Στο καιρό της καραντίνας του Νοεμβρίου 2020, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, γονείς του σχολείου προσφέρθηκαν να ανανεώσουν τα χρώματα στα ζωγραφισμένα παιχνίδια του προαυλίου και να προσθέσουν καινούρια παιχνίδια ώστε τα παιδιά να απασχολούνται εποικοδομητικά στο διάλειμμα και το προαύλιο μεταμορφώθηκε.

Ζωγράφισαν μια ποικιλία από επιμορφωτικά επιδαπέδια παιχνίδια που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και τα ενδιαφέροντα των μαθητών: τρίλιζες, φιδάκι, κουτσό, σκάκι γίνονται μέρος της καθημερινότητας, δίνοντας μία άλλη διάσταση στο παιχνίδι της αυλής κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων. Άλλα είναι απλά και άλλα πιο απαιτητικά.  Επιλέχθηκαν ώστε να προσφέρουν χαρά και να καλλιεργούν δεξιότητες κιναισθητικές, γνωστικές, στρατηγικής και κυρίως να αναπτύσσουν τη συνεργασία.  Συμβάλλουν στην ψυχαγωγία των μαθητών στο διάλειμμα και στην παιχνιδοποίηση της μάθησης καθώς την ώρα της γυμναστικής οι μαθητές αθλούνται και μαθαίνουν με αθλητική τρίλιζα, ασκήσεις ισορροπίας, ταχύτητας.

 
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων

Ευχαριστεί θερμά την Διευθύντρια κ. Μπιλιούρη Αργυρή που αγκάλιασε την ιδέα μας και συναίνεσε στην υλοποίησή της. Τον εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής κ. Τάτση Κώστα για την στήριξη και την συνεργασία του. Τον κ. Σούγλα Γιάννη και το Print Press για την προσφορά των στένσιλ που χρησιμοποιήθηκαν. Τον κ. Γαλατά Αθαν. για την φωτογράφηση από ψηλά. Τέλος ευχαριστεί ιδιαιτέρως όσους γονείς, που με ζήλο και ενθουσιασμό αφιέρωσαν προσωπικό χρόνο και στήριξαν το Σύλλογο !!!

ΕΝΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ “ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΡΙΚΟ” ΠΡΟΑΥΛΙΟ
Share this: