Επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης -ΣΤ’ τάξη

Εξαιρετική η επίσκεψή μας σήμερα στο Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης με τη ΣΤ’ τάξη. Ένας υπέροχος και φροντισμένος χώρος με πλήθος πληροφοριών για την ελληνική επανάσταση του 1821 και όχι μόνο. Ευχαριστούμε πολύ τον Αντισμήναρχο κ. Φωτόπουλο Δημήτριο για την ωραία ξενάγηση! Φύγαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις!
 
 
 
Share this:

ΜΙΚΡΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΑΓΑΠΗ ΣΤΟ ΣΥΣΣΙΤΙΟ Ι.Ν.ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ – ΣΤ1

Οι μαθητές του Στ1 πήραν την πρωτοβουλία να κάνουν μία δράση επιχειρηματικότητας με στόχο μέρος των χρημάτων να τα διαθέσουν για τους άλλους. Έτσι, με τη βοήθεια της δασκάλας τους κ. Μελά Ουρανίας έστησαν το χυμο-πωλείο τους, έφεραν τα πορτοκάλια, τους στίφτες, τα ποτήρια, έφτιαξαν την αφίσα και διαφήμισαν την δράση τους. Με τάξη και οργάνωση ετοίμασαν και μοίρασαν τους χυμούς στους μαθητές του σχολείου. Πούλησαν τη φρέσκια πορτοκαλάδα σε τιμή ελκυστική στους συμμαθητές τους και μέρος του ποσού, που συγκέντρωσαν, το διέθεσαν για την αγορά γλυκών, τα οποία προσέφεραν στο συσσίτιο του Ι.Ν. Ευαγγελίστριας, Παρασκευή, 4/6/2022, οι μαθητές με τη δασκάλα τους βρέθηκαν στο χώρο που προετοιμάζεται το συσσίτιο. Βοήθησαν στην ολοκλήρωση των ετοιμασιών για τα γεύματα και πρόσθεσαν σε αυτό τα ατομικά κέικ, που πήγαν. Συνομίλησαν με τις εθελόντριες, που είναι υπεύθυνες για το συσσίτιο, και έμαθαν για το σπουδαίο έργο που προσφέρουν.
Έτσι οι μαθητές του ΣΤ1 έκαναν πράξη τον εθελοντισμό σίγουρα κατανοώντας λίγο παραπάνω τις ανάγκες πολλών συνανθρώπων τους.

 

Share this:

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΚΗΠΟ Δ΄ Τάξη

Την Πέμπτη 02/06/2022 οι μαθητές της Τετάρτης τάξης του Σχολείου μας με τις δασκάλες τους Δρίτσα Κατερίνα, Τράκα Φωτεινή και Ρέμπελου Ελένη, επισκέφθηκαν το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν στη «Θόλο» μία διαδραστική περιήγηση στην Ακρόπολη της εποχής του Περικλή. Ακολούθησε επίσκεψη στον βοτανικό κήπο, όπου οι μαθητές περιηγήθηκαν και ενημερώθηκαν από το επιστημονικό προσωπικό για διάφορα δέντρα, θάμνους και ανθοφόρα φυτά. Επίσης σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο έπαιξαν παιχνίδια δασικής αναψυχής.

Share this:

ΣΤΙΣ ΜΥΚΗΝΕΣ οι μαθητές της Γ΄ τάξης

Την Πέμπτη, 26/5/2022, οι μαθητές της Γ΄ τάξης με τις δασκάλες τους κ.κ. Βασιλείου Μιλένα και Ειρήνη Εγγλέζου ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, περπάτησαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο των Μυκηνών και στη συνέχεια έπλασαν με πηλό αγγεία σε εργαστήριο της περιοχής. Ήταν μία ωραία εμπειρία των μαθητών, οι οποίοι επέστρεψαν με χαμόγελα στο σχολείο.

Share this:

ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ – Επίσκεψη-Ξενάγηση στην Πινακοθήκη Ναυπλίου

Με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Μουσείων και στο πλαίσιο της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας συνεχίσαμε την επιμόρφωση στη μουσειακή αγωγή με την οργάνωση ξενάγησης στο παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης στο Ναύπλιο – Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου. Η κ. Λαμπρινή Καρακούρτη, Διευθύντρια της Πινακοθήκης ξενάγησε τις εκπαιδευτικούς του Σχολείου μας στην περιοδική έκθεση με θέμα: «ΕπαναΣύσταση του 1821». Μία πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση για τα εκθέματα, τους πίνακες, το αρχειακό υλικό, τις ψηφιακές παρουσιάσεις στις δροσερές αίθουσες της Πινακοθήκης έδωσε άλλο χρώμα στην Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022.

 

Share this:

ΤΟ ΝΕΡΟ, ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ Ε3

Την Τετάρτη 11/05/2022 οι μαθητές του Ε3 στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και του προγράμματος E-twinning “Changing for a better planet” έκαναν μια μεγάλη βόλτα στον Αργολικό Κόλπο. Σε αυτήν την αποστολή ήταν μαζί με την τάξη ο κύριος Κωνσταντίνος Παπασπυρόπουλος, Γεωλόγος και Επιστημονικός Συνεργάτης ΠΜΣ “Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος Καταστροφών και Κρίσεων” του Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος ΕΚΠΑ. Μας οδήγησε σε ένα υπέροχο ταξίδι με πολλές σημαντικές και ενδιαφέρουσες στάσεις. Ο Αργολικός κόλπος ήταν το πεδίο μας και η εξερεύνησή μας, μάς αποκάλυψε πολλά μυστικά. Ακολουθήσαμε το νερό από τις πηγές μέχρι τη στιγμή που φτάνει στις βρύσες μας.
1η στάση: Ανάβαλος (Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Μαυρόγιαννη για τις πληροφορίες και τη φιλοξενία.)


2η στάση: Λίμνη Λέρνη, ποταμός Πόντινος, πηγή Αμυμώνη


3η στάση: Κεφαλάρι – Ζωοδόχος Πηγή


4η στάση: Αντλιοστάσιο Δήμου Ναυπλιέων (Ευχαριστούμε πολύ τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. κ. Γεώργιο Καχριμάνη για την προθυμία, τη βοήθειά του, τα κεράσματα και τον Χημικό Μηχανικό της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. κ. Γεώργιο Πατάτση για την κατατοπιστικότατη παρουσίασή του και τα πειράματά του.)


5η στάση: Δεξαμενή Ακροναυπλίας Δήμου Ναυπλιέων (Ρολόι)

Μαθαίνουμε, Ενδιαφερόμαστε και Ενεργούμε! ​
Ελπίζουμε να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο!

#eTwinning , #SkillsLabs

 

Share this:

ΣΤΟΝ ΕΡΑΣΙΝΟ ΜΕ ΤΟ ΚΠΕ Ν.ΚΙΟΥ – Δ2, Δ3

Οι μαθητές του Δ2 στο πλαίσιο των εργαστηρίων δραστηριοτήτων στην ενότητα ‘Φροντίζω το περιβάλλον΄ παρακολούθησαν στο ΚΠΕ της Ν. Κίου το πρόγραμμα ‘Ερασίνος ο γιος του βράχου’ συνοδεία της δασκάλας τους κ. Φωτεινή Τράκα και την εμψύχωση των υπεύθυνων του ΚΠΕ Ν. Κίου. Αρχικά οι μαθητές πήραν μέρος σε μια σειρά από θεωρητικές δραστηριότητες στο κέντρο του ΚΠΕ. Κατόπιν πήγαν στο πεδίο όπου ήρθαν σε επαφή με το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον. Μέσα από όλες τις αισθήσεις τους παρατήρησαν τη χλωρίδα και την πανίδα των χώρων των πεδίων. Με το πρόγραμμα αυτό οι μαθητές συνειδητοποίησαν τον ρόλο του ποταμού στις ανθρώπινες δραστηριότητες , στην οικονομία και στην ανάπτυξη ενός τόπου. 

 

Share this:

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Πινακοθήκη από το Β1

Την Πέμπτη 31 Μαρτίου η Β1′ Τάξη με την δασκάλα τους κ. Μπούρη Ανδρονίκη επισκέφτηκε την Πινακοθήκη Ναυπλίου. Τα παιδιά παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: “Ξενάγηση στον χώρο της Πινακοθήκης”

 

 

Share this:

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Β΄ τάξης

Την Τρίτη 29 Μαρτίου η Β’ Τάξη επισκέφτηκε το πάρκο Κολοκοτρώνη μαζί με τις εκπαιδευτικούς κκ Αργέντου, Καλογήρου και Μπούρη.  Τα παιδιά παρακολούθησαν στα πλαίσια της Μελέτης Περιβάλλοντος το εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: “Παρατήρηση φυτών – Δημιουργία φυτολογίου”. 

Share this:

ΕΠΙΣΚΕΨΗ στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ & στο ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

Οι μαθητές του Δ2 και του Δ3, με τη συνοδεία των δασκάλων τους κα Τράκα & κα Ρέμπελου, επισκέφθηκαν την Παρασκευή 18/03, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας – Κωτσιομύτη στο Λυγουριό, το  αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, καθώς και το Αρχαιολογικό Μουσείο Επιδαύρου. Η επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, με θεματολογία το φυσικό περιβάλλον. Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να περιηγηθούν και να ξεναγηθούν στους χώρους με τα περίπου 6.000 εκθέματα, όπως ορυκτά, όστρακα και έντομα. Η επίσκεψη στο Αρχαίο Θέατρο και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Επιδαύρου, έγινε στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας. Οι μαθητές θαύμασαν από κοντά το μοναδικό αυτό μνημείο, έμαθαν για τα μέρη που το αποτελούν, ενώ στο Μουσείο είδαν σημαντικά ευρήματα από το Ιερό του Ασκληπιού. 

 

Share this: