Εθελοντική αιμοδοσία με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας την Τετάρτη 26/1/2022 και ώρα 16:00-19:00. Διοργανώθηκε από τους μαθητές των τμημάτων Ε1 και Ε2 του σχολείου και το Τμήμα Αιμοδοσίας Γ.Ν. Άργους. Τη δράση υποστήριξε και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.
Στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων για τον εθελοντισμό οι μαθητές δύο τμημάτων με την ευθύνη της κ Κωνσταντινίδου, καθ. Πληροφορικής, προσέγγισαν το θέμα της αιμοδοσίας και η δράση που πρότειναν ήταν να πραγματοποιήσουν οι ίδιοι μία αιμοδοσία. Οργανώθηκε ο χώρος, μοιράστηκαν οι αρμοδιότητες, ετοιμάστηκαν οι αφίσες και στάλθηκαν οι προσκλήσεις. Οι μαθητές Αναστασία Μεθ, Ιωάννα Μαρ, Έκτορας Μπλ, Γιώτα Καρ, Έκτορας Μουρ, Στέφανος Πομ. από τα τμήματα Ε1 και Ε2 ήταν εκεί για να βοηθήσουν το ιατρικό προσωπικό, να δουν από κοντά πως γίνεται μια αιμοδοσία αλλά και να μοιράσουν τα φυλλάδια πληροφοριών που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια του εργαστηρίου δεξιοτήτων με υπεύθυνη την εκπ. Κωνσταντινίδου Νίκη. Αν και η ημέρα αιμοδοσίας συνέπεσε με μεγάλη κακοκαιρία (ΕΛΠΙΣ), η προσέλευση των αιμοδοτών είχε ροή και η αιμοδοσίας είχε επιτυχία καθώς συγκεντρώθηκαν 17 μονάδες αίματος. Επειδή κάθε φιάλη αίματος, που συγκεντρώνεται μπορεί να σώσει 3 ανθρώπους, η ομάδα εθελοντικής δράσης θεωρεί σημαντικό ότι θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε 51 συνανθρώπους μας όταν παραστεί ανάγκη.
Οι διοργανωτές δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τις δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας και έδωσαν ραντεβού τον Μάιο.
Η Διευθύντρια συγχαίρει τους μαθητές των τμημάτων και την εκπαιδευτικό κ. Νίκη Κωνσταντινίδου για την πρωτοβουλία και ευχαριστεί τον Διευθυντή του Τμήματος Αιμοδοσίας κ. Πανουτσόπουλο, για την άμεση ανταπόκριση καθώς και τον σύλλογο γονέων για την βοήθειά του. 

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου
Share this: