ΔΡΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ “Η ΜΥΡΤΙΣ ΑΝΑΓΕΝΝΙΕΤΑΙ”

Εικαστική έκθεση «Η Μύρτις αναγεννιέται»

Στις 17 Μαΐου έγιναν τα εγκαίνια  της εικαστικής έκθεσης «Η Μύρτις αναγεννιέται» στο Βουλευτικό. Στην εικαστική έκθεση ,την οποία διοργάνωσε το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αργολίδας, συμμετείχε και το σχολείο μας με έργα των μαθητών των τριών τμημάτων της Δ΄τάξης. Τα παιδιά έχοντας διδαχθεί στην ιστορία τα αντίστοιχα κεφάλαια σχετικά με τον Χρυσό Αιώνα του Περικλή και τον Πελοποννησιακό Πόλεμο, ενημερώθηκαν για τη Μυρτιδα, το μικρό κοριτσάκι που έζησε την εποχή εκείνη και του οποίου το πρόσωπο αναπλάστηκε με πρωτοβουλία του κ. Μανώλη Παπαγρηγοράκη (www.myrtis.gr). Εργάστηκαν στη βιβλιοθήκη, και με οδηγό βιβλία που έχουν γραφτεί για τη Μύρτιδα, ζωγράφισαν αλλά και έγραψαν για το εντεκάχρονο κορίτσι. Τα έργα των παιδιών εκτέθηκαν στο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Ναυπλίου για μία εβδομάδα. Ευχαριστούμε το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο για τη φιλοξενία!

 

Share this:

Προσφορά τροφίμων στον Ι.Ν Ευαγγελίστριας Ναυπλίου

Το σχολείο μας, τις ημέρες των εορτών κάνει πράξη την αγάπη για τον συνάνθρωπο. Τα παιδιά μας συγκέντρωσαν τρόφιμα και τα προσέφεραν στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Ναυπλίου, που διοργανώνει καθημερινά συσσίτιο για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.
Σας ευχαριστούμε πολύ παιδιά!
 
 
Share this:

Ε1 – Ένα διαφορετικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Το Ε1 με τη δασκάλα τους Δρίτσα Κατερίνα στόλισε ένα διαφορετικό δέντρο. Όλοι διαφορετικοί και Όλοι ίσιοι, κομμάτια της ίδιας αλυσίδας.  Με αυτό ως αφορμή, το κάθε παιδί έφτιαξε το δικό του κομμάτι από το δέντρο και όλα μαζί συνέθεσαν την όμορφη αυτή Χριστουγεννιάτικη εικόνα. Γιατί όλοι μαζί, μπορούμε πολλά.
Καλές γιορτές σε όλους με υγεία και χαρούμενες στιγμές.

 

Share this:

17 Νοέμβρη 2022

Κάθε χρόνο τη 17η Νοεμβρίου γιορτάζουμε την επέτειο του Πολυτεχνείου. 
Η ημέρα αυτή μας θυμίζει πως για την ελευθερία χρειάζονται αγώνες και πως ο λαός ενωμένος είναι δυνατός και η δημοκρατία είναι η μόνη του επιλογή. 
Στο σχολείο μας κάθε χρόνο τιμούμε αυτή την ημέρα με εκδηλώσεις. 

 

Share this:

Εκδηλώσεις Μνήμης στον Ιωάννη Καποδίστρια

Το σχολείο μας την Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2022, συμμετείχε στις εκδηλώσεις μνήμης για τον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια. Η διοργάνωση έγινε από τον Δήμο Ναυπλιέων για να τιμηθεί η μνήμη του μεγάλου Ηγέτη, που δολοφονήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου του 1831.
Εκπροσωπήθηκε επάξια το σχολείο μας από την σημαιοφόρο μας και τους παραστάτες της σημαίας.
Τους μαθητές μας συνόδευσαν ο Υποδιευθυντής του σχολείου, κ. Μπαρούτας Κωνσταντίνος και ο εκπαιδευτικός κ, Κατσούρης Γεώργιος.

 

 

Share this:

Αγιασμός για το νέο Σχολικό έτος 2022-2023

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε σήμερα στο σχολείο μας με την τέλεση του Αγιασμού. Το προαύλιό μας γέμισε παιδιά …γέμισε ζωή!
Ευχόμαστε η χρονιά αυτή να είναι δημιουργική, όμορφη και ασφαλής για όλους.
Ευχαριστούμε θερμά τον Δ/ντη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδος, κ Σίδερη Δημήτριο, καθώς και τον Προϊστάμενο Εκπαιδευτικών Θεμάτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδος, κ. Καραμάνο Θεοδόσιο, που μας τίμησαν με την παρουσία τους.
Ευχαριστούμε επίσης για την παρουσία του τον κ. Λέντζο Παναγιώτη, Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής που εκπροσώπησε τον #ΔήμοΝαυπλιέων. 

Share this: