Δράσεις για την παγκόσμια ημέρα φιλοζωίας

1.Με αφόρμηση από τη διδακτική των γεωμετρικών σχημάτων στα Μαθηματικά της Α’τάξης και με διαθεματική διάθεση τιμήθηκε η παγκόσμια ημέρα φιλοζωίας, στις 4 Απριλίου, από τους μαθητές του Α’1 τμήματος, που αποτύπωσαν μοναδικά σχέδια ζώων μέσα από τα σχήματα. Στην τεχνική τάγκραμ επικράτησε η προσωπική βούληση, ωστόσο εξίσου ασκήθηκε και η ευελιξία του νου λόγω της επιθυμίας για το αποτέλεσμα. Όλα τα παιδιά στο τέλος απόλαυσαν το σύνολο των εργασιών τους μέσα από την παρουσίαση που έγινε στην τάξη. Την ίδια μέρα παρακολούθησαν μικρές ιστορίες αδέσποτων ζώων και τραγούδια σχετικά με τη ζωοφιλία, ενώ συζητήθηκαν οι τρόποι φροντίδας των ζώων που ζουν στον δρόμο και η σπουδαιότητα της υιοθεσίας.

2.Την επόμενη ημέρα διδάχθηκε το ποίημα του Ιωάννη Πολέμη “Αγαπώ τα ζώα'” πάνω σε χειροτεχνία ποπ απ κάρτας.

3.Οι εκπαιδευτικοί Μαίρη Αλεξίου, Μάρω Παπανδριανού και Δώρα Οικονόμου, μαζί με τους μικρούς μαθητές παρουσίασαν στον προαύλιο χώρο τραγούδι σχετικό με τη φιλοζωία. Σύμφωνα με τον Goleman τα παιδιά που έχουν κατοικίδια ζώα έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση και αισθήματα κοινωνικής ευθύνης, αναπτύσσουν δηλαδή επαρκώς τη λεγόμενη «ενσυναίσθηση» που αφορά στην ικανότητα του ατόμου να αντιλαμβάνεται και να κατανοεί τα συναισθήματα του άλλου. Η ενσυναίσθηση βοηθά το παιδί στην οριοθέτηση της δικής του συμπεριφοράς αναγνωρίζοντας και σεβόμενο τις ανάγκες του άλλου.

4. Οι μαθητές της Ε τάξης στο μάθημα της πληροφορικής με τη βοήθεια της κας Νίκης Κωνσταντινίδου δημιούργησαν αφίσες για την Παγκόσμια μέρα αδέσποτων ζώων.   

4 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων – Δράσεις
Share this: