Στ τάξη-Επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων

Στο πλαίσιο των μαθημάτων της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής και της Ιστορίας που διδάσκονται οι μαθητές της ΣΤ ´ τάξης, την Πέμπτη 14 Μαρτίου ,επισκέφτηκαν με τις δασκάλες τους Αικατερίνη Γεωργίτσα, Γουγουτσά Ιφιγένεια και Ουρανία  Μελά, τη Βουλή των Ελλήνων στην Αθήνα.
Εκεί οι μαθητές ξεναγήθηκαν στην αίθουσα Ελ. Βενιζέλου, άκουσαν την ιστορία του κτιρίου από την υπεύθυνη εκπαιδευτικών επισκέψεων, συναντήθηκαν με τον βουλευτή Αργολίδας κύριο Ανδριανό και τέλος είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από τα θεωρεία συζήτηση των βουλευτών στην αίθουσα συνεδριάσεων.
Ήταν μια εμπειρία μοναδική για όλους.

Share this:

Α τάξη – εκδρομή Silo Art

Τα πρωτάκια μας επισκέφτηκαν το Silo Art Factory στο Μοναστηράκι Μυκηνών. Αρχικά ξεναγήθηκαν στην αίθουσα με τα παλιά αντικείμενα, είδαν δύο υπέροχες δημιουργίες ,τον Άτλαντα ο οποίος κρατούσε τη γη που ήταν γεμάτη αγκάθια και την Αφροδίτη της Μήλου ως φυλακισμένη.
Στη συνέχεια πήγαν στην αίθουσα θεάτρου όπου ανέβηκαν στην σκηνή και τραγούδησε το κάθε τμήμα το δικό του τραγούδι. Στο τέλος έφτιαξαν τα αγγεία από πηλό και τα διακόσμησαν. Στην εκδρομή συνόδευσαν οι δασκάλες τους  Μάρω Παπανδριανού, Μαίρη Αλεξίου και η κ. Δώρα Οικονόμου.

Share this:

Δ Τάξη – Αρχαιολογικό Μουσείο

Η Δ΄ τάξη του σχολείου μας με τις εκπαιδευτικούς κκ. Αναγνώστου Ελένη, Βασιλείου Μιλένα και Ρατσιάτου Ρεγγίνα, ξεναγήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης μας. Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να θαυμάσουν όλα τα αρχαιολογικά ευρήματα του Μουσείου και ο ξεναγός μας, κύριος Ηλίας Παπαδόπουλος, μας μίλησε για τα εκθέματα, δίνοντάς μας πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες.
 
 
 
 
Share this:

Επίσκεψη στο μουσείο Μελιού – Α’ τάξη

 Επίσκεψη στο μουσείο Μελισσοκομικής Τέχνης πραγματοποίησαν οι μαθητές της Α’ τάξης του σχολείου μας, για να μυηθούν στο θαυμαστό τρόπο ζωής της μέλισσας και τα οφέλη των προϊόντων που μας προσφέρει από αρχαιοτάτων χρόνων. Εντύπωση προκάλεσαν οι λεπτομέρειες της μελισσοκομικής δραστηριότητας που αφορούν στο ευεργετικό αυτό έντομο και τον κύκλο ζωής του. Οι μαθητές ενδιαφέρθηκαν για την προβολή της ιστορίας των δημιουργών του Μουσείου, καθώς και για τη γνωριμία με τους ίδιους. Μεγάλη προσοχή δόθηκε στην περιγραφή και τη χρήση των επιμέρους εργαλείων για τη συλλογή του μελιού. 
Προϊόντα όπως το μέλι, η γύρη, ο  βασιλικός πολτός, η πρόπολη, το κερί αναλύθηκαν επαρκώς στους μικρούς μαθητές και όλα τα χρήσιμα  εκπαιδευτικά αποτελέσματα του προγράμματος πλαισιώθηκαν  δημιουργικά με μια  χειροτεχνία που άφησε τα παιδιά πλήρως ικανοποιημένα, αφού ενεπλάκησαν με χαρά στο βιωματικό εργαστήρι. Οι άνθρωποι του Μουσείου κέρδισαν τις καλύτερες εντυπώσεις σε έναν χώρο που αποτελεί καινοτόμο και εναλλακτικό προορισμό και σχολικής επισκεψιμότητας, άμεσα συνδεδεμένο με τον φυσικό πλούτο του τόπου μας. Στην εκπαιδευτική επίσκεψη συνόδευσαν οι δασκάλες των τάξεων Αλεξίου Μαρία Παπανδριανού Μάρω και η κυρία Τούντα Χριστίνα. 
Share this:

Γ2- Επίσκεψη στο Φουγάρο

Οι μαθητές του Γ2 επισκέφτηκαν το “Φουγάρο” και συμμετείχαν στο βιωματικό πρόγραμμα: “Οι μουριές του Μοριά στην…αλέα του Φουγάρου” (δέντρα, μουριές, παιχνίδια της φύσης, περιβάλλον, οικολογία, παραμύθι, δραματοποίηση). Οι «Μουριές του Μοριά» ήταν ένα διασκεδαστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε σε υπαίθριο χώρο, ανάμεσα σε έναν διάδρομο από μουριές στην αλέα του Φουγάρου. Τα παιδιά παρατήρησαν τα δέντρα και το περιβάλλον τους, πεσμένα φύλλα, γυμνά κλαδιά, τα νέα τρυφερά φύλλα και έπαιξαν διάφορα παιχνίδια: “Γιατί η Πελοπόννησος λεγόταν και Μοριάς; Τι είναι η σηροτροφία και πώς φαντάζονται ότι οι άνθρωποι ανακάλυψαν το μετάξι; Και πώς έφτασε το μετάξι στην Ευρώπη;…” Τα παιδιά αυτοσχεδίασαν θεατρικά με θέματα από τα παραπάνω, καθώς και άλλα που μπορούν να δημιουργήσουν τέχνη με τα δώρα της φύσης τριγύρω: φύλλα, κλαδιά, χώμα… Φεύγοντας, πήραμε το δεντράκι μας!! Θα το φυτέψουμε στο σχολείο μας και θα αναλάβουμε τη φροντίδα του!!

 

Share this:

Στ τάξη – Επίσκεψη στο Γηροκομείο Ναυπλίου

Με αφορμή της άγιες μέρες που πλησιάζουν, οι μαθητές της Στ τάξης του σχολείου μας με τη συνοδεία των υπεύθυνων εκπαιδευτικών Αικατερίνης Γεωργίτσα,  Γουγουτσά Ιφιγένεια και Μελά Ουρανία επισκέφθηκαν το γηροκομείο Ναυπλίου. Οι μαθητές μας πρόσφεραν χειροποίητα γλυκά και ζυμωτό ψωμί, που έφτιαξαν οι ίδιοι μέσα στο χώρο του σχολείου, στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, τραγούδησαν τα κάλαντα, συνομίλησαν μαζί τους και αντάλλαξαν ειλικρινής ευχές. Οι στιγμές που ακολούθησαν ήταν ιδιαιτέρως συγκινητικές καθώς τα παιδιά με το ζεστό τους χαμόγελο, τα αυθόρμητα χειροκροτήματα τους και τη θερμή αγκαλιά τους έδειξαν το σεβασμό, την εκτίμηση και την αγάπη τους στους ηλικιωμένους.

Η επίσκεψη έκλεισε με μία υπόσχεση “Δε σας ξεχνάμε θα ξανάρθουμε σύντομα”.

Share this:

Εκπαιδευτική εκδρομή – Στ1

Οι μαθητές του ΣΤ΄1 μαζί με την εκπαιδευτικό Δρίτσα Κατερίνα επισκέφτηκαν το Λαογραφικό Μουσείο, για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα ΄Το Ναύπλιο τον 19ο αιώνα”
Από την πύλη της Ξηράς, ξεκίνησε μια συναρπαστική περιήγηση  στην αρχιτεκτονική ομορφιά της πόλης μας, ανακαλύπτοντας τα κρυμμένα γεμάτα ιστορία κτίρια που τη διαμορφώνουν.
Η υπεύθυνη του προγράμματος, μαζί με τα παιδιά, έκαναν έναν ιστορικό περίπατο ανάμεσα στα γραφικά στενά της πόλης ανακαλύπτοντας παραδοσιακά σπίτια και αρχιτεκτονικά στοιχεία που διατηρούν την παράδοση ζωντανή Τα πιο ιστορικά και εντυπωσιακά κτίρια, ανακάλυψαν μυστικά και λεπτομέρειες που εντυπωσίασαν τους μικρούς μαθητές.
Ευχαριστούμε θερμά τους υπευθύνους του Λαογραφικού Μουσείου, γι’ αυτή την υπέροχη εμπειρία και για το υλικό που μας πρόσφεραν. Ήταν πραγματικά μια υπέροχη εκπαιδευτική επίσκεψη.

Share this:

ΣΤ τάξη – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Τα τρία τμήματα της ΣΤ’ τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκδρομή στην Αθήνα στις 10/11. Επισκέφτηκαν το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και παρακολούθησαν τη μουσικοθεατρική παράσταση ”Ροβινσώνας Κρούσος”.

 

 

 

Share this:

Μαθητές και εκπαιδευτικοί από την Λεμεσό της Κύπρου επισκέπτονται το σχολείο μας

Το σχολείο μας με μεγάλη χαρά, θα υποδεχτεί για παρακολούθηση εργασίας στο πλαίσιο Εrasmus, εκπαιδευτικούς και μαθητές από σχολείο της Λεμεσού της Κύπρου το διάστημα 6 έως 10 Νοεμβρίου. 

 

Share this: