Τα παιδιά είναι η μόνη μας ελπίδα! Μπορούν να κάνουν τον κόσμο καλύτερο και ασφαλέστερο, όταν νιώθουν, κατανοούν και επικοινωνούν. Σήμερα η εμπειρία μας ήταν μοναδική! Σήμερα καταλάβαμε πως τα όρια και οι ταμπέλες μπαίνουν από εμάς τους ίδιους! Οι άνθρωποι οφείλουν να είναι άνθρωποι παρά τα όσα νομίζουν ότι τους χωρίζουν! Υπάρχουν τόσα πολλά που μας ενώνουν! Οι μαθητές του Ε3 με τις εκπαιδευτικούς Καββαδία, Αισώπου και Γκολέμη Αφρ και τους εταίρους Ελλάδα – Τουρκία – Πορτογαλία συναντήθηκαν, γνωρίστηκαν και κουβέντιασαν στα πλαίσια του προγράμματος Etwinning “Changing for a better planet”.

Το έργο αυτό πραγματοποιείται σε συνεργασία με 3 χώρες την Πορτογαλία, την Τουρκία και την Ελλάδα. Στόχος του προγράμματος είναι να παρακινήσει τα παιδιά να αλλάξουν συνήθειες που αφορούν την χρήση του νερού και να συνειδητοποιήσουν και να αντιληφθούν πόσο σημαντικό αγαθό είναι. Αλλάζοντας και βελτιώνοντας τις καθημερινές συνήθειες της διαχείρισης τους γίνονται περιβαλλοντικά ευσυνείδητοι πολίτες, στοχεύοντας έτσι στην υδάτινη διαχείριση και την προστασία του πλανήτη μας.

Το eTwinning είναι μια κοινότητα που δίνει τη δυνατότητα στα σχολεία της Ευρώπης να συνεργαστούν και να μοιραστούν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους. Να γνωρίσουν το έργο και τις δράσεις άλλων σχολικών κοινοτήτων. Να γνωρίσουν διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς. Να δημιουργήσουν έργα και να αναπτύξουν νέες πτυχές μέσα από τους προβληματισμούς, ακολουθώντας και γνωρίζοντας νέες καινοτομίες και πτυχές.

26022022changing for a better planet
Ε3 Etwinning -“Changing for a better planet”- Αλλάζοντας για ένα καλύτερο πλανήτη!!!!
Share this: