Δ Τάξη – Αρχαιολογικό Μουσείο

Η Δ΄ τάξη του σχολείου μας με τις εκπαιδευτικούς κκ. Αναγνώστου Ελένη, Βασιλείου Μιλένα και Ρατσιάτου Ρεγγίνα, ξεναγήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης μας. Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να θαυμάσουν όλα τα αρχαιολογικά ευρήματα του Μουσείου και ο ξεναγός μας, κύριος Ηλίας Παπαδόπουλος, μας μίλησε για τα εκθέματα, δίνοντάς μας πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες.
 
 
 
 
Share this:

Επίσκεψη στο μουσείο Μελιού – Α’ τάξη

 Επίσκεψη στο μουσείο Μελισσοκομικής Τέχνης πραγματοποίησαν οι μαθητές της Α’ τάξης του σχολείου μας, για να μυηθούν στο θαυμαστό τρόπο ζωής της μέλισσας και τα οφέλη των προϊόντων που μας προσφέρει από αρχαιοτάτων χρόνων. Εντύπωση προκάλεσαν οι λεπτομέρειες της μελισσοκομικής δραστηριότητας που αφορούν στο ευεργετικό αυτό έντομο και τον κύκλο ζωής του. Οι μαθητές ενδιαφέρθηκαν για την προβολή της ιστορίας των δημιουργών του Μουσείου, καθώς και για τη γνωριμία με τους ίδιους. Μεγάλη προσοχή δόθηκε στην περιγραφή και τη χρήση των επιμέρους εργαλείων για τη συλλογή του μελιού. 
Προϊόντα όπως το μέλι, η γύρη, ο  βασιλικός πολτός, η πρόπολη, το κερί αναλύθηκαν επαρκώς στους μικρούς μαθητές και όλα τα χρήσιμα  εκπαιδευτικά αποτελέσματα του προγράμματος πλαισιώθηκαν  δημιουργικά με μια  χειροτεχνία που άφησε τα παιδιά πλήρως ικανοποιημένα, αφού ενεπλάκησαν με χαρά στο βιωματικό εργαστήρι. Οι άνθρωποι του Μουσείου κέρδισαν τις καλύτερες εντυπώσεις σε έναν χώρο που αποτελεί καινοτόμο και εναλλακτικό προορισμό και σχολικής επισκεψιμότητας, άμεσα συνδεδεμένο με τον φυσικό πλούτο του τόπου μας. Στην εκπαιδευτική επίσκεψη συνόδευσαν οι δασκάλες των τάξεων Αλεξίου Μαρία Παπανδριανού Μάρω και η κυρία Τούντα Χριστίνα. 
Share this:

Γ2- Επίσκεψη στο Φουγάρο

Οι μαθητές του Γ2 επισκέφτηκαν το “Φουγάρο” και συμμετείχαν στο βιωματικό πρόγραμμα: “Οι μουριές του Μοριά στην…αλέα του Φουγάρου” (δέντρα, μουριές, παιχνίδια της φύσης, περιβάλλον, οικολογία, παραμύθι, δραματοποίηση). Οι «Μουριές του Μοριά» ήταν ένα διασκεδαστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε σε υπαίθριο χώρο, ανάμεσα σε έναν διάδρομο από μουριές στην αλέα του Φουγάρου. Τα παιδιά παρατήρησαν τα δέντρα και το περιβάλλον τους, πεσμένα φύλλα, γυμνά κλαδιά, τα νέα τρυφερά φύλλα και έπαιξαν διάφορα παιχνίδια: “Γιατί η Πελοπόννησος λεγόταν και Μοριάς; Τι είναι η σηροτροφία και πώς φαντάζονται ότι οι άνθρωποι ανακάλυψαν το μετάξι; Και πώς έφτασε το μετάξι στην Ευρώπη;…” Τα παιδιά αυτοσχεδίασαν θεατρικά με θέματα από τα παραπάνω, καθώς και άλλα που μπορούν να δημιουργήσουν τέχνη με τα δώρα της φύσης τριγύρω: φύλλα, κλαδιά, χώμα… Φεύγοντας, πήραμε το δεντράκι μας!! Θα το φυτέψουμε στο σχολείο μας και θα αναλάβουμε τη φροντίδα του!!

 

Share this:

Στ τάξη – Επίσκεψη στο Γηροκομείο Ναυπλίου

Με αφορμή της άγιες μέρες που πλησιάζουν, οι μαθητές της Στ τάξης του σχολείου μας με τη συνοδεία των υπεύθυνων εκπαιδευτικών Αικατερίνης Γεωργίτσα,  Γουγουτσά Ιφιγένεια και Μελά Ουρανία επισκέφθηκαν το γηροκομείο Ναυπλίου. Οι μαθητές μας πρόσφεραν χειροποίητα γλυκά και ζυμωτό ψωμί, που έφτιαξαν οι ίδιοι μέσα στο χώρο του σχολείου, στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, τραγούδησαν τα κάλαντα, συνομίλησαν μαζί τους και αντάλλαξαν ειλικρινής ευχές. Οι στιγμές που ακολούθησαν ήταν ιδιαιτέρως συγκινητικές καθώς τα παιδιά με το ζεστό τους χαμόγελο, τα αυθόρμητα χειροκροτήματα τους και τη θερμή αγκαλιά τους έδειξαν το σεβασμό, την εκτίμηση και την αγάπη τους στους ηλικιωμένους.

Η επίσκεψη έκλεισε με μία υπόσχεση “Δε σας ξεχνάμε θα ξανάρθουμε σύντομα”.

Share this:

Εκπαιδευτική εκδρομή – Στ1

Οι μαθητές του ΣΤ΄1 μαζί με την εκπαιδευτικό Δρίτσα Κατερίνα επισκέφτηκαν το Λαογραφικό Μουσείο, για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα ΄Το Ναύπλιο τον 19ο αιώνα”
Από την πύλη της Ξηράς, ξεκίνησε μια συναρπαστική περιήγηση  στην αρχιτεκτονική ομορφιά της πόλης μας, ανακαλύπτοντας τα κρυμμένα γεμάτα ιστορία κτίρια που τη διαμορφώνουν.
Η υπεύθυνη του προγράμματος, μαζί με τα παιδιά, έκαναν έναν ιστορικό περίπατο ανάμεσα στα γραφικά στενά της πόλης ανακαλύπτοντας παραδοσιακά σπίτια και αρχιτεκτονικά στοιχεία που διατηρούν την παράδοση ζωντανή Τα πιο ιστορικά και εντυπωσιακά κτίρια, ανακάλυψαν μυστικά και λεπτομέρειες που εντυπωσίασαν τους μικρούς μαθητές.
Ευχαριστούμε θερμά τους υπευθύνους του Λαογραφικού Μουσείου, γι’ αυτή την υπέροχη εμπειρία και για το υλικό που μας πρόσφεραν. Ήταν πραγματικά μια υπέροχη εκπαιδευτική επίσκεψη.

Share this:

ΣΤ τάξη – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Τα τρία τμήματα της ΣΤ’ τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκδρομή στην Αθήνα στις 10/11. Επισκέφτηκαν το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και παρακολούθησαν τη μουσικοθεατρική παράσταση ”Ροβινσώνας Κρούσος”.

 

 

 

Share this:

Μαθητές και εκπαιδευτικοί από την Λεμεσό της Κύπρου επισκέπτονται το σχολείο μας

Το σχολείο μας με μεγάλη χαρά, θα υποδεχτεί για παρακολούθηση εργασίας στο πλαίσιο Εrasmus, εκπαιδευτικούς και μαθητές από σχολείο της Λεμεσού της Κύπρου το διάστημα 6 έως 10 Νοεμβρίου. 

 

Share this:

Α τάξη – Επίσκεψη στο ΦΟΥΓΑΡΟ

Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου τα πρωτάκια μας μαζί με τις δασκάλες τους Μάρω Παπανδριανού και Μαίρη Αλεξίου επισκέφτηκαν το ΦΟΥΓΑΡΟ και παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ΤΟ ΝΥΧΙ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ. Ταξίδεψαν με το παραμύθι του δράκου Αζδάρ, κατασκεύασαν origami εξασκώντας τη λεπτή κινητικότητα και χάρηκαν ένα θεατρικό αντικείμενο, το νύχι του δράκου.

Share this:

5 Απριλίου – Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου Ε3

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, την Τετάρτη 5 Απριλίου, οι μαθητές της Ε 3τάξης με τη δασκάλα τους Ουρανία Μελά, είχαν την χαρά να γνωρίσουν την εκπαιδευτικό και συγγραφέα Ευαγγελία Πέτα. Η κυρία Πέτα, που ζει και εργάζεται στη Ρόδο, συναντήθηκε μαζί μας διαδικτυακά. Αρχικά,  μας παρουσίασε το νέο βιβλίο της με τίτλο « Ταξίδι στα νησιά των κοραλλιών», , και μας είπε για το πώς ξεκίνησε η ιδέα συγγραφής του. Στη συνέχεια διάβασε αποσπάσματα του βιβλίου της, παρουσίασε εικόνες από τόπους μακρινούς και από απειλούμενα θαλάσσια είδη που ενθουσίασαν αλλά και προβλημάτισαν τους μαθητές. Στο διάλογο που αναπτύχθηκε με τη συγγραφέα είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους και να θέσουν ερωτήματα τόσο για την ηρωίδα και την πλοκή του βιβλίου, όσο και για την ίδια τη συγγραφέα: Από πού αντλεί την έμπνευσή της, πότε ξεκίνησε να γράφει για πρώτη φορά και αν θα άφηνε τη σχολική τάξη για να αφιερωθεί αποκλειστικά στη συγγραφή βιβλίων.
Ευχαριστούμε την κυρία Πέτα για την ευκαιρία που έδωσε στα παιδιά να τη γνωρίσουν και να συζητήσουν μαζί της ! Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για όλους!

Share this:

Περιήγηση στο Ναύπλιο – Ε’ Τάξη

Οι μαθητές της Ε’ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου,  με την υποστήριξη των δασκάλων τους Αισώπου Αικατερίνης, Σωτήρη Γεωργόπουλου, Κατερίνας Δρίτσα και Ουρανίας Μελά, στα πλαίσια της διάχυσης του προγράμματος των καινοτόμων πρακτικών Erasmus ΚΑ121, ξεναγούν του εκπαιδευτικούς από την Ισπανία στα αξιοθέατα του Ναυπλίου. 

Πληροφορίες συλλέχθηκαν από τους μαθητές από το site του Δήμου Ναυπλιέων. 

https://nafplio.gr/arxaiologikoixoroiseimiamenu.html

https://www.nafplio-tour.gr/

Περιήγηση στο Ναύπλιο
Share this: