Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου αφιερώνει την Παρασκευή, 7/2/2020, στη μουσειακή αγωγή οργανώνοντας δράσεις και εκδηλώσεις.

Από τον Σεπτέμβριο του 2019, το σχολείο μας για την δράση του «Το Μουσείο Πάει Σχολείο», φιλοξενεί και επανεκθέτει μέρος της έκθεσης «Ιωάννης Καποδίστριας: Διαδρομές στην ιστορία του», την οποία παραχώρησε ο Δήμος Ναυπλιέων και υποστήριξε το  Europe Direct Δήμου Ναυπλιέων. Οι μαθητές της Στ΄ τάξης με την κ. Αργυρή Μπιλιούρη υλοποίησαν πρόγραμμα Μουσειακής Αγωγής «Οι μαθητές ξεναγούν … στην έκθεση: Ιωάννης Καποδίστριας: Γνωρίζοντας τη ζωή του», με στόχο την θεμελίωση δεξιοτήτων δημοκρατικού πνεύματος, ευρωπαϊκών αξιών και ενεργούς πολιτειότητας, εμπνευσμένοι από την προσωπικότητα του αναγνωρισμένου πολιτικού. Οι μαθητές γνώρισαν τον Πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδος και παρήγαγαν εκπαιδευτικό υλικό, ψηφιακό και έντυπο. Ανοίγουμε το σχολείο μας στην εκπαιδευτική κοινότητα και περιμένουμε μαθητές να τους ξεναγήσουμε στην έκθεση.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ    Παρασκευή, 7/2/2020

10.00. Η κ. Ντάρια Κοσκόρου, Διευθύντρια του Μουσείου Καποδίστρια, με αναφορά την έκθεση θα δουλέψει με τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης.

13.00- 14.00  Η κ. Ντάρια Κοσκόρου, θα μιλήσει σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης με θέμα «Ταξιδεύοντας με τον Ιωάννη Καποδίστρια: η μουσειοσκευή του Μουσείου Καποδίστρια και ο εκπαιδευτικός ρόλος του Μουσείου». Οργανώνουν το EuropeDirect Δήμου Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ και υποστηρίζουν o Δήμος Ναυπλιέων, οι Α/θμια & Β/θμια Εκπ/ση Αργολίδας

18.30 μ.μ. * Εκδήλωση ανοιχτή σε γονείς και εκπαιδευτικούς παρουσίασης του προγράμματος: «Ιωάννης Καποδίστριας : Γνωρίζοντας τη ζωή του» , από την κ. Αργυρή Μπιλιούρη και μαθητές.

  * «Οι μαθητές ξεναγούν στην έκθεση» το κοινό , παρουσιάζοντας το εκπαιδευτικό  υλικό που έχουν κατασκευάσει.

Το Europe Direct Δήμου Ναυπλίου, ο ΔΟΠΠΑΤ και ο Δήμος Ναυπλιέων υποστηρίζουν τις δράσεις του Σχολείου.

“Το Μουσείο Πάει Σχολείο”. Οι μαθητές ξεναγούν στην έκθεση Ι. Καποδίστρια
Share this: