αναγνωρισμένου πολιτικού. Οι μαθητές γνώρισαν τον Πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδος και παρήγαγαν εκπαιδευτικό υλικό, ψηφιακό και έντυπο. Ανοίγουμε το σχολείο μας στην εκπαιδευτική κοινότητα και περιμένουμε μαθητές να τους ξεναγήσουμε στην έκθεση.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ    Παρασκευή, 7/2/2020

10.00. Η κ. Ντάρια Κοσκόρου, Διευθύντρια του Μουσείου Καποδίστρια, με αναφορά την έκθεση θα δουλέψει με τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης.

13.00- 14.00  Η κ. Ντάρια Κοσκόρου, θα μιλήσει σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης με θέμα «Ταξιδεύοντας με τον Ιωάννη Καποδίστρια: η μουσειοσκευή του Μουσείου Καποδίστρια και ο εκπαιδευτικός ρόλος του Μουσείου». Οργανώνουν το EuropeDirect Δήμου Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ και υποστηρίζουν o Δήμος Ναυπλιέων, οι Α/θμια & Β/θμια Εκπ/ση Αργολίδας

18.30 μ.μ. * Εκδήλωση ανοιχτή σε γονείς και εκπαιδευτικούς παρουσίασης του προγράμματος: «Ιωάννης Καποδίστριας : Γνωρίζοντας τη ζωή του» , από την κ. Αργυρή Μπιλιούρη και μαθητές.

  * «Οι μαθητές ξεναγούν στην έκθεση» το κοινό , παρουσιάζοντας το εκπαιδευτικό  υλικό που έχουν κατασκευάσει.

Το Europe Direct Δήμου Ναυπλίου, ο ΔΟΠΠΑΤ και ο Δήμος Ναυπλιέων υποστηρίζουν τις δράσεις του Σχολείου.

Share this:

ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

 
Μέρος της έκθεσης “Ιωάννης Καποδίστριας: Διαδρομές στην ιστορία του” επανεκτίθεται στο σχολείο μας από τις 29 Σεπτεμβρίου 2019. Η έκθεση περιλαμβάνει υλικό από την ομώνυμη έκθεση της Βουλής των Ελλήνων και πραγματοποιείται στο σχολείο μας σε συνεργασία με το Europe Direct Δήμου Ναυπλιέων. Η έκθεση θα φιλοξενείται στο σχολείο μας για το σχολικό έτος 2019 – 2020 και θα αποτελέσει την αφετηρία υλοποίησης εκπαιδευτικού προγράμματος Μουσειακής Αγωγής και Τοπικής Ιστορίας. Αφενός θεμελιώνουμε τη δράση “Το Μουσείο έρχεται Σχολείο” με στόχο να αναδείξουμε την αξία της μουσειακής εκπαίδευσης (learning in a museum) και αφετέρου να συνεχίσουμε τη δράση “Μαθητές ξεναγούν μαθητές” καθώς θα δεχτούμε μαθητές άλλων σχολείων και θα τους ξεναγήσουν μαθητές της Στ’ τάξης σε αυτήν.

https://www.nafplio.gr/neamenu/ekdiloseismenu/

Share this: