Με μεγάλη μας χαρά και συγκίνηση ολοκληρώσαμε στο γραφείο της Διευθύντριας του σχολείου μας, του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου, την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024 , μια φιλανθρωπική δράση που στηρίχθηκε στα έσοδα της Αγγλοελληνικής Εφημερίδας του Σχολείου μας, η οποία εκδόθηκε υπό την επίβλεψη της κ. Ελευθεριάδη Πιτσάκη Σοφίας , ( Οργανικής Θέσης Καθηγήτριας Αγγλικής Γλώσσας του σχολείου μας και Διευθύντρια Κοινωνικής Αλληλεγγύης της INTERNATIONAL ACTION ART ) και με την εργασία, φιλοτέχνηση και πώληση από τα 3 τμήματα της Στ τάξης του σχολείου ( Στ1, Στ2, Στ3).

Κατά τη διάρκεια της Σχολικής Χρονιάς 2023-24 ετοιμάστηκαν δύο τεύχη, το 33ο και το 34ο τεύχος της Αγγλοελληνικής εφημερίδας ” Schooliκομυρμηγκότρυπες…” , τίτλος με μια σύνθετη λέξη, με 1ο συνθετικό το School ( “Σχολείο ” στην Αγγλική Γλώσσα ). Το συγκεκριμένο έντυπο ξεκίνησε το 2012 ,διεκόπη την τριετία του κορωνοϊού, κι επανήλθε δριμύτερο φέτος. Η εφημερίδα είναι ζωγραφισμένη από παιδιά κι όλη φτιαγμένη στο χέρι! Περιλαμβάνει θέματα που ενδιαφέρουν μικρότερους και μεγαλύτερους μαθητές και αφορούν στη χρονική περίοδο κατά την οποία εκδίδεται.

Κάθε χρόνο την αναλαμβάνει η Στ τάξη του Σχολείου μας, κάθε τμήμα και τεύχος. Πωλείται στα παιδιά του σχολείου όλων των ηλικιών, και το κάθε τμήμα της Στ τάξης αναλαμβάνει να επικοινωνήσει τη δραστηριότητα αυτή κι εκτός σχολείου, ούτως ώστε να την αγοράσουν και να τη διαβάσουν όσο το δυνατό περισσότεροι αναγνώστες. Κάθε γραμμή της είναι μεταφρασμένη και στα Ελληνικά, για να μπορούν να τη διαβάσουν κι όσοι δεν Μιλούν Αγγλικά .

Η φωτογραφία με τα παιδιά δείχνει τα 3 τμήματα της Στ τάξης του σχολείου μας, του 4ο Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου ,που εργάστηκαν φέτος για τα 2 τεύχη που εκδόθηκαν το Σχ. Έτος 2023-24.

Μέγας Χορηγός της πλήρους κάλυψης των εξόδων έκδοσης για φέτος ήταν η οικογένεια του Ιωάννη και της Ελισάβετ Σούγλα, γονείς του μαθητή του Στ 2,  Ε.Σ ,οι οποίοι πάντα στέκονται Αρωγοί μας , ιδιαιτέρως για φιλανθρωπικούς λόγους ,όποτε κι αν ζητήσουμε τη βοήθειά τους!

Για φέτος, η διάθεση των εισπράξεων της εφημερίδας μας, με την ομόφωνη γνώμη και της Στ τάξης του σχολείου μας αλλά και σύσσωμου του Συλλόγου Διδασκόντων έγινε – σχεδόν ισόποσα- στον Σύλλογο Καρκινοπαθών και Φίλων Καρκινοπαθών ν. Αργολίδας ” Η Αλληλεγγύη” και στο Γηροκομείο Ναυπλίου ( ίδρυμα Μ. Ράδου) ως δείγμα ελάχιστης αναγνώρισης των αναγκών που διαχειρίζονται καθημερινώς.

Όλοι Μαζί Μπορούμε να Αλλάξουμε τον Κόσμο γύρω μας προς το Καλύτερο! Ο Εθελοντισμός και η Φιλανθρωπία Οφείλουν να πορεύονται δίπλα δίπλα ,να μεταλαμπαδεύονται στις νεότερες γενιές και να αποτελούν πυξίδα και φάρο Φωτεινό στη Ζωή μας!

Σας ευχαριστούμε πολύ που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας και αγκαλιάσατε τις “Schooliκομυρμηγκότρυπες “! Σας υποσχόμαστε να γινόμαστε κάθε χρόνο και καλύτεροι και να αξιωνόμαστε να συνδράμουμε όπου διαφαίνεται ανάγκη, έστω τα ελάχιστα, με αυτή την ετήσια δράση μας!

Αγγλοελληνική εφημερίδα” Schooliκομυρμηγκότρυπες…” – Μια εφημερίδα για Φιλανθρωπικό σκοπό
Share this: