Την Παρασκευή 21/2/2020 τα παιδιά του τμήματος Γ3 του σχολείου μας με την καθηγήτρια Γαλλικών κα Σαμπρή Μαρία, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με έναν από τους πιο αγαπημένους τους συγγραφείς, τον κύριο Jürgen Banscherus, συγγραφέα της παιδικής σειράς «Ντετέκτιβ Κλουζ». Η συγκεκριμένη σειρά παιδικών βιβλίων έχει πουλήσει πάνω από 1.500.000 αντίτυπα και έχει μεταφραστεί σε 21 γλώσσες. Ένα από τα  βιβλία της σειράς μελετάμε στα πλαίσια της ευέλικτης ζώνης  («Πάμε…Βιβλιοθήκη;») και της συμμετοχής της τάξης στον ένατο Mαραθώνιο Aνάγνωσης από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Στην συνάντηση συμμετείχαν και 8 παιδιά της ΣΤ΄τάξης του σχολείου μας που θα πάρουν μέρος στις «Bιβλιοδρομίες» (Εκπαιδευτήρια Γείτονα) και ένα από τα βιβλία που διαβάζουν («Η Απίστευτη κούρσα της Φατίμα Μπραïμι» , εκδ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ) ανήκει στο συγκεκριμένο συγγραφέα.

Ο κύριος Jürgen Banscherus κατοικεί στην πόλη Witte της Γερμανίας και συνομιλήσαμε μέσω skype. Τα παιδιά είχαν ετοιμάσει ερωτήσεις σχετικές με την παιδική του ηλικία, τα χόμπι του, τα βιβλία του και τα μελλοντικά του σχέδια.

Ο συγγραφέας, ιδιαίτερα φιλικός και ζεστός με τα παιδιά, μας αποκάλυψε ότι πάντα του άρεσε να λέει ιστορίες, ότι ξεκίνησε να γράφει τη σειρά μετά από παρότρυνση της 8χρονης-τότε-κόρης του και ότι το τελευταίο βιβλίο της σειράς, το 28ο, που θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο, διαδραματίζεται στην Ελλάδα και ονομάζεται «Η Μύτη της Θεάς». Στην ερώτηση γιατί γράφει ιστορίες μυστηρίου, η απάντηση ήταν ότι στη ζωή του πάντα είχε περισσότερες ερωτήσεις παρά απαντήσεις. Μας διηγήθηκε επίσης την ιστορία της Sarah Attar, η οποία στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, το 2012, συμμετείχε στον αγώνισμα των 800 μέτρων και, αν και τερμάτισε τελευταία, αποθεώθηκε καθώς ήταν η πρώτη γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία που συμμετείχε σε Ολυμπιακούς αγώνες στίβου. Στο χαμόγελό της  είναι αφιερωμένο το  βιβλίο  «Η Απίστευτη κούρσα της Φατίμα Μπραïμι».

Αμέσως μετά τη «συνέντευξη» τα παιδιά έγραψαν τις εντυπώσεις τους! Αξίζει να τις διαβάσουμε στην παρακάτω παρουσίαση!

https://www.slideshare.net/MariaSampri/jrgen-banscherus

Έγραψαν για εμάς:

https://www.argolikeseidhseis.gr/2020/03/3-4.html?spref=fb&fbclid=IwAR329gJ7LfJXe2B6n-fwA9BWF4-ROAbH_IyJu3g_6nb6lTZWY2HV5Zw5s9w

https://anagnostis.org/article/oi-istories-toy-4oy-dimotikoy-nayplioy-taxidepsan-sti-germania

https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/317153_mathites-dimotikoy-toy-nayplioy-synomiloyn-me-gnosto-germano-syggrafea?fbclid=IwAR0bLmbQ_oSpGP3Fu3KXTm-unLomMQH2G35PkLpt7K84LKBwQEzhqnuO2MY    

Γ3 “ΠΑΜΕ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ”
Share this: